Jentikhati Photos & Videos on Instagram

Report inappropriate content

jentikhati

Kepada yang nak berubah. Jika kamu ada niat nak berubah. Melangkahlah tanpa henti. Percaya! Allah akan bantu kalian dalam penghijrahan kalian. . Berubahlah dengan mula jaga solat 5waktu, berubahlah dengan mula tutup aurat dan sebagainya. Kerana yang penting perubahan kita itu berterusan. Bukan berubah secara mendadak dan esok lusa turn semula ke lembah jahiliyyah. . Berubah ni kadang-kadang memang perlu kepada paksaan. Paksa diri kita untuk buat kebaikan semampu mungkin. . Bila kita asyik paksa dan paksa nanti keikhlasan dalam mentaati perintah Tuhan itu akan hadir dengan sendirinya. Dan ketika itu bila kita cuba nak kembali kepada diri yang dulunya kita akan rasa tak tenang. Kita rasa seolah jiwa tak tenteram. . Apapun niat itu 'kunci utama'. . Kalau niat kita berubah kerana Allah, hijrah itu akan sampai kepada Allah, kalau niat kita berubah kerana dunia, hijrah kita akan sampai kepada dunia tapi tidak kepada Allah. Dan begitulah sebaliknya. . Kata Nabi SAW: "Innama a'malu bin niat". Sesungguhnya amal perbuatan itu bergantung pada niat. . Teman, Jom baiki niat kita, cekal serta tabahlah dalam mengharugi tiap ujian yang bakal menyapa. . Semoga tiap yang berubah, berubah kerana Allah, Lillahi Ta'ala. Bukan kerana manusia, mak ayah pakwe makwe dan sebagaikan. Doakan saya juga ya. Insya Allah kita semua masuk Syurga Allah. . Share andai bermanfaat. . . #jentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

2

bgperfumesofficial

SELAMAT berhujung minggu semua.. . JOM TEBUS VOUCHER ANDA ๐Ÿ’ฒ๐Ÿ’ต๐Ÿ’ธ . . โ˜‘๏ธREDEEM YOUR RM20 VOUCHER NOW. from 1 JULAI 2018 - 31 JULAI 2018.. mengikut terima dan syarat. . โ˜‘๏ธKami juga menyediakan khidmat SERVICE WRAPING GIFT N custom sticker sesuai untuk dijadikan hadiah utk yg tersayang . Birthday dll. . โ˜‘๏ธB&G perfume is a Inspired perfumes (EDP) yg mengeluarkan wangian 19lelaki dan 24wangian wanita yang terbaik bagi tahun 2018 yg boleh tahan sehinggga 8-24jam . . โ˜‘๏ธUntuk COD pon boleh area gombak . aper ape Boley deal dgn saya 0173265265 @bard bow . โ˜‘๏ธUntuk nk jdi agent pon boleh. Min 10 botol jer . โ˜‘๏ธ DROPSHIP free sample tester 1week ๐Ÿ˜‰ . @bard_bow 0173265265 @bard_bow 0173265265 #followme @bgperfumesofficial @bgperfumesofficial @bgperfumesofficial . #bgperfumes #jomwangi #localbrand #wangi #menperfumes #minyakwangimurah #trendy #perfumemurah #perfumeperempuan #viral #inspiredperfume #womenperfumes #confident #girl #girlperfumes #wangi #birthdaygift #makeup #giftreviewmalaysia #fashion #trend #stylo #minyakwangi #men #model #cosmetics #motivation #motivationquote #jentikhati #giftreview

1

gangsempoi

1

rainprince15

Apa tips korang yang selalu diamal kan? Jom share๐Ÿ‘‡๐Ÿ˜Š . . . #jentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

0

rainprince15

โ€œSesungguhnya kamu tidak akan dapat memberi petunjuk kepada orang yang kamu kasihi, tetapi Allah memberi petunjuk kepada orang yang dikehendaki-Nya, dan Allah lebih mengetahui orang-orang yang mau menerima petunjuk.โ€ (Q.S. Al-Qashash [28]: 56) . . . . . #jentikhati #twitterjentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

1

amy_mimie

Regrann from @jentikhati - Diri, berbuatlah kebaikan. . Walau sikit tak banyak. Walau kecil tak besar. Biarlah orang tak nampak. Yakinlah, Allah nampak. . Bercita-citalah untuk ke syurga. Nak jadi baik, kena berperang dengan kejahatan. Kena dekati dan rapati kebaikan. InsyaAllah, lama-lama jadi lebih baik. . Usahalah walau susah dan sakit. . . #jentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb - #regrann

0

bgperfumesofficial

Senyuman Manis Di pagi hari SEHARUM bgperfumes menceriakan hari Anda.. Ty kak . JOM TEBUS VOUCHER ANDA ๐Ÿ’ฒ๐Ÿ’ต๐Ÿ’ธ . . โ˜‘๏ธREDEEM YOUR RM20 VOUCHER NOW. from 1 JULAI 2018 - 31 JULAI 2018.. mengikut terima dan syarat. . โ˜‘๏ธKami juga menyediakan khidmat SERVICE WRAPING GIFT N custom sticker sesuai untuk dijadikan hadiah utk yg tersayang . Birthday dll. . โ˜‘๏ธB&G perfume is a Inspired perfumes (EDP) yg mengeluarkan wangian 19lelaki dan 24wangian wanita yang terbaik bagi tahun 2018 yg boleh tahan sehinggga 8-24jam . . โ˜‘๏ธUntuk COD pon boleh area gombak . aper ape Boley deal dgn saya 0173265265 @bard bow . โ˜‘๏ธUntuk nk jdi agent pon boleh. Min 10 botol jer . โ˜‘๏ธ DROPSHIP free sample tester 1week ๐Ÿ˜‰ . @bard_bow 0173265265 @bard_bow 0173265265 #followme @bgperfumesofficial @bgperfumesofficial @bgperfumesofficial . #bgperfumes #jomwangi #localbrand #wangi #menperfumes #minyakwangimurah #trendy #perfumemurah #perfumeperempuan #viral #inspiredperfume #womenperfumes #confident #girl #girlperfumes #wangi #birthdaygift #makeup #giftreviewmalaysia #fashion #trend #stylo #minyakwangi #men #model #cosmetics #motivation #motivationquote #jentikhati #giftreview

