slayphysio on Instagram

Mohd Sharizal Aziz

Physiotherapist JK1M Team Leader Dietfit Trainer Mysihat Fit & Cool Trainer Public Speaker Wanna lose weight with exercise and healthy diet? Buzz me!

Report inappropriate content

765.. 999.. 321.. No cantik cantik ni. Takda nak keluar coin/duit/token ke dari henpon ni? Ala yg mcm mesin slot tu. Please la keluar. Please la. Please la. Bonus dah habis ni... 😢 #denial #psycho #slotmachine #nice #number #depress #notfunny #wilddreams #iwish #instagramers #socialenvy #tweegram #20likes #like4like #instalike #igers #instadaily #instagood #bestoftheday #instacool

4

Ice Age Dessert Cafe @ Permaisuri, Cheras. Boleh je makan. Nikmat kehidupan ni... TAPI...! !! 1 menu please share 2-3 org. Portion besar kut. Lagipun boleh berjimat kennnn.. Hehehe #bandarsripermaisuri #dessert #food #desserts #socialenvy #yum #yummy #amazing #instagood #instafood #sweet #chocolate #cake #icecream #dessertporn #delish #foods #delicious #tasty #eat #eating #hungry #foodpics #sweettooth

4

1

Selamat pagi wahai peserta JK1M9. Apa khabar? Sihat? Macam mana weight loss journey anda? Makin kurus ke makin naik? JK1M10 nak mula tak lama lagi. Baju JK1M9 yang korang dapat aritu makin membesar ke atau baju tu makin mengecil? Tanya je. 🙊 Pada yg tinggal sekitar Jalan Ipoh, Batu Muda, Segambut, Kepong, Jalan Kuching, Sentul atau yg berdekatan. Jom sertai saya di JK1M10 Segambut. Untuk info lanjut, boleh layari 👇 https://jk1m10.com/teamleader/slay/ atau whatsapp kami 👇👇 http://slay.wasap.my 👉 0123565374 http://munihabshee.wasap.my 👉 0196945783 #kevinzahri #jomkurus #jomkurus1malaysia #programkurus #jk1m10 #jk1m10segambut #teamslaytestimonial #segambutheroes #teamslay #hiking #fat2fit #weightlossprogram #weightloss #tamanmetropolitanbatu #jalanipoh #segambut #jalankuching #sentul #slayphysio #coachjambang

0

Pada yg tinggal sekitar Jalan Ipoh, Batu Muda, Segambut, Kepong, Jalan Kuching, Sentul atau yg berdekatan. Jom sertai saya di JK1M10 Segambut. Untuk info lanjut, boleh layari 👇 https://jk1m10.com/teamleader/slay/ atau whatsapp kami 👇👇 http://slay.wasap.my 👉 0123565374 http://munihabshee.wasap.my 👉 0196945783 #kevinzahri #jomkurus #jomkurus1malaysia #programkurus #jk1m10 #jk1m10segambut #segambutheroes #teamslay #hiking #fat2fit #weightlossprogram #weightloss #tamanmetropolitanbatu #jalanipoh #segambut #jalankuching #sentul #slayphysio #coachjambang

0

6

"A journey of thousand miles must begin with a single step" Ingin mulakan misi kurus, tapi masih belum bertindak? Mulakan dari sekarang. Monday is the perfect day to correct last week's mistake. https://jk1m10.com/teamleader/slay/ photo credit : Huda #jomkurus #programkurus #quoteoftheday #awankarpet #beautiful #sunrise #motivation #zoetropic #slayphysio #coachjambang #jk1m10 #love #instagramers #socialenvy #tweegram #20likes #amazing #like4like #look #instalike #igers #picoftheday #food #instadaily #instafollow #girl #instagood #bestoftheday #instacool

2

Dietfit ToT (Training of Trainers) for JK1M10 & DIETFIT 4.0. Yang bagusnya, Team Dietfit ni ada banyak specialty. Ada Dietitian, ada Coach Sports Science, ada Physio, ada Certified Fitness Instructor. Semoga 2018 menjadikan DIETFIT lebih cemerlang, gemilang & terbilang. 💪💪 #dietfit #dietfitmalaysia #tot #trainingoftrainer #dietitian #sportscience #physio #fitnessinstructor #weightloss #programkurus #jomkurus #weightlossprogram #health #fitness #fit #socialenvy #cardio #train #training #health #healthy #instahealth #healthychoices #active #instagood #lifestyle #diet #exercise #slayphysio #coachjambang

