Drrizal Photos & Videos on Instagram

Report inappropriate content

coco_ococbydrrizal

0

ococ_online_kelantan

BESAR NANTI MAHU JADI APA? . “Nanti besar mahu jadi apa?” Itu soalan seorang ibu pada anaknya. Aku sedang tunggu pesawat ke Kuala Lumpur. Pasang telinga dengar bual anak ibu. . “Mahu jadi engineer.” Jawab anak kecil itu. Dalam telo anak kecil. Riang dan bangga lagaknya. Si ibu tersenyum. Tanda restu mungkin. . Anak itu usianya sekitar 4 tahun. Tubuhnya kecil. Kurus. Mungkin warisi dari ayah ibu. Keduanya punya susuk tubuh kecil. . Ini soalah lazim ditanya pada sang anak. Anda juga pernah soal perkara ini pada anak atau adik. Atau pernah disoal begini waktu kecil dahulu. . Ini adalah contoh soalan yang salah pada anak. Mungkin ada yang membangkang. Ada juga tertanya-tanya sebabnya. . Apa maksud “Mahu jadi apa bila besar nanti?” Atau dalam Bahasa Inggerisnya “What do you want to be when you grow up?” . Soalan ini mengepung pola fikir si anak. Hidup dikaitkan dengan pekerjaan. Belajar untuk kerja. Bukan mencipta kehidupan. . Mahu anak jadi apa atau jadi siapa? Bukan soal bahasa yang dipersoalkan. Ini soal mind imprinted image yang cuba dibina oleh ayah ibu. Atau mungkin atok nenek. . Sebab itu ramai tergelincir. Belajar dalam bidang lain, ceburi bidang pekerjaan lain. Pun begitu, arca bahagia masih tidak kelihatan. . Di US contohnya, hanya 25% graduan bekerja dalam bidang ijazah mereka. Mungkin angka ini tidak jauh bezanya di Malaysia. 2/3 pekerja di US pula tidak bahagia dengan karier mereka. 15% benci dengan kerja mereka. Ekstrem. . Kenapa? Mereka juga dari awal disemai benih percaya “Your degree determines your career”. Satu bentuk pola fikir atau thinking frame yang menyimpang. . Lantas soalan bagaimana harus ditanya? Soalan itu harus di reframe kepada “Who do you want to grow into?” Nanti kamu akan membesar seperti siapa? Soalan ini mengarah kepada SIAPA. Manusia bagaimana? Bukan apa, benda yang tidak bernyawa. . Soalan reframe begini mangajak anak mencari role model. Model manusia sukses bagaimana yang harus diikuti? Ibu bapalah memberi contoh model teladan terbaik untuk dicontohi si anak. . Reframing adalah ilmu penting. Reframing adalah ilmu dalam design thinking. NLP juga puya terma ini. Milik siapa terma ini bukan soalnya. Ilmunya yang penting. #DrRizal

0

ococ_online_kelantan

Alhamdulillah, bila minuman yang diberi adalah dari bahan yang berkualiti dengan sukatan yg tepat, inilah hasilnya 😀 . Jom jadikan Coco OCOC minuman pagi tiap hari kita, Insyallah otak cantik lagi cerdik 😁 . Ingin dapatkan Coco OCOC, boleh baca dengan lebih lanjut dan dapatkannya di link ni http://ococ.my/syaazcenter Baru je restok 51 kotak Smart Student dan 20 kotak Baby Junior, tadi dah post dan cod 3 kotak. Esok kita sambung pulak pada yang dah cop. Masih ad lagi berbaki, boleh terus buat pembelian di link yang diberi kat atas sebelum sold out. Restok ambik masa jugak sebab HQ xckup stok lagi jadi yg nak buat stok simpan rumah tu pastikan anda order dengan cukup supaya tak menyesal nanti bila putus stok. . Insyallah Hq sedang usaha untuk banyakkan lagi pengeluaran stok dengan cukup. . http://ococ.my/syaazcenter #CocoOCOC #Agensahcocoococ #DrRizal

0

coco_ococbydrrizal

" alhamdulillah . Nampak perubahan pada anak. Sendiri minum pun rasai perubahannya. " #cocoOCOC #cocoococalorsetar #drrizal #codalorsetar #minda