0

jom_kongsi_ilmu

Hadis Lengkap : . Cinta Kepada Rasul Tanda Kesempurnaan Iman ุนูŽู†ู’ ุฃูŽู†ูŽุณู ู‚ูŽุงู„ูŽ ู‚ูŽุงู„ูŽ ุงู„ู†ู‘ูŽุจููŠู‘ู ุตูŽู„ู‘ูŽู‰ ุงู„ู„ู‘ูŽู‡ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ู‡ู ูˆูŽุณูŽู„ู‘ูŽู…ูŽ ู„ูŽุง ูŠูุคู’ู…ูู†ู ุฃูŽุญูŽุฏููƒูู…ู’ ุญูŽุชู‘ูŽู‰ ุฃูŽูƒููˆู†ูŽ ุฃูŽุญูŽุจู‘ูŽ ุฅูู„ูŽูŠู’ู‡ู ู…ูู†ู’ ูˆูŽุงู„ูุฏูู‡ู ูˆูŽูˆูŽู„ูŽุฏูู‡ู ูˆูŽุงู„ู†ู‘ูŽุงุณู ุฃูŽุฌู’ู…ูŽุนููŠู†ูŽ . Dari Anas r.a. ia berkata, Nabi SAW bersabda: "Tidak sempurna keimanan seseorang diantara kalian hingga ia lebih mencintai aku daripada kedua orang tuanya, anaknya, dan manusia semuanya." (HR Bukhari No: 15) Status: Hadis Sahih . Pengajaran: . 1. Kesempuraan iman itu menuntut kecintaan yang sempurna kepada Rasulullah SAW. โ€ข 2. Kesempurnaan iman seseorang mesti meletakkan rasa cinta kepada Rasulullah SAW melebihi kecintaan kepada ibu bapa, anaknya juga manusia seluruhnya. โ€ข 3. Kecintaan kepada Rasulullah SAW juga mesti melebihi kecintaan kepada diri sendiri atau hawa nafsunya. Abdullah bin Hisyam RA, ia berkata: . ูƒูู†ู‘ูŽุง ู…ูŽุนูŽ ุงู„ู†ู‘ูŽุจููŠูู‘ ุตูŽู„ูŽู‘ู‰ ุงู„ู„ู‡ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ู‡ู ูˆูŽุณูŽู„ูŽู‘ู…ูŽ ูˆูŽู‡ููˆูŽ ุขุฎูุฏูŒ ุจููŠูŽุฏู ุนูู…ูŽุฑูŽ ุจู’ู†ู ุงู„ู’ุฎูŽุทู‘ูŽุงุจู ููŽู‚ูŽุงู„ูŽ ู„ูŽู‡ู ุนูู…ูŽุฑู: ูŠูŽุง ุฑูŽุณููˆู’ู„ูŽ ุงู„ู„ู‡ู ูŽู„ุฃูŽู†ู’ุชูŽ ุฃูŽุญูŽุจู‘ู ุฅูู„ูŽูŠู‘ูŽ ู…ูู†ู’ ูƒูู„ูู‘ ุดูŽูŠู’ุกู ุฅูู„ุงู‘ูŽ ู…ูู†ู’ ู†ูŽูู’ุณููŠ. ููŽู‚ูŽุงู„ูŽ ู„ูŽู‡ู ุงู„ู†ู‘ูŽุจููŠู‘ู ุตูŽู„ูŽู‘ู‰ ุงู„ู„ู‡ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ู‡ู ูˆูŽุณูŽู„ูŽู‘ู…ูŽ: ู„ุงูŽ ูˆูŽุงู„ู‘ูŽุฐููŠ ู†ูŽูู’ุณููŠู’ ุจููŠูŽุฏูู‡ู ุญูŽุชู‘ูŽู‰ ุฃูŽูƒููˆู’ู†ูŽ ุฃูŽุญูŽุจู‘ูŽ ุฅูู„ูŽูŠู’ูƒูŽ ู…ูู†ู’ ู†ูŽูู’ุณููƒูŽ. ููŽู‚ูŽุงู„ูŽ ู„ูŽู‡ู ุนูŽู…ูŽุฑู: ููŽุฅูู†ู‘ูŽู‡ู ุงู’ู„ุขู†ูŽ ูˆูŽุงู„ู„ู‡ู ูŽู„ุฃูŽู†ู’ุชูŽ ุฃูŽุญูŽุจู‘ู ุฅูู„ูŽูŠู‘ูŽ ู…ูู†ู’ ู†ูŽูู’ุณููŠ. ููŽู‚ูŽุงู„ูŽ ุงู„ู†ู‘ูŽุจููŠู‘ู ุตูŽู„ูŽู‘ู‰ ุงู„ู„ู‡ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ู‡ู ูˆูŽุณูŽู„ูŽู‘ู…ูŽ ุงู’ู„ุขู†ูŽ ูŠูŽุง ุนูู…ูŽุฑู. . โ€œKami mengiringi Nabi SAW, dan baginda memegang tangan โ€˜Umar bin al-Khatab RA. Kemudian โ€˜Umar berkata kepada Nabi SAW: โ€˜Wahai Rasulullah, sungguh engkau sangat aku cintai melebihi apa pun selain diriku.โ€™ Maka Nabi SAW menjawab: โ€˜Tidak, demi yang jiwaku berada di tangan-Nya, hingga aku sangat engkau cintai melebihi dirimu.โ€™ Lalu โ€˜Umar berkata kepada baginda: โ€˜Sesungguhnya sekarang, demi Allah, engkau sangat aku cintai melebihi diriku.โ€™ Maka Nabi SAW bersabda: โ€˜Sekarang (engkau benar), wahai โ€˜Umar.โ€™ (HR. Bukhari No: 6632) โ€ข 4. Kecintaan kepada Rasulullah SAW mesti didahului dengn kecintaan kepada Allah. Mencintai Rasulullah adalah cinta kerana Allah. โ€ข #kalamdakwah #kalamulama #dakwah #jentikhati #cintaislamic #muhasabahdiri #islam #malaysiatrending #nakbebel #nakfakta #nakdakwah #nak

3

jom_kongsi_ilmu

The matchless style of the Quran and its superior wisdom are definite evidence that it is the word of God. In addition, the Quran has many miraculous attributes proving that it is a revelation from God. One of these attributes is the fact that a number of scientific truths that we have only been able to uncover by the technology of the 20th century were stated in the Quran 1,400 years ago. โ€ข Of course the Quran is not a book of science. However, many scientific facts that are expressed in an extremely concise and profound manner in its verses have only been discovered with the technology of the 20th century. These facts could not have been known at the time of the Quran's revelation, and this is still more proof that the Quran is the word of God. โ€ข In order to understand the scientific miracle of the Quran, we must first take a look at the level of science at the time when this holy book was revealed. . #kalamdakwah #kalamulama #dakwah #jentikhati #cintaislamic #muhasabahdiri #islam #malaysiatrending #nakbebel #nakfakta #nakdakwah #nakngepek #nakpickupline #nakpesan #nakkongsi #atukpesan #seribusatucerita #tolongkongsi #tolonggelak #tolongdengar #thetarbiyyah #igersmalaysia #dakwahsentap

1

neilscollection_official

0

neilscollection_official

Wah...ada lagi... Nak oder BG tau je set mana ok.... *dengan hadiah misteri #mukenamewah #mewahsangat #mua Cepat wassap Cepat wassap wassap.my/60109110393/set1_15 wassap.my/60109110393/set1_15 #wanita #cantik #hudabeauty #makeupbudget #macmiller #murmurje #onlinebazaar #nars #kedaionline #rezekiallah #semogasihatselalu #gojes #tular #makeupori #kotabharu #shahalam #jentikhati #siscuba #ysl #colorpopcosmetics #loreal #morphe3in1

1

irwanda_saputra_10

I have sense but forget how to think . . . #jentikhati #coretanpanda #penikmatsenja #penikmatharapan @cak.iswara

0

inspiraseeislamic

Hadis Lengkap : . Dua Nikmat Yang Sering Dilupakan . ุนูŽู†ู’ ุงุจู’ู†ู ุนูŽุจู‘ูŽุงุณู ุฑูŽุถููŠูŽ ุงู„ู„ู‘ูŽู‡ู ุนูŽู†ู’ู‡ูู…ูŽุง ู‚ูŽุงู„ูŽ ู‚ูŽุงู„ูŽ ุงู„ู†ู‘ูŽุจููŠู‘ู ุตูŽู„ู‘ูŽู‰ ุงู„ู„ู‘ูŽู‡ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ู‡ู ูˆูŽุณูŽู„ู‘ูŽู…ูŽ ู†ูุนู’ู…ูŽุชูŽุงู†ู ู…ูŽุบู’ุจููˆู†ูŒ ูููŠู‡ูู…ูŽุง ูƒูŽุซููŠุฑูŒ ู…ูู†ู’ ุงู„ู†ู‘ูŽุงุณู ุงู„ุตู‘ูุญู‘ูŽุฉู ูˆูŽุงู„ู’ููŽุฑูŽุงุบู . Dari Ibnu Abbas RA dia berkata; Nabi SAW bersabda: "Dua kenikmatan yang sering dilupakan oleh kebanyakan manusia adalah kesihatan dan waktu lapang." (HR Bukhari No: 5933) Status: Hadis Sahih โ€ข Pengajaran . 1. Allah memberikan nikmat yang pelbagai kepada kita antaranya nikmat sihat dan masa lapang. โ€ข 2. Bersyukur diatas nikmat sihat dan waktu dengan menggunakan dengan sebaiknya dan ditempat yang sepatutnya serta menjaga kesihatan tersebut dengan sebaik mungkin. โ€ข 3. Kebanyakan manusia lupa menggunakan sebaiknya dua nikmat ini. Penyesalan tidak berguna bila telah sakit dan usia semakin pendek. โ€ข 4. Ibnu Baththol: Barangsiapa memiliki dua nikmat ini (waktu lapang dan nikmat sihat), hendaklah ia mensyukurinya dengan melaksanakan segala perintah dan menjauhi setiap larangan Allah. Barangsiapa yang tidak bersyukur, maka dialah orang yang tertipu. โ€ข 5. Ibnul Jauzi: Dunia adalah ladang beramal untuk menuai hasil di akhirat kelak. Dunia adalah tempat kita menjaja barang dagangan, sedangkan keuntungannya akan diraih di akhirat nanti. Barangsiapa yang memanfaatkan waktu lapang dan nikmat sihat dalam rangka melakukan ketaatan, maka dialah yang akan berbahagia. Sebaliknya, barangsiapa memanfaatkan keduanya dalam maksiat, dialah yang tertipu. โ€ข 6. Ibnu Masโ€™ud : Aku sangat benci orang yang menganggur, iaitu tidak beramal untuk penghidupan dunianya dan akhiratnya. . #kalamdakwah #kalamulama #dakwah #jentikhati #cintaislamic #muhasabahdiri #islam #malaysiatrending #nakbebel #nakfakta #nakdakwah #nakngepek #nakpickupline #nakpesan #nakkongsi #atukpesan #seribusatucerita #tolongkongsi #tolonggelak #tolongdengar #thetarbiyyah #igersmalaysia #dakwahsentap

2

anyrishah

Allahummah Ameen ๐Ÿ™ #Jentikhati

0

jentikhati_shop

Regrann from @jentikhati - Belajar la jadi seorang pemaaf. Walaupun memaafkan itu menyakitkan. Tapi dengan maaf itu la yang menunjukkan kita seorang yg matang. . . #jentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

