Daging Photos & Videos on Instagram

Report inappropriate content

duh_laper

1

hamzahsupplies_

Dah musim raya haji pulak ni. Takkan nak makan daging korban je πŸ€” mestilah nak lauk lain sama 😬 . Haaa jangan risau, Hamzah Supplies kan ada πŸ™†β€β™€οΈ Hamzah Supplies merupakan pembekal ayam mentah yang segar lagi fresh. Bukan ayam je yang ada, Hamzah Supplies juga merupakan penjual Ayam segar, Ayam tua, Ayam kampung, Isi ayam, Daging lembu, Itik, Burung puyuh, Sayur-sayuran dan Santan. Jadi para pelanggan ada banyak pilihan untuk memilih ☺️ . Hamzah Supplies menawarkan harga yang berpatutan kepada setiap pelanggan yang datang membeli di kedai Hamzah Supplies kerana kepuasan pelanggan, keutamaan kami πŸ€— . Kedai Hamzah Supplies beropeasi 24/7 jadi tak ada masalah untuk anda datang pada bila-bila masa. Hamzah Supplies akan melayan & memberikan servis yang terbaik kepada para pelanggan 😊 . Tak lupa juga kepada peniaga-peniaga di luar sana, tak kira la anda buka kedai makan ke gerai ke restoran ke kalau anda mahu Hamzah Supplies membekalkan ayam segar kepada anda, boleh saja hubungi nombor yang tertera di bawah πŸ‘‡ . Untuk membeli atau ada sebarang pertanyaan, boleh dm @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ ATAU Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 For fast respond, boleh juga click link di bio πŸ”β˜ΊοΈ Jangan lupa untuk like FB page Hamzah Supplies 😊

1

shoulderliciousgrill

πŸ“’πŸ“’ PERHATIAN: KAMI AKAN TUTUP BUAT SEMENTARA WAKTU SEMPENA SAMBUTAN HARI RAYA AIDIL ADHA. SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH QURBAN KEPADA UMAT ISLAM SERATA DUNIA. THANKS FOR SUPPORTING US AND SEE YOU GUYS AFTER RAYA!!! 😊😊😊 #kambingbakar #kambing #dagingbakar #daging #bakar #jjcm #destinasimakanan #padubeb #foodporn #medanseleraadikku #sungairamal #bangi #kajang #putrajaya #semenyih #food #makan #makanan #lapar #murah #selera #seleramelayu #malaysia #selangor #lamb #shoulder #grill #malaysianfoodie #raya #cuti

1

pregnancy_aman_tepat

PROMIL INI SOLUSI bagi Pasangan yg Sulit Punya Keturunan.Karena Miom, Kista, Tuba Falopi,Haid tdk teratur, Keputihan, Sperma Buruk, Oligo, Asten. Konsultasi GRATIS.ke WA: 081334950239 #resep #resepmasakan #caramemasak #ResepMasakanAyam #ResepMasakanDaging #anekaresepmasakan #resepku #kuliner #Kue #Bahan #Ayam #Makanan #Coklat #Sambal #Masak #Camilan #NasiGoreng #Daging #MINUMAN #Nasi #Enak #cimol #cimolenak #cimolgurih #cimolpedas

0

apuwaakatara1

Grinder daging 😊Ada warna hijau dan merah 😊Only 60k #like4follow #like #likeforfollow #daging #iduladha #sby #gresik #gresiksumpek

1

berkah.mandiri.reseller

0

dapur.resep.masakan

@Regrann from @ervinstya - Cabai Isi Daging . . Bahan : . 15 buah cabai hijau dan merah besar (belah tengah buang isinya) . 250gr daging sapi . 2 siung bawang putih . 1 putih telur . 1 butir telur . 1/2 sdt merica bubuk . 1 sdm kecap asin . 1 sdm minyak wijen . 2 sdm tepung tapioka . Garam dan gula secukupnya . . Cara membuat : . Rendam cabai dalam air garam 15 menit untuk menghilangkan bau langu cabai . Giling daging sapi dan bawang putih . Campurkan merica,garam, gula, kecap asin, minyak wijen, putih telur dan tepung tapioka kemudian uleni sampai tercampur . Masukkan adonan daging ke dalam cabai . Kukus cabai yg telah di isi sampai matang . Baluri cabai dengan telur . Goreng hingga kecoklatan . . . . . #resep #cabai #daging #cabaiisidaging #chili #recipes #doyanmasak #menuhariini #bawabekal #bawa

0

susiyana.susiyana.98229

pentol kuah #daging ayam #madehome by my...πŸ˜†πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚topmarkotoppp....😳

0

km_culinaryaddict

thanks kak @andakhalida sudah mampir malam ini, kami tunggu kedtangan berikutnya untuk cobain menu kami lainnya... #km_culinaryaddict #spaghetti #mozarella #beef #tenderloin #panseared #daging #hasdalam #pakansinayan #payakumbuh #sudutpayakumbuh #sumbar #kulinerhitsminang

0

nyamara_catering

DAGING DENDENG BALADO @60.000/250GR #DAGING #MAKANAN #KULINER #DAGINGDENDENG #BALADO

0

kulinologi.co.id

Halo sahabat kulinologi! Dalam rangka menyambut Hari Raya Idul Adha, Kulinologi ingin berbagi fakta-fakta penting seputar daging nih. Daging merupakan sumber pangan bergizi yang berperan utama sebagai sumber protein bermutu tinggi bagi tubuh. Kenapa bermutu tinggi? Karena 97% protein dari daging dapat tercerna dengan baik dalam tubuh. Daging mengandung 14,5-21,6% protein. Diketahui bahwa asupan 100 g daging bebas lemak bahkan mampu mencukupi separuh kebutuhan protein dalam satu hari. Selain protein, daging juga memiliki kandungan lemak dan mineral. Karena kandungan gizinya, daging bersifat mudah rusak (perishable) apabila tidak ditangani secara higienis. Daging yang terkontaminasi bakteri berpotensi membawa penyakit bagi tubuh (foodborne disease). Semoga bermanfaat. Informasi lebih lanjut dapat diakses di www.kulinologi.co.id See you! #kulinologi #kulinologimagz #foodtech #foodtechnology #daging #foodscience

