slayphysio on Instagram

Mohd Sharizal Aziz

Anda ingin kurus & sihat? Biar saya bantu anda. Jom sertai kami di Segambut dalam Jom Kurus 11 (by Kevin Zahri). Whatsapp 012-356 5374

https://my.cabaranjomkurus.com/teamleader/slay/

Report inappropriate content

TIPS KAWAL KEMARAHAN ====================== . Pernah kan kita rasa marah sangat-sangat pada seseorang sampai rasa nak hempuk kepala orang tu dgn monitor lama crt 15inci. Disini saya ingin kongsi tips dari pakar motivasi terkenal untuk anda semua. Caranya mudah saja. . Sila tenung gambar Instagram/Facebook lama waktu kita gemuk tembam chubby dlm pose paling poyo, paling perasan bagus, paling perasan cantik/hensem gila. Insyaallah, kita akan shift kemarahan kita pada gambar tu daripada orang yg kita marah.. "gila poyo mamat ni, ingat hensem sangat la tu, rasa nak tampar laju-laju jek". . Selamat mencuba.. . Perlukan inspirasi untuk kuruskan diri anda? Cari hashtag "teamslaystestimonial" . Abang2 & kakak2 di luar sana. Kalau nak berubah, jom sertai kami di Jom Kurus 11 Segambut. Layari cabaranjomkurus.com untuk info lanjut. . Boleh hubungi : ๐Ÿ‘‰SLaY 012-356 5374 ๐Ÿ‘‰Sis Aynie 012- 251 7374 ๐Ÿ‘‰Basit 013-300 5403 ๐Ÿ‘‰Lynn 013-315 3153 #poyo #perasan #chubby #gomok #jomkurus #programkurus #transformation #weightloss #fatloss #segambutheroes #jk11segambut #jomkurus1malaysia #jk1m #fitness #fitfam #exercise #eatright #eatclean #fitnessfamily #healthy #workout #diet

0

Ini akaun saya, tapi bukan milik saya. Kerana saya hanya mampu bercerita perkara yang baik-baik sahaja, bukan perkara yg sebenarnya. . Manusia yg tahu sedikit cerita, mudah menilai saya. Kerana saya akan berterusan berpura-pura tiada yg buruk pada saya. Apakan daya, manusia tetap manusia. Pendapat & perspektif selalu berbeda. Namun untuk saya mengubahnya, hanyalah sia-sia. . Adakah saya peduli? Ya saya peduli.. Adakah saya akan ubah semua itu? Tidak, saya tak mampu . Cuma saya tertanya-tanya. Siapa kamu untuk menilai baik & buruk manusia? Bukankah kerja menilai baik & buruk itu, milik malaikat di kanan & kiri bahu kita? . Jangan risau saya sentiasa maafkan kamu. Andai perkara yg sama berlaku ke atasmu, baru kau tahu perasaanku. . Teruskan menilai saya jika kamu mahu. Kerana yg baiknya bukan saya, bukan dia, bukan kamu. Tetapi hanyalah dia yang SATU. . Cuma saya bersyukur pada yg esa. Kerana hadirkan manusia yg boleh mendengar cerita saya. . Andai ajal tiba menjemputku. Tatkala seluruh dunia menentangku, tatkala semua manusia menilai kejahatanku. Hatiku akan tetap tenang selalu. Memikirkan selain Dia yang SATU, masih ada manusia yang tahu kebenaran milikku. . Alhamdulillah.. #poem #sad

4

Hari ni jumpa 2 je manusia kat bukit apek. Maka abam jadi tarzan. Tapi baju letak kat tangan. hihihi. Laju 11min dari minggu lepas baq ang. Padahal panaih lit lit.. Lepas seminggu, break 1 hour mark. Nak dapatkan semula fitness. Maka officially this will become weekly routine before Cabaran Gunung Negeri Sembilan started.. Angsi! Here i come.. โค Awaa.. tunggu saya ye.. ๐Ÿ˜‰ #hiking #hikers #trailrunning #hikerlife #bukitapek #tamanwangsacheras #pathoflove #pathoflife #fitness #nature #love

0

#throwback semalam. Open house yang agak seram nak pergi bila tuan rumah ialah Dietitian famous program kurus. Mujur takda label kalori. Tapi dah nk habis makan, baru perasan ada signboard tu. Siap ada yg terbalik kan hadap dinding supaya tak nampak. Hahaha. Anyway thanks for having us #teamslay cip @khairuldietitian .. Makanan banyak gila. Semua best & sedap.. Lama kami lepak makan.. ๐Ÿ˜†.. #openhouse #jamuanraya #makanmakan

