Keretaapitanahmelayu Photos & Videos on Instagram

Report inappropriate content

lulukba

0

jessica_woo2005year

This time go to......๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ #keretaapitanahmelayu #johor #malaysia #throwback #ktmtrain #singapore

1

jessica_woo2005year

่ฟ™ไธชๆ˜ŸๆœŸไบ”ๅŽปๆ–ฐๅŠ ๅก!!! This friday go singapore!!!(malaysia)(singapore) #malaysia #keretaapitanahmelayu #singapore #johor #throwback #selamatjalan #2018 #ktmtrain #johorbahru #johorbahruciq @jessica.w_since2005year

0

jessica.w_since2005year

ๅ‰ๅพ€ๆ–ฐๅŠ ๅกๆปด็ซ่ฝฆ็ฅจ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€ #keretaapitanahmelayu #malaysia #singapore #woodlands #ktmtrain

0

aliyaanessaa

Jangan menghina pendosa seolah olah kau tak pernah buat dosaโ˜บ๏ธ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป #keretaapitanahmelayu #ktmanakbukit #ktm #perthlis #tasikmelati #kenangan #makcikbawang #janganmembawangsangat #stopmembawang #bawangeverywhere

2

mickey_rahman

Tanjong pagar railway station, the terminus of kereta api tanah melayu (malaysian railways). Singapore, 2009. #building #railway #railwaystation #colonialbuilding #tanjongpagar #tanjongpagarrailwaystation #keretaapitanahmelayu #malaysianrailways #singapore #mickey_rahman

1

aliyaanessaa

0

jessica_woo2005year

่ฟŸๆฅ็š„็…ง็‰‡ๅ’Œ่ดฆๅท late photo and account number #ets203 #keretaapitanahmelayu #etstrain #throwback #gemastrainstation #gemas #ktmtrain

0

jessica.w_since2005year

3

jessica.w_since2005year

็”ตๅŠจ็ซ่ฝฆkomuterโค๏ธโค๏ธโค๏ธets203๐Ÿš„๐Ÿš„ (Malaysia) #etstrain #keretaapitanahmelayu #gemastrainstation #้‡‘้ฉฌๅฃซ #throwback #malaysia #ktmtrain

0

jessica.w_since2005year

ๆˆ‘ไปŠๆ™šๅ›žๆฅไบ† #keretaapitanahmelayu #etstrain

0

robby_ong

0

jessica.w_since2005year

0

jessica.w_since2005year

่ตฐๅ’ฏ! ๅ‰ๅพ€Tampin. Opps!!! ่ฟŸๅ‘ใ€‚ (Malaysia) #keretaapitanahmelayu #jb

0

gengmakanleo

0

mokcikyah

0

mokcikyah

dan Sabri & cucu bergambar sebelum ramadhan untuk menuju ke Johor. . #KTMB #anak #cucu #keluarga #keretaapi #keretaapitanahmelayu #johor #kelantan #ramadhan #puasa

3

ianstrife

MRT, feel like in futuristic movie.nah... But still style then KTM la . ๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ, nice public transport. I hope they maintain it. #lovepublictransport #mrt #keretaapitanahmelayu

2

iqa_muhammad88

๐Ÿ˜ด relax.... #keretaapitanahmelayu ๐Ÿš„ #balikkampung #tanjungmalim ๐Ÿ˜˜

0

kanthu91

0

nmabj_

"Look at the past at times, i wish that i was born again. " #marshall? #wnh #KeretaApiTanahMelayu #L.N.G

0

ala.nusantara

Kantor Pusat Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB), tampak dari pojok belakang.. diambil dari halaman Masjid Negara. . Merupakan perusahaan milik pemerintah Persekutuan Malaysia. Pengendaliย utama jalur kereta di semenanjung Malaysia. . #malayanrailway #malaysia #kl #wilayahpersekutuan #ktmb #keretaapitanahmelayu

0

ianstrife

Gg KtM. Lvl mabok lvl9000 #keretaapitanahmelayu #mabok

2

rabaayati

Demi nak kan view matahari terbenam gagahkan juga ambil gambar sambil memandu. Nasib tak jadi apa2. #kualalumpurmalaysia #menjelangsenja #keretaapitanahmelayu #masjidnegarakualalumpur

0

gymclub.lovely

0

cheeshyanc

0

patrick821123

2

_keisha.photography

0

muhd_uzir

Backpackers lg...... ๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ญ๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ญ๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ญ #keretaapitanahmelayu #train