0

levinapasha

[PAID PROMOTE RETREAT PMK EBK 2018] Halooo, sahabat legend steak. udah nyobain menu andalan kayak Sirloin, Tenderloin, Chicken Chop, Sizzling Beef Rice, T-Bone Steak, Fish & Chip and more? rasanya yang khas dan sausnya yang nikmat beda dr yg steak house lainnya. pas bgt nemenin santap siang ataupun malam kalian. penasaran ? Yuk tunggu apalagi, buruan ke Legend Steak __ LEGEND STEAK Jl. Tubagus Ismail Raya no 5A, Simpang Dago - Bandung __ #steak #daging #panggang #western #kulinerbandung #bandungfoodies #cafebandung #bandungsociety #caferesto #pedas #gurih #makansiang #makanmalam #lunch #dinner #kuliner #kulinerbandung #kulinerindonesia #bandungculinary #Steak #barbeque #bdgsociety #paidpromotepmkebk

1

ida_dinda0320_dindalicious

0

ida_dinda0320_dindalicious

~ Dengan tekstur daging yang lembut, juicy enak tak terkata. Vibrate lidah hingga ke suapan terakhir 🀀 . Sekali ngappp air liur menitik kat meja, 2 kali ngapp, mesti repeat tambah 2 3 pinggan 😬 . . #SekaliRasaTerusTergoda #DagingHitamQasehBonda #DinDalicious #freegift #mysterygift #bazaarpaknil #makananhalal #malaysianfood #katering #daging #ketukketukramadhan #jjcm #makanansedap #travelpack #foodporn #fattzura #fattahamin #janganbencicintaku #bandarbukitmahkota #bandarsriputra #bangi #kajang #nilai #shahalam #putrajaya #kedaionlinemalaysia #eusahawan #erezeki #mdec #YouCanDuit ~

1

tiersiera

0

eggi_erdyan

3

zaf_catering

Assalamualaikum zafers☺️☺️☺️, gimana kabarnya nihh, ?? Ada yang baru loohh, DAGING SERUNDENG CETARRR, dagingnya empuk Cui!!🀀, Kelapanya gurih parah !!🀩 Cocok untuk dimakan dimana saja, kapanpun, cocok untuk acara pernikahan, acara selamatan, dan masih banyak lagiπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ Daging Sapi Asli Mantap, maknyuss, waregg Produksi ZAF Catering Bu Titik FREE ONGKIR UTK DAERAH MALANG LOHHH βœ“Jl. MGR Sugio Pranoto Gg. 4 No. 1110 βœ“Herawatititik70@gmail.com βœ“ wa : 0895329445113 βœ“ ig : @zaf_catering TAG TEMENMU GUYSS #catering #cateringmurah #cateringenak #cateringhalal #cateringwedding #cateringmalang #cateringharian #cateringrumahan #cateringdiet #cateringsehat #satesapi #satemanis #serundengkelapa #serundeng #kuliner #kulinermalang #kulinernusantara #kulinerindonesia #produksizaf #zaf #daging #sapi #dagingsapi

0

zaf_catering

Assalamualaikum zafers☺️☺️☺️, gimana kabarnya nihh, ?? Ada yang baru loohh, DAGING SERUNDENG CETARRR, dagingnya empuk Cui!!🀀, Kelapanya gurih parah !!🀩 Cocok untuk dimakan dimana saja, kapanpun, cocok untuk acara pernikahan, acara selamatan, dan masih banyak lagiπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ Daging Sapi Asli Mantap, maknyuss, waregg Produksi ZAF Catering Bu Titik FREE ONGKIR UTK DAERAH MALANG LOHHH βœ“Jl. MGR Sugio Pranoto Gg. 4 No. 1110 βœ“Herawatititik70@gmail.com βœ“ wa : 0895329445113 βœ“ ig : @zaf_catering TAG TEMENMU GUYSS #catering #cateringmurah #cateringenak #cateringhalal #cateringwedding #cateringmalang #cateringharian #cateringrumahan #cateringdiet #cateringsehat #satesapi #satemanis #serundengkelapa #serundeng #kuliner #kulinermalang #kulinernusantara #kulinerindonesia #produksizaf #zaf #daging #sapi #dagingsapi

0

zaf_catering

Assalamualaikum zafers☺️☺️☺️, gimana kabarnya nihh, ?? Ada yang baru loohh, DAGING SERUNDENG CETARRR, dagingnya empuk Cui!!🀀, Kelapanya gurih parah !!🀩 Cocok untuk dimakan dimana saja, kapanpun, cocok untuk acara pernikahan, acara selamatan, dan masih banyak lagiπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ Daging Sapi Asli Mantap, maknyuss, waregg Produksi ZAF Catering Bu Titik FREE ONGKIR UTK DAERAH MALANG LOHHH βœ“Jl. MGR Sugio Pranoto Gg. 4 No. 1110 βœ“Herawatititik70@gmail.com βœ“ wa : 0895329445113 βœ“ ig : @zaf_catering TAG TEMENMU GUYSS #catering #cateringmurah #cateringenak #cateringhalal #cateringwedding #cateringmalang #cateringharian #cateringrumahan #cateringdiet #cateringsehat #satesapi #satemanis #serundengkelapa #serundeng #kuliner #kulinermalang #kulinernusantara #kulinerindonesia #produksizaf #zaf #daging #sapi #dagingsapi

0

ling_juli79

4

fandawakebab

"Belajar pun semakin terasa nikmat kalau ditemani hidangan lezat" ..... Ilmunya dapat LAPARnya minggat.... #kebabpku #kebab #kebabturki #kulinerpku #kuliner #makanenak #frozenfood #jajanan #enak #keju #daging #pku #jajan #makananmalam

4

pink_flower_indonesia

1

myturkeykediri

0

yatianggun

Alhamdullilah siap jugak 200bji order petang ini tq pada yg x jemu2 order TAUHU BEGEDIL FROZEN Mana yg belum rasa nak selit order boleh wsap akak ye😍 - beserta sos kicap hasil olahan resepi sendiri Harga cuma - RM 10 - 8 bji Siap dengan sambal kicap πŸ‘‰www.wasap.my/0195743488 πŸ‘‰www.wasap.my/0195743488 πŸ‘‰www.wasap.my/0195743488 untuk tempahan 😊 - - Cara2 peyedianya - Defrost/ nyah beku dahulu - Panaskan minyak dng api sedahana - kacau telur Kemudian celupkan tauhu begedil ke dalam telur - Dan goreng sampai perang & sedia dihidangkan πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹ Ubi lembut diadun sebati bersama daging segar dan sayur2an... melengkapkan hidangan ringkas dengan keperluan asas. #tauhubegedil #frozen #tauhubegedil #tauhubegedilfrozen #tauhusedap #tofu #daging #foodlover #sambaljawa #ipoh #ipohst18 www.wasap.my/0195743488