0

ococ_online_kelantan

Brain Booster Drink OCOC (Otak Cantik Otak Cerdik) 📌Sangat sesuai untuk anak-anak yang susah fokus, mudah letih dan susah sarapan pagi. 📌sesuai juga untuk orang dewasa yang ingin menguatkan ingatan 📌Ianya ada 42 *NEURONUTRIENTS* untuk energi, fokus dan otak cantik 📌*MAGNESIUM* untuk kuatkan imun badan 📌*GINCO BILOBA* (pegaga) tingkatkan aliran darah dan nutrisi ke otak 📌*SEROTONIN* untuk cerdas pembelajaran 📌 *TRYPTOPHAN* untuk tidur nyenyak 📌*FLAVANOIDS* untuk memori otak 📌*NIACIN* untuk kuat ingatan dan tingkat energi selular Tiada lagi istilah letih. Mengantuk. Tiada lagi bunyi tidak faham. Tiada lagi kedengaran tidak ingat. . Formula ini diuji di makmal. Ujian psikologi dibuat untuk sebelum minum dan selepas. Ujian IQ juga dilaksana. Hadiahkan minuman ini untuk anak-anak dan diri sendiri 😊 . http://bizapp.la/ococ #DrRizal #cocoocockelantan #DrOtak #Neuroversiti

0

ococ_online_kelantan

Makin ramai yang dapat rasa manfaatnya, Alhamdulillah . Kalau bukan sekarang, bila lagi? Coco OCOC ni diformulakan oleh seorang Dr yang mana beliau sendiri telah mengamalkannya terlebih dahulu selama beberapa tahun, Manfaatnya telah dirasai beliau sekeluarga . Kini Dr Rizal memasarkan kepada orang ramai supaya lebih ramai yang dapat manfaatnya. . "Its not about What you consume but WHY you consume it" . Get your Coco now with us here : http://bizapp.la/ococ #DrOtak #brainboosterdrink #DrRizal #Neuroversiti #cocoocockelantan

0

ococ_online_kelantan

Anak2 adalah amanah utk ibu bapa😊 Berilah yang terbaik selagi kita mampu, supaya mereka menjadi lebih baik dari kita 🙂 . Mahu dapatkan Coco OCOC? Boleh whatsapp kami di sini : http://bizapp.la/ococ . #DrOtak #brainboosterdrink #Neuroversiti #DrRizal #cocoOCOC #cocoocockelantan

0

ococ_online_kelantan

Alhamdulillah, dapatkan dari agen yang sah sekarang 😊 . Kami agen sah di Kelantan, boleh pos ke mana sahaja dan Cod dalam kelantan. . Insyallah ready stok dalam masa 6 hari lagi. Nantikan ya, boleh book terus jika tak mau terlepas atau putus stok pulak 😀 . Saya sendiri pon dah kehabisan 😅 Minuman yang sangat Bagus dan berkualiti, semua yang nak otak cerdik dan cantik, wajib minum ni sekali sehari dan rasai perbezaannya sendiri, Insyallah bukan hanya bagus untuk anak2 malah diri kita sendiri yang makin menjamah usia ni 🙂. . Wasap saya di sini ya 👇 http://bizapp.la/ococ . #DrOtak #Neuroversiti #DrRizal #cocoOCOC

0

coco_ococbydrrizal

Testimonial OCOC. " Mood dia bertambah baik dan semakin cergas. " #cocoOCOC #codalorsetar #drrizal #agentcoco

0

ococ_online_kelantan

Insyallah Coco OCOC available 6.8.18 ni, kalau nak boleh book segera. . COD Kok Lanas-Machang-Pasir Putih-KB-Kubang Kerian-Wakaf Bharu-Pasir Pekan dan yg berdekatan . Postage seluruh Negara . http://bizapp.la/ococ #cocoocockelantan #DrRizal #Neuroversiti #otakcantikotakcerdik #limitedstok

0

ococpenang

COD 3 kotak OCOC Smart Student di seberang jaya. Semoga mendapat manfaat sepenuhnya dari COCO OCOC, inshaaAllah. #ococpenangcustomer #ococperda #ococbukitmertajam #ococpermatangpauh #ococperai #ococseberangjaya #ococpenang #drrizal

