gaiazoo_kerkrade on Instagram

GAIAZOO | AWARD WINNING ZOO

Official #GaiaZOO Instagram • Breath-taking world of #animals & #nature • Unforgettable ZOO experience • ZOOmeractie: kindertickets online nu €10☀️

http://GaiaZOO.nl/

Report inappropriate content

Cheeta’s zijn enorm wendbaar. Ze kunnen hun nagels namelijk niet intrekken, in tegenstelling tot andere katachtigen. De nagels werken hierdoor als een soort spikes waardoor de cheeta meer grip heeft. 📷 @big_cats_lover

4

Braziliaanse #tapirs leven in #regenwouden van Zuid-Amerika. Ze zijn niet alleen wendbaar op het land, maar ook in het water. De #regenbuien van vandaag zijn dan ook de perfecte #verrijking voor deze #dieren en ze sprongen dan ook meteen in het #water om met elkaar te #spelen.

3

Het is internationale #kattendag In GaiaZOO leven drie soorten #katachtigen, de #leeuw, de #cheeta en de #lynx. Allemaal hebben ze hun eigen unieke kenmerken. Welke is jouw favoriet?

7

Het is de laatste dag van de #hittegolf! Miereneters #slapen op het heetst van de dag om de hitte te ontwijken. Zodra het #afkoelt worden ze actief en gaan ze op zoek naar boomstammen of termietenheuvels om #termieten te vinden die ze vangen met hun lange, plakkerige #tong. #GaiaZOO #miereneter

2

Ga mee op Nachtdieren Expeditie door GaiaZOO! Oehoe’s zijn de grootste #uilen van Europa en komen ook in #Limburg voor. Wil je meer weten over deze én andere bijzondere #nachtdieren? Ga dan op 24 augustus mee met de Nachtdieren #Expeditie! 🦉🦇🐭 Meer info vind je via onze #website > link in bio. #GaiaZOO #oehoe

2

Vandaag is de dag van de gouden leeuwaap! Deze #bijzondere #dieren worden in het wild #bedreigd. Ook #GaiaZOO zet zich in om dit dier te #beschermen en daarom steunen we de Brazilian Golden Lion Tamarin Associason zodat zij samen met de lokale bevolking het #leefgebied van de gouden leeuwapen kunnen behouden. Daarnaast is er vanmiddag om 16:00u een speciale voederpresentatie bij de gouden leeuwapen. Ook op instagram kun je meekijken en vragen stellen aan de #dierverzorger! #GLTDAY

3

Het is Mangabey Awareness Day ( #MAD)! Er bestaan 10 soorten #mangabeys die allemaal in tropisch #Afrika voorkomen. In #GaiaZOO leven #kuifmangabeys. Deze bijzondere #dieren zijn te herkennen aan hun opvallende #kuif en grijze #bakkebaarden. Op deze speciale dag proberen we extra #aandacht te vragen voor de #dieren!

2

De #eikelmuis is het meest #bedreigde #zoogdier van #Nederland. De #Zoogdiervereniging, Stichting het #Limburgs Landschap & #GaiaZOO slaan handen ineen om het #uitsterven van dit dier in Nederland te voorkomen! In 2017 werden er slecht vijf eikelmuizen waargenomen en is in GaiaZOO gestart met een #fokproject, met als doel bij te plaatsen in het #wild. Afgelopen week werden tientallen eikelmuizen dan ook uitgezet in de #natuur! Check de link in bio voor meer info op onze website!

0

4

Wist je dat #brulapen bladeters zijn? Een groot gedeelte van hun dag zijn ze bezig met het zoeken naar de beste bladeren. In #GaiaZOO vind je ze in het Doodshoofdapen bos waar ze boven je hoofd door de takken klauteren!

4

Ook de #muskusossen houden zich koel tijdens deze #warme dagen. Om af te koelen nemen ze vaak een #duik in het water dat hun verblijf omringt.

1

Komen jullie ons vanavond en op vrijdagen 27 juli, 3 en 10 augustus ook bezoeken tijdens de #gaiazoomeravonden? #gaiazoo open tot 21u!

0

Gedurende de dag rusten #wolven om de hitte te ontwijken. Zodra het #afkoelt worden ze actiever en verkennen ze hun #territorium. Kom je ook langs tijdens de #GaiaZOOmeravonden? Misschien zie jij de wolven wel op #patrouille!

3

De #berberapen genieten van een verfrissende #traktatie! Met dit warme weer zijn de #dierverzorgers creatief bezig om de #dieren koel te houden. Hoe blijf jij koel met dit warme weer? ☀️

3

Vale #gieren (en andere vogels) kunnen niet #zweten, maar hoe #koelen ze dan af tijdens deze warme dagen?! Vaak beginnen de gieren te ‘hijgen’ om sneller warmte te verliezen, maar in #GaiaZOO hebben ze ook toegang tot een #waterpoel. Soms willen ze dan ook wel eens #bad nemen of gaan #pootjebaden om lekker af te koelen!

4

Rode panda’s zijn uitstekende #klimmers. Ze hebben haren op hun #voetzolen waardoor ze meer grip hebben en met hun scherpe #nagels kunnen ze zich aan de bast vastgrijpen. Hun dikke, lange #staart helpt weer om balans te houden!

5

Witgezicht #saki’s zijn gedurende dag druk in de weer met het zoeken naar #insecten of ander #voedsel. Om niet van elkaar af te dwalen maken ze zachte ‘tjirp’ #geluidjes. Zo weten ze precies waar hun groepsgenoten zijn. Heb jij dit wel eens gehoord?

4

Otters zijn échte #jagers. Door hun dikke, sterkte staart kunnen ze met hoge snelheid door het #water schieten wanneer ze jagen op vissen. Hun ruwe voorpoten zijn perfect om de gladde #vissen vast te grijpen en de scherpe tanden van de #otter doen het laatste werk, de vis in zijn geheel opeten!

3