8

Malam minggu Team Slay Cheras + Segambut pergi hiking layan view KL waktu malam dari Bukit Besi. Pastu attend Diet Class di kedai mamak.. Kelassss.. 😆😆 #love #hiking #instagramers #socialenvy #teamslay #tweegram #photooftheday #20likes #cheras #segambut #dietfit #bukitbesi #alamdamai #instalike #igers #picoftheday #food #instadaily #instafollow #slayphysio #coachjambang #instagood #bestoftheday #instacool #veiw #follow #beautiful #style #nightview

1

Boring menunggu dorang berbual banyak berbanding exercise, sambil2 tu buat back exercise sikit. Yang ni utk low back (erector spinae secara spesifik). Yang selalu korg buat mcm back row, deadlift, lat pull down mostly focus on upper back. Dan walaupun otot lattisimus dorsi (shoulder extension, horizontal abduction) besar & nampak turun ke bawah, function nya hanya untuk upper back. Otot utama untuk low back still erector spinae (disokong oleh beberapa otot aksesori yg lain). TAK DIGALAKKAN SECARA POYONYA BUAT mcm bangla ni melainkan otot low back anda dah dilatih dengan baik. Silap haribulan boleh dapat low back pain. Btw yg hashtag merecik tu bukan saya yg tulis. Ianya datang dari admin Coach Jambang Fan Club. Saya cuma download dari insta story & share pada anda semua.. https://jk1m10.com/teamleader/slay/ #health #fitness #fit #socialenvy #coachjambang #tips #fitnessaddict #fitspo #workout #jomkurus #jk1m10 #gym #train #training #health #healthy #instahealth #healthychoices #active #strong #motivation #instagood #determination #slayphysio #getfit #jk1m10segambut #segambutheroes #teamslay

7

15

Keep it up. Proud of u Suzanna 💪💪 @Regranned from @pagekhas - 4 january officially saya boleh berlari semula. . yes saya budak yang 9 bulan tempang. 9 bulan rest knee injury. . lateral meniscus. sy degil tak nak pegi hospital. end up sy jumpa @slayphysio waktu dia buat class knee & ankle injury last september. . berkat tunjuk ajar beliau.. hari ni alhamdulillah saya boleh lari. saya boleh naik tangga saya boleh main bola baling semula. . tqvm coach slay 🙏🏻 semoga Allah balas sebesar2 ganjaran pahala utk kamu - #regrann #physio #physiotherapy #sportsrehab #injury #fisio #fisioterapi #kneeinjury #meniscus #meniscustear #rehab #rehabsquad #rehabilitation #slayphysio #coachjambang

2

"If you wanna fly high, you got to give up the shit that weighs you down" Akan sentiasa ada haters yang envy atas kejayaan kamu. Look up, be proud of what you did, smile & laugh at them haters. Because whoever is trying to bring you down, already below you.. https://jk1m10.com/teamleader/slay/ #twinpeak #pinetreehill #mountain #quotes #positivevibes #slayphysio #coachjambang #zoetropic #jomkurus #jk1m10 #beautiful #love #instagramers #socialenvy #tweegram #photooftheday #amazing #smile #instalike #igers #picoftheday #instadaily #instafollow #followme #instagood #bestoftheday #instacool #style #swag

2

When it comes to dedication, nobody can beat Zairi a.k.a Riri. Tinggal di Serendah (selepas Rawang sana), datang workout di Jalan Ipoh. Tak kisah ikut event JK1M walaupun di Puchong, PJ (jogging+dating di UM). 124kg tapi boleh complete Half Marathon 21km. 115kg tapi boleh naik Kinabalu. Agak2 berat dia sekarang berapa? Apa rahsia dia? Jom korek segala tips, dapatkan inspirasi, motivasi dari Zairi yang akan lead Riri Rangers dalam JK1M10 Segambut Heroes nanti.. #teamslaytestimonial Pada yg tinggal sekitar Jalan Ipoh, Batu Muda, Segambut, Kepong, Jalan Kuching, Sentul atau yg berdekatan. Jom sertai saya di JK1M10 Segambut. Untuk info lanjut, boleh layari 👇 https://jk1m10.com/teamleader/slay/ atau whatsapp kami 👇👇 http://slay.wasap.my 👉 0123565374 http://munihabshee.wasap.my 👉 0196945783 #kevinzahri #jomkurus #jomkurus1malaysia #programkurus #jk1m10 #jk1m10segambut #segambutheroes #teamslay #fat2fit #weightlossprogram #weightloss #bukitsenaling #tamanmetropolitanbatu #jalanipoh #segambut #jalankuching #sentul #slayphysio #coachjambang #socialenvy #instahealth #instagood #healthychoices #determination #diet #getfit #health #fitness #motivation