0

klink_syariah

Sebentar lagi, kita menyambut hari raya Idul Adha. Idul Adha tak lepas dari hewan qurban. Mungkin Anda sudah berencana untuk memasak daging qurban dengan berbagai menu, salah satunya tongseng. Nah, menikmati tongseng kurang lengkap tanpa ketupat. Tidak usah repot memasak ketupat dengan menghabiskan waktu selama berjam-jam. Dengan K-Tupat Mini memasak ketupat menjadi lebih praktis. . Berikut langkah praktis memasak K-Tupat Mini: Buka K-Tupat Mini dari kemasan, cuci bersih menggunakan air. Siapkan air untuk direbus dalam panci, pastikan isi K-Tupat Mini terendam semua dalam rebusan. Rebus K-Tupat Mini selama 60 hingga 90 menit. Selamat menyambut hari raya Idul Adha, dan selamat memasak! #sate #satekambing #sateayam #gule #gulekambing #ketupat #ketupatsayur #lontong #lontongsayur #kuliner #wisata #wisatakuliner #rendang #soto #rawon #resep #resepi #daging #kolesterol #kolesteroltinggi #hipertensi #darahtinggi #stroke #asamurat #kebas #kesemutan #jantung #jantungsehat #jantungkoroner

1

sillyfishindonesiabandung

Wah enggak kerasa sebentar lagi akan merayakan Idul Adha nih sahabat Silly Fish. Sudah menyiapkan apa saja untuk Idul Adha nanti? Ngomong-ngomong ada yang tau apa nama produk Silly Fish yang satu ini? . Wagyu Marbling Rp. 50.000 (200 gr/steak) . Silly Fish Indonesia 0817-9118-383 BEKASI : Tambun (0812-8833-5419) Jatibening (0817-911-8383) γ…€ JAKARTA : Pancoran (0811-911-9585) Rawamangun (0811-812-969) Sudirman (0813-1666-0000) Kebayoran (0818-0770-9600) Cibubur (0813-8964-4460) Kedoya (0878-7634-4256) γ…€ TANGERANG : Bintaro (0812-9872-7886) BSD (0812-8337-6279) γ…€ BOGOR Bogor (0821-1149-5755) Kota Wisata (0813-2802-6922) BANDUNG : Pagarsih (0812-1341-5822) Muararajeun (0878-2307-2656) . . . #sillyfishindonesia #jakarta #tangerang #bekasi #bogor #bandung . #ikanlaut #daging #ikan #ikansegar #dagingsegar #supplierikan #tuna #salmon #udanglaut #ikandori #gindara #sirloin #lobster #steak #dagingsapi #wagyubeef #crabstick #cumi

0

sabafrozenfood

3

bangafat

Yuk silahkan diorder video kartu ucapan selamat lebarannya kaka. Untuk lebaran harga promo hanya dengan 100k sudah bisa mendapatkan video kartu ucapan yang keren seperti ini. Kunjungi IG @bangafat untuk melihat contoh desain kartu ucapan yang lainnya. Order chat ke WA: 0856-9369-1677 atau klik link di bio untuk langsung terhubung dengan Whatsapp. Follow @bangafat Follow @bangafat Follow @bangafat #ucapanlebaran #motiongraphics #iduladha #adha #ied #qurban #takbir #kartuucapan #pesan #selamatiduladha #design #motionvideo #giftcard #1439h #hijab #dakwah #orderdesign #jasadesain #lebaran #pecintaquran #jasavideo #hariraya #videoislam #remajaislami #shareislam #daging #islam #muslim #ucapanlebaran #keren

0

tiersiera

1

qbeez22

0

daginghitammanis_dsoka_hq

Sedapnya tengok dia makan Daging Hitam Manis D'Soka dengan ketupat palas.. sis suka makan dengan lemang. Terliur.. 🀀🀀🀀 Korang makan apa Raya ni? Salam Aidiladha buat semua πŸ’ž Terima kasih @hanna_783 beli. Nak order wasap sis sini 60128008283 ok ! πŸ˜„πŸ˜

5

randosaputra_

Lagi nyari 100% Authentic Thai Food ? @tomtom.kitchen Solusi nya. Ini adalah Pat Thai Terenak di Indonesia loh Kalian bisa Cari Ini di Pasific Place, Neo Soho, Dan Botani Bogor loh..!! Yuk dateng Dan cobain. #foodporn #daging #thai #thaifood #tomtomkitchen #seafood #patthai

1

fatihbilingualschool

Salah satu tradisi di Aceh yang harus dilestarikan. Bagaimana dengan daerah kalian? #sd #smp #sma #fatihbilingualschool #fbs #bandaaceh #meugang #tradisiaceh #daging

2

infogading_group

Bagi anda pencinta steak, wajib mencoba Resto Franko's Steak yang terletak di Jalan Pesanggrahan, Jakarta Barat. Restoran ini menyajikan steak dengan berbagai daging pilihan, diimport langsung dari New Zealand. Bukan cuma steak, restoran ini juga menyajikan berbagai macam pasta dan minuman yang menyehatkan. Untuk acara pesta atau pertemuan, Franko's Steak menyediakan tempat yang sangat luas hingga dapat menampung sekitar 230 orang. Foto – Foto : Azhari Setiawan Baca selengkapnya di http://www.infonitas.com #infonitas #infopuri #puri #kuliner #makanan #steak #makanbarat #western #pasta #steak #daging #infogadinggroup

0

bangafat

Kode desain N02 Yuk silahkan diorder video kartu ucapan selamat lebarannya kaka. Untuk lebaran harga promo hanya dengan 100k sudah bisa mendapatkan video kartu ucapan yang keren seperti ini. Kunjungi IG @bangafat untuk melihat contoh desain kartu ucapan yang lainnya. Order chat ke WA: 0856-9369-1677 atau klik link di bio untuk langsung terhubung dengan Whatsapp. Follow @bangafat Follow @bangafat Follow @bangafat #ucapanlebaran #motiongraphics #iduladha #adha #ied #qurban #takbir #kartuucapan #pesan #selamatiduladha #design #motionvideo #giftcard #1439h #hijab #dakwah #orderdesign #jasadesain #lebaran #pecintaquran #jasavideo #hariraya #videoislam #remajaislami #shareislam #daging #islam #muslim #ucapanlebaran #keren

0

orialshop

Kita sudah tidak asing lagi dengan yang namanya daging merah. Untuk anak usia emas 2-3 tahun sebaiknya makan daging 2-3 kali dalam seminggu karena daging tinggi protein dan lemak juga banyak mengandung zat besi (untuk menghasilkan sel darah merah yang nantinya membawa oksigen dan nutrisi ke lemak dan ke sel2 tubuh lainnya. Proses memasak daging tentunya harus matang, demikian juga untuk ibu hamil (hindari daging mentah dan dibakar). Semoga bermanfaat❀️ #suami #istri #ibu #ibumenyusui #family #parenting #kesehatan #duniakesehatan #bahagia #sejahtera #ayah #ibu #mama #bunda #pertumbuhananak #perkembangananak #orangtua #mpasi #mpasihomemade #menutunggal #menuempatbintang #daging #dagingmerah #tinggilemak #protein #zatbesi #seldarahmerah #nutrisi #orialshop #tutorialorialshop