0

shahizan_shah77

0

wkleong8238

3

callme_manz

Keretapi Tanah Melayu aka KTM. Bukan selalu balik kampung naik tren,selalu naik kereta je. However please improve your air conditioner. Panas bak ang. ๐Ÿ˜‚ -sincere 90โ€™s kid . . . . #keretaapi #ktm #keretaapitanahmelayu #gopro #goprohero5 #gopro5 #goprooftheday #goprolife #goproworld #goprorealm #goproshot #gopronation #goprouniverse #goprolifestyle #gopropic #picoftheday #goproeverything #goprophotography #gopromoff

4

misternizam

#Throwback to our #daytrip to JB, to celebrate @faizumi 's birthday! ๐ŸŽŠ๐ŸŽ‚๐ŸŽ๐ŸŽ‰ Traveling to #JB is such a breeze now thanks to the KTM ( #keretaapitanahmelayu) train shuttle ๐Ÿš† even though we have to pay SGD10 per pax for return tickets ๐ŸŽŸ. To me, though it sounds hefty, it's also just a small price to pay for such convenience so no complains what so ever. Huhu! We totally enjoyed indulging in all the good food within our few hours in JB. Till next time... Weeeeee~ ๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค— #awesomepowsome #awesomazing #awesomemoment #awesomefeeling #ultimateeuphoria #happiness #happyhappyhappy #sukasukasuka #wearehappylikethat #weareawesomelikethat #bff #bestfriend #bestfriends #bestfriendgoals #friendsforlife #18yearsfriendship #treasurethefriendship #valuethefriendship #friendshipgoals #friendship #jalanjalancarimakan

8

azmelnasir

0

azmelnasir

Kluang railway station. Salah satu transport family kitorang nak pegi jb. Menapak dari bustand ke sini boleh tahan jauh. Macam biasa, dah penat mak abah la dukung. Nak bawak beg lagi ๐Ÿ˜ญ. Pengorbanan bertemu sanak saudara #keretaapitanahmelayu #railwaystation #train #fujifilm_xseries #familygoals #photographer

0

catzilla_firefox

0

asriey_03

9

mohdsyahiran_

Kita share dengan staff KTM hari ni ๐Ÿ˜Š . Benda baik tak baik pendam, kita kasi share saja la . . Syahiran +601137438147 #flpteamsyahiran #forever #foreverliving #foreverlivingproducts #keretaapitanahmelayu #KTM #sharingiscaring

4

mohdshazzuanahmad

2

adammikaelismail

Cara Adam Mikael's way of posing in the train ๐Ÿ˜† * Candid Photo * #ETS ๐Ÿš„ #KTMBerhad ๐Ÿš„ #KeretaApiTanahMelayu ๐Ÿš„ ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

0

adammikaelismail

Macam teringin je nak jump keluar kot tingkap ๐Ÿ˜† * Bungee Jump * * Perasan Sekejup * ๐Ÿ™Š #ETS ๐Ÿš„ #KTMBerhad ๐Ÿš„ #KeretaApiTanahMelayu ๐Ÿš„ ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

0

adammikaelismail

Titew nak try cuba copy face TokWan Dolah Bakong ๐Ÿ˜… #ETS ๐Ÿš„ #KTMBerhad ๐Ÿš„ #KeretaApiTanahMelayu ๐Ÿš„ ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

0

adammikaelismail

Kakak Sarahana dah laaa main ipad tu dari tadi tak habisยฒ Bila turn Adam Mikael pulak? ๐Ÿ˜’ Rasa macam nak snatch je Ipad tu daripada Kakak Sarahana ๐Ÿ™„ #ETS ๐Ÿš„ #KTMBerhad ๐Ÿš„ #KeretaApiTanahMelayu ๐Ÿš„ ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

0

adammikaelismail

Waiting for the full moon to turn into a wolf Aaawwwuuu ๐Ÿบ๐ŸŒ• #ETS ๐Ÿš„ #KTMBerhad ๐Ÿš„ #KeretaApiTanahMelayu ๐Ÿš„ ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

0

adammikaelismail

Kalau Adam Mikael makan pen ni, rasanyaaa Adam Mikael kena cekik ke tak eh? ๐Ÿ˜‚ #ETS ๐Ÿš„ #KTMBerhad ๐Ÿš„ #KeretaApiTanahMelayu ๐Ÿš„ ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