0

bgperfumesofficial

Handsome abg DROPSHIP dari BANGI acik 019 3023011 . JOM TEBUS VOUCHER ANDA ๐Ÿ’ฒ๐Ÿ’ต๐Ÿ’ธ . . โ˜‘๏ธREDEEM YOUR RM20 VOUCHER NOW. from 1 JULAI 2018 - 31 JULAI 2018.. mengikut terima dan syarat. . โ˜‘๏ธKami juga menyediakan khidmat SERVICE WRAPING GIFT N custom sticker sesuai untuk dijadikan hadiah utk yg tersayang . Birthday dll. . โ˜‘๏ธB&G perfume is a Inspired perfumes (EDP) yg mengeluarkan wangian 19lelaki dan 24wangian wanita yang terbaik bagi tahun 2018 yg boleh tahan sehinggga 8-24jam . . โ˜‘๏ธUntuk COD pon boleh area gombak . aper ape Boley deal dgn saya 0173265265 @bard bow . โ˜‘๏ธUntuk nk jdi agent pon boleh. Min 10 botol jer . โ˜‘๏ธ DROPSHIP free sample tester 1week ๐Ÿ˜‰ . @bard_bow 0173265265 @bard_bow 0173265265 #followme @bgperfumesofficial @bgperfumesofficial @bgperfumesofficial . #bgperfumes #jomwangi #localbrand #wangi #menperfumes #minyakwangimurah #trendy #perfumemurah #perfumeperempuan #viral #inspiredperfume #womenperfumes #confident #girl #girlperfumes #wangi #birthdaygift #makeup #giftreviewmalaysia #fashion #trend #stylo #minyakwangi #men #model #cosmetics #motivation #motivationquote #jentikhati #giftreview

2

gangsempoi

0

ticer_bani

Appreciate our nature is part of our responsibility.. Follow and Share . . #Projekpelangiulm2.0 Terima kasih kepada mereka yang sudi menyumbang untuk projek #kamiNakBantu yang akan diadakan di SK KG Busut Baru Asli, Banting . . Misi kami adalah untuk memberi sedikit keceriaan dan usaha untuk memangkin semangat dari segi pendidikan kepada mereka dengan mewujudkan "SEKOLAH DALAM PUSAT SUMBER" . . Jom bantu kami untuk mencapai sasaran sumbangan kepada mereka. Sumbangan anda akan digunakan untuk membeli perkakasan dan aktiviti pada hari program selain untuk menambah baik kemudahan yang ada di sekolah tersebut. . . Sumbangan boleh disalurkan kepada wakil kami di akaun *CIMB Bank* 70101 76027 Nor Syakira binti Adzhari Dan boleh hantar resit sumbangan ke www.wasap.my/60164481902/DanaULM . . Jika transaksi secara online, perlu letakkan detail transaksi *Orang Asli* untuk mudahkan urusan kami. . . Sebaik-baik manusia adalah yang memberi manfaat kepada orang lain. . Salam ukhuwah ๐Ÿ’ž #volunteer #jentikhati #padubeb #malaysia #malaysiacommunity #malaysiaviral #malay #islammalaysia #viralmalaysia #maybank #cimb #jkm #futsalmalaysia #tolongdengar #jentik #jentikhati #viral #penmerah #amranfans #sukanstar #bazarpaknil #maharajalawak #kekechallenge #malaysiakini #dakwahsentap

0

frh_arifh

If kau gagal, pegang ayat ni. . "Bila Allah letakkan kita di bawah, sebenarnya Allah nak ajarkan kita cara nak daki semula ke atas.". . . #jentikhati #twitterjentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

0

minionslittlekitchen

Regrann from @jentikhati - Perbaikilah diri kamu dan pada masa yang sama ajaklah orang lain. . . #jentikhati #twitterjentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb - #regrann

0

wahida1982

Diri, berbuatlah kebaikan. . Walau sikit tak banyak. Walau kecil tak besar. Biarlah orang tak nampak. Yakinlah, Allah nampak. . Bercita-citalah untuk ke syurga. Nak jadi baik, kena berperang dengan kejahatan. Kena dekati dan rapati kebaikan. InsyaAllah, lama-lama jadi lebih baik. . Usahalah walau susah dan sakit. . . #jentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

0

jom_dakwah

Repost by @jentikhati - Subhanallah.. . Sedap suara adik ni mengajiโค๏ธ. Baru 14 tahun dah hafal Al-Quran. . Moga terus berjaya!!. . . Kredit : @zayan.my . . ๐ŸŽฅ Full video boleh dapatkan di telegram / facebook @jentikhati . . #jentikhati #videojentikhati #padubeb #dakwahjentikhati #padubeb

6

bgperfumesofficial

JOM BERDOA.. ๐Ÿ™ JOM TEBUS VOUCHER ANDA ๐Ÿ’ฒ๐Ÿ’ต๐Ÿ’ธ . . โ˜‘๏ธREDEEM YOUR RM20 VOUCHER NOW. from 1 JULAI 2018 - 31 JULAI 2018.. mengikut terima dan syarat. . โ˜‘๏ธKami juga menyediakan khidmat SERVICE WRAPING GIFT N custom sticker sesuai untuk dijadikan hadiah utk yg tersayang . Birthday dll. . โ˜‘๏ธB&G perfume is a Inspired perfumes (EDP) yg mengeluarkan wangian 19lelaki dan 24wangian wanita yang terbaik bagi tahun 2018 yg boleh tahan sehinggga 8-24jam . . โ˜‘๏ธUntuk COD pon boleh area gombak . aper ape Boley deal dgn saya 0173265265 @bard bow . โ˜‘๏ธUntuk nk jdi agent pon boleh. Min 10 botol jer . โ˜‘๏ธ DROPSHIP free sample tester 1week ๐Ÿ˜‰ . @bard_bow 0173265265 @bard_bow 0173265265 #followme @bgperfumesofficial @bgperfumesofficial @bgperfumesofficial . #bgperfumes #jomwangi #localbrand #wangi #menperfumes #minyakwangimurah #trendy #perfumemurah #perfumeperempuan #viral #inspiredperfume #womenperfumes #confident #girl #girlperfumes #wangi #birthdaygift #makeup #giftreviewmalaysia #fashion #trend #stylo #minyakwangi #men #model #cosmetics #motivation #motivationquote #jentikhati #giftreview

0

jentikhati

If kau gagal, pegang ayat ni. . "Bila Allah letakkan kita di bawah, sebenarnya Allah nak ajarkan kita cara nak daki semula ke atas.". . . #jentikhati #twitterjentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

23

flowergiftshop_kb

Thanks Abang Lesung Pipit ๐Ÿ˜.Hadiah utk yg tersyg . . . Sis tunaikan apa sahaja permintaan kalian..supaya kalian semua gumbira tau..๐Ÿ˜˜ . . . Thanks a lot dear customer. "Sampaikan Rasa cinta dan sayang anda melalui kami..kami terus ke tgn penerima ๐Ÿ˜‰" . #meletop #jentikhati #yangterindah #syukurselalu #JanganBenciCintaKu #BakalMenantuMakAwak #sayangketaksendatpadat #SentiasaBersyukur #alhamdulillah #terimakasih . SILA TEKAN LINK DI BAWAH UTK MAKLUMAT LANJUT / ORDER http://www.wasap.my/601117862554/flower_Delivery//booking SILA TEKAN LINK DI BAWAH UTK MAKLUMAT LANJUT / ORDER http://www.wasap.my/60145466547/flower_Delivery_ballons//booking

1

gangsempoi

0

liza_fendy

Semoga daku sentiasa istiqomah, memaafkan lebih membahagiakan hati ini. #Repost @jentikhati (@get_repost) ใƒปใƒปใƒป Belajar la jadi seorang pemaaf. Walaupun memaafkan itu menyakitkan. Tapi dengan maaf itu la yang menunjukkan kita seorang yg matang. . . #jentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

0

_amanifabulaosss

0

_amanifabulaosss

0

jentikhati

Belajar la jadi seorang pemaaf. Walaupun memaafkan itu menyakitkan. Tapi dengan maaf itu la yang menunjukkan kita seorang yg matang. . . #jentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

11

roshilawati_shila

Not everything is meant to be,but everthing is worth a try... ..... .... ... #katahati #wanitabiasa #jentikhati #tenang #tobe #fighter