0

rzl_andy

6

fatgit.food

menurutmu ini enak? follow: @fatgit.food . 😘 Tag Temanmu πŸ‘ Like Videos πŸ’¬ Nyalakan Notifikasi Untuk Video Lainnya . by: (dm me if its your video) . #daging #beef #kuliner #makanan #instafood #jajanan #minuman #streetfood #jajanmalam

0

elqudwahjogja

Wah ini cocok yang bentar lagi dapat jatah daging qurban. EH... Jangan lupa besok selasa 21 agustus 2018/9 dzulhijjah puasa arafah ya.. kuy. #islam #arafah #puasa #daging #iduladha #qurban #likeforfollow #share #ilmu #sains #indonesia #asiangames #semangat #instagram #photoshoot

0

iraanggraeni

Masuk gang, masuk gang lagi...nemu juga nih soto. Sarapan jadi kenyang . . #soto #daging #kuliner #solo #breakfast #trip #family #nodiet #yummy πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

1

kedaidaging

Blue Label Santori Wagyu-flavored Steak, includes: πŸ„ Sirloin Cuts πŸ„ Rib Eye Cuts πŸ„ Tenderloin Cuts . . Harga : 235,000 Berat : 1 Kg Isi : 5 Potong Daging . . Tertarikk?!!! langsung cuss klik link di BIO @kedaidaging @kedaidaging @kedaidaging . .

26

tutur_sapto_hadi

thanks dear 😘 @laras.myers - Kelupaan foto yang ini belum ke post πŸ˜… . Hari ini masak ini aja, lagi pengen makan yang berkuah. dan ternyata di kulkas masih ada jamur. Ya wes di campur sekalian aja. Biar tambah banyak isinya πŸ˜… . Ini tongsengnya versi tanpa santan ya, jadi seger dan gak ngerasa bersalah makan banyak-banyak hehe O iya ini rasa nya gak terlalu pedas, semua cabenya di biarin utuh, jadi sakha juga bisa makan. Lumayan mamak gak perlu masak 2 kali hari ini πŸ˜† . Tongseng Daging Jamur Bahan - 250 gr daging sapi - 200 gr jamur tiram, cuci bersih, peras airnya, suwir-suwir - Kol secukupnya, potong-potong - 15 cabe rawit merah - 1 tomat merah - 1 batang daun bawang - 1 batang serai - 2 lbr daun salam - 4 lbr daun jeruk - 1 sdm bawang goreng - 2 sdm kecap manis - 1/2 sdm gula jawa - Garam Bumbu Halus : - 12 siung bawang merah - 7 siung bawang putih - 1 ruas jari jahe - 2 ruas jari kunyit - 1 sdt merica bubuk Cara Membuat : - Didihkan air dalam panci, masukkan daging, rebus sekitar 5 menit, buang airnya, lalu potong sesuai selera - Tumis bumbu halus, daun2 dan serai sampai harum, lalu masukkan daging, aduk-aduk lalu masukkan sekitar 3 gelas air matang, tambahkan kecap, gula jawa, garam dan kaldu jamur, masak sampai daging empuk dengan api kecil (kalau airnya habis tapi daging belum empuk bisa ditambahkan air lagi) - Masukkan jamur tiram dan kol aduk rata, masak sampai matang 3. Menjelang diangkat masukkan cabe rawit merah utuh, tomat dan irisan daun bawang - Sajikan tongseng dengan taburan bawang goreng #armt_tongsengdaging #daging #makanan #kambingbakar #lapar #ayampanggang #sedap #masakmasak #lauk #sambalgoreng #goreng #kambinggrill #sukamakan #kulinernusantara #makanmurah #makananenak #makan #minuman #kuliner #gofood #maknyus #gagaldiet #bubur #sarapan #buburayam #makanansedap #makanmakan #pedas

2

makanenaaaak

0

dee2_laila

Regrann from @tastemadeindonesia - Maunya no musik , so ABAIKAN saja.. -Biasanya, sajian satu ini dibuat menggunakan santan. Tapi kali ini menggunakan kecap. Hmm, gimana rasanya ya? Yuk coba buat! cc: @masaktv @faisallanin πŸ“²Temukan resep daging lainnya pada aplikasi kami πŸ‘‰ Link di bio. BAHAN: 150 g daging sapi setengah matang 100 g cabai merah keriting 2 buah cabai merah besar 7 siung bawang merah 5 siung bawang putih 3 btr kemiri 1 ruas jahe 1 ruas lengkuas 2 btr kemiri 2 lbr daun salam 1 Serai Gula Garam Kecap manis 300 ml air Minyak . CARA MEMBUAT: 1. Cuci daging sapi sampai bersih. Kemudian rebus sampai daging sapi matang. (Bisa tambahkan garam saat merebus). 2. Haluskan bawang merah, bawang putih, 3 buah cabe merah, jahe, laos dan kemiri. 3. Tumis bumbu yang telah di haluskan beserta daun salam dan sereh, yang telah di cuci sampai berwarna sedikit kecokelatan. 4. Masukkan air, tambahkan garam, gula. Tambahkan kecap manis. 5. Aduk rata. Sajikan. . . . . #tastemade #food #foodie #instafood #kuliner #culinary #indonesiapunya #indonesia #indonesianfood #makananindonesia #jelajahindonesia #discoverindonesia #eat #tastemadeindonesia #tastemadeid #foodporn #foodstagram #indonesian #recipe #recipevideo #sambalgoreng #daging #iduladha - #regrann

