Dewanperdanafelda Photos & Videos on Instagram

Report inappropriate content

skiwm

Kita ni terlalu sayang sangat dekat orang lain melebihi diri sendiri. Sebab tu sering terlupa untuk membuat bekalan untuk kita di sana nanti. . Kita dah belajar pasal 3 amalan pahala yang tak akan putus bila kita meninggal, tapi tetap juga kita buat tak endah. . Nak-nak pasal harta kita yang boleh bawak kita ke jannah. Seringkali oranf terlupa. . Dah la takda waris, harta pulak banyak. Macam mana nak buat? Macam mana harta ni boleh bantu cerahkan kubur kita nanti? . Rancang sekarang, masa anda hidup ni. Hibahkanlah harta kepada tahfiz-tahfiz, badan-badan kebajikan yang anda pilih sendiri. . Agar pahala mengalir hingga ke hari kiamat. . Wallahualam. Allah knows best. . “Your legacy is our concern”. . #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat #wasiyyahshoppe

0

skiwm

Bagi anda yang ada anak perempuan sahaja, cuba cek berapa orang adik beradik anda yang tinggal sekarang... . Berapa lelaki? Berapa perempuan? . Sebab apa kena tahu, nanti mereka ni lah waris-waris faraid anda. . Adik-beradik anda ada hak faraid ke atas segala harta anda. Tahu tak tu? Bukan semua dapat dekat isteri dengan anak2 tau. . Sebab tu lah kena buat perancangan harta, macam mana kita nak harta kita memberi manfaat kepada kita ( masa tu dah dekat dalam dah) dengan orang2 yang kita sayang. . Bila kita cakap bab harta ni, tiada jaminan. Banyak dah kes2 yang kita baca, kita dengar. . Zaman sekarang ni, banyak orang hanya nakkan hak faraid mereka je, sehingga terlupa tanggungjawab yang datang bersama hak tu. . Wallahualam. Allah knows best. . “Your legacy is our concern”. . #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat #wasiyyahshoppe

1

skiwm

“5 GOLONGAN BAKAL JENAZAH PALING KRITIKAL YANG PERLUKAN HADIAH” . . . Sebagai seorang bakal jenazah, adakah anda benar-benar tahu siapakah yang diantara golongan paling kritikal yang memang perlukan #hibah ? . . Haa tahu ke tak tahu tu? Penting tau ketahui golongan2 yang kena ada hibah ni. Adakah anda termasuk dalam golongan kritikal ni? . . Jadi, sebagai seorang bakal jenazah, WAJIB tahu siapa golongan yang perlukan HIBAH ni. Jangan sampai hrta yang anda penat2 cari jatuh ke tangan orang yang tidak bertanggungjawab. . . Dah penat kerja siang malam kumpul harta nak bagi anak cucu, tapi disebabkan tak ada perancangan harta semasa hidup ni, anak cucu tak dapat nak merasa kesenangan yang kita nak tinggalkan untuk mereka...kesian. . . Nak ke macam tu? Mestilah taknak kan? . . . Mestilah nak bagi #rumah #syarikat #tanah dan semua harta dekat suami, isteri, anak-anak kita sendiri kan... . . . So,disebabkan itulah penting sesangat anda sebagai bakal jenazah untuk mengetahui siapa golongan kritikal yang perlukan hibah ni supaya harta kita dapat memberi manfaat kepada orang yang kita sayang. . . Insyaallah... dengan mengetahui golongan2 ini, anda dapat merancang harta anda seperti yang anda inginkan selepas anda meninggal... . . . Tahu tak siapa tu? Nak tahu tak? . . . Kalau nak tahu, cer komen “NAK” di bawah⬇️ #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat #wasiyyahshoppe

2

lerumbaofficial

2

skiwm

[#PENTING] Tahu tak apa tanggungjawab #wasi #pemegang #amanah ni? . . Jangan ingat dah dapat jadi #wasi tu semua #harta #pusaka tu kita punya pulak. . . Meh sini min share tanggungjawab wasi ⤵️⤵️⤵️ . . ✅ Sebagai pemohon untuk pengurusan harta pusaka . ✅ Menjelaskan belanja pengkebumian . ✅ Melunaskan segala hutang piutang . ✅ Memungut segala hutang . ✅ Mengumpul harta pusaka . ✅ Mengekalkan harta pusaka . ✅ Memegang bahagian untu waris tanpa hadir (semasa bicara kuasa) . ✅ Sebagai pentadbir bagi harta pusaka . . Kalau korang tahu apa lagi tanggungjawab wasi ni, boleh kongsi di bahagian komen ok. . . Semoga bermanfaat. Wallahualam. Allah knows best❤️ . “Your Legacy is Our Concern” #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat #wasiyyahshoppe

0

skiwm

Wasi individu👨‍💼 . . Wasi yang dilantik adalah terdiri daripada ahli keluarga kita sendiri. . . Wasi yang dilantik mestilah orang yang kita percayai untuk menguruskan semua harta. . . Sudah semestinya tiada kos yang akan dikenakan. . . Syarat untuk memilih wasi individu: 1. Islam 2. Dewasa 3. Waras 4. Berimanah (beriman & beramanah) ==================================== Wasi syarikat amanah🏛 . . Syarikat amanah ialah sebuah syarikat yang dikenali sebagai trustee yang bertindak sebagai pemegang amanah kepada harta pusaka kita. . . Syarikat amanah ialah syarikat yang taklan mati dan mempunyai tenaga kerja mahir dan terlatih untuk uruskan pusaka. . . Terdapat beberapa kos yang perlu waris sediakan kepada syarikat amanah bagi menjalankan proses urusan pusaka. . . ==================================== Kedua-dua wasi ini mempunyai pro dan cons tersendiri. . . Wallahualam. Allah knows best❤️ Semoga bermanfaat. “Your Legacy is Our Concern” #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat #wasiyyahshoppe