11

"A river cut through a rock not because of its power, but its persistence" Remember peeps, what ever you do, be persistent about it. Keep eating healthy + do regular exercise = victory is yours https://jk1m10.com/teamleader/slay/ #teamslay #weightloss #jomkurus #slayphysio #bromotenggersemeru #semeru #ranukumbolo #hikers #hiking #zoetropic #coachjambang #instagood #me #love #instagramers #socialenvy #tweegram #photooftheday #amazing #smile #look #igers #picoftheday #instadaily #bestoftheday #instacool #colorful #style #swag

0

Its time to promote my group leader Di JK1MX Segambut nanti, anda akan dipecahkan kepada 4 group (workout masih bersama saya). Mereka ni akan tlg anda dari segi tips, motivasi, inspirasi & sama2 menjayakan JK1MX Segambut nanti. Sepanjang 6minggu akan ada banyak task yg memberikan point. Group dengan point terbanyak diisytihar sebagai pemenang manakala yg kalah akan diberikan tugas khas pada akhir program. Matlamat saya, semua org akan dapat pengalaman baru, enjoy dlm journey weight loss & dapat positive vibes. **Btw ini gambar lama mereka ye. Saya akan tunjukkan gambar terbaru mereka di post post akan datang.. #teamslaytestimonial Pada yg tinggal sekitar Jalan Ipoh, Batu Muda, Segambut, Kepong, Jalan Kuching, Sentul atau yg berdekatan. Jom sertai saya di JK1M10 Segambut. Untuk info lanjut, boleh layari 👇 https://jk1m10.com/teamleader/slay/ atau whatsapp kami 👇👇 http://slay.wasap.my 👉 0123565374 http://munihabshee.wasap.my 👉 0196945783 #kevinzahri #jomkurus #jomkurus1malaysia #programkurus #jk1m10 #jk1m10segambut #segambutheroes #teamslay #hiking #fat2fit #weightlossprogram #weightloss #bukitsenaling #tamanmetropolitanbatu #jalanipoh #segambut #jalankuching #sentul #slayphysio #coachjambang #transformation #inspiration #obese #obesity

5

Smiling is the best way to face every problem, to crush every fear, to hide every pain. So keep smiling peeps.. 😊😊😊 #smile #positivevibes #positivity #love #pathoflife #pathoflove #planks #tripleplank #teamslay #thatbooty #exercise #workout #outdoorworkout #slayphysio #coachjambang #ohana

2

#tanyafisio Saya anggap masalah utamanya ialah Rheumatoid Athritis. Saya simpulkan secara pendek, RA ni penyakit autoimmune yg menyebabkan sakit-sakit sendi. Sakit ni beserta bengkak & amat teruk waktu pagi. Kalau tak dijaga, sendi2 akan jadi rosak teruk sekaligus menyebabkan kaki & tangan kita tidak di alignment yg normal. Pemeriksaan darah dilakukan untuk kenalpasti penyakit ini. Ubat seperti steroid sangatlah penting untuk kurangkan sakit. Selalunya pakar rheumatology akan cuba option ubat yg sesuai & kurang memberi risiko. Pesakit pula kena bersenam untuk mengekalkan fungsi sendi dengan dikawal oleh ubat. Sebagai fisio, kami sering merawat mereka yg telah pun kronik RA nya. Alangkah bagus kalau senaman dimulakan awal kerana bila ke tahap yang kronik, senaman yang dilakukan hanya mampu kekalkan fungsi sendi yang sudah sedia keras, rosak & sebagainya. Nasihat saya. Jangan mengalah. #fightathritis #slayphysio #tips #tanya #physio #physiotherapy #RA #rheumatoidathritis #fisio #fisioterapi #athritis #jointpain #sakitsendi

29