0

hamzahsupplies_

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera πŸ€— hehe agak lama admin menghilangkan diri setelah habisnya raya aidilfitri πŸ˜…πŸ˜¬ . Tuptup dah nak raya haji pulak. Terasa macam sekejap je masa berlalu. Kuih raya, ketupat, rendang pun masih terasa lagi πŸ™Š Haa macam mana raya aidilfitri tahun ni ? Meriah ke ? Seronok ke tidak ? Hehe yang penting, dapat beraya dengan family ☺️ . Alhamdulillah sekarang dah nak masuk raya haji pulak. Balik kampung lagi ke ? Ataupun beraya di kl je ? Buat korban disini ke ? Alaa sama je buat korban di mana-mana pun. Niat tu yang penting 😊 . Hamzah Supplies merupakan pembekal & penjual ayam segar di Selayang. Hamzah Supplies beroperasi 24/7 jadi nak datang pada bila-bila masa pun boleh 😊 so nak dekat raya ni, datang awaii sikit kalau taknak berebut-rebut & berpusu-pusu terjah kedai Hamzah Supplies hehe . Hamzah Supplies menyediakan daging ayam, ayam kampung, ayam tua untuk para pelanggan yang menginginkan ayam segar πŸ€— . Hamzah Supplies memberikan layanan yang terbaikkk dan juga menawarkan harga yang berpatutan untuk setiap pelanggan yang datang membeli ayam segar di kedai Hamzah Supplies πŸ” . Untuk membeli atau ada sebarang pertanyaan, boleh dm @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ ATAU Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 For fast respond, boleh juga click link di bio πŸ”β˜ΊοΈ Jangan lupa untuk like FB page Hamzah Supplies ye 😊😊

1

mauquliner

8

titi_1015

Udah pada nyobainn @tahoo__ Belom??? Ga cuma sekedar Taho bakso biasa..tp tahu dengan isi daging yg rasa daging nya kerasa banget...pkoknya endesssshhh deh... Ga coba @tahoo__ Ga gaollll guys...ayee... πŸ˜ƒburuan kepoin dan order yaa... #tahu #bakso #tahubakso #kulinerbandung #kulinerjogja #kuliner #kulinermalang #food #foodphotography #foodblogger #nyummy #nice #enak #kepo #daging

0

hamzahsupplies_

Hahahaha gurau-gurau raya. Yelaa raya belum habis kannn. Dah musim raya ni mesti ramai je yang nak buat kenduri kan ? Kenduri kahwin lah, kenduri doa selamat lah, majlis rumah terbuka lah tapi bila nak masak masakan berkaitan ayam, taktau nak beli dekat mana . Haaa jangan risau, Hamzah Supplies kan ada πŸ™†β€β™€οΈ Hamzah Supplies merupakan pembekal ayam mentah yang segar lagi fresh. Bukan ayam je yang ada, Hamzah Supplies juga merupakan penjual Ayam segar, Ayam tua, Ayam kampung, Isi ayam, Daging lembu, Itik, Burung puyuh, Sayur-sayuran dan Santan. Jadi para pelanggan ada banyak pilihan untuk memilih ☺️ . Hamzah Supplies menawarkan harga yang berpatutan kepada setiap pelanggan yang datang membeli di kedai Hamzah Supplies kerana kepuasan pelanggan, keutamaan kami πŸ€— . Kedai Hamzah Supplies beropeasi 24/7 jadi tak ada masalah untuk anda datang pada bila-bila masa. Hamzah Supplies akan melayan & memberikan servis yang terbaik kepada para pelanggan 😊 . Tak lupa juga kepada peniaga-peniaga di luar sana, tak kira la anda buka kedai makan ke gerai ke restoran ke kalau anda mahu Hamzah Supplies membekalkan ayam segar kepada anda, boleh saja hubungi nombor yang tertera di bawah πŸ‘‡ . Untuk membeli atau ada sebarang pertanyaan, boleh dm @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ ATAU Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 For fast respond, boleh juga click link di bio πŸ”β˜ΊοΈ Jangan lupa untuk like FB page Hamzah Supplies 😊

2

hamzahsupplies_

Setelah seminggu kita beraya sakan, mesti ramai yang nak buat Open House. Kalau tak buat tu macam tak lengkap la raya. Betul ke πŸ˜… hehe mungkin bagi sesetengah orang saja la kan . Walaupun dah seminggu beraya, makanan wajib raya mesti kena ada. Ayam masak merah memang terbaik laa. Haa satey tu satey ya Allah satey daging, satey ayam. Haa ? Ayam ? So mana nak dapat ayam dgn harga yang berpatutan ? πŸ€” . Okay ni lah masanya untuk dapatkan ayam segar dengan harga yang berpatutan. Beli lah ayam di kedai Hamzah Supplies kerana kami memang menawarkan harga yang berpatutan kepada setiap pelanggan kami πŸ€— . Lepas Open House, mesti ada je yang nak buat kenduri kahwin. Kenduri kahwin mestilah ada makanan. Ayam lagi ? Yaa ayam dah macam perkara wajib la bagi setiap majlis. Kami juga menerima tempahan untuk majlis kenduri kahwin, majlis rumah terbuka, majlis doa selamat & pelbagai jenis majlis lagi ☺️ . Tak lupa juga kepada peniaga-peniaga di luar sana, tak kira la anda buka kedai makan ke gerai ke restoran ke kalau anda mahu Hamzah Supplies membekalkan ayam segar kepada anda, boleh saja hubungi nombor yang tertera di bawah πŸ‘‡ . Untuk membeli atau ada sebarang pertanyaan, boleh dm @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ ATAU Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 For fast respond, boleh juga click link di bio πŸ”β˜ΊοΈ Jangan lupa untuk like FB page Hamzah Supplies 😊

1

hamzahsupplies_

Selamat Hari Raya πŸ™†β€β™€οΈ Ikhlas dari saya sekeluarga ☺️

1

hamzahsupplies_

Esok lusa dah nak raya. Dah prepare masakan hari raya ke ? Takkan la pagi raya baru nak masak ? Heiii sempat keee πŸ€” . Okay kalau macamtu, maii la singgah & beli ayam segar di kedai Hamzah Supplies sebab Hamzah Supplies menyediakan ayam yang segar lagi fresh untuk masakan hari raya. Kalau ayam segar, masakan pun bertambah enak dan menyelerakan ! πŸ˜‹ . Hari raya tak lengkap la tanpa rendang, serunding, ayam masak merah kan kann ?!?! Haa kalau macamtu, cepat-cepat datang beli ayam segar di kedai Hamzah Supplies. Hamzah Supplies juga menawarkan harga yang berpatutan kepada setiap pelanggan yang datang membeli ayam segar πŸ” . Tak lupa juga kepada peniaga-peniaga di luar sana, tak kira la anda buka kedai makan ke gerai ke restoran ke kalau anda mahu Hamzah Supplies membekalkan ayam segar kepada anda, boleh saja hubungi nombor yang tertera di bawah πŸ‘‡ . Untuk membeli atau ada sebarang pertanyaan, boleh dm @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ ATAU Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 For fast respond, boleh juga click link di bio πŸ”β˜ΊοΈ Jangan lupa untuk like FB page Hamzah Supplies 😊