0

skiwm

Siapa #wasi anda? . . . Penting ke ada wasi ni? . . . Untuk apa lantik wasi ni? . . . Siapa nak jadi wasi? . . . Wasi ni kerja dia buat apa? . . . Ha,mesti korang pon tertanya-tanya kan, wasi @ pemegang amanah ni apa kan? Meh sini min cerita sikit. Wasi @ #pemegangamanah ialah pihak yang dilantik oleh simati (semasa hidupnya) untuk menguruskan harta pusaka nya. Ada dua jenis wasi @ pemegang amanah tau. 1. Wasi individu 2. Wasi syarikat amanah Apa beza dua-dua wasi ni? Nak tahu tak? Kalau nak tahu, cuba komen “nak tahu” dekat bawah. #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat #wasiyyahshoppe

0

skiwm

Hibah bermaksud hadiah🎁. . . Hibah adalah pemberian harta semasa pemilik harta masih hidup dan perlaksanaannya selepas pemilik harta meninggal. . . Selagi anda hidup, anda bebas untuk memberikan hibah kepada sesiapa saja mengikut dprmula yang anda nak. . . Sebaik sahaja Mahkamah Syariah memutuskan bahawa hibah itu sah mengikut hukum syarak, ia tidak boleh dituntut oleh waris lain. . . Antara rukun hibah yang wajib dilaksanakan adalah Akad yang melibatkan beberapa syarat: 1. Pemberi hibah 2. Penerima hibah 3. Harta yang nk dihibahkan 4. Saksi lelaki 2 orang 5. Ijab dan qabul Wallahualam. Allah knows best❤️ . . “Your Legacy is Our Concern” . . #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat #wasiyyahshoppe

2

skiwm

“Ini harta Abdul Wahab yang punya”.... “Ini harta Abdul Wahib yang punya”... “Abdul Wahub kau ambik saje lah rumah buruk ini”.... . . . Mesti korang pernah tengok kan cerita 3 abdul kan,anak Ismet Ulam Raja ni....Dia tinggalkan wasiat buat anak-anaknya yang 3 orang tu.... . . . Meh,sis min share sikit pasal apa itu WASIAT??? . . . Fungsi #wasiat sebenarnya ialah untuk memperuntukkan sebahagian harta kepada BUKAN WARIS (semaksimum hanya 1/3 bahagian sahaja. . . . Wasiat tidak berkuatkuasa secara automatik kerana memerlukan persetujuan semua waris untuk dilaksanakan. . . . Wasiat merupakan pemberian harta pusaka selepas pemilik harta meninggal. Dalam Islam, kaedah yang akan digunakan untuk pembahagian harta pusaka adalah FARAID di mana wasiat tidak digunapakai oleh orang Islam. . . . Wallahualam. Allah knows best❤️ “Your Legacy is Our Concern”. #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat #wasiyyahshoppe

0

skiwm

Ada beza ke #wasiat dengan #hibah ni??? . . . Boleh ke orang Islam buat wasiat??? . . . Kenapa perlu buat hibah sedangkan dah ada wasiat??? . . . Cuba korang komen apa yang korang tahu pasal hibah dengan wasiat ni. ❤️ #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat #wasiyyahshoppe

0

skiwm

Assalamualaikum, inshaallah pada petang ini kami akan mengadakan satu sesi perkongsian berkaitan dengan “pengurusan harta pusaka” pada pukul 5.30 petang. Sape yang perlu join live ni? 1. Yang ada masalah untuk urus pusaka, tak tahu macam mana nak buat, nak kena pergi mana, apa dokumen yang nak perlu sediakan dan lain-lain lagi lah? 2. Pusaka arwah atuk,nenek,abah,emak yang masih lagi belum selesai(walaupun arwah dah lama meminggal)? Kenapa kita perlu segerakan urusan pusaka? Kenapa harta pusaka yang masih lagi belum dituntut di Malaysia ni meningkat sehingga RM70billion? Nak tahu? Join live bersama KakBah petang ni pukul 5.30pm. Di platform: Facebook pages: www.facebook.com/skiwealthmanagement P/s: Komen “join live” di bawah, admin nak tahu ramai tak yang nak join sesi live yang pertama kami ni. #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat #wasiyyahshoppe

1

skiwm

Assalamualaikum, inshaallah pada petang ini kami akan mengadakan satu sesi perkongsian berkaitan dengan “pengurusan harta pusaka” pada pukul 5.30 petang. Sape yang perlu join live ni? 1. Yang ada masalah untuk urus pusaka, tak tahu macam mana nak buat, nak kena pergi mana, apa dokumen yang nak perlu sediakan dan lain-lain lagi lah? 2. Pusaka arwah atuk,nenek,abah,emak yang masih lagi belum selesai(walaupun arwah dah lama meminggal)? Kenapa kita perlu segerakan urusan pusaka? Kenapa harta pusaka yang masih lagi belum dituntut di Malaysia ni meningkat sehingga RM70billion? Nak tahu? Join live bersama KakBah petang ni pukul 5.30pm. Di platform: Facebook pages: www.facebook.com/skiwealthmanagement P/s: Komen “join live” di bawah, admin nak tahu ramai tak yang nak join sesi live yang pertama kami ni. #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat #wasiyyahshoppe