1

nqbhrm

ู„ูŽุชูŽุชูŽู‘ุจูุนูู†ูŽู‘ ุณูŽู†ูŽู†ูŽ ุงู„ูŽู‘ุฐููŠู†ูŽ ู…ูู†ู’ ู‚ูŽุจู’ู„ููƒูู…ู’ ุดูุจู’ุฑู‹ุง ุจูุดูุจู’ุฑู ูˆูŽุฐูุฑูŽุงุนู‹ุง ุจูุฐูุฑูŽุงุนู ุญูŽุชูŽู‘ู‰ ู„ูŽูˆู’ ุฏูŽุฎูŽู„ููˆุง ูููŠ ุฌูุญู’ุฑู ุถูŽุจูู‘ ู„ูŽุงุชูŽู‘ุจูŽุนู’ุชูู…ููˆู‡ูู…ู’ ู‚ูู„ู’ู†ูŽุง ูŠูŽุง ุฑูŽุณููˆู„ูŽ ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ู ุขู„ู’ูŠูŽู‡ููˆุฏูŽ ูˆูŽุงู„ู†ูŽู‘ุตูŽุงุฑูŽู‰ ู‚ูŽุงู„ูŽ ููŽู…ูŽู†ู’ Nabi Muhammad SAW bersabda: โ€œSungguh, kalian benar-benar akan mengikuti kebiasaan orang-orang sebelum kalian sejengkal demi sejengkal dan sehasta demi sehasta, sehingga sekiranya mereka masuk ke dalam lubang biawak sekalipun kalian pasti akan mengikuti mereka.โ€ Kami bertanya; โ€œWahai Rasulullah, apakah mereka itu kaum Yahudi dan Nasrani?โ€ Beliau menjawab: โ€œSiapa lagi kalau bukan mereka?โ€ (HR Musim โ€“ Shahih) Sejengkal demi sejengkal dan sehasta demi sehasta. This is what happening now. Oh Ummah of Muhammad, Wake Up! For Allah's sake Be United. The Ummah needs real change. Fi Hifzillah ๐Ÿ’ Verily, the next life (Hereafter) is better for you than this life (Dunya). - Qur'an, 93:4 And this life of the world is only amusements and play. Verily the home of the Hereafter, that is the life indeed (the eternal life that will never end) only if they knew. - Qur'an, 29:64 #musically #tiktok #lgbt #kekedance #kekechallenge #inmyfeelingschallenge #onegod #oneprophet #onebook #oneqibla #oneummah #onepath #oneunity #onebody #deen #deenassalam #islamicreminder #deensquad #jentikhati #oneminutebooster #wonderfulyou #deenoverdunya #beautyofislam #jannahgoals #hereafter #selfreminder #notetoself #roadtojannah #moveon

inspiraseeislamic

The matchless style of the Quran and its superior wisdom are definite evidence that it is the word of God. In addition, the Quran has many miraculous attributes proving that it is a revelation from God. One of these attributes is the fact that a number of scientific truths that we have only been able to uncover by the technology of the 20th century were stated in the Quran 1,400 years ago. โ€ข Of course the Quran is not a book of science. However, many scientific facts that are expressed in an extremely concise and profound manner in its verses have only been discovered with the technology of the 20th century. These facts could not have been known at the time of the Quran's revelation, and this is still more proof that the Quran is the word of God. โ€ข In order to understand the scientific miracle of the Quran, we must first take a look at the level of science at the time when this holy book was revealed. . #kalamdakwah #kalamulama #dakwah #jentikhati #cintaislamic #muhasabahdiri #islam #malaysiatrending #nakbebel #nakfakta #nakdakwah #nakngepek #nakpickupline #nakpesan #nakkongsi #atukpesan #seribusatucerita #tolongkongsi #tolonggelak #tolongdengar #thetarbiyyah #igersmalaysia #dakwahsentap

1

flowergiftshop_kb

Ok Done utk Tghari ni 21hb July 2018. Sis enteprem jap ye ..jng marah tau..pinjam Bunga sat ๐Ÿ˜๐Ÿ˜…๐Ÿ˜™โš˜๐ŸŒท๐ŸŒน . . "Sampaikan Rasa cinta dan sayang anda melalui kami..kami terus ke tgn penerima ๐Ÿ˜‰" . #meletop #jentikhati #yangterindah #syukurselalu #JanganBenciCintaKu #BakalMenantuMakAwak #sayangketaksendatpadat #SentiasaBersyukur #alhamdulillah #terimakasih . SILA TEKAN LINK DI BAWAH UTK MAKLUMAT LANJUT / ORDER http://www.wasap.my/601117862554/flower_Delivery//booking SILA TEKAN LINK DI BAWAH UTK MAKLUMAT LANJUT / ORDER http://www.wasap.my/60145466547/flower_Delivery_ballons//booking

0

flowergiftshop_kb

Yg ni jauh skit Hari ni. Lemal..Pasir Mas. Ke mana aja ..kami hantar tau ..asalkan ..deal " . . Sis tunaikan apa sahaja permintaan kalian..supaya kalian semua gumbira tau..๐Ÿ˜˜ . . . Thanks a lot dear customer. "Sampaikan Rasa cinta dan sayang anda melalui kami..kami terus ke tgn penerima ๐Ÿ˜‰" . #meletop #jentikhati #yangterindah #syukurselalu #JanganBenciCintaKu #BakalMenantuMakAwak #sayangketaksendatpadat #SentiasaBersyukur #alhamdulillah #terimakasih . SILA TEKAN LINK DI BAWAH UTK MAKLUMAT LANJUT / ORDER http://www.wasap.my/601117862554/flower_Delivery//booking SILA TEKAN LINK DI BAWAH UTK MAKLUMAT LANJUT / ORDER http://www.wasap.my/60145466547/flower_Delivery_ballons//booking

0

flowergiftshop_kb

Location :uSM kkerian . Senyum terukir..lega hati sis kalau pelanggan puas hati ๐Ÿ˜™๐Ÿ˜„ . . Sis tunaikan apa sahaja permintaan kalian..supaya kalian semua gumbira tau..๐Ÿ˜˜ . . . Thanks a lot dear customer. "Sampaikan Rasa cinta dan sayang anda melalui kami..kami terus ke tgn penerima ๐Ÿ˜‰" . #meletop #jentikhati #yangterindah #syukurselalu #JanganBenciCintaKu #BakalMenantuMakAwak #sayangketaksendatpadat #SentiasaBersyukur #alhamdulillah #terimakasih . SILA TEKAN LINK DI BAWAH UTK MAKLUMAT LANJUT / ORDER http://www.wasap.my/601117862554/flower_Delivery//booking SILA TEKAN LINK DI BAWAH UTK MAKLUMAT LANJUT / ORDER http://www.wasap.my/60145466547/flower_Delivery_ballons//booking

0

flowergiftshop_kb

Utk bonda Tercinta. Untung ada anak yg sentiasa memngingati ibu ๐Ÿ˜™ . . Sis tunaikan apa sahaja permintaan kalian..supaya kalian semua gumbira tau..๐Ÿ˜˜ . . . Thanks a lot dear customer. "Sampaikan Rasa cinta dan sayang anda melalui kami..kami terus ke tgn penerima ๐Ÿ˜‰" . #meletop #jentikhati #yangterindah #syukurselalu #JanganBenciCintaKu #BakalMenantuMakAwak #sayangketaksendatpadat #SentiasaBersyukur #alhamdulillah #terimakasih . SILA TEKAN LINK DI BAWAH UTK MAKLUMAT LANJUT / ORDER http://www.wasap.my/601117862554/flower_Delivery//booking SILA TEKAN LINK DI BAWAH UTK MAKLUMAT LANJUT / ORDER http://www.wasap.my/60145466547/flower_Delivery_ballons//booking

0

gangsempoi

0

alquran_byraudhah

Setiap pembelian quran tagging akan free planner 2018 dengan bersyarat. . . Untuk A5 : Beli satu unit Free 1 planner. . . Untuk B6 : Beli sebuah sahaja pon akan dapat seunit planner. Beli 2 dapat satu juga. . . Untuk A6 : Beli 2 unit baru FREE 1 . . Boleh pilih nak planner kaler pink or hitam๐Ÿ˜ . . #alquran_byraudhah #jentikhati #tarbiahsentap #planner2018

0

_amanifabulaosss

2

_amanifabulaosss

0

_amanifabulaosss

0

alquran_byraudhah

Eh eh Cantik nya Warna Baru โ™ฅ Semua Sudah Siap Tag _ Quran Tag Raihan A6 : ๐Ÿ” Saiz Mini ๐Ÿ” Sesuai untuk Remaja ๐Ÿ” Sesuai untuk Pelajar (Primary , Secondary & Universiti) ๐Ÿ” Mudah Dibawa Ke Mana-Mana _ Stok Sangat Laju Berminat ? _ Cara Tempahan : _ Comment โ€œ SAYA NAK ALQURAN TAGGING ENUUR โ€ di ruangan comment nanti Saya DM ๐Ÿ˜Š . _ #alquran_byraudhah #jentikhati #teammyalquran #my_alquran #SahabateNuur #AlQuranHumaira #AlQuranRaihan #AlQuranRabbani #AlQuranPelangi #AlQuranRainbow #AlQuranTajwidBerwarna #AlQuranTajwidTerjemahan #AlQuranTagging #AlQuranTaggingByeNuur

3

as_empire.co

Huyo๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ Vans X Gucci baru je Restock!!!! . Amarilah berjemaah kita pakat ramai2 grab sebab restock all standart size.๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ . Available euro 36-45 tau weyhhh, memang #padubeb ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ . Rugila tak angkat sebab limited edition, setahun sekali je restock mana nak dapat, harga pon mampu milik, 10 terawal je kita bagi harga kaw2 murah.Sebab harga asal RM120๐Ÿ˜ด nak tau harga admin? Dm/Pm now!๐Ÿ˜‡. #lawakhambar #lawakkeder #padu #astrogempak #barangrare #limited #jentikhati #malaysians #bukanbiasabiasa #sayang #nakfakta #nakduit ๐Ÿ˜‚