0

adammikaelismail

I'm giving you a hug to my Beloved Big Sister ๐Ÿ˜ ๐Ÿ’•๐Ÿ’• #ETS ๐Ÿš„ #KTMBerhad ๐Ÿš„ #KeretaApiTanahMelayu ๐Ÿš„ ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

0

adammikaelismail

Aikkk ๐Ÿ˜จ Yang mana satu ni mummy nak buat? ๐Ÿ˜‘ Buying food or snapping pictures of Adam Mikael? ๐Ÿ˜  #ETS ๐Ÿš„ #KTMBerhad ๐Ÿš„ #KeretaApiTanahMelayu ๐Ÿš„ ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

0

kundasangtrip_bajet_tour_sabah

0

lulukba

4

sabaruddinmohdsubki

0

weikent87

2

aliwaksonto

Another video from Pandora Box This was taken one week before KTM Tanjong Pagar closed its operation Video by me and @helmie_hforce OST: Voyage of the Sun by The Monophones #throwback #2011 #explore #explorers #exploring #exploringsg #historicalsg #heritagesg #keretaapitanahmelayu #KTM #Singapore #sg #TOSS #theothersiteofsingapore #TREE #treeexplorers #temasekexplorers #temasekruralexploringenthusiasts #indie #retro #indoindie #themonophones

0

drsyedridhwan

Coach that was once bring a lot of people together. #train #oldtrain #keretaapitanahmelayu #musiumshahalam

0

syammir_samsudin

0

syammir_samsudin

1

nana_mother_of_daikons

0

jual_kereta_model

ML-4000 SEJARAH LOKOMOTIF ASAL JERMAN YANG BERTAHAN HANYA 7 TAHUN ML-4000 SEJARAH LOKOMOTIF ASAL JERMAN YANG BERTAHAN HANYA 7 TAHUN - tahukah kalian bahwa Amerika adalah pembuat kereta api diesel yang sudah terkenal sejak lama. dan indonesia telah mendatangkan lokomotif buatan Amerika pada tahun 1953 "CC 200". sampai pada saat ini juga, indonesia gemar mengimport lokomotif asli dari Amerika dan masih di opersikan untuk mengangkut barang ataupun penumpang. lokomotif yang di import dari Benua Amerika ini langusng di kelola di bawah Badan PT KAI dan hasil importan lokomotif terbaru saat ini adalah CC 206. tetapi hasil sejarah yang pernah mengatakan bahwa amerika juga pernah mendatangkan Lokomotif diesel yang sangat memalukan. bahwa, perusahaan Amerika pernah membeli Lokomotif asli dari Jerman dan hanya bertahan dalam waktu 7 tahun. kisah itu bermula ketika Electro Motive Division (EMD) memodif sebuah lokomotif GP9 yang berjumlah 9 Unit untuk perusahaan Union Pasific pada tahun 1959. hasil lokomotif modif itu mampu menghasilkan daya 2000 Hp dan memecah rekor lokomotif terkuat pada masa Southern Pasific (pesaing union pasific). southern Pasific juga tidak tinggal diam karena mengingat pada masa itu permintaan angkutan barang cukup banyak dan membutuhkan lokomotif yang cukup kuat. sehingga pada saat itu southern pasific berhasil membuat 10 unit lokomotif untuk menarik gerbong barang tersebut. #keretaapi #keretaapikita #keretaapiindonesia #keretaapimoment #keretaapi_id #keretaapiindonesiapersero #keretaapiku #keretaapikitaa #keretaapitanahmelayu #keretaapikeren #keretaapinusantara #keretaapimania #keretaapilogistik #keretaapimainan #keretaapibandara #keretaapibima #miniaturkeretaapi #miniaturkeretaapiindonesia #miniaturkeretaapifloatingmarket #miniaturkeretaapiterbesardiindonesia #miniaturkeretaapi #miniaturkeretaapimurah #miniaturkeretaapilembangbandung #miniaturkeretaapifrance #miniaturkeretaapi #miniaturkeretaapi2013 #miniaturkeretaapicc201 #miniaturkeretaapifloat #miniaturkeretaapilembang #miniaturkeretaapikertas

0

ms.kopicincau

#throwback ia bUkan tEntAng sEbArAngAn, ia mEngAjAr erti kEhidUpan, yang mana kAu tAk akAn hAirAn, biAr sEdih tEtap dAlam iNgAtAn, wAlaupOnโ€‹ sUka tEtap mEnjAdi pEnEmAn, ia tEntAng 1 pEngalAman, #27092009 #kenanganmengusikjiwa