slayphysio on Instagram

Mohd Sharizal Aziz

~Physiotherapist ~JK1M7-10 Team Leader ~Dietfit Malaysia ~Rehab Squad ~Hiker @ J&G Community ~MaddyEL Frozen

Report inappropriate content

"Sebab saya tak suka org panggil saya Bob. Dan tak suka orang bandingkan dengan Abam" Ingat Mal.. Kita ada misi yg perlu diselesaikan.. #weightloss #transformation #teamslay #programkurus #dietfitmalaysia #dietfitcheras #cheraslegion #teamcikjoyspot #motivation #inspiration #fat2fit #fitfam #fitness #healthylife #fitnessfamily #obesetobeast #jomkurus

10

Fool enough to almost be it Cool enough to not quite see it Doomed Pick your pocket, full of sorrow And run away with me tomorrow June We’ll try and ease the pain But somehow, we’ll feel the same Well, no one knows Where our secrets go #smashingpumpkins #mayonaise #beautiful #gunungyongyap #awankarpet #adventure #nature #beauty #g7 #hikerlife #hikers #mountain #cloudporn #sun #day #white #mothernature #beauty #skylovers #blue

1

Yong Yap via Kampung Gepeh Hilir (POS KUALA MU). 11 line up guide by Jiji@Fizi PMGM. Trek rare, trail tak clear, port maybank berkeliaran (2 kali line up jumpa dia usha kami). Day 2 summit attack, aku buat kerja gila. Lepas sejam hiking awal pagi 3.30am, aku patah balik hantar sorang line up injured+muntah balik ke campsite. Ketinggalan sejam setengah dgn line up yg laju kedepan, berbekalkan parang kontot, berlari semula keatas kejar line J&G yg lain. Track pacak tak hingat dunia dengan penuh daun2 kering nya. Bila jumpa semula line up yg tgh berhenti, semua terkejut tapi risau aku sorg2 on track sebab mereka terserempak maybank otw naik. Alhamdulillah syukur selamat takda apa2.. Thanks Yong Yap belanja awan karpet cantik gila.. Lepas ni nak gantung kasut & beg sementara.. #hikerlife #hikers #jgcomunity #jejakagunung #gadisgunung #pathoflove #pathoflife #gunungyongyap #g7 #adventure #nature #love

1

Back to reality. My pathetic life resume with sadness again. #ModelPinjam #sadmode #depress #allbymyself

0

5-10 Aug ke Rinjani, 30 Aug-2 Sep ke Gerah Bilah Bieh. Lepas tu ada Trans Titi Selatan, pastu CBL, pastu Sanggul-Kerjul-Namnam, pastu trans Batu.. UP! Maka dgn ini, saya berikar, tidak akan bercuti sewenang wenangnya & simpan cuti saya sebaik yg boleh.. DOWN! #mylife #pathoflove #pathoflife #hikerlife #love #adventure

1

Bila attend kursus BLS kat Hospital ni, mereka gunakan bahasa medical high end sebabnya yg attend semua healthcare personnel.. Menggelabah buka handphone search google.. Lain kali pergi course yg kat luar, lepas tu mengaku accountant. Senang sikit kut.. 😂😂 Since majoriti nurse & doktor (saya one of few therapist & satu2 nya lelaki), instructor siap cakap "abang physio ni pun boleh dapat markah agak tinggi, tak sangka kan".. ❤❤ Ok dah lulus.. Bontot dah kembang.. nak gi berak jap.. #inisemuapoyo #basiclifesupport #cpr #course #cprtraining

5

Sekali sekala kita bagi task suruh mereka post menu lunch suku suku separuh kat social media & bagi point utk group. Seronok tengok effort masing2. Keep it up peeps. Be confident. Weight loss is a marathon not a sprint.. 💪💪 #cheraslegion #dietfitmalaysia #teamslay #teamcikjoyspot #sukusukuseparuh #diet #healthylife #weightloss #jomkurus #programkurus #eatright #fitfam #exercise #fitness #fitnessfamily