0

ococpenang

COD 2 kotak OCOC smart student di caltex Perda. Semoga mendapat manfaat sepenuhnya dari COCO OCOC, inshaaAllah. #ococpenangcustomer #ococperda #ococbukitmertajam #ococpermatangpauh #ococperai #ococseberangjaya #ococpenang #drrizal

0

ococ_online_kelantan

Spent for yourself and family to get a better life Insyallah, we have choice on what we spent our money 💰💶💸💵 . Book your Coco right now by click this link 👇👇👇 . http://bizapp.la/ococ #cocoOCOC #DrOtak #brainboosterdrink #Neuroversiti #DrRizal

0

ococpenang

dah sampai coco OCOC smart student yang di tunggu-tunggu. Ada 25 kotak je ni. Separuh dah bertuan. Akan mula COD esok ya. #ococseberangjaya #ococperda #ococpermatangpauh #ococbukitmertajam #ococperai #ococpenang #drrizal #cocoococ #otakcantikotakcerdik

2

ococ_online_kelantan

Harini Cod Coco yg first batch booking, next batch tunggu stok smpai pulak, harap semua bersabar . Yang nak order boleh book dulu ya, sbb stok limited Dah sampai stok saya inform Untuk next batch masih ada lagi, boleh book cepat2 di sini : http://bizapp.la/ococ #agensahcocoococ #DrRizal

0

ococ_online_kelantan

“ SELEPAS 3 HARI, SAYA BOLEH LIHAT PERBEZAAN ANAK LELAKI YANG UMUR 5 TAHUN. MAKIN FOKUS DAN INGATAN MAKIN KUAT” . . CIKPUAN ANA FAWA . ********* Ini situasi yang dihadapi beliau ********* . Anak lelaki beliau setiap kali ditanya apabila pulang sekolah pasti tidak ingat apa yang belajar. Asyik letih saja bila ditanya . Eiman belajar apa ? “Eimaan tak tahu lah.” . Itu ayat pertama yang akan keluar. . Kali ini bila ditanya, dia jawab dengan panjang lebar dan details. Dia juga makin fokus di kelas. . Perubahan yang sangat ketara. Dia cepat tangkap & arahan mudah difahami. . Hasilnya, dia semakin  bersemangat. . Tiada lagi drama tak mahu menulis. . ************ . Bagaimana perubahan ini berlaku? . Kami ingin perkenalkan coco OCOC yang di formulakan oleh Pakar Otak, Dr Rizal Abu Bakar. . Formula ini diuji di makmal. Ujian psikologi dibuat untuk sebelum minum dan selepas. Ujian IQ juga dilaksana. Hasilnya luar biasa. . ************** KANDUNGAN NUTRISI DALAM OCOC DAN FUNGSINYA ************** . 1- NIACIN - Untuk kuat ingatan dan meningkatkan tenaga anak anak. 2- FLAVANOIDS - Untuk kuat memori otak. 3- GINGKO BILOBA - Tingkatkan aliran darah dan nutrisi ke Otak. 4- SEROTONIN - Untuk cergas pembelajaran 5- MAGNESIUM - Untuk kuat sistem imun. 6- TRYPTOPHAN - Untuk tidur nyenyak. . ********** . Otak anak kita, tanggungjawab kita. . Mahu lihat anak kita bahagia? Dapatkan segera . Hubungi :- http://bizapp.la/ococ #DrOtak #NEUROVERSITI #DrRizal #cocoOCOC #EjenRasmiCoco

0

ococpenang

Siap packing untuk pos coco OCOC. Kita dahulukan untuk postage. Yang nak COD, inshaaAllah bila next stok sampai, kita akan terus COD ya. Yang tinggal ni pun semuanya baby junior. Nampaknya smart student lebih diperlukan. Mungkin stok peneman untuk adik-adik yang nak ambil UPSR, PT3 dan SPM tak lama lagi kan? inshaaAllah, next stok akan sanpai dalam minggu ni juga. Make sure anda dapat ya😉 #ococseberangjaya #ococperda #ococpermatangpauh #ococbukitmertajam #ococperai #ococpenang #drrizal #ctdk

0

ococpenang

Alhamdulillah, coco OCOC dah sampai semalam. Semoga ramai orang mendapat manfaat darinya. inshaaAllah #ococseberangjaya #ococperda #ococpermatangpauh #ococbukitmertajam #ococperai #ococpenang #drrizal #ctdk