1

skiwm

Assalamualaikum, inshaallah pada petang ini kami akan mengadakan satu sesi perkongsian berkaitan dengan “pengurusan harta pusaka” pada pukul 5.30 petang. Sape yang perlu join live ni? 1. Yang ada masalah untuk urus pusaka, tak tahu macam mana nak buat, nak kena pergi mana, apa dokumen yang nak perlu sediakan dan lain-lain lagi lah? 2. Pusaka arwah atuk,nenek,abah,emak yang masih lagi belum selesai(walaupun arwah dah lama meminggal)? Kenapa kita perlu segerakan urusan pusaka? Kenapa harta pusaka yang masih lagi belum dituntut di Malaysia ni meningkat sehingga RM70billion? Nak tahu? Join live bersama KakBah petang ni pukul 5.30pm. Di platform: Facebook pages: www.facebook.com/skiwealthmanagement P/s: Komen “join live” di bawah, admin nak tahu ramai tak yang nak join sesi live yang pertama kami ni. #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat #wasiyyahshoppe

4

feldadsaji

Ehem! Nak tahu kat mana ni? Mestilah di D'Salai Corner yang di Anjung Felda, Jalan Semarak. . Port masakan salai yang paling sedap dan padu ❗❗❗. . Satunya makanan yang berbentuk hidangan set dan semestinya mengenyangkan hari anda 🔥 . Jom lunch? - #cikmerah #feldadsaji #dsalai #masaklemak #dagingsalai #itiksalai #ikankelisalai #supkambing #ayamdaragorengbumbu #makanmakan #goodfood #streetfood #streetfoodkl #masakanmelayu #dewanperdanafelda #lunch #makantengahari #makananviral #makananviralmalaysia #makanviral #cateringserviceskl #katering #eventhall #eventvenue #lunchkl #luncheon

2

skiwm

Mahkamah tinggi sivil akan membicarakan kes-kes yang bernilai RM2juta dan ke atas sama ada harta tak alih sahaja, harta alih atau kombinasi kedua-duanya sekali. Akta probet & pentadbiran 1959 menetapkan yang apa-apa kes yang bernilai RM60,000 boleh dibicarakan di mahkamah tinggi sivil. Duti setem yang dikenakan ke atas waris hanya untuk kes yang melibatkan hartanah. Berapa kos untuk duti setem ni? 💵1% RM100 000 pertama 💵2% RM400 000 berikutnya 💵3% baki nilai Duti setem akan dikenakan kepada waris apabila waris memilih pembahagian selain daripada faraid. Contohnya waris memilih untuk bermuafakat. Perlu diingatkan bahawa caj-caj diatas adalah tak termasuk caj pengurusan pusaka beberapa % dari nilai harta pusaka yang dikenakan oleh pihak yang menguruskan harta pusaka tersebut, caj guaman dan caj rampaian yang lain. Kes yang dibicarakan di mahkamah tinggi sivil selalunya nilai akan melebihi RM2juta. Prosesnya akan lebih cepat tetapi kosnya lebih tinggi. So,sebelum membuat proses tuntutan,mohon cek betul-betul dulu. Allah knows best❤️ Semoga bermanfaat. “Your legacy is our concern” #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat #wasiyyahshoppe

0

skiwm

Tahu tak dimana letaknya unit pusaka kecil? Dimana anda nak tuju apabila nak buat tuntutan pusaka? Jawapan dia ialah di pejabat pusaka kecil di unit pembahagian pusaka kecil yang berada di pejabat tanah setiap daerah. Tapi ada jugak daerah yang tak ada unit pusaka kecil ni. Jom kita kenali bidang kuasa pejabat pusaka kecil. Bidang kuasa pejabat pusaka kecil hanya akan mengendalikan kes-kes pusaka yang nilainya RM2juta dan kebawah dan mempunyai harta tak alih. Tiada duti setem akan dikenakan di pejabat pusaka kecil. Pemohon hanya akan dikenakan bayaran perintah sahaja. Jangkamasa proses tuntutan di pejabat pusaka kecil untuk tuntutan kes biasa adalah dalam tempoh 6 bulan bagi permohonan baru. Allah knows best❤️ Semoga bermanfaat. “Your legacy is our concern” #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat #wasiyyahshoppe

0

skiwm

Adakah anda tahu, dimana sepatutnya anda tuju untuk membuat tuntutan harta pusaka? Ramai yang keliru di antara pejabat pusaka kecil dan juga mahkamah tinggi sivil? Jom min share sikit maklumat berkaitan dua tempat ni yea. Min akan pecahkan kepada beberapa bahagian, antaranya ⤵️ 1. Bidang kuasa 2. Duti setem Allah knows best❤️ Semoga bermanfaat. “Your legacy is our concern” #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat #wasiyyahshoppe