1

hamzahsupplies_

πŸ”πŸ”Hamzah SuppliesπŸ”πŸ” . Assalamualaikum dan salam sejahtera terutama kepada warga Selayangku sayang πŸ˜„ saya disini merupakan pembekal dan penjual makanan mentah seperti di bawah : πŸ‘‰ Ayam segar πŸ‘‰ Ayam tua πŸ‘‰ Ayam kampung πŸ‘‰ Isi ayam πŸ‘‰ Daging lembu πŸ‘‰ Itik πŸ‘‰ Burung puyuh πŸ‘‰ Sayur-sayuran πŸ‘‰ Santan . Kedai Hamzah Supplies beroperasi 24/7 dan kami menyediakan servis pemotongan ayam di depan mata anda 😊 . Kami juga menerima tempahan untuk majlis kenduri kahwin, majlis rumah terbuka, majlis doa selamat & pelbagai jenis majlis lagi ☺️ . Soal harga jangan risau kerana Hamzah Supplies menawarkan harga yang berpatutan kepada setiap pelanggan yang datang membeli di kedai Hamzah Supplies πŸ‘Œ . Untuk membeli atau ada sebarang pertanyaan, boleh dm @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ ATAU Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 For fast respond, boleh juga click link di bio πŸ”β˜ΊοΈ Jangan lupa untuk like FB page Hamzah Supplies 😊

1

hamzahsupplies_

Kebanyakan orang akan beli kasut, beg, baju and so on. Tapi disebabkan saya pembekal ayam segar, jadi saya ingin cerita sedikit mengenai kedai saya iaitu Hamzah Supplies ☺️ . Hamzah Supplies merupakan pembekal & penjual ayam segar di Selayang. Hamzah Supplies beroperasi 24/7 jadi nak datang pada bila-bila masa pun boleh 😊 so nak dekat raya ni, datang awaii sikit kalau taknak berebut-rebut & berpusu-pusu terjah kedai Hamzah Supplies hehe . Hamzah Supplies menyediakan daging ayam, ayam kampung, ayam tua untuk para pelanggan yang menginginkan ayam segar πŸ€— . Hamzah Supplies memberikan layanan yang terbaikkk dan juga menawarkan harga yang berpatutan untuk setiap pelanggan yang datang membeli ayam segar di kedai Hamzah Supplies πŸ” . Untuk membeli atau ada sebarang pertanyaan, boleh dm @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ ATAU Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 For fast respond, boleh juga click link di bio πŸ”β˜ΊοΈ Jangan lupa untuk like FB page Hamzah Supplies ya 😊

1

hamzahsupplies_

Ramadan bakal melabuhkan tirainya hm semoga kita berjumpa lagi pada ramadan yang akan datang :') aamiin . Tapi mesti ramai yang tak sabar nak menyambut bulan syawal kaaann ? Bulan riang ria. Dapat duit raya. Melawat saudara dekat & jauh. Melawat jiran tetangga. Main bunga api. Main mercun pumpangpumpang org nak tidur pun tak boleh πŸ˜’ hahaha gurau-gurau . Raya nak dekat nii mesti ramai yang nak beli ayam kan ? Untuk masak rendang, serunding, ayam masak merah aishh banyak lagi lah ! Jadi kepada sesiapa yang nak beli ayam segar lagi fresh, boleh lah singgah & beli di kedai Hamzah Supplies ☺️ . So anda perlu & mesti singgah ehhh jangan singgah je, beli lah sekali ayam segar ni ye πŸ‘Œ kalau ayam dah segar, mestilah masakan pun sedaaaappp ! πŸ˜‹ . Tunggu apa lagi ? Pakat maii la di kedai Hamzah Supplies πŸ” . Tak lupa juga kepada peniaga di luar sana, sama ada bukak kedai makan ke gerai ke restoran ke kalau anda mahu Hamzah Supplies membekalkan ayam segar, boleh saja hubungi nombor yang tertera dibawah πŸ‘‡ . Untuk membeli atau ada sebarang pertanyaan, boleh dm @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ ATAU Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 For fast respond, boleh juga click link di bio πŸ”β˜ΊοΈ

1

hamzahsupplies_

Ayam bila dilatih, akan menjadi hebat sebegini πŸ€” haha gurau-gurau *caption takda kena mengena dengan video* . Lagi seminggu kita nak menyambut bulan syawal. Bulan riang ria πŸ™†β€β™€οΈ. Jadi marilah singgah & beli ayam segar di kedai Hamzah Supplies sebab kami memberikan harga yang sangat berpatutan kepada para pelanggan kami πŸ€— . Untuk membeli atau ada sebarang pertanyaan, boleh dm @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ ATAU Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 For fast respond, boleh juga click link di bio πŸ”β˜ΊοΈ . Jangan lupa like FB page Hamzah Supplies yaa 😊

1

hamzahsupplies_

Mercun ayam ?? πŸ€”πŸ€” *video takda kena mengena dengan caption πŸ˜…* . Moh ler singgah di kedai Hamzah Supplies untuk membeli ayam segar πŸ” kami menawarkan harga yang berpatutan kepada para pelanggan kami ☺️ . Untuk membeli atau ada sebarang pertanyaan, boleh dm @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ ATAU Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 For fast respond, boleh juga click link di bio πŸ”β˜ΊοΈ . Jangan lupa like FB page Hamzah Supplies yaa 😊

1

hamzahsupplies_

Alhamdulillah sudah 22 hari kita semua berpuasa 😊 haaa ada yang puasa yang yokk ke πŸ€”πŸ˜ . Raya nak dekat nii mesti ramai yang nak beli ayam kan ? Untuk masak rendang, serunding, ayam masak merah aishh banyak lagi lah ! . Jadi kepada sesiapa yang nak beli ayam segar lagi fresh, boleh lah singgah & beli di kedai Hamzah Supplies ☺️ . Hamzah Supplies menyediakan ayam yang segar dengan harga yang berpatutan ! Ayam tua ke ayam kampung ke memang ada di kedai Hamzah Supplies πŸ€— . So anda perlu & mesti singgah ehhh jangan singgah je, beli lah sekali ayam segar ni ye πŸ‘Œ kalau ayam dah segar, mestilah masakan pun sedaaaappp ! πŸ˜‹ . Tunggu apa lagi ? Pakat maii la di kedai Hamzah Supplies πŸ” . Untuk membeli atau ada sebarang pertanyaan, boleh dm @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ ATAU Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 Boleh hubungi/ws ➑️ 0135672597 For fast respond, boleh juga click link di bio πŸ”β˜ΊοΈ