0

ococpenang

Petikan kata-kata Dr. Rizal tentang coco OCOC . . "Ini bukan sekadar produk. Ini adalah gerakan untuk sebarkan fahaman tentang kesihatan. Terutamanya kesihatan otak. Kerana organ terakhir yang akan mati dalam tubuh kita adalah otak" #ococ #cocoococ #ococseberangjaya #ococperda #ococpermatangpauh #ococbukitmertajam #ococperai #ococpenang #drrizal

0

ococpenang

Hanya 5000 kotak coco OCOC dikeluarkan setiap bulan. Ejen belum dapat lagi produknya, tapi hampir habis dibooking. Jom order segera kalau taknak kena tunggu stok bulan depan😉 #cocoococ #ococ #ococseberangjaya #ococperai #ococpenang #drrizal #ococperda #ococpermatangpauh #ococbukitmertajam

0

konsultan_sihat_dot_com

Kajian saintifik. Dari Journal of Antimicrobial Chemotherapy. Apabila kita makan daging yang mengandungi antibiotik, ia turut masuk ke tubuh kita. . Dalam kajian lain di Journal Microbiology, antibiotik ganggu bakteria baik dalam usus hingga dua tahun lamanya. . Satu lagi kajian dapati pemanis tiruan sucralose membunuh 50% bakteria baik. Tinggikan nisbah bakteria jahat dalam usus. Seolah surat jemputan untuk penyakit mula berdempek. . Sucralose ini terdapat dalam air berperisa buah, ais krim, frozen yogurt, cheewing gum, coklat berperisa, jem, candy, minuman diet, “healthy” bar dan minuman berkarbonat. . Cuba semak, bila kali terakhir ambil antibiotik? Atau makan ayam dan daging ber antibiotik? Atau ambil makanan dan minuman mengandungi sucralose? . #DrRizal #naksihat #guasaexpertzihan #guasaexpertteam #KonsultanSihatdotcom #GuasaExpertkl

0

andreachety18

Happy 157th birthday little bad boy! #jprizal #nationalhero #drrizal

0

jelandny

Maligayang Kaarawan sa iyo Dr. Rizal 🎈🎊🎉🎂🎁 Lubos akong nagagalak sapagkat nagkaroon ako ng pagkakataon na makapag-selfie sa iyo ng pumasyal ako sa iyo dyan sa Dapitan. #joserizal #DrRizal #lifeofrizal #NationalHeroes #PhilippineHistory #philippineheroes #landscape #photography #landscapephotography #backpacking #backpacker

0

kaibigangoso_gallery94

0

jaito37

0

elissahashim

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• [ BAGAIMANA TIDUR TIDAK CUKUP SABATOJ MISI UNTUK KURUS ] ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• . Hasil kajian. Tentang pilihan makanan. Hasil imbasan otak, orang yang tidur 8 jam pilih makanan sihat. Sebaliknya yang tidur kurang dari 8 jam, lebih senang memilih makanan ringan, berminyak, bergula dan berlemak. . Mereka craving kepada makanan manis dan tinggi karbohidrat. . Kenapa berlaku begini? Bahagian otak yang merupakan sistem brek tidak berfungsi. Bahagian apa? Namanya PreFrontal Cortex. . Bagaimana mahu faham kajian ini? Mudah sahaja. . 1)Kalau mahu kurus, pastikan tidur cukup. Pilihan makanan kita lebih baik. . 2) Kalau mahu orang tidak langgar peraturan, pastikan mereka tidur cukup. . 3) kalau mahu orang buat keputusan baik dan bagus, pastikan mereka dapat 8 jam tidur. . Boleh boleh? . Sumber Artikal dari #DrRizal Abu Bakar #DrOtak •••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• Jom la kita ubah tabiat tidur kita. Cuba tidur awal dan dapatkan tidur yang berkualiti. Kalau rasa susah nak tidur cuba lihat persekitaran tempat tidur anda apa yang menyebabkan tidur tak selesa, mungkin sebab bantal ke tilam ke, suasana bilik ke. Kalau bantal, Admin suggest bantal ANIQMA, 😉 http://www.wasap.my/60189118055 #BantalHotelAniqma #RahsiaTidurLena #BantalMeletopJumbo #PillowMeletop