0

feldadsaji

0

_sk_entertainment

2

_sk_entertainment

0

feldadsaji

1

skiwm

0

tajulfotoshow

0

skiwm

Pengiraan asas pembahagian faraid ayah. Jika simati ada anak, 📜1/6 bahagian ayah Jika simati belum berkahwin/tiada anak 📜Ayah sebagai “Asobah” Pengiraan pembahagian faraid ibu. Jika simati ada anak 📜1/6 bahagian ibu Jika simati belum berkahwin/tiada anak 📜1/3 bahagian ibu Allah knows best❤️ #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat #wasiyyahshoppe

0

skiwm

Pengiraan pembahagian faraid isteri dan juga isteri-isteri. Jika simati mempunyai seorang isteri. 📜1/2 bahagian jika ada anak 📜1/4 bahagian jika tiada anak Bahagian isteri dalam poligami. Jika simati mempunyai dua orang isteri 📜setiap seorang isteri mendapat 1/16 bahagian Jika simati mempunyai 3 orang isteri 📜setiap seorang isteri mendapat 1/24 bahagian Jika simati mempunyai 4 orang isteri 📜setiap seorang isteri akan mendapat 1/32 bahagian Allah knows best❤️ #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat #wasiyyahshoppe

0

skiwm

Bismillahirahmanirahim. Kita mulakan bahagian faraid suami. 🧕(apabila isteri meninggal dunia) ............................................................................... 📜1/2 bahagian jika tiada anak. ............................................................................... 📜1/4 bahagian jika ada anak. Allah knows best❤️ #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat

3

skiwm

Adakah anda tahu siapkah waris qadim yang berhak keatas pusaka anda? Siapa waris faraid anda? Apabila matinya anak adam, maka hartanya akan menjadi pusaka. Hukum faraid telah allah turunkan kepada umat islam di dalam surah an-nisa. Sikit atau banyak nilai itu,tetap ada penerimanya. Dan setiap penerima hak itu ada tanggungjawab mereka. Admin akan ulaskan dengan lebih lanjut berkenaan pengiraan asas pembahagian faraid di pos yang seterusnya. Allah knows best❤️ #skiwm #faraid #uruspusaka #hibah #hibahharta #hibahhartanah #hibahhartanahbercagar #hibahpengurusanharta #pengurusanhibahdanhartaislam #hibahrumah #hibahtanah #hibahkenderaan #hibahasb #hibahtabunghaji #hibahsahamsyarikat #wasi #pemegangamamah #felda #anakfelda #dewanperdanafelda #menarafelda #felcra #majlisamanahrakyat

0

dapoer_leutik

#chickenmushroomresoles #frozen #resolessedap #resolesbonda #openforagent #homemade 1box rm15(10pcs) Petang nie kita restock lagi resoles....smlm 25box habis terjual....alhamdulilah terima kasih semua #pnb #dewanperdanafelda ...... Berminat blh wassp0122370185

0

feldadsaji

0

skiwm

2

skiwm

0

feldadsaji

Selamat pagi! Masih mencari pakej catering lengkap dan berbaloi? . Jangan tunggu-tunggu, hubungi 03-26988302 untuk dapatkan pakej yang menarik daripada @feldadsaji bagi lokasi pilihan anda 😉. . #cikmerah belanja sikit suasana "food tasting" bersama Felda D'Saji. Semestinya hanya yang terbaik untuk anda 🔥 #feldadsaji #eventplanner #weddingplanner #wedding #majlisperkahwinan #pakejperkahwinan #perkahwinan #eventhall #pengantin #pengantinbaru #brideandgroom #weddingideas #pakejkatering #pakejkahwin #katering #cateringservices #eventvenue #eventhall #eventplanner #cateringservices #katering #weddingmalaysia #seminar #meeting #corporateevents #dewanperdanafelda #institutsemarakfelda #dsajikltitiwangsa #dewanbesartunrahah #dewangemilang #orchardvilla #redcarpetavenue #dewanmerakkayangan

0

feldadsaji

0

yusry_mandzukic

Memang sifat semulajadi abam kalau ada cinggey kat sebelah Automatik akan jd daun semalu tunduk kebawah je eleh pemalu la sgt.😂 hehehe #TBfunction #dewanperdanafelda #majlisrajasehari

0

tajulfotoshow

0

tajulfotoshow

0

feldadsaji

Selamat tengahari!! #cikmerah nak bagitahu ni haa jom lunch di D'Salai Corner yang terletak di Anjung Felda (Bersebelahan Dewan Perdana felda). . Macam2 menu yang ada antaranya : . - Itik Salai - Keli Salai - Ayam Dara Bumbu - Sup Daging Kambing. . Jom jumpa anda di D'Salai Corner!!!! . #feldadsaji #dsalai #masaklemak #dagingsalai #itiksalai #ikankelisalai #supkambing #ayamdaragorengbumbu #makanmakan #goodfood #streetfood #streetfoodkl #masakanmelayu #dewanperdanafelda #lunch #makantengahari #makananviral #makananviralmalaysia #makanviral #cateringserviceskl #katering #eventhall #eventvenue #cikmerah