8

alquran_byraudhah

Perbaikilah diri kamu dan pada masa yang sama ajaklah orang lain. . . #alquran_byraudhah #jentikhati #twitterjentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

0

flowergiftshop_kb

Morning uollsss..Pagi2 sabtu mcm ni..kami dah ceria kan Cik Misi di HPRz Kb. Dpt lihat Che Misi tersenyum pun dah cukup membangga kan . ๐Ÿ˜™๐Ÿ˜Š . . Sis tunaikan apa sahaja permintaan kalian..supaya kalian semua gumbira tau..๐Ÿ˜˜ . . . Thanks a lot dear customer. "Sampaikan Rasa cinta dan sayang anda melalui kami..kami terus ke tgn penerima ๐Ÿ˜‰" . #meletop #jentikhati #yangterindah #syukurselalu #JanganBenciCintaKu #BakalMenantuMakAwak #sayangketaksendatpadat #SentiasaBersyukur #alhamdulillah #terimakasih . SILA TEKAN LINK DI BAWAH UTK MAKLUMAT LANJUT / ORDER http://www.wasap.my/601117862554/flower_Delivery//booking SILA TEKAN LINK DI BAWAH UTK MAKLUMAT LANJUT / ORDER http://www.wasap.my/60145466547/flower_Delivery_ballons//booking

0

bgperfumesofficial

Tak jauh cod damansara jer.. Ty kak.. Repeat order akk ni.. ๐Ÿ˜€ JOM TEBUS VOUCHER ANDA ๐Ÿ’ฒ๐Ÿ’ต๐Ÿ’ธ . . โ˜‘๏ธREDEEM YOUR RM20 VOUCHER NOW. from 1 JULAI 2018 - 31 JULAI 2018.. mengikut terima dan syarat. . โ˜‘๏ธKami juga menyediakan khidmat SERVICE WRAPING GIFT N custom sticker sesuai untuk dijadikan hadiah utk yg tersayang . Birthday dll. . โ˜‘๏ธB&G perfume is a Inspired perfumes (EDP) yg mengeluarkan wangian 19lelaki dan 24wangian wanita yang terbaik bagi tahun 2018 yg boleh tahan sehinggga 8-24jam . . โ˜‘๏ธUntuk COD pon boleh area gombak . aper ape Boley deal dgn saya 0173265265 @bard bow . โ˜‘๏ธUntuk nk jdi agent pon boleh. Min 10 botol jer . โ˜‘๏ธ DROPSHIP free sample tester 1week ๐Ÿ˜‰ . @bard_bow 0173265265 @bard_bow 0173265265 #followme @bgperfumesofficial @bgperfumesofficial @bgperfumesofficial . #bgperfumes #jomwangi #localbrand #wangi #menperfumes #minyakwangimurah #trendy #perfumemurah #perfumeperempuan #viral #inspiredperfume #womenperfumes #confident #girl #girlperfumes #wangi #birthdaygift #makeup #giftreviewmalaysia #fashion #trend #stylo #minyakwangi #men #model #cosmetics #motivation #motivationquote #jentikhati #giftreview

2

jentikhati

Perbaikilah diri kamu dan pada masa yang sama ajaklah orang lain. . . #jentikhati #twitterjentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

24

gangsempoi

0

jentikhati_shop

Regrann from @jentikhati - Diri, berbuatlah kebaikan. . Walau sikit tak banyak. Walau kecil tak besar. Biarlah orang tak nampak. Yakinlah, Allah nampak. . Bercita-citalah untuk ke syurga. Nak jadi baik, kena berperang dengan kejahatan. Kena dekati dan rapati kebaikan. InsyaAllah, lama-lama jadi lebih baik. . Usahalah walau susah dan sakit. . . #jentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

0

jentikhati

Diri, berbuatlah kebaikan. . Walau sikit tak banyak. Walau kecil tak besar. Biarlah orang tak nampak. Yakinlah, Allah nampak. . Bercita-citalah untuk ke syurga. Nak jadi baik, kena berperang dengan kejahatan. Kena dekati dan rapati kebaikan. InsyaAllah, lama-lama jadi lebih baik. . Usahalah walau susah dan sakit. . . #jentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

8

ticer_bani

Keindahan alam anugerah Allah kepada umat ny supaya di jaga dengan baik supaya generasi akan datang boleh menikmati ny ..rindu ny nak ke sini ..adoii . . Gmbr dari kpg songkok Batang Kali Genting Highland Follow and Share . . #Projekpelangiulm2.0 Terima kasih kepada mereka yang sudi menyumbang untuk projek #kamiNakBantu yang akan diadakan di SK KG Busut Baru Asli, Banting . . Misi kami adalah untuk memberi sedikit keceriaan dan usaha untuk memangkin semangat dari segi pendidikan kepada mereka dengan mewujudkan "SEKOLAH DALAM PUSAT SUMBER" . . Jom bantu kami untuk mencapai sasaran sumbangan kepada mereka. Sumbangan anda akan digunakan untuk membeli perkakasan dan aktiviti pada hari program selain untuk menambah baik kemudahan yang ada di sekolah tersebut. . . Sumbangan boleh disalurkan kepada wakil kami di akaun *CIMB Bank* 70101 76027 Nor Syakira binti Adzhari Dan boleh hantar resit sumbangan ke www.wasap.my/60164481902/DanaULM . . Jika transaksi secara online, perlu letakkan detail transaksi *Orang Asli* untuk mudahkan urusan kami. . . Sebaik-baik manusia adalah yang memberi manfaat kepada orang lain. . Salam ukhuwah ๐Ÿ’ž #volunteer #jentikhati #padubeb #malaysia #malaysiacommunity #malaysiaviral #malay #islammalaysia #viralmalaysia #maybank #cimb #jkm #futsalmalaysia #tolongdengar #jentik #jentikhati #viral #penmerah #amranfans #sukanstar #bazarpaknil #maharajalawak #kekechallenge #malaysiakini #dakwahsentap

2

ss.porfume

Hai uoll... selamat pagi.. JOM FOLLOW @ss.porfume ... @ss.porfume kita ada buat PROMOSI UNTUK MINGGUAN SEBOTOL RM28 je untuk UOLLS.. JOM LA CUBA.. bau dia tahan lama sgt.. bau pn best.. mmg rugi tau klau x cuba.. sy dah. anda bila lagi.... jom laa DM. JE SKRG.. JGN TGGU LELAMA YEE NNTI RUGI MENYESAL.. . . . . . #perfumemurah #tahanlama #baumacamori #GREDAAA #nakpesan #jentikhati #nakkongsi #nakbebel #nakwangi #sayajual #nakngepek

0

karyadakwah

Kehidupan di dunia ini bukan kehidupan yang sebenar dan hakiki melainkan ia hanyalah tempat persinggahan untuk mencari bekal. . Bekal untuk menuju ke mana?. . Tak lain tak bukan menuju ke negeri abadi dan hakiki yakni hari akhirat. . Hari yang tiada penghujung. Hari di mana kematian itu sendiri dimatikan. . Jadi, rugilah manusia yang masih menganggap dunia ni tempat untuk bersedap-sedap dan berseronok-seronok. . - Al Fadhil Ustaz Wadi Annuar Ayub -. . . Kredit : @jentikhati . . #karyadakwah #jentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

2

whiteglowselangor

[BREAKFAST LIKE A KING, KATA OMPUTIH] TIPS DIET DR OPAH, BREAKIE LIKE A KING, MAKAN HEAVY SBB KITA PERLUKAN TENAGA YG BANYAK UTK SEPANJANG HARI. PAGI NIE OPAH DECIDE NAK MASAK MAKANAN BKHASIAT BUAT ANK2 DAN ATOKNYE, YG JUP LAGI BALIK KEJE. HASILNYA TARAAAA:~ ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ mat ajiq ckp wah mcm chicken chop.๐Ÿ˜ฑ๐Ÿค—, sblm tu minum whiteglow dlu yer sayang2 semua. at least 30min sblm mkn. so biaq ank2 mkn dlu. #OpahOhsem #KesayanganTokJanggotPutih #OpahMemasak #MakananSihat #JempotMakan #Whiteglow #MinumanKesihatan #TeamMya #TipsDietSihatDariOpah #PaduBeb #JentikHati #InikaliLah #MesraTapiMalu #Makanan #ChickenChop #AyamRebus #Sedap #MasakDariHati #MisiSihat #KurusSihatCantik

0

dhia_bookstore

Rasulullah SAW yang selalu merindui kita, tetapi kita yang selalu lupa selawat ke atasnya. . Sudahkah kita berselawat kepada Baginda?. . . #jentikhati #twitterjentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