0

bantal_meletop_aniqma

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• [ BAGAIMANA TIDUR TIDAK CUKUP SABATOJ MISI UNTUK KURUS ] ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• . Hasil kajian. Tentang pilihan makanan. Hasil imbasan otak, orang yang tidur 8 jam pilih makanan sihat. Sebaliknya yang tidur kurang dari 8 jam, lebih senang memilih makanan ringan, berminyak, bergula dan berlemak. . Mereka craving kepada makanan manis dan tinggi karbohidrat. . Kenapa berlaku begini? Bahagian otak yang merupakan sistem brek tidak berfungsi. Bahagian apa? Namanya PreFrontal Cortex. . Bagaimana mahu faham kajian ini? Mudah sahaja. . 1)Kalau mahu kurus, pastikan tidur cukup. Pilihan makanan kita lebih baik. . 2) Kalau mahu orang tidak langgar peraturan, pastikan mereka tidur cukup. . 3) kalau mahu orang buat keputusan baik dan bagus, pastikan mereka dapat 8 jam tidur. . Boleh boleh? . Sumber Artikal dari #DrRizal Abu Bakar #DrOtak •••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• Jom la kita ubah tabiat tidur kita. Cuba tidur awal dan dapatkan tidur yang berkualiti. Kalau rasa susah nak tidur cuba lihat persekitaran tempat tidur anda apa yang menyebabkan tidur tak selesa, mungkin sebab bantal ke tilam ke, suasana bilik ke. Kalau bantal, Admin suggest bantal ANIQMA, 😉 #BantalHotelAniqma #RahsiaTidurLena #BantalMeletopJumbo #PillowMeletop

0

medinidentaltamandaya

BERITA BAIK UNTUK SEMUA :) Bersempena perayaan Tahun Baru Cina yang bakal menjelang tiba, kami amat berbesar hati untuk memberikan anda semua "SPECIAL BOX" hanya dari kami :) Nak tahu apa yang mungkin berada dalam "SPECIAL BOX" itu? PM kami untuk keterangan lanjut ;) . . . . . ** Pemberian "SPECIAL BOX" yang terhad sehingga 27hb Februari 2018 :) ** Tertakluk terma dan syarat ;) ** Boleh didapatkan di semua cawangan Klinik Pergigian Medini 😎 -------------------------------------------------------------------------------------- Lawati Pages Facebook Kami :- --> Uda Business Centre https://www.facebook.com/MediniDentalUbc/?fref=ts (Klinik Pergigian Medini Uda Business Centre), -->Mutiara Mas https://www.facebook.com/MediniDentalMutiaraMas/?fref=ts (Klinik Pergigian Medini Mutiara Mas), -->Taman Daya https://www.facebook.com/MediniDentalTamanDaya/?fref=ts (Klinik Pergigian Medini Taman Daya), -->Gelang Patah https://www.facebook.com/MediniDentalGelangPatah/?fref=ts (Klinik Pergigian Medini Gelang Patah), -->Bukit Indah https://www.facebook.com/MediniDentalBukitIndah/ (Klinik Pergigian Medini Bukit Indah) #MediniDentalGroup #MediniDentalClinic #UdaBusinessCentre #TamanDaya #GelangPatah #MutiaraMas #BukitIndah #DentistJb #DrAshawi #DrDellTaufik #DrFeroz #DrZul #DrUmar #DrRizal #DrRashpal #JohorBahru

0

rizalidrus

Lets Join! Peserta program terus bertambah! Terbatas hanya untuk 100 orang ————————————————— SAATNYA ANDA TAHU DIET & MENAIKKAN BERAT BADAN UNTUK TUBUH ANDA SENDIRI! ———————————————————- A to Z diet 1 month program with dr.rizal idrus (doctor & nutrition expert) ——————————————————- - Masih bingung harus memulai program diet dari mana? - Bingung menghitung kebutuhan kalori dan program makan untuk diet sehat selama 1 bulan sesuai berat badan dan tinggi badan? - Membutuhkan tips dan motivasi tiap hari? ———————————————————- Jawabannya ada di program ini : 1. Setiap anggota akan mendapatkan menu yang di update setiap minggu sesuai dengan keadaan tubuh masing-masing yang akan diatur oleh saya sendiri 2. Tips dan trik diet ataupun menaikkan berat badan sehat setiap hari 3. Jenis olahraga yang cocok untuk anda 4. Resep simpel 5. Live chat & Group support langsung dari saya 6. Batch 1 hanya untuk 100 orang pendaftar —————————————————— Promo!! Only Rp 219K “Batch 1 dimulai dari tanggal 7-8 februari” Daftar melalui : Whatsapp : +628124519293 (syahril said) Line id : herb-solution —————————————————— #dietprogram #drrizal #healthystep