2

Salam semua. Hari ni hari terakhir untuk promosi Early Bird jom Kurus Malaysia Musim 11 ye.. Untuk team saya JK11 Segambut, kalau berdasarkan siapa yg contact saya, masih ada beberapa slot je tinggal. Selepas ni harga akan kembali ke harga asal rm300. Harga returning participant seperti biasa. . Mohon war war kan pada office mate, jiran 1 kondo, 1 kampung, geng membawang, geng whatsapp masing2 kalau2 masih ada yg terlupa nak daftar.. . JK11 Segambut akan mengembalikan semula Team Aynielista 3 vs Marvellynn 3. Dua edisi sebelum ni dlm JK10 & Dietfit4.0 dimenangi oleh Marvellynn. Mungkin kah utk kali ke 3 ni Aynielista boleh menang? . Aynielista (Sis Aynie Juara Perempuan JK10 Segambut) akan dibantu oleh Basit, Juara Keseluruhan JK10 Segambut akan bertemu Team Marvellynn yang konsisten & berjaya melahirkan transformasi. Team mana pilihan anda? . Perlukan inspirasi untuk kuruskan diri anda? Cari hashtag "teamslaystestimonial" . Abang2 & kakak2 di luar sana. Kalau nak berubah, jom sertai kami di Jom Kurus 11 Segambut. Layari cabaranjomkurus.com untuk info lanjut. Boleh hubungi : ๐Ÿ‘‰SLaY 012-356 5374 ๐Ÿ‘‰Sis Aynie 012- 251 7374 ๐Ÿ‘‰Basit 013-300 5403 ๐Ÿ‘‰Lynn 013-315 3153 #kevinzahri #teamslay #jomkurus #programkurus #transformation #weightloss #fatloss #segambutheroes #jk11segambut #jomkurus1malaysia #jk1m #fitness #fitfam #exercise #eatright #eatclean #fitnessfamily #healthy #workout #diet

4

Antara mangsa adik beradik yg dapatkan rawatan bomoh dari saya. Adik beradik sebelah kanan, dah berjaya disembuhkan. Adik beradik sebelah kiri agak susah sikit, saka dlm badan mereka agak kuat bertahan & susah nak keluar, so jampi saya perlukan masa yg lama untuk berkesan. Korang nak tengok gambar adik beradik sebelah kanan masa dorang dulu2 masih ada saka dlm badan? Follow IG saya @slayphysio & checkout my instastory tengahari nanti.. Btw. Hari ni last utk dapat promosi early bird untuk Jom Kurus Malaysia Musim 11. Daftar, masukkan kod kupon "siapacepatdiakurus" & bayar segera hari ini untuk diskaun rm30 JK11 segambut. Info lanjut, pm/dm saya atau whatsapp 012 356 5374 atau layari cabaranjomkurus.com untuk info lanjut. #teamslay #jomkurus #programkurus #transformation #weightloss #fatloss #segambutheroes #jk11segambut #jomkurus1malaysia #jk1m #fitness #fitfam #exercise #eatright #eatclean #fitnessfamily #healthy #workout #diet

1

"Awak. Kaki saya cramp. Semalam ramai patient. Banyak berdiri" . "Its ok awaa. Saya kan ada. Mujur hubby awaa fisio" . #janganfikirbukanbukan . Itu hanyalah sebahagian daripada skrip drama terbaru Mira Filzah & saya yg bertajuk "Biniku nurse, lakiku fisio".. (bapak tak komersial punya tajuk drama. kah kah kah) . #sweet #drama #mirafilzah #poyo #jangankecam

10

My type of jogging petang. Apek Hill xtreme route via Wangsa Cheras. 35min naik, 5min rest, 24min turun. Dah mcm hiking dlm sauna. Bahang ya amat. Patutlah ramai pakai compression pant tak pakai baju. Next time bawa singlet jela.. #hiking #love #hikerlife #training #nature #bukitapek #bukit #trailrunning #training #pathoflove #pathoflife