2

alquran_byraudhah

[ SINOPSIS LUKISAN TARBIAH 3 : AIR MATA TERAKHIR ] โ€œ Jujur . Bilakah kali terakhir engkau menangis ? โ€ Dan jujur . Untuk siapakah tangisan terakhirmu itu ? _ Kekadang hati kita sudah terlalu gelap dan keras , tak mampu lagi mengalirkan air mata apabila memikirkan betapa banyaknya dosa yang masih belum kita insafi dan istighfari . _ Betapa hanyut dan larutnya kita dalam hiburan dan gelak tawa , gagal sudah untuk kita mengalirkan air mata untuknya . Namun mudah pula ia menitis , jika untuk artis drama yang tak pernah kenal pun kita siapa . _ Mudahnya ia menitis , jika matinya karakter fiksyen , yang tak pernah wujud pun di alam nyata . Mudahnya ia menitis , jika untuk pasangan ajnabi yang tak pernah terdetik pun mahu memimpin kita ke syurga . Mudahnya ia menitis , jika gagal mendapat pujian dan sanjungan dunia beserta isinya . _ Dunia ini sebentar cuma . Yang tidak menangis kini, pastinya akan menangis nanti . Nanti yang pasti tiba . Saat di mana setiap amalan ditimbang dan dikira walau sebesar debu kaca . Saat setitis air mata taqwa yang dialirkan di dunia , jauh lebih bernilai daripada segunung emas dan permata . _ Menangislah wahai hati ... Menangislah wahai jiwa . Moga-moga tangisanmu yang terakhir ini ... Adalah tangisan yang akan menyelamatkanmu dari api neraka . Tangisan yang akan membawa dirimu ke syurga . _ Semoga lukisanku ini menjadi asbab untuk air mata keinsafan . Air mata terakhir yang sering aku mimpikan . #alquran_byraudhah #jentikhati #tarbiahsentap #MyAlquran #TeamMyAlquran #SahabateNuur #LukisanTarbiah #LukisanTarbiah2 #LukisanTarbiah3 #TarbiahSentapPublication #Abeben

0

alquran_byraudhah

Eh eh Cantik nya Warna Baru โ™ฅ Semua Sudah Siap Tag _ Quran Tag Raihan A6 : ๐Ÿ” Saiz Mini ๐Ÿ” Sesuai untuk Remaja ๐Ÿ” Sesuai untuk Pelajar (Primary , Secondary & Universiti) ๐Ÿ” Mudah Dibawa Ke Mana-Mana _ Stok Sangat Laju Berminat ? _ Cara Tempahan : _ Comment โ€œ SAYA NAK ALQURAN TAGGING ENUUR โ€ di ruangan comment nanti Saya DM ๐Ÿ˜Š . _ #alquran_byraudhah #jentikhati #teammyalquran #my_alquran #SahabateNuur #AlQuranHumaira #AlQuranRaihan #AlQuranRabbani #AlQuranPelangi #AlQuranRainbow #AlQuranTajwidBerwarna #AlQuranTajwidTerjemahan #AlQuranTagging #AlQuranTaggingByeNuur

0

alquran_byraudhah

Setiap orang ada kelebihan dan kekurangan masing-masing. . Mungkin kita lebih dari segi ini, itu. dan orang lain lebih dari segi lain. . Jangan anggap diri kita ni tak berguna kerana kekurangan pada kita. . Tapi ingat, semua yang Allah tentukan semuanya dah adil. kita rasa nak jadi macam tu, macam ni. . Tapi kita tak dapat apa yang kita nak. Mungkin ada sebabnya.. Mungkin kita rasa baik untuk kita, hakikatnya tidak. Begitu sebaliknya.. . Senyum selalu.. jadi diri sendiri. Tak perlu jadi orang lain. . . #alquran_byraudhah #jentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

3

alquran_byraudhah

[ SINOPSIS LUKISAN TARBIAH 2 ] Minat baca komik ? Dah bosan baca komik merapu ? Inginkan komik yang segar dan sarat dengan pengajaran dan jalan cerita yang padu ? Ramai yang berubah , ramai yang menangis , tersentuh , tersentap , rasa insaf , dan sebagainya setelah membaca Lukisan Tarbiah ! LUKISAN TARBIAH 2 adalah jawapannya ! Sebelum ni , buku pertama telah berjaya menarik lebih 10,000 orang pembaca ! Lebih 250 muka surat komik yang di muatkan dalam buku ini ! #alquran_byraudhah #jentikhati #MyAlquran #TeamMyAlquran #SahabateNuur #LukisanTarbiah #LukisanTarbiah2 #LukisanTarbiah3 #TarbiahSentapPublication #Abeben

0

alquran_byraudhah

Alquran tag EKSKLUSIF Eksklusif untuk WANITA . Hadiah untuk wanita-wanita dalam hidup anda malah untuk diri sendiriโฃ๏ธ . SANGAT ISTIMEWA, ada highlite khusus ayat untuk wanita dalam AlQuran ini . Lagi apa yang BESTโ“ . โœ”๏ธ168 TAG yang menyentuh kehidupan anda โœ”๏ธ30 TAG juzuk โœ” Isi dalam PELANGI,BERWARNA WARNI โœ” Terdapat penanda quran comel yang mengandungi Doa Sujud Tilawah, Doa Permulaan Baca Al-Quran. โœ” Malah juga terdapat penanda quran comel yang mengandungi Panduan Tajwid Kod Berwarna, Tanda Waqaf dan Panduan Berwaqaf. . โœ”COVER AL QURAN lebih menarik, berkualiti tinggi dan LEBIH TAHAN LASAK. โœ”๏ธSiap ada cermin lagi tau๐Ÿ˜ . Akan RESTOCK!!! tapi limitedโ—๏ธ . . Cara Tempahan : . . Comment "TAG EKSKLUSIF WANITA" di ruangan comment nanti saya DM ๐Ÿ˜Š . . #alquran_byraudhah #jentikhati #tarbiahsentap #TeamMyAlquran #MyAlquran #AlQuranTajwidTerjemahan #RamadhanKareem #AllahuAkram #AlquranHumaira #AlQuranHumairaSentiasaBersama #AlQuranEkslusifWanita #AlquranPelangi #AlQuranRainbow #AlQuranRabbani #AlQuranTajwidBerwarna #AlQuranTaggingByeNuur #AlQuranTagging #AlQuranTag

0

alquran_byraudhah

Ubat buat hati yang kosong ialah ibadah. Dan cari semula tujuan hidup, iaitu Allah. . Jaga solat. Jaga Alquran. Jaga yang wajib, banyakkan yang sunat. Tinggalkan yang haram. Hiasi diri dengan akhlak mulia. Sibukkan diri dengan dakwah. Lazimi taubat. . InsyaAllah, hati akan terubat. . . #alquran_byraudhah #jentikhati #twitterjentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

4

alquran_byraudhah

[ SINOPSIS LUKISAN TARBIAH ] Mengapa Allah ciptakan bakat , kalau bukan untuk kita gunakannya atas jalan kebaikan ? Aku tertunduk . Aku merenung dalam-dalam . Kau pandai lukis ? Kau pandai menyanyi ? Kau pandai buat musik ? Kau petah berkata-kata ? Kau pakar buat filem ? Ingat , apa sahaja bakat yang kau ada , gunakan untuk kebaikan , untuk membimbing manusia ! _ LUKISAN TARBIAH _ 50 komik yang sarat dengan pengajaran. 50 komik yang amat berkait rapat tentang pahit manis kehidupan . 50 komik yang penuh dengan teguran , harapan dan bimbingan . Dengan satu tujuan . Dengan lukisan , aku membimbing manusia ! #alquran_byraudhah #jentikhati #MyAlquran #TeamMyAlquran #SahabateNuur #LukisanTarbiah #LukisanTarbiah2 #LukisanTarbiah3 #TarbiahSentapPublication #Abeben

0

alquran_byraudhah

Alquran tag EKSKLUSIF Eksklusif untuk WANITA . Hadiah untuk wanita-wanita dalam hidup anda malah untuk diri sendiriโฃ๏ธ . SANGAT ISTIMEWA, ada highlite khusus ayat untuk wanita dalam AlQuran ini . Lagi apa yang BESTโ“ . โœ”๏ธ168 TAG yang menyentuh kehidupan anda โœ”๏ธ30 TAG juzuk โœ” Isi dalam PELANGI,BERWARNA WARNI โœ” Terdapat penanda quran comel yang mengandungi Doa Sujud Tilawah, Doa Permulaan Baca Al-Quran. โœ” Malah juga terdapat penanda quran comel yang mengandungi Panduan Tajwid Kod Berwarna, Tanda Waqaf dan Panduan Berwaqaf. . โœ”COVER AL QURAN lebih menarik, berkualiti tinggi dan LEBIH TAHAN LASAK. โœ”๏ธSiap ada cermin lagi tau๐Ÿ˜ . Akan RESTOCK!!! tapi limitedโ—๏ธ . . Cara Tempahan : . . Comment "TAG EKSKLUSIF WANITA" di ruangan comment nanti saya DM ๐Ÿ˜Š . . #alquran_byraudhah #jentikhati #tarbiahsentap #TeamMyAlquran #MyAlquran #AlQuranTajwidTerjemahan #RamadhanKareem #AllahuAkram #AlquranHumaira #AlQuranHumairaSentiasaBersama #AlQuranEkslusifWanita #AlquranPelangi #AlQuranRainbow #AlQuranRabbani #AlQuranTajwidBerwarna #AlQuranTaggingByeNuur #AlQuranTagging #AlQuranTag