0

Post ni agak menimbulkan kontroversi. Tiba2 bertalu-talu org pm tepi, especially ex-peserta lama yg bertanya khabar. "Coach sihat? Coach sakit ke? Kenapa nampak kurus sangat?".. Honestly mungkin angle trick. Apa2 pun di kesempatan ini, saya ingin menyusun sepuluh jari memohon ampun & maaf kepada anda semua sekiranya saya menyakitkan hati anda, ter laser, ter kutuk, tidak sensitif, tidak adil & apa2 pun membuatkan anda semua terasa hati dengan saya. Dosa saya pada Allah saya masih boleh bertaubat. Dosa saya pada anda, tak sanggup saya nak merangkak di padang masyar nanti mencari anda memohon keampunan. Mohon doakan yg terbaik untuk saya semoga dikuatkan segalanya baik jasad mahupun rohani.. #IniSemuaSementara 😢

8

Miss u both.. Love of my life.. 😢 #myboo #maddyEL #love

0

Wake up princess. Stop being weakling. Lotsa people looking up to ya, yet you are chicken out hiding quietly. Time to man up, clean up the mess u made & work your ass off.. You are better than this.. #selfreminder #selfmotivation #mossyforest #gunungsiku #beautiful #adventure #hiking

3

😭😭.....😢😢.....😑😑.....😴😴

4

I don't regret the things i've done. I only regrets the thing i didn't do. All is well. There's nothing to fuss about... #talldarkandhandsome #savage #proud #asianguy #scenery #bokeh #retis #hikers #hikerlife #love #igers #instagramers #photooftheday #potd #beautiful #mountain #nature #adventure #instacool #look #instagood #instadaily #style #love #socialenvy

5

Sweeper dari gogo lain. Personal sweeper dari Segambut Heroes lain. Siap ada tutor khas lagi ajar dgn hiking poles mana nak step mana nak pegang.. Untung la @syiqa_rahmat .. Jangan serik plak. Nak ikut ke Kinabalu kan? Then be strong ya.. You can do it girl.. 💪 #hiking #hikers #adventure #BeatArthritis #overweight #transformation #motivation #nature #adventure #gunungirau #mountain #mossyforest #teamslay #teamriri #segambutheroes #segambutangels #dietfitmalaysia #dietfitcheras #jomkurus

23

Walau sebaik mana kita mencuba. Pasti ada yg dengki, iri hati, sakit hati, benci, menyampah, kecewa. Sesungguhnya diri ini insan biasa. Cuba tenung dalam2 wajah ini, buangkan rasa skeptikal, kalau anda tak jatuh cinta, anda akan fikir "aku belum cukup kenal hati budinya".. ❤ #savage #retis #artis #selebriti #icon #talldarkandhandsome #easternguy #mossyforest #gunungirau #instagramers #instagood #igers #potd #photooftheday #pose #handsome #macho #hikers #hikerlife #nature #instacool #style #look

10

Ekspedisi Mossy Forest (Gunung Irau) by Team SLaY & Friends. Alhamdulillah semua selamat turun dgn jayanya. Those yg kat belakang2 dapat free lesson exclusive by Coach Jambang (kena bebel).. But, above all everyone finish the adventure with great memories & fun. Yay!! AnywayThanks Thrill Adventure Next? Lepas raya ok. Gap-Ulu Semangkuk, Pine Tree Hill-Twin Peak, Bukit Kutu, Gunung Ledang.. Kali ni kita collaborate dgn J&G Community.. #teamslay #teamriri #teamcikjoyspot #fitfam #jomkurus #gunungirau #mossyforest #fitnessfamily #cheraslegion #segambutheroes #family #hiking #adventure #fitness #nature #cameronhighland #pahang #love

3

Ada org gi trip rahsia tak ajak kita. Pastu valet nama kita takut kita merajuk.. 😑 Ada sapa2 nak buat LTB daypack bulan 5 penutup sebelum puasa? PM tepi please kalau ada.. 😍 #hikerlife #hikers #nature #adventure #healthylife #hiking #mountaineer #mount #pathoflove #pathoflife

6

All the best to Team SLaY yg sertai SCKLM 2018 esok. Anda semua hebat. Berikan yang terbaik ye.. 💪💪 #standardchartered #scklm #scklm2018 #teamslay #fitfam #running #healthylifestyle #instarunner #fullmarathon #halfmarathon #fit #healthylife #fitnessfamily #love

0

5