6

Kadang-kadang, bukan mulut orang je suka mengata & mencaci kalau kita gemuk. Kamera pun pandai mengutuk sama.. ๐Ÿ˜‚ *gambar sekadar hiasan* . Perlukan inspirasi untuk kuruskan diri anda? Cari hashtag "teamslaystestimonial" . Abang2 & kakak2 di luar sana. Kalau nak berubah, jom sertai kami di Jom Kurus 11 Segambut. Layari cabaranjomkurus.com untuk info lanjut. . Boleh hubungi : ๐Ÿ‘‰SLaY 012-356 5374 . ๐Ÿ‘‰Sis Aynie 012- 251 7374 ๐Ÿ‘‰Basit 013-300 5403 ๐Ÿ‘‰Lynn 013-315 3153 . #kevinzahri #teamslay #jomkurus #programkurus #transformation #weightloss #fatloss #segambutheroes #jk11segambut #jomkurus1malaysia #jk1m #fitness #fitfam #exercise #eatright #eatclean #fitnessfamily #healthy #workout #diet

6

HER : Kelakar la awak ni. Kat luar muka ganas berjambang, tapi kat dalam pink. ME : Sebab baju ni? Sebenarnya dlm hati ni merah menyala tau awaa. Tapi lepas jumpa awaa yang putih suci manis berseri, saya jadi gini. Merah + Putih kan Pink.. ๐Ÿ‘‰๐Ÿ‘ˆ . HER : โค๐Ÿ˜Š . #ciaciacia #pickuplines #sukasuki #janganfikirbukanbukan #pink #talldarkandhandsome

5

It's not just the weight you lose, but the life you gain. . She seems like a perfect example of "life you gain" after weight loss. Kipidap KaKa @ Along Ohana. Teamslay #cheraslegion . . ๐Ÿ’ช . Perlukan inspirasi untuk kuruskan diri anda? Cari hashtag #teamslaystestimonial . Abang2 & kakak2 di luar sana. Kalau nak berubah, jom sertai kami di Jom Kurus 11 Segambut. Layari cabaranjomkurus.com untuk info lanjut. . Boleh hubungi : ๐Ÿ‘‰SLaY 012-356 5374 ๐Ÿ‘‰Sis Aynie 012- 251 7374 ๐Ÿ‘‰Basit 013-300 5403 ๐Ÿ‘‰Lynn 013-315 3153 . #kevinzahri #teamslay #jomkurus #programkurus #transformation #weightloss #fatloss #segambutheroes #jk11segambut #jomkurus1malaysia #jk1m #fitness #fitfam #exercise #eatright #eatclean #fitnessfamily #healthy #workout #diet

3

Dia dah jamu kami sedap2, lepas tu paksa kami amik gambar posing dua lipa ni. Dorang nampak cute la, kami yg berbulu ni? Saya sampai sekarang masih trauma teringatkan janggut @zairiali05 cucuk bahu saya.๐Ÿ˜‚ Yang si @bam_duan dgn abg Zahar pun layan kan aje.. Apa2 thanks to tuan rumah @syiqa_rahmat yang jamu sedap2 semalam. Buat acara bulanan pun takpe. Iols setuju jek.. eh ๐Ÿ™Š #teamslay #segambutheroes #fun #sporting #happy #love #positivevibes #fitnessfamily #fitfam #aynielista #marvellynn #openhouse #raya #happening #havoc

4

Anda tak perlu join program fitness seumur hidup untuk kekal kurus & sihat ====================================== . Saya diajar oleh sifu saya untuk bagi target berapa program seorang peserta perlu join untuk capai berat target mereka. Sebagai contoh, berat 75kg. Anda ingin capai 60kg. Selalunya saya akan recommend kurangkan sekitar 5-6% utk program 6 minggu dan cuba maintain berat yg sama selepas program. Selepas program, kalau anda berjaya teruskan penurunan berat, ini bermakna anda berjaya praktikkan ilmu yg diperolehi & mungkin boleh buat sendiri tanpa perlu join program. Tapi kalau anda hanya mampu maintain, maknanya anda perlu join beberapa program lg utk capai berat impian anda. Yang jadi masalah bila anda berjaya turunkan berat dgn baik semasa program, tapi naik semua ke berat asal selepas program. Untuk mereka sebegini, saya cadangkan perbanyakkan baca yassin supaya boleh jauhkan diri dari semua saka, jin, syaiton iblis.. ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† ok gurau je.. Kudos to Kak @rosafidahidayu .. Cth terbaik untuk mereka yg ingin kekal kurus, sihat & cergas. Bukan sahaja mampu kekalkan bentuk badan, maintain sihat & cergas, tapi mampu berikan aura & inspirasi untuk rakan lain utk sama2 berjuang. Yang menariknya, semua orang akan berikan alasan "maybe sebab akak dah tua, mungkin sebab abang dah kawin kut".. Tapi, kak fidah buktikan, semua itu alasan yg anda cipta sendiri. Dah mcm Coach dah ni. Perlukan inspirasi untuk kuruskan diri anda? Cari hashtag #teamslaystestimonial Abang2 & kakak2 di luar sana. Kalau nak berubah, jom sertai kami di Jom Kurus 11 Segambut. Layari cabaranjomkurus.com untuk info lanjut. Boleh hubungi : ๐Ÿ‘‰SLaY 012-356 5374 ๐Ÿ‘‰Sis Aynie 012- 251 7374 ๐Ÿ‘‰Basit 013-300 5403 ๐Ÿ‘‰Lynn 013-315 3153 #teamslay #jomkurus #programkurus #transformation #weightloss #fatloss #segambutheroes #cheraslegion #jk11segambut #jomkurus1malaysia #jk1m #fitness #fitfam #exercise #eatright #eatclean #fitnessfamily #healthy #workout #diet