1

rizalidrus

SAATNYA ANDA TAHU DIET & MENAIKKAN BERAT BADAN UNTUK TUBUH ANDA SENDIRI! ———————————————————- A to Z diet 1 month program with dr.rizal idrus (doctor & nutrition expert) ——————————————————- - Masih bingung harus memulai program diet dari mana? - Bingung menghitung kebutuhan kalori dan program makan untuk diet sehat selama 1 bulan sesuai berat badan dan tinggi badan? - Membutuhkan tips dan motivasi tiap hari? ———————————————————- Jawabannya ada di program ini : 1. Setiap anggota akan mendapatkan menu yang di update setiap minggu sesuai dengan keadaan tubuh masing-masing yang akan diatur oleh saya sendiri 2. Tips dan trik diet ataupun menaikkan berat badan sehat setiap hari 3. Jenis olahraga yang cocok untuk anda 4. Resep simpel 5. Live chat & Group support langsung dari saya 6. Batch 1 hanya untuk 100 orang pendaftar —————————————————— Promo!! Only Rp 219K “Batch 1 dimulai dari tanggal 7-8 februari” Daftar melalui : Whatsapp : +628124519293 (syahril said) Line id : herb-solution ——————————————————— #dietprogram #drrizal #healthystep

9

nur.fatih_

- 171222 - Class supposed to end early but we didn't want it to end so badly. Can't get enough of your sharing and we always want more every week, every class 😊 Thank you so much Dr. Rizal for your endless effort in delivering knowledge of psychopathology to us 🌸 It's an honor for us to learn from you and surprisingly, going into your class gives so much positive vibes to myself 🌸 My mind, my heart and my soul are at ease, peacefully, automatically after stepping into the class 🌸 Able to put aside my countless worries and concerns. It is absolutely amusing 🌸 Always eagerly waiting for your class every week. Yes, it is so rare to feel like this 😂 but going to Abnormal Psychology class is so exciting for me, it feels like rewarding myself with great gifts before every week end 🎁 Until today, I'm still trying to find out what and why is it actually. The answer is, Dr. Rizal is just AMAZING. Once again, thank you so much. May Allah bless you 🌸 #DrRizal #abnormalpsychology

0

ayush0890

Different view of seattle downtown! #seattle #washington #downtownseattle #drrizal

5

maryk_raja.umi

SUPPLEMENT??? . . Supplement bermaksud sampingan/pemakanan tambahan. . . Kajian kata, Vitamin C dapat bantu : . 🍊 Kuatkan imun tubuh badan untuk lawan radikal bebas . 🍊 Bantu cepatkan pemulihan luka, pudarkan parut dan sumber antioksidan. . 🍊Mesti diikuti juga dengan pemakanan sihat. . . Jadi, apa tunggu lagi, korang boleh ambil supplement seperti Vitamin C untuk dapatkan manfaat darinya. . . . Psst.. Psst, Kombo Innershine ni cuma RM180.50 sahaja ya. Bersempena dgn #YESpromo 🙌🙌🤗🤗👯👯💃💃 . . 📲 010 3366 919 #DrRizal #VitaminC #vcsannona #sayajualserum #serumvitaminc #vitamincgentlecleanser #vitamincmoisturisingcreamwithspf30 #codshahalam #cod #codkl #codpuchong #codselangor #dropshipwanted #agentwanted

0

aifaizal

Sangat suka perkongsian @drrizalabubakar ,sangat terkesan,proven..pemakanan, kesihatan dan otak..thanks dr..mohon follow dia kawan-kawan semua. #drotak #drrizal #positivevibes #love

3

jiejem

pic with one of the trainer @ speaker DrRizal Abu Bakar @drrizalabubakar Thank you #drRizal utk ilmunya memang P.O.W.E.R 💪💪💪 #daretobeachampion #makasartrip #myklinkworld #alhamdulillah