1

hamzahsupplies_

Alhamdulillah, genap seminggu kita semua berpuasa. Haaa puasa ke tidak 😏😜 . "Harga Ayam Dijangka Naik" adalah berita yang diterima oleh kami selaku pembekal ayam mentah ingin mewarwarkan bahawa harga ayam mentah kami tidak akan naik secara mendadak kerana kami tidak mahu menzalimi pelanggan kami 😊 . Kami tetap akan memberikan harga yang terbaik untuk pelanggan kami supaya tidak berlaku pemberontakan terhadap harga ayam mentah yang kian meningkat . Kami juga akan memberikan layanan yang seimbang buat semua pelanggan kami kerana kepuasan pelanggan kami adalah keutamaan kami πŸ€— . Mengikut Kementerian harga ayam dipengaruhi oleh penawaran dan permintaan serta bergantung kepada kos pengeluaran seperti bahan mentah makanan, buruh, ubat-ubatan dan utiliti . Jadi, saya selaku Hamzah Supplies berharap agar semua pelanggan kami dapat menerima keputusan harga yang ditetapkan oleh KPDNKK 😊

1

hamzahsupplies_

1st Ramadhan dalam tahun 2018. Macam mana rasa ? Seronok ? Excited ? Penat ? Bangga sebab dapat habiskan puasa seharian ? 😬 Haa balik terawikh dengar ni jangan takut pulak sbb hantu semua dah kena ikat. Hantu yang ada sekarang, perangai manusia 😌 . Pelanggan yang kami hormati, jika takda makanan yang tertarik atau menarik diri anda di bazaar, bolehla singgah dan beli ayam segar di kedai kami πŸ” . Anda boleh masak masakan yang enak dan yang paling penting berkhasiat kerana anda tahu bahan yang anda masukkan dalam masakan anda πŸ˜ƒ . Jika beli di luar, anda tak tahu makanan tersebut masih baru ataupun makanan semalam yang dipanaskan. Bukan nk husnuzon tetapi cuma beringat sebelum terkena πŸ˜‰ . Saya Hamzah Supplies menyediakan ayam yang segar dan menawarkan harga yang berpatutan kepada setiap pelanggan kami kerana kepuasan pelanggan adalah keutamaan kami πŸ€— . Untuk sebarang pertanyaan, Ws/hubungi ➑️ 0135672597❗️ Ws/hubungi ➑️ 0135672597❗️ Ws/hubungi ➑️ 0135672597❗️ FOR FAST RESPOND, CLICK MY BIO ☺️ Atau boleh terus dm kami di @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ . Terima Kasih 😊

1

hamzahsupplies_

Selamat Berpuasa ! βœ¨πŸŒ™

2

hamzahsupplies_

Counting Days ❗️Kurang daripada 3 hari untuk kita sama-sama menyambut bulan yang ditunggu-tunggu oleh umat Islam πŸŒ™ . Bagi pelanggan yang ingin membuat doa selamat, makan besar untuk menyambut bulan Ramadhan, kami sangat berbesar hati jika anda membeli ayam segar daripada kami. Takkan sambut birthday boleh buat makan-makan tapi bila nak tibanya Ramadhan, taknak sambut ke ? Ramadhan setahun sekali dan merupakan bulan yang paling barakah ☺️ . Jadi kepada pelanggan kami yang kami hormati, kami menyediakan ayam yang fresh serta segar untuk seluruh pelanggan kami πŸ˜„ . Kami memberikan layanan yang terbaik untuk pelanggan kami dan harga yang kami tawarkan juga sangat berpatutan kerana kepuasan pelanggan adalah keutamaan kami πŸ€— . Jika ingin membuat pembelian, boleh terus ke kedai kami ataupun dm kami di @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ Atapun ws kami di ➑️ 0135672597 ❗️ ➑️ 0135672597❗️ ➑️ 0135672597❗️ . Terima Kasih 😊

1

hamzahsupplies_

Ayam pun pandai tauu πŸ” so nak pandai, makan ayam banyak-banyak πŸ™ŠπŸ˜‚πŸ™Š

1

hamzahsupplies_

Counting days❗️ Kurang daripada seminggu untuk sambut Ramadhan πŸŒ™ . πŸ” Bagi pelanggan yang nak buat kenduri doa selamat, nak makan besar sebelum tibanya Ramadhan, anda boleh membeli ayam segar daripada kami untuk membuatkan masakan anda bertambah enak ! ☺️ . πŸ” Kalau nak masak ayam goreng, rendang ayam, ayam masak merah atau apa-apa masakan yang berkaitan dengan ayam, mestilah kena guna ayam yang segar dan fresh kann ?!?! Barulah makanan menjadi enak dan menyelerakan πŸ˜‹πŸ˜‹ . πŸ” Kami menjanjikan harga yang berpatutan bagi setiap pelanggan yang datang ke kedai kami kerana kepuasan pelanggan adalah keutamaan kami πŸ€— . Untuk sebarang pertanyaan, Ws/hubungi ➑️ 0135672596 Ws/hubungi ➑️ 0135672597 Ws/hubungi ➑️ 0135672597 Atau boleh terus dm kami di @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ Terima Kasih 😊

1

hamzahsupplies_

Ramadhan tiba Ramadhan tiba Ramadhan tiba. Marhaban ya Ramadhan πŸŒ™ Bulan Ramadhan menjelang tiba ❗️ . πŸ”Bagi sesiapa yang nak buat kenduri doa selamat untuk menyambut bulan Ramadhan yang bakal tiba ini, kami menyediakan ayam segar untuk para pelanggan kami yang kami hormati. . πŸ”Kami menjanjikan harga yang berpatutan untuk setiap pelanggan yang datang membeli di kedai kami. . πŸ”Jika anda membeli ayam yang segar lagi fresh, maka masakan anda juga bertambah enak dan menyelerakan ! . Untuk sebarang pertanyaan, Ws/hubungi ➑️ 0135672597 Ws/hubungi ➑️ 0135672597 Ws/hubungi ➑️ 0135672597 Atau dm kami di @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_ @hamzahsupplies_

1

hamzahsupplies_

Bagai ayam pulang ke rumah πŸ”πŸ˜πŸ˜

1

hamzahsupplies_

*Gurau-gurau raya haji hehe 😁* ❗️❗️❗️ πŸ” Jadi memandangkan Raya Haji nak dekat, marilah singgah dan beli ayam yg segar-segar di kedai kami. Kami menjanjikan harga yang berpatutan untuk setiap pelanggan. πŸ” Penghantaran ke kawasan berdekatan juga kami lakukan secara percuma ! πŸ” Jika anda beli ayam yg segar, maka masakan anda juga menjadi enak ! Rugilah kalau raya tapi rendang tak sedap kan ?! Jadi belilah ayam yg segar-segar di kedai kami. Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi/whatapss 0135672597 ataupun dm saja kami. Terima kasih 😊😊