1

susu.kambing_pure

Assalamalaikum.... Selamat Tahun Baru 2019 🎉🎊 Lama betul sis tak bersiaran 😂 Sis ada je ni 😉 . Nak beli SUSU KAMBING, nak beli CACAO POWDER, nak beli TABLET SUSU KAMBING, nak beli MILKBOOSTER, whatsapp sis ok ! Yang pasti semua dari keluaran MIKKAE 😇 . Lagi satu nak bagitau, kalau nak tau info pasal produk2 MIKKAE ni, scroll je ig sis ni. Banyak info yang sis dah cerita 😄 . WA 0193616477 to order Pickup area #keramat #kualalumpur COD weekend sahaja. . #susukambing #susukambingmikkae #susukambingkeramat #susukambingmikkaekeramat #mikkaekeramat #mikkaegoat #mikkae #cacaopowder #tabletsusukambingmikkae #chewablemikkae #milkbooster #MNM #mommynoahmikail #keramatmall #jalansemarak #jalangurney #balaifelda #dewanperdanafelda #utmkl #residensiutmkl

0

chocoluvbyizzkaseh

Reposted from @yanbakes4u - After 39 years.....finally meet up! Terima kasih yang tidak terhingga kepada : My Hubby @shafee_and_rozian (tolong bawak kek yg lebar dn berat ni) DS Ahmad Khusairi Yahaya - Sponsor Majlis. YB Ismail - Sponsor Hamper.(saya pn dpt 🙋) Tn. Hassan - Sponsor Basikal. Pn. Maslinda - Sponsor CenderaHati. Pn. Nik Roslina - Sponsor Biskut Arab. Pn. Azizah - Sponsor Lukisan. Serta Sahabat² semua!! #bornin1967 #gurneyroadschool2 #gurneyroadschool2kl #gurneyroad2 #gathering #reunion #batch79 #classof79 #happy51st #alumnigrs2 #grs2kl #srjlngurney2kl #skjalangurney2 #gangsekolahrendah #primaryschoolmatesreunion #primaryschoolmatesgathering #primaryschoolmates #exprimaryschool #exprimaryschoolmate #kitasahabatselamanya #sahabatselamanya #sahabatsekolahrendah #dewanperdanafelda #dewanperdanafeldakl - #regrann

0

feldadsaji

Anda sedang MENCARI PAKEJ PERKAHWINAN yang LENGKAP & EKSKLUSIF? Kami @feldadsaji sedia membantu anda!! Untuk Dewan Perdana Felda Bermula 2019 kami menyediakan :⁣ . ✔BILIK PERSALINAN ✔LCD PROJECTOR & WHITE SCREEN ✔KATERING⁣ ✔BRIDE MENU⁣ ✔TEMPAT LETAK KERETA ✔PELAMIN ✔BUSANA PAKAIAN PENGANTIN ✔MAKEUP ✔PHOTOGRAPHY & VIDEO ✔PA SYSTEM . ☎️ 0326988302 📞 0172886920 (Pn. Emilda) #feldadsaji #eventplanner #weddingplanner #wedding #majlisperkahwinan #pakejperkahwinan #perkahwinan #eventhall #pengantin #pengantinbaru #brideandgroom #weddingideas #pakejkatering #pakejkahwin #katering #cateringservices #eventvenue #eventhall #eventplanner #cateringservices #katering #weddingmalaysia #seminar #meeting #corporateevents #dewanperdanafelda

0

feldadsaji

#cikmerah nak bagitahu ni haa jom lunch di D'Salai Corner yang terletak di Anjung Felda (Bersebelahan Dewan Perdana felda). . . . Macam2 menu yang ada antaranya : . - Itik Salai - Keli Salai - Ayam Dara Bumbu - Sup Daging Kambing. . . Jom jumpa anda di D'Salai Corner!!!! #feldadsaji #dsalai #masaklemak #dagingsalai #itiksalai #ikankelisalai #supkambing #ayamdaragorengbumbu #makanmakan #goodfood #streetfood #streetfoodkl #masakanmelayu #dewanperdanafelda #lunch #makantengahari #makananviral #makananviralmalaysia #makanviral #cateringserviceskl #katering #eventhall #eventvenue

0

feldadsaji

#cikmerah nak bagitahu ni haa jom lunch di D'Salai Corner yang terletak di Anjung Felda (Bersebelahan Dewan Perdana felda). . . . Macam2 menu yang ada antaranya : . - Itik Salai - Keli Salai - Ayam Dara Bumbu - Sup Daging Kambing. . . Jom jumpa anda di D'Salai Corner!!!! #feldadsaji #dsalai #masaklemak #dagingsalai #itiksalai #ikankelisalai #supkambing #ayamdaragorengbumbu #makanmakan #goodfood #streetfood #streetfoodkl #masakanmelayu #dewanperdanafelda #lunch #makantengahari #makananviral #makananviralmalaysia #makanviral #cateringserviceskl #katering #eventhall #eventvenue

1

tajulfotoshow

0

m.marvin_

4

feldadsaji

Anda sedang MENCARI PAKEJ PERKAHWINAN yang LENGKAP & EKSKLUSIF? Kami @feldadsaji sedia membantu anda!! Untuk Dewan Perdana Felda Bermula 2019 kami menyediakan :⁣ . ✔BILIK PERSALINAN ✔LCD PROJECTOR & WHITE SCREEN ✔KATERING⁣ ✔BRIDE MENU⁣ ✔TEMPAT LETAK KERETA ✔PELAMIN ✔BUSANA PAKAIAN PENGANTIN ✔MAKEUP ✔PHOTOGRAPHY & VIDEO ✔PA SYSTEM . ☎️ 0326988302 📞 0172886920 (Pn. Emilda) #feldadsaji #eventplanner #weddingplanner #wedding #majlisperkahwinan #pakejperkahwinan #perkahwinan #eventhall #pengantin #pengantinbaru #brideandgroom #weddingideas #pakejkatering #pakejkahwin #katering #cateringservices #eventvenue #eventhall #eventplanner #cateringservices #katering #weddingmalaysia #seminar #meeting #corporateevents #dewanperdanafelda #cikmerah