0

iamcarlyle.sachi

"Ang kabataan ay ang pagasa ng ating bayan" #iam #iamcarlyle #drrizal #drjoserizal

0

uncklejimbo

0

saul9105

After seeing the execution of the local priests Padre Gomez, Burgos and Zamora, Dr.Jose Rizal emerged as an Ilustrado; awakened and made his stands against the Spanish oppresors; awakening the nationalism amongst his countrymen with his propagandas, he was then arrested, exiled and executed. His execution though was never the end of the fight of the natives for their freedom, but it ignited a revolution that made a success story of the Philippine independence from its opressors. #independenceday2017 #id2017 #mahalkongpilipinas #philippines #philippinehistory #drrizal #joserizal #arawngkalayaan #119thindependenceday🇵🇭🇵🇭🇵🇭 #igersmanila #igersmalolos #igersbulacan #saul #saulestrada #saulsearching #nationalmuseum #nhcp

2

nurul.ain.baharudin

HEBATNYA PUASA by Dr Rizal ------------------ . Tahun 2010 berguru sebentar di Harvard Medical School. Terbang dari Canberra dengan rasa teruja dan takut. Maklumlah tempat tersohor menjadi idaman ramai. . Pagi pertama aku terus cari Prof Stickgold. Dialah supervisor. Bisik pada diri mesti rapat-rapat dengan manusia ini. . Prof Stickgold adalah Yahudi Boston. Terkenal dalam bidang Brain and Sleep. Seronok berguru dengan beliau. . Sampai tengahari Prof Stickgold tanya. "Are you fasting?" Aku terkejut dengan soalan ini. Kenapa tiba-tiba soalan ini yang terpacul. . Dah tiga hari aku di situ. Mujur ada kedai India jual makanan ala-ala India di luar Harvard. Senang jadinya untuk makan. . "Why do you ask?" Soalku semula. Tertanya tanya juga aku. Dia tak suka atau apa. . Prof Stickgold hanya senyum. "Today is monday. Normally Moslem fast on Monday and Thursday" katanya sambil tersenyum. . "I'm not" jawabku ringkas sambil senyum dan memandang tepat ke wajahnya. Seolah menunggu apa mutiara atau bahana yang akan keluar dari mulutnya. . "If not, lets go for lunch. There is an indian restaurant around the corner. I'm not fasting today so can eat together", kata Prof Stickgold penuh semangat. . "Do you normally fast like Moslem?" Aku pula cuba memancing jawapan dari Prof Stickgold. . "Oh yes. But mine is on every alternate day. It's powerful ritual for brain. It gives birth to new brain cells. You should fast too!" Kata Prof Stickgold sambil menepuk nepuk belakangku. . Kami berjalan beriringan. Cerita tentang puasa sungguh menarik. Lebih-lebih apabila orang bukan Islam berpuasa ala nabi Daud. . Katanya ketika kami pulang ke ofis, kalau mahu sihat, metabolisme naik, otak cerdik, berpuasalah. . Alhamdulillah inilah yang kita sedang lakukan. Terima kasih Allah atas anugerah hebat ini. #drrizal #DrOtak #younglivingdistributor3833412 ibutor3833412 #younglivingdamansara #yleomurah #mamariyadzeo

0

ainulfatihah2

2

nurliyamuslime_shoppe

OTAK kita perlukan bekalan 'simple sugar' yang berterusan kerana sel otak tidak menyimpan tenaga. . Sarapan Pagi untuk anak-anak Junior kita amat penting untuk permulaan hari yg baik kerana ia akan memberi 'makan' kpd otak utk bekerja dgn cekap. . Elakkan GULA PUTIH kerana gula putih amat berbahaya kpd sel otak! . Selain makanan berkhasiat seperti sayuran dan buahan, makanan2 yg khusus kepada otak MINERAL OTAK GULA-GULA MINDA #IGEAnaCerdas. . Pejuang Kesihatan, #NurliyaAliHanafiah Konsultan Qaseh Gold Paya Jaras(Sungai Buloh) WA_0133703107 #otaksihat #badansihat #brainbooster #qasehgold_membinakehidupansihatdanberkualiti #QasehGoldSungaiBuloh #qasehgold #lokalahmy #lokalbrand #produkMuslim #produk #profmuhaya #irfankhairi #membinagenerasimurrabi #malaysianig #malaysiashopping #damansaraperdana #damansaradamai #damansarautama #tidur #anak #drrizal

