canonnederland on Instagram

Canon Nederland

Welkom op het officiële #CanonNederland account. Wil jij je fotografieskills naar een hoger niveau tillen? Kijk dan naar Het Perfecte Plaatje!

http://bit.ly/2EUWXXG

Report inappropriate content

#CanonGear: Welke verhalen heb jij dit weekend vastgelegd? Vertel het ons of laat het zien en gebruik #CanonNederland 📸 #CanonGearShot #CameraGear #EOSR Photo credit: @cameragearlust (Canon EOS M5 & EF 70-200mm f/2.8L IS II USM - In frame: EOS R & RF 50mm f/1.2L USM).

4

#CanonStories: De afgelopen maand vroegen we je om jouw mooiste verhalen met ons te delen. Hier is één van onze absolute favorieten van @rimthebordercollie. 'To me this represents friendship and shows that people and animals, in some way, are the same and therefore should be treated equally.' Zelf ook meedoen? Houd onze kanalen en de nieuwsbrief dan goed in de gaten voor de volgende challenge! #DogsofInstagram #LivefortheStory Photo credit: @rimthebordercollie (Canon EOS 80D & EF 50mm f/1.8 STM - 1/250 sec, f/1.8, ISO 100).

38

#CanonTip: 'Ga op de grond liggen zodat je de kleine op ooghoogte kunt fotograferen. Probeer vervolgens de aandacht te trekken door bijvoorbeeld een rammelaar te gebruiken. Als dit lukt dan kijkt de kleine rechtsreeks in je lens.' 👶 Kijk voor meer tips van Ingrid, gastjurylid van Het Perfecte Plaatje, naar onze Stories en laat jouw meest creatieve foto van je kleintje zien! #LivefortheStory #TeamCanon #HetPerfectePlaatje #Newborn #Baby #Shoot #CanonNederland Photo credit: Ingrid van Heteren - @fotostudioenjoy (Canon EOS 5D Mark IV & EF 70-200mm f/2.8L IS II USM - 1/125 sec, f/7.1, ISO 160).

21

#TeanCanon: 'Ik heb deze foto gemaakt in de zomer. Mijn zoon zag de slak zitten in onze tuin en vond hem erg mooi. Ik heb de slak zelf op de tak gezet en de tak op een tafel gelegd. De zon scheen prachtig vanaf de achterkant, met de waas van groene planten op de achtergrond. Vervolgens was het afwachten tot de slak op het juiste punt was. Het was werkelijk een prachtig gezicht met het licht dat op hem viel. En dat allemaal zonder echte macro lens en/of kennis van macro fotografie (ik ben eigenlijk een portret-fotograaf).' #LivefortheStory Welke tak van fotografie zou jij wel eens willen uitproberen? #Nature #Macro #HetPerfectePlaatje Photo credit: @fotoraaff (Canon EOS 70D & EF 35mm f/2 IS USM - 1/250 sec, f/4.0, ISO 400).

20

#TeamCanon: ‘Mijn Canon EOS 5D Mark III en ik zijn graag heel vroeg op pad. We wonen op het mooiste plekje, namelijk Oudemolen in Drenthe. Langs de Drentsche Aa zat deze knappe Breedscheenjuffer, onder de ochtenddauw te wachten op de eerste zonnestralen. Op zo’n moment maakt het niet uit hoe je een foto neemt, als je hem maar neemt. Dus ja, in de modder, kletsnatte kleding, maar wel de juiste foto! Mijn missie is altijd om een insect zo grappig mogelijk in beeld te krijgen. Zo dus ;) #LivefortheStory #Nature #Macro #JustSmileAndWave Photo credit: @titi_kiekt (Canon EOS 5D Mark III & EF 100mm f/2.8L Macro IS USM - 1/250 sec, f/5.6, ISO 3200).

39

#TeamCanon: 'Deze foto is in de tuin gemaakt. Ik zag dat de vlieg zich aan het wassen was op een blaadje. Bij een wasbeurt weet ik dat ze wat beter blijven zitten. Desondanks heb ik toch erg voorzichtig gedaan, ik moet met mijn hele set namelijk flink dichtbij komen. De set is groot en zwaar, maar ik gebruik 'm toch uit de hand omdat ik dan veel flexibeler ben dan met statief. Ik probeerde een goede compositie te kiezen, met een mooi groen blaadje op de achtergrond. De vlieg was geïnteresseerd en draaide zich op een gegeven moment om en keek recht in mijn lens. Bam, een super mooie close-up front foto! Daar was ik wel echt blij mee. De mooie facetten in die rode ogen en zelfs de haartjes op de pootjes. Dat vind ik nou zo fascinerend aan mijn hobby; die details vastleggen die je met het blote oog niet of nauwelijks kan waarnemen.' #LivefortheStory Heb jij ook wel eens aan macro fotografie gedaan? #HetPerfectePlaatje #Macro #Nature Photo credit: @amandablomphotography (Canon EOS 5D Mark IV & EF 100mm f/2.8L Macro USM & 25mm II extension tube (2x) & 12mm II extension tube & Macro Twin Lite MT-26EX-RT - 1/200 sec, f/9, ISO 160).

91

#CanonGear: De nieuwe #EOSR! Heb jij 'm al geprobeerd? Laat het weten! #LivefortheStory #TeamCanon #CanonGearShot #CameraGear #CameraGearLust (Canon EOS R & RF 24-105mm f/4L IS USM).

39

Een bladsnijmier, maar dan door de ogen van Extreme Macro-fotograaf @marcojongsma. Zelf ook aan de slag? Stel je vraag hieronder of bekijk de swipe-up in onze Stories! #TeamCanon #LivefortheStory #Macro #Nature #HetPerfectePlaatje #ExtremeMacro Photo credit: @marcojongsma (Canon EOS 6D + Canon MP-E 65mm f/2.8 1-5x Macro Photo op 4x - 1/125 sec, f/5.6, ISO 200 - focus stacking van 104 foto's).

49

Heb jij, net als Ryanne in #HetPerfectePlaatje, een mooie macro natuurfoto gemaakt? Laat het zien en gebruik #CanonNederland en maak kans op een repost! #LivefortheStory. Kijk voor inspiratie en tips naar de link in onze bio! #Macro #Nature #TeamCanon Photo credit: Ryanne van Dorst (Canon EOS M50 & EF 100mm f/2.8L Macro IS USM - 1/200 sec, f/5.6, ISO 100).

23