0

teegastokis

Selamat malam.. warga #rawang #sungaibuaya boleh Beli #teegasnack dari agent kami iaitu Kak Mimi.. boleh DM @mimimariati atau Whatsapp laju laju +60 19-298 4385 atau 017-257 8381 Beliau menjual di Rawang, Sungai Buaya, Bukit Sentosa, Bukit Beruntung, Serendah, Tasik Puteri & Rasa....COD by appointment-area Jalan Semarak/Sekitar Balai Felda. . . Satu cara lagi ialah boleh beli di kedai fotostat SAF Simply Network di No 17, Jalan Kesumbasari 2, Bandar Sungai Buaya, 41080 Rawang Selangor. #teega #teegadakwah #giftreview #giftreviewmalaysia #bukitsentosa #bukitberuntung #tasikputeri #selangor #bandartasikputeri #serendah #rasa #felda #feldadsaji #dewanperdanafelda #gengtingtong #gengmakan #donedakwah#sekmung #sekpenyu #ohmedia #motifviral #teroqa #stokiskl

2

dsajikltitiwangsa

. Salam Jumaat ✨. . Semoga dipermudahkan urusan kita hari ini, dikurniakan rezeki dan segala kebaikan buat kita semua. . Bagi yang berhajat nak belanja rakan-rakan hari ini, @feldadsaji cadangkan terus ke #dbakar corner (di tengah-tengah kawasan Tasik Titiwangsa KL) dari jam 11 pagi hingga 3 petang. . Harga berpatutan dan yang paling penting, hidangan bakar-bakar, memang terbaik! . Selamat menjamu selera! 🍴. . #feldadsaji #felda #dsaji #dbakar #salamjumaat #blessedfriday #friday #dsalai #masaklemak #itiksalai #dagingsalai #dewanperdanafelda #ayamdaragorengbumbu #supdagingkambing #makanmakan #lunchtreat #lunchset #lunch #makanbest #makansedapkl #dsalaicorner #masakanmelayu #foodie #goodfood #foodiekl #authenticmalayfood #dsajikltitiwangsa

1

tajulfotoshow

0

thejurlita__brooch_handbouquet

. Assalamualaikum . 📢 Buat bakal2 pengantin, tambahkan seri hari sejarah uols dgn bunga tangan blink2 meletop . ♥️💜 Maroon/Purple colors in making 😚 . ♥️ Sofia 017-6168405 . Tiada penghantaran (SELF PICK UP) di area Glenmarie/Putra Heights/Wangsa Maju/Setiawangsa/Keramat sahaja . #broochhandbouquet #handbouquet #crystalbrooch #weddingbouquet #bungatangan #bungatangankl #bungatanganselangor #bungatanganmalaysia #pelamin #dulanghantarankl #dewankahwinkl #dais #wedding #bride #pengantin #dewanperdanafelda #makeupartismalaysia #muakl #nikah #sanding #kahwin #tunang #malaywedding #malaysiawedding #malaysiaweddingphotographer #sewabungatangan #countingdays #dulanghantaran

2

tajulfotoshow

0

vevevevena

4

teegastokis

Hai hai hai...boleh dapatkan #teegasnack dari agent-agent sah kami DM atau WHATSAPP mereka laju laju tau ‼️🤣🤣🤣. . . @mysteriousmyn : Gombak, KL Sentral, Uptown Kota Damansara (Every Wednesday) & TSB Sg Buloh (Alternate Thursday). . . @iamhazim._ : Bukit Jelutong dan Shah Alam. . . @maisarah6883 : Setapak, Danau kota, Tmn Teratai Mewah, Air Panas, Setapak Green Condo, Prima Setapak. . . @mimimariati : Rawang, Sungai Buaya, Bukit Sentosa, Bukit Beruntung, Serendah, Tasik Puteri & Rasa. . . Fast Reply... Fast Service....Stock fresh baru buat..yum yum yum..Kami gerenti sedap ‼️ #shahalam #bukitjelutong #kotadamansara #klsentral #klsentralstation #nusentral #batucaves #gombak #selayang #sungaibuloh #sungaibuluh #setapak #danaukota #rawang #sungaibuaya #bukitsentosa #bukitberuntung #tasikputeri #selangor #bandartasikputeri #serendah #rasa #felda #feldadsaji #dewanperdanafelda #sekpenyu #ohmedia #motifviral

1

teegastokis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. seorang lagi agent #teegasnack muncul di #rawang 😍😍😍...saya perkenalkan Kak Mimi.. very motherly like...nak beli #teegasnack ?? Contact beliau.... DM @mimimariati atau Whatsapp laju laju +60 19-298 4385 atau 017-257 8381 . . . Kak Mimi @mimimariati : Rawang, Sungai Buaya, Bukit Sentosa, Bukit Beruntung, Serendah, Tasik Puteri & Rasa....COD by appointment-area Jalan Semarak/Sekitar Balai Felda #teega #teegadakwah #giftreview #giftreviewmalaysia #sungaibuaya #bukitsentosa #bukitberuntung #tasikputeri #selangor #bandartasikputeri #serendah #rasa #felda #feldadsaji #dewanperdanafelda #gengtingtong #gengmakan #donedakwah#sekmung #sekpenyu #ohmedia #motifviral #agentselangor #agentkl #stokisselangor #stokiskl