2

HER : Awak rasa, final World Cup nanti siapa jumpa siapa? . ME : Saya predict France jumpa England buat pertama kali.. Itu pun lepas saya jumpa awak dulu untuk dating pertama kali.. โค #ciaciacia #pickuplines #sukasuki #janganfikirbukanbukan #comeonengland #threelions #worldcup2018 #russia2018 #football

18

My 1st Love in Hiking. Bukit Apek via Wangsa Cheras. I used to do 45min up & down via xtreme route. Today i manage to do non stop in 70min (naik je dah 40min). A significant 65% reduced in fitness. Well done gemuk. May i remind you fat ass, Rinjani is just a month away. Then theres a gerah bilah bieh a month afterward. Padu? Tanker? Tahi mung.. ๐Ÿ˜ก #fitness #love #hiking #nature #hikers #hikerlife #healthylife #fit #hikerlife #pathoflife #pathoflove #mylife

2

Kali terakhir melompat gembira tengok England main semifinal ialah 22 tahun lepas di Euro 96. Sejak dari tu, kalah di quarter, 2nd round & siap sangkut kat group stage lagi. Setiap kali Euro, World Cup, tengok je masing2 kecoh sokong germany la, italy, france, spain, brazil... Kali ni SLaY boleh bising oi! England masuk semifinal oi! #comeonengland #worldcup2018 #russia2018 #football #threelions #england

0

"Coach. Takpe ke time diet ni saya nak makan donut?" . "Boleh je, makan la bahagian tengahnya.. hihihi (gelak jahat)" . "Yes! Thanks coach".. . . . Perlukan inspirasi untuk kuruskan diri anda? Cari hashtag "teamslaystestimonial" Abang2 & kakak2 di luar sana. Kalau nak berubah, jom sertai kami di Jom Kurus 11 Segambut. Layari cabaranjomkurus.com untuk info lanjut. Boleh hubungi : ๐Ÿ‘‰SLaY 012-356 5374 ๐Ÿ‘‰Sis Aynie 012- 251 7374 ๐Ÿ‘‰Basit 013-300 5403 ๐Ÿ‘‰Lynn 013-315 3153 #kevinzahri #teamslay #jomkurus #programkurus #transformation #weightloss #fatloss #segambutheroes #jk11segambut #jomkurus1malaysia #jk1m #fitness #fitfam #exercise #eatright #eatclean #fitnessfamily #healthy #workout #diet

3

Ye. I tau. Foto lama. This season i janji i akan shoot foto baru. Bagi la i grooming dulu. Nak pi salon, pi facial, pi buat wax, pi spa, cari MUA, cari photographer blablabla.. Anyway, korang tak teringin ke join Team Coach Tall Dark Handsome ni? Risau? Malu? Takda motivasi? Takda Inspirasi? Search hashtag "teamslaytestimonial" di IG.. Bayangkan anda dikalangan mereka yg bakal berjaya, kemudian bertindak sekarang.. ๐Ÿ’ช Abang2 & kakak2 di luar sana. Kalau nak berubah, jom sertai kami di Jom Kurus 11 Segambut. Layari cabaranjomkurus.com untuk info lanjut. Boleh hubungi : ๐Ÿ‘‰SLaY 012-356 5374 ๐Ÿ‘‰Sis Aynie 012- 251 7374 ๐Ÿ‘‰Basit 013-300 5403 ๐Ÿ‘‰Lynn 013-315 3153 # #jomkurus #programkurus #transformation #weightloss #jk11 #kevinzahri #teamslay #segambutheroes #fat2fit #fitnessfamily #fitfam #tamanmetropolitanbatu #jalanipoh #segambut #fitness #exercise #workout #eatclean #eatright #healthylife #fitmalaysia

2