1

alquran_byraudhah

Semua orang kuat dengan caranya. . Walaupun bukan dengan cara kamu, dia akan tetap kuat. Kerana manusia itu dijadikan dengan adanya semangat. . Moga terus kuat, semua!. . . Semua orang kuat dengan caranya. Walaupun bukan dengan cara kamu, dia akan tetap kuat. Kerana manusia itu dijadikan dengan adanya semangat. Moga terus kuat, semua! . . #alquran_byraudhah #jentikhati

0

gangsempoi

11

mnwrah._

Bukan semua masalah kita boleh share dekat orang. Sebab...๐Ÿต . Tak semua yang faham๐Ÿ™ Tak semua nak dengar๐Ÿ‚ Tak semua boleh jaga mulut๐Ÿ˜ถ, Jaga rahsia๐Ÿ™ƒ #jentikhati #dakwahsentap #hijrahmuslimah #kaumhawaid

2

gangsempoi

8

adanramadhan01

. Allahumma Amin . . Tidak Ada manusia yang tidak pernah melakukan dosa dan diantara kitalah paling bertuah kerana dilahirkan menjadi islam. Bukan senang nak jadi contoh mukmin yang sentiasa mendekati dirinya kepada Allah swt yakni istiqomah. #jentikhati

2

alquran_byraudhah

[ SINOPSIS TAUBAT YANG TERTANGGUH ] _ โ€œ Korang nampak aku baik sebab Allah tutup aib aku . Kalau Allah tunjukkan segala dosa yang aku pernah lakukan , mesti korang akan pandang hina aku . โ€ - Uzair Akhyar _ โ€œ Kadang-kadang , nak tegur orang โ€˜ agama โ€™ ni lebih susah daripada orang biasa . Ada saja dalil untuk menghalalkan kemungkaran yang dilakukan . Nampak baik , tapi sebenarnya diorang dah tertipu dengan syaitan . โ€ - Irfan Azqie _ โ€œ Sekarang ni zaman internet . Nak buat pahala memang senang , share saja perkara-perkara yang bermanfaat . Tapi , ramai orang terlupa , nak buat dosa pun senang juga . Sebarkan fitnah , buka aib sendiri, cari kesalahan orang . โ€ - Shukri Roslan _ โ€œ Bodoh betul orang kita ni , kan ? Senang betul percaya . Cerita pasal syurga , guna imej Islamik , cakap lemah-lembut , semua terus cair . Senang betul jadi penunggang agama . Untung pun banyak . โ€ - Khairudin _ โ€œ Awak kena sedar , syaitan takkan hasut kita untuk terus berzina , tapi syaitan akan hasut kita untuk melakukan mukadimah zina terlebih dahulu . Syaitan akan goda melalui titik kelemahan kita , iaitu perkara-perkara yang nafsu kita suka . โ€ - Dania Najihah - _ Banyak lagi persoalan yang bakal terungkai dalam novel tarbiah TAUBAT YANG TERTANGGUH , suatu pengalaman yang bakal membawa pembaca menelusuri pelbagai debaran , keinsafan , tangisan dan kebahagiaan . Pastinya , anda tidak akan berhenti membaca hingga helaian yang terakhir ! #alquran_byraudhah #jentikhati #tarbiahsentap #MyAlquran #TeamMyAlquran #SahabateNuur #TaubatYangTertangguh #TarbiahSentapPublication #AizuddinHamid

0

alquran_byraudhah

Alquran tag EKSKLUSIF Eksklusif untuk WANITA . Hadiah untuk wanita-wanita dalam hidup anda malah untuk diri sendiriโฃ๏ธ . SANGAT ISTIMEWA, ada highlite khusus ayat untuk wanita dalam AlQuran ini . Lagi apa yang BESTโ“ . โœ”๏ธ168 TAG yang menyentuh kehidupan anda โœ”๏ธ30 TAG juzuk โœ” Isi dalam PELANGI,BERWARNA WARNI โœ” Terdapat penanda quran comel yang mengandungi Doa Sujud Tilawah, Doa Permulaan Baca Al-Quran. โœ” Malah juga terdapat penanda quran comel yang mengandungi Panduan Tajwid Kod Berwarna, Tanda Waqaf dan Panduan Berwaqaf. . โœ”COVER AL QURAN lebih menarik, berkualiti tinggi dan LEBIH TAHAN LASAK. โœ”๏ธSiap ada cermin lagi tau๐Ÿ˜ . Akan RESTOCK!!! tapi limitedโ—๏ธ . . Cara Tempahan : . . Comment "TAG EKSKLUSIF WANITA" di ruangan comment nanti saya DM ๐Ÿ˜Š . . #alquran_byraudhah #jentikhati #tarbiahsentap #TeamMyAlquran #MyAlquran #AlQuranTajwidTerjemahan #RamadhanKareem #AllahuAkram #AlquranHumaira #AlQuranHumairaSentiasaBersama #AlQuranEkslusifWanita #AlquranPelangi #AlQuranRainbow #AlQuranRabbani #AlQuranTajwidBerwarna #AlQuranTaggingByeNuur #AlQuranTagging #AlQuranTag

0

alquran_byraudhah

The important one is redha from Allah remember that. โœจ. . . #alquran_byraudhah #jentikhati #twitterjentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

1

alquran_byraudhah

[ SINOPSIS SYURGA SONGSANG ] Bermulanya cerita apabila seorang budak lelaki merangkap sepupu tinggal bersama-sama keluarganya di bawah satu bumbung yang sama . Perasaan apabila ada lelaki bukan mahram di dalam rumah , menyerabutkan . Itulah yang di rasakan oleh anak perempuan sulung keluarga itu . Hala utama yang harus dipastikannya , aurat , ikhtilat , kesopanan dan kesusilaan juga harus dijaga . Ironinya , perbualan panjang pertama mereka berkisar tentang couple . โ€œ Ingat budak sekolah agama tak main benda-benda macam ni . โ€ - Irshad โ€œ Iman letaknya di hati , bukan pada nama sekolah . โ€ - Deen Deen : Seorang gadis yang tidak merasakan peri pentingnya jodoh di dalam keadaan iman yang masih tunggang-langgang . Mana mungkin menjadi seorang pencinta jika tidak mengenal pencipta . Namun , hati iti sifatnya berbolak-balik . Irshad : Tenang dan selamba iti gayanya . Dia melindungi dalam senyap . Menyukai dalam diam , sehingga perlakuannya langsung tidak terjangka . Couple ? Itu bukan caranya . Cara dia , hak itu terpelihara . Ini bukan hanya kisah mereka berdua . Ada orang ketiga di antara mereka yang turut sama menagih kasih . Masyi : Kesunyian membawanya tenggelam di dalam perasaannya yang turut ingin dibelai manja dan disayangi . IRSYAD + DEEN + MASYI KISAH TIGA SERANGKAI #alquran_byraudhah #jentikhati #TarbiahSentap #MyAlquran #TeamMyAlquran #SahabateNuur #SyurgaSongsang #TarbiahSentapPublication #NurulHusnaCheNoh

0

alquran_byraudhah

Alquran tag EKSKLUSIF Eksklusif untuk WANITA . Hadiah untuk wanita-wanita dalam hidup anda malah untuk diri sendiriโฃ๏ธ . SANGAT ISTIMEWA, ada highlite khusus ayat untuk wanita dalam AlQuran ini . Lagi apa yang BESTโ“ . โœ”๏ธ168 TAG yang menyentuh kehidupan anda โœ”๏ธ30 TAG juzuk โœ” Isi dalam PELANGI,BERWARNA WARNI โœ” Terdapat penanda quran comel yang mengandungi Doa Sujud Tilawah, Doa Permulaan Baca Al-Quran. โœ” Malah juga terdapat penanda quran comel yang mengandungi Panduan Tajwid Kod Berwarna, Tanda Waqaf dan Panduan Berwaqaf. . โœ”COVER AL QURAN lebih menarik, berkualiti tinggi dan LEBIH TAHAN LASAK. โœ”๏ธSiap ada cermin lagi tau๐Ÿ˜ . Akan RESTOCK!!! tapi limitedโ—๏ธ . . Cara Tempahan : . . Comment "TAG EKSKLUSIF WANITA" di ruangan comment nanti saya DM ๐Ÿ˜Š . . #alquran_byraudhah #jentikhati #tarbiahsentap #TeamMyAlquran #MyAlquran #AlQuranTajwidTerjemahan #RamadhanKareem #AllahuAkram #AlquranHumaira #AlQuranHumairaSentiasaBersama #AlQuranEkslusifWanita #AlquranPelangi #AlQuranRainbow #AlQuranRabbani #AlQuranTajwidBerwarna #AlQuranTaggingByeNuur #AlQuranTagging #AlQuranTag