1

feldadsaji

0

feldadsaji

Majlis Kasihi Pesara RISDA 2018 di Dewan Banquet Menara Felda, Kuala Lumpur pada 27 September 2018. Terima kasih kerana memilih Felda D’Saji sebagai lokasi utama majlis anda. . Dewan Banquet Menara Felda adalah sebuah tempat yang terbaik dan sesuai untuk syarikat-syarikat di luar sana mengadakan majlis-majlis korporat. . Layari laman web rasmi kami www.feldadsaji.com.my untuk lebih lanjut. . #feldadsaji #eventplanner #weddingplanner #wedding #majlisperkahwinan #pakejperkahwinan #perkahwinan #eventhall #pengantin #pengantinbaru #brideandgroom #weddingideas #pakejkatering #pakejkahwin #katering #cateringservices #eventvenue #eventhall #eventplanner #cateringservices #katering #weddingmalaysia #seminar #meeting #corporateevents #dewanperdanafelda #majliskorporat #korporat #FGV #FGVBerhad #malaysia #kualalumpur #menarafelda

3

feldadsaji

0

dsajikltitiwangsa

Untuk bakal pengantin diluar sana, mari jadikan impian anda menjadi kenyataan untuk adakan Majlis Pernikahan dan Perkahwinan di D’Saji KL Titiwangsa. Dewan yang mewah sesuai untuk majlis nikah & perkahwinan anda. . “Hanya Yang Terbaik Untuk Anda.” . Layari laman web official kami di www.feldadsaji.com.my . Venue: Rafflesia Hall @dsajikltitiwangsa Photo: @sweetpictures_kl . #feldadsaji #eventplanner #weddingplanner #wedding #majlisperkahwinan #pakejperkahwinan #perkahwinan #eventhall #pengantin #pengantinbaru #brideandgroom #weddingideas #pakejkatering #pakejkahwin #katering #cateringservices #eventvenue #eventhall #eventplanner #cateringservices #katering #weddingmalaysia #seminar #meeting #corporateevents #dewanperdanafelda #nikah #akadnikah #solemnization #DKLT

0

feldadsaji

#cikmerah kongsikan suasana Majlis Perkahwinan di Dewan Perdana Felda. . Kami menyediakan sesi food tasting macam-macam jenis lauk pun ada! Di masak oleh chef yang hebat dan terbaik daripada @feldadsaji 😉. . Jangan tunggu lagi hubungi ☎️ 0326988302 #feldadsaji #eventplanner #weddingplanner #wedding #majlisperkahwinan #pakejperkahwinan #perkahwinan #eventhall #pengantin #pengantinbaru #brideandgroom #weddingideas #pakejkatering #pakejkahwin #katering #cateringservices #eventvenue #eventhall #eventplanner #cateringservices #katering #weddingmalaysia #seminar #meeting #corporateevents #dewanperdanafelda

0

feldadsaji

Untuk bakal pengantin di luar sana anda tak perlu risau, kerana.. Bermula 2019 kami menyediakan pakej yang lengkap untuk merealisasikan majlis impian anda 💕 Untuk pakej buffet dengan harga serendah RM48 sahaja lengkap dan semestinya hanya yang terbaik untuk anda 🔥. . ☎️ 0326988302 📞 0172886920 (Pn. Emilda) #feldadsaji #eventplanner #weddingplanner #wedding #majlisperkahwinan #pakejperkahwinan #perkahwinan #eventhall #pengantin #pengantinbaru #brideandgroom #weddingideas #pakejkatering #pakejkahwin #katering #cateringservices #eventvenue #eventhall #eventplanner #cateringservices #katering #weddingmalaysia #seminar #meeting #corporateevents #dewanperdanafelda

0

feldadsaji

Anda sedang MENCARI PAKEJ PERKAHWINAN yang LENGKAP & EKSKLUSIF? Kami @feldadsaji sedia membantu anda!! Untuk Dewan Perdana Felda Bermula 2019 kami menyediakan :⁣ . ✔BILIK PERSALINAN ✔LCD PROJECTOR & WHITE SCREEN ✔KATERING⁣ ✔BRIDE MENU⁣ ✔TEMPAT LETAK KERETA ✔PELAMIN ✔BUSANA PAKAIAN PENGANTIN ✔MAKEUP ✔PHOTOGRAPHY & VIDEO ✔PA SYSTEM . ☎️ 0326988302 📞 0172886920 (Pn. Emilda) #feldadsaji #eventplanner #weddingplanner #wedding #majlisperkahwinan #pakejperkahwinan #perkahwinan #eventhall #pengantin #pengantinbaru #brideandgroom #weddingideas #pakejkatering #pakejkahwin #katering #cateringservices #eventvenue #eventhall #eventplanner #cateringservices #katering #weddingmalaysia #seminar #meeting #corporateevents #dewanperdanafelda