1

ur.ulvarahma

2

mah_jesty

5

johnnillgreg

Bahalag uyab ta, basta kay uyab pod tika😂 #DrRizal #DrValenzuela

0

rizalidrus

Kebanyakan dari kita menjadikan buah hanya sebagai selingan makanan (tidak rutin) padahal selain mempunyai kandungan nutrisi dan kalori yang jauh lebih baik. Buah mempunya khasiat yang dahsyat untuk membuat tubuh lebih sehat dan bugar. Tips : kombinasi/variasi konsumsi harian buah anda atau konsumsi beberapa buah dalam bentuk jus (dibuat sendiri) jika tidak terlalu suka dalam bentuk utuh. Source : http://www.nhs.uk/Livewell/Goodfood/Pages/eight-tips-healthy-eating.aspx #Fruit #Healthy #drrizal #tips #Healthylife

2

paintados

Mga hayani.... statue mime #drrizal #lapulapu #genluna

0

wak_ariff

Thanks for coming Dr Rizal from FSKP. Very Hansem men. #motivation #drrizal #classicpeople #unimasgemilang

2

iamgelgriffiths

"Sino ka ba Dr. Jose P. Rizal?"-A Short Musical Play of Life of Our National Heroe, Performed by PSB Banyuhay Performing Arts Flag-Raising and Wreath-Laying Ceremonies In commemoration of the 120th Anniversary at Philippine Embassy-Bahrain "Let's remembered our National Heroe who Die for & Live for" #drJosePRizal #nationalHeroe #DrRizal #psb #philippineSchoolOfBahrain #psbBanyuhayPerforminfArts #PsBahrain #nationalHeroesDay #josePRizal #instaDay #instaMoments #instaHeroes #instaceleb #instadaily #instapicture #AGlobalFilipino

0

jimmywarshamphotography

1

daimhafizy

#captiongayakanang #ayataktif Pergi dinner Sejuta Kasih Himpunan Mesra di Warung Atap semalam. Tema glamourus tradisional. Dari sem 2 Kanang nak bawak pergi sampai lah malam semalam pertama kali sampai. Warungnya cantik. Ada court futsal, badminton, archery, budak-budak RB(roller blade) melepak situ. Potpet potpet potpet potpet... Potpet potpet potpet. Sekian #sakibaki feat #drrizal

7

codustine

One of the most controversial monument. #DrRizal

0

justine.espiritu

1

nkkn007

Dr. Rizal, national hero of Philippines #drrizal #fortsantiago #manila #philippines

0

lianagrande_01

0

lianagrande_01

0

alcasiddj

0

alcasiddj

0

alcasiddj

0

alcasiddj

0

alcasiddj

0

alcasiddj

1

alcasiddj

0

alcasiddj

0

alcasiddj

0

justin_agramon

So that makes him 155 years old now? Anyhow, Happy Natal Day to our National Hero... And a Happy Father's Day to each and every person who accepted the challenge of fatherhood... I love you always and forever Tatay... #HBD #DrRizal #HappyFathersDay

0

nursepreneur.id

#Repost @nurul__latifah with @repostapp ・・・ Awalnya fotonya kayak gini mataku ilang 😟 #seminarkesehatannasional2016 #drrizal #seminarkesehatannasional2016

0

ida.hk

SIMPOSIUM NASIONAL 2016 'BRAIN' Biopsychosocial Intellectual Adolescence In Modern Era (Penyesuain kembali secara bio-psi-sosial untuk mengoptimalkan kecerdasan masa remaja di era modern) @Auditorium UNS Minggu, 14 Agustus 2016 Pembicara Utama: dr Rizal Alaydrus, CSN (host Healthy Life Trans TV) Fasilitas : sertifikat 2 SKP IBI Seminar Kit Doorprize Lunch box and snack HTM: .Mahasiswa 120k .Umum 130k Cp .085727675426 (rina) .085702396944 (ferisa) #simposium #seminar #simponas #seminarkesehatan #kesehatan #drrizal #kebidanan #event #eventnasional #uns #unssolo #solo #kespro #remaja #kesehatan #tenagakesehatan #perawat #bidan #dokter #IBI #medicalstudent #medical #mahasiswa_uns

2

im_notty_boy

0