1

hamzahsupplies_

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ”πŸ₯

2

hamzahsupplies_

Have fun πŸ€—πŸ”πŸ™Š

1

hamzahsupplies_

πŸ”πŸ”πŸ‘Œ

2

hamzahsupplies_

Ayam ayam ayam πŸ”πŸ”πŸ”

2

hamzahsupplies_

πŸ”πŸ”πŸ”

2

hamzahsupplies_

Selamat Hari Raya πŸŽ‰

1

hamzahsupplies_

Maii maii beli. Esok lusa dah nak rayaa. Ayam semua segar-segar. Ayam tua, ayam kampung. Maii beli maii harga pun berpatutan πŸ€—

1

hamzahsupplies_

Esok lusa dah nak raya. Mesti ramai yang nak beli ayam untuk masak masakan wajib hari raya iaitu rendang, ayam masak merah, serunding kan ??! . . Jadi kepada sesiapa yang nak beli ayam segar-segar, boleh la singgah di kedai Hamzah Supplies sebab kami menyediakan ayam yang segar dengan harga yang berpatutan ! Ayam tua ke ayam kampung ke anda boleh dapatkan di kedai kami. Bukan ayam je ada, sayur-sayuran pun ada jugaaakkk. . . So you guys perlu singgah di kedai Hamzah Supplies. Ehh jangan singah je, beli lah sekali ye πŸ‘Œ anda boleh request dekat pekerja sana tolong potongkan ayam untuk anda. Potong 4,8,12 ehh ikut suka lah. Kalau anda nak beli seekor and potong sendiri dekat rumah pun boleh ! Ehhhhh seekor ? Cukup ke ? Haaa beli banyak banyak ekor ye πŸ™Š . . Nak ingatkan lagi sekali, PALING BEST berita baik untuk warga selayang ku sayang, Hamzah Supplies ada menyediakan servis penghantaran jugak tau ! Tiada caj dikenakan ((so anda tak rugi apa apa pun)). Jadi kepada sesiapa yang tidak dapat pergi ke pasar untuk membeli ayam, anda boleh terus ws 0135672597 ataupun dm kami. Haaa jangan lupa untuk like FB page Hamzah Supplies sekali ye. Terima kasih 😊😊

1

hamzahsupplies_

Kebanyakan orang akan beli kasut, beg, topi and so on. Tapi disebabkan saya pembekal ayam segar, jadi saya ingin promote sikit tentang kedai saya. . . Sekarang dah masuk ramadhan yang ke-17 dan beberapa minggu saja lagi kita akan menyambut bulan syawal pula. Jika anda ingin membeli ayam segar, boleh lah singgah di kedai kami. . . Ayam kami semuanya segar segar dan kami menawarkan harga yang berpatutan. Dengan ayam yang segar, anda boleh masak pelbagai jenis masakan yang enak untuk juadah berbuka puasa. Haaa untuk raya pula, anda boleh masak rendang ayam, serunding ayam aishh banyak lagi lah ! . . And PALING BEST, berita baik untuk warga selayang ku sayang, kami ada menyediakan servis penghantaran ! Tiada caj dikenakan. Jadi kepada sesiapa yang tidak dapat pergi ke pasar untuk membeli ayam, anda boleh terus ws kami 0135672597 ataupun dm kami. Haaa jangan lupa untuk like FB page Hamzah Supplies ye. Terima kasih 😊😊

1

hamzahsupplies_

Ini customer yang selalu ambil ayam daripada kami. Sebab kami menyediakan servis pemotongan & pengahantaran sekali tau ! Harga kami juga berpatutan. Ayam goreng singgit ni dah buka dan akan buka beberapa lagi buah cawangan di beberapa buah negeri. Waahhhh makin maju kan ?! Jadi kepada sesiapa yang nak order ayam ayam segar, boleh terus ws kami ataupun dm kami. Ohh ya lagi satu, kalau anda teringin nak merasa ayam goreng singgit @ayahniawisy_arisy boleh la singgah di kedai mereka. Terima kasih 😊😊

2

hamzahsupplies_

Harini pi makan dekat 1 lagi kedai customer kami. Macam macam ada. Paling penting, ayam yang depa guna dalam masakan adalah ayam segaq dari kami. Nak order ayam segar untuk kenduri, saja saja masak, rumah terbuka before puasa ni, atau apa apa lagi, boleh lah terus ws atau dm kami. Terima kasih 😊

1

hamzahsupplies_

Harini kami cubatrytest makan sup meletup. Bukan sup ja ada. Nasi ayam ada, em macam macam lagi lah ada. Depa ni bukak 2 kedai. Sup meletup & nasi kenduri. Cuba tanya depa, mana depa dapat ayam segaq segaq untuk buat nasi ayam. Depa order dekat kami lah. Haa bagi sesiapa yang nak buat kenduri, nak meniaga, nak memasak, boleh order ayam segaq dari kami 😊

1

hamzahsupplies_

Hi ! Kalau teringin nak makan ayam, sila lah datang ke kedai kami. Kami merupakan pembekal ayam segar. Kami juga menyediakan servis pemotongan dan penghantaran di kawasan yang terdekat ((Selayang)). Kalau nak merasa masakan yang enak, ayam mestilah segar. Kami menjual ayam daging, ayam kampung, ayam tua, daging lembu, sayur & santan. Haa kalau ada nak buat kenduri, rumah terbuka, boleh order ayam daripada kami. Nak tau lebih lanjut, boleh ws ke nombor 0135672597 ataupun dm kami. Terima kasih 😊

1

hamzahsupplies_

πŸ”πŸ”HAMZAH SUPPLIESπŸ”πŸ” πŸ’Assalamualaikum dan salam sejahtera terutama warga selayang ku sayang 😬☺️ . Kami disini pembekal dan penjual barangan makanan mentah seperti dibawah πŸ‘‡πŸ»: **ayam segar **ayam tua **ayam kampung **isi ayam **daging lembu **itik **burung puyuh **sayur-sayuran **santan 🌸Kedai kami beroperasi 24jam dan kami juga menyediakan servis "pemotongan dan penghantaran" ayam di kawasan berdekatan . Kami juga menerima tempahan buat kenduri-kenduri kahwin . 🌷!!!HARGA!!! jgn risau .. kami menjual harga yg berpatutan dan kami boleh berunding lagi dengan anda πŸ˜¬πŸ‘ 🌹Jika ada sebarang pertanyaan boleh la hubungi ke talian ini !!!013-5672597πŸ“± !!!013-5672597πŸ“± !!!013-5672597πŸ“± call,mesej or whatsApp . terima kasih .

1