0

yanbakes4u

After 39 years.....finally meet up! Terima kasih yang tidak terhingga kepada : My Hubby @shafee_and_rozian (tolong bawak kek yg lebar dn berat ni) DS Ahmad Khusairi Yahaya - Sponsor Majlis. YB Ismail - Sponsor Hamper.(saya pn dpt 🙋) Tn. Hassan - Sponsor Basikal. Pn. Maslinda - Sponsor CenderaHati. Pn. Nik Roslina - Sponsor Biskut Arab. Pn. Azizah - Sponsor Lukisan. Serta Sahabat² semua!! #bornin1967 #gurneyroadschool2 #gurneyroadschool2kl #gurneyroad2 #gathering #reunion #batch79 #classof79 #happy51st #alumnigrs2 #grs2kl #srjlngurney2kl #skjalangurney2 #gangsekolahrendah #primaryschoolmatesreunion #primaryschoolmatesgathering #primaryschoolmates #exprimaryschool #exprimaryschoolmate #kitasahabatselamanya #sahabatselamanya #sahabatsekolahrendah #dewanperdanafelda #dewanperdanafeldakl

0

rosebayphotobooth

Photobooth challenges in 5 seconds..😂😂😂 . Photobooth Dinner Anaesthesia Nite 2018. 8 Dec 2018 Hotel Tamu & Suite, KL . . Photobooth For Forever Memories. . We cover all Kuala Lumpur area, Selangor - Shah Alam, Klang, Banting & Seremban - PD, Senawang . Other area we charge transportation fuel & toll · Contact us Whatsapp us at 60105267669 Email; info.rosebayccreative@gmail.com · #photoboothmalaysia #photoboothkl #photoboothseremban #malayweddingguide #pelaminnikah #photoboothwedding #photoboothdinner #photoboothannualdinner #bukitmahkotaclubhouse #bangisentral #jomkahwin #dewanbangi #dewankahwin #tuahpencala #gardenwedding #dewanperdanafelda #dewantengkuzara #dewanperdanakrs #dewanyayasanarraha #dewanseriendon #dewanserimelati #dewanserisiantan #menarafelda

2

tajulfotoshow

0

feldadsaji

Terima kasih kerana memilih Felda D'Saji ⭐ Jika anda mencari lokasi yang strategik dan penuh dengan kemudahan, semestinya kami menyediakan dewan untuk majlis perkahwinan, acara korporat atau makan malam di sini. Harganya? Bermula serendah RM20+ sahaja tau. Dann.. Bermula. 2019 kami menyediakan promosi full pakej untuk bakal pasangan pengantin. Hubungi 03-40210098 😉 #feldadsaji #eventplanner #weddingplanner #wedding #majlisperkahwinan #pakejperkahwinan #perkahwinan #eventhall #pengantin #pengantinbaru #brideandgroom #weddingideas #pakejkatering #pakejkahwin #katering #cateringservices #eventvenue #eventhall #eventplanner #cateringservices #katering #weddingmalaysia #seminar #meeting #corporateevents #dewanperdanafelda #nikah #akadnikah #solemnization #graduationday #dsajititwangsakl

1

feldadsaji

0

feldadsaji

0

rosebayphotobooth

Photobooth Dinner Anaesthesia Nite 2018. 8 Dec 2018 Hotel Tamu & Suite, KL . . Photobooth For Forever Memories. . We cover all Kuala Lumpur area, Selangor - Shah Alam, Klang, Banting & Seremban - PD, Senawang . Other area we charge transportation fuel & toll · Contact us Whatsapp us at 60105267669 Email; info.rosebayccreative@gmail.com · #photoboothmalaysia #photoboothkl #photoboothseremban #malayweddingguide #pelaminnikah #photoboothwedding #photoboothdinner #photoboothannualdinner #bukitmahkotaclubhouse #bangisentral #jomkahwin #dewanbangi #dewankahwin #tuahpencala #gardenwedding #dewanperdanafelda #dewantengkuzara #dewanperdanakrs #dewanyayasanarraha #dewanseriendon #dewanserimelati #dewanserisiantan #menarafelda

0

dsajikltitiwangsa

. Such a sweet note from a bride 👰🏻 Anda juga bakal pengantin seperti Nina? Tak tahu pakej apa yang bersesuaian dengan bajet? Tak pasti lokasi perkahwinan yang sesuai? Jangan risau! Pihak @feldadsaji ada penyelesaiannya. Tengok ni! 7.7.19, 1.9.19, 9.9.19, 18.8.19 & 9.11.19 ialah tarikh-tarikh cantik untuk majlis perkahwinan. Cantik kan? Untuk lokasi perkahwinan pula, @feldadsaji menyediakan pelbagai pilihan menarik. Dewan tertutup yang eksklusif, open concept garden wedding, berhadapan tasik, di atas tasik atau berhampiran sungai dan dikelilingi kehijauan alam. Hanya yang terbaik untuk anda! Hubungi 03-2698 8302 atau 03-4021 0098 untuk temujanji bersama konsultan @feldadsaji. #feldadsaji #dsajikltitiwangsa #felda #dsaji #weddingplanner #eventplanner #eventvenue #weddingvenuekl #wedding #pengantin #majlisperkahwinan #dewanperkahwinankl #rajasehari #katering #cateringservices #cateringserviceskl #weddingpackage #pakejperkahwinan #dewanperdanafelda #dewanmerakkayangan #lakecempakavilla #menarafelda #ISEFbangi #dewangemilangfelda #orchardvillagombak #wedding2019

1