0

gangsempoi

Follow @gangsempoi๐Ÿ˜Ž Terimalah kekurangan dan kelemahan pasangan kita jangan pula kita memaksa atau merungut, sebaliknya bantulah dia untuk memperbaiki kelemahan itu. โœ”๏ธ๐Ÿ’ฏ๐Ÿ˜Š #NakNasihat . โœ…๐Ÿ‘‡๐ŸผTAG MEMBER KORANG & SI DIA๐Ÿ‘‡๐Ÿผโœ… #motivasi #nasihat #doa #kalamdakwah #dakwah #jentikhati #cintaislamic #muhasabahdiri #Islam #malaysiatrending #nakbebel #nakfakta #nakdakwah #nakngepek #nakpickupline #naksentap #nakpesan #nakkongsi #seribusatucerita #fakta #iglepak_santai #tolongkongsi #tolonggelak #tolongdengar #thetarbiyyah #malaysiatrending #tiktokmalaysia #instagram #silakansharesemogabermanfaat๐Ÿƒ Kredit @nak.nasihat

5

alquran_byraudhah

Rasulullah SAW yang selalu merindui kita, tetapi kita yang selalu lupa selawat ke atasnya. . Sudahkah kita berselawat kepada Baginda?. . . #alquran_byraudhah #jentikhati #twitterjentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

0

huda_suju24

Haaaa....hat nie sy setuju sgtttt3x ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ Xsemua yg kita ada masalah boleh cerita pada org,diorg xduduk tempat kita cmna so sedap jaaa ckp mcm2 kn...Xsemua boleh faham,dengar,jaga mulut and jaga rhsia kita...Manusia skg Payah sikit so lebih baik diam,nk cerita pn yg berkenaan jaa... โ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ข Betul tak? . Tak semua yg faham Tak semua nak dengar Tak semua boleh jaga mulut, jaga rahsia. . . #jentikhati #twitterjentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #padubeb

1

bymaisarahijabiz_

2

bgperfumesofficial

Bila Abang gym x bersemangat nk workout lps tu lagu viral pulak keluar will be like..๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜ . .We can do it JOM TEBUS VOUCHER ANDA ๐Ÿ’ฒ๐Ÿ’ต๐Ÿ’ธ . . โ˜‘๏ธREDEEM YOUR RM20 VOUCHER NOW. from 1 JULAI 2018 - 31 JULAI 2018.. mengikut terima dan syarat. . โ˜‘๏ธKami juga menyediakan khidmat SERVICE WRAPING GIFT N custom sticker sesuai untuk dijadikan hadiah utk yg tersayang . Birthday dll. . โ˜‘๏ธB&G perfume is a Inspired perfumes (EDP) yg mengeluarkan wangian 19lelaki dan 24wangian wanita yang terbaik bagi tahun 2018 yg boleh tahan sehinggga 8-24jam . . โ˜‘๏ธUntuk COD pon boleh area gombak . aper ape Boley deal dgn saya 0173265265 @bard bow . โ˜‘๏ธUntuk nk jdi agent pon boleh. Min 10 botol jer . โ˜‘๏ธ DROPSHIP free sample tester 1week ๐Ÿ˜‰ . @bard_bow 0173265265 @bard_bow 0173265265 #followme @bgperfumesofficial @bgperfumesofficial @bgperfumesofficial . #jomwangi #localbrand #wangi #menperfumes #minyakwangimurah #perfumemurah #perfumeperempuan #viral #inspiredperfume #womenperfumes #confident #girlperfumes #wangi #birthdaygift #giftreviewmalaysia #fashion #minyakwangi #men #model #cosmetics #motivation #motivationquote #jentikhati #giftreview . @bgperfumesofficial @bgperfumesofficial @bard_bow @bard_bow . #kekechallenge #inmyfeelings #inmyfeelingschallenge #kekedoyouloveme #bgperfumes #trending

2

jentikhati

Subhanallah.. ๐Ÿ˜”. . โ€œKetika si GILA ini lupa jati dirinya, Tapi dia tidak lupa dengan PenciptaNya..Sedangkan yang si WARAS kenal benar siapa dirinya, Tapi dia seringkali lupa pada TuhanNya.โ€. . Siapakah Yang GILA Sebenarnya ??. . . Kredit : Ashbabul Musthofa . . ๐ŸŽฅ Full video boleh dapatkan di telegram / facebook @jentikhati . . #jentikhati #videojentikhati #padubeb #dakwahjentikhati #padubeb

24

bgperfumesofficial

We can do it JOM TEBUS VOUCHER ANDA ๐Ÿ’ฒ๐Ÿ’ต๐Ÿ’ธ . . โ˜‘๏ธREDEEM YOUR RM20 VOUCHER NOW. from 1 JULAI 2018 - 31 JULAI 2018.. mengikut terima dan syarat. . โ˜‘๏ธKami juga menyediakan khidmat SERVICE WRAPING GIFT N custom sticker sesuai untuk dijadikan hadiah utk yg tersayang . Birthday dll. . โ˜‘๏ธB&G perfume is a Inspired perfumes (EDP) yg mengeluarkan wangian 19lelaki dan 24wangian wanita yang terbaik bagi tahun 2018 yg boleh tahan sehinggga 8-24jam . . โ˜‘๏ธUntuk COD pon boleh area gombak . aper ape Boley deal dgn saya 0173265265 @bard bow . โ˜‘๏ธUntuk nk jdi agent pon boleh. Min 10 botol jer . โ˜‘๏ธ DROPSHIP free sample tester 1week ๐Ÿ˜‰ . @bard_bow 0173265265 @bard_bow 0173265265 #followme @bgperfumesofficial @bgperfumesofficial @bgperfumesofficial . #bgperfumes #jomwangi #localbrand #wangi #menperfumes #minyakwangimurah #trendy #perfumemurah #perfumeperempuan #viral #inspiredperfume #womenperfumes #confident #girl #girlperfumes #wangi #birthdaygift #makeup #giftreviewmalaysia #fashion #trend #stylo #minyakwangi #men #model #cosmetics #motivation #motivationquote #jentikhati #giftreview

1

muhkafi_mikyad

Hai anak, semoga kalian membesar menjadi pembela agama, nusa dan bangsa. Meski kami belum benar-benar mampu mencukupi keperluan kalian, sesungguhnya Alah SWT sentiasa berada disampingmu. Belalah nasib agama ini kelak, sesungguhnya kami masih lagi hamba Allah yang lemah. Kami masih belum cukup memanfaatkan nikmat yang Allah beri demi mencukupi keperluan kalian, membesarlah dibawah lindungan Allah dan jadilah kalian khalifah-khalifah yang membetulkan setiap kepincangan yang telah terjadi dimuka bumi ini. #anakanaksyurga #jomsedekah #jominfaq #bekalanakhirat #jomcaribekal #islam #dakwah #malaysia #asnafmalaysia #jentikhati

0

muhkafi_mikyad

Thanks Fuzaira for your ๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ & cares towards the #anakanaksyurga Asnaf Murni, kau kata kau bagi sumbangan sedikit je kan ?? Jom tengok apa yang kita boleh dapatkan untuk anak-anak ni dengan sumbangan yang kau kata tak seberapa tu, Allah saja yang dapat memberi limpah kurniaNya keatas kau. So, ini sebab aku memilih untuk beli makanan-makanan ni bagi pihak kau : 1. #anakanaksyurga ni suka minum Milo, tapi stok mereka dah habis. 2. #anakanaksyurga ni ada yang tak pernah makan coklat dan sangat jarang dapat malan coklat. 3. Sewaktu kunjungan terakhir aku semalam, aku tengok stok biskut untuk diorang minum petang/sarapan dah habis. 4. #anakanaksyurga ni suka makan biskut Nabati, aku dah pernah bawakan yang Coklat & Susu tapi semalam mereka yang teringin nak merasa yang Keju pulak 5. #anakanaksyurga ni kanak-kanak prasekolah jadi aku cuba hiburkan mereka bagi pihak kau dengan jadikan makanan ni imbuhan bagi sesiapa dikalangan mereka yang dapat menjawab soalan dengan betul sewaktu sesi pengajaran & pembelajaran yang aku akan kendalikan esok & lusa In Sha Allah. Thanks Fuzaira, aku bangga dapat kawan macam kau. Even kita bukan dari kalangan manusia yang berpendapatan tinggi, namun kau sangat pemurah & penyayang. Allah SWT bersamamu Fuzaira, mmuuaahh.. #jominfaq #jomsedekah #bekalanakhirat #asnafmalaysia #asnafmurni #islam #dakwah #malaysia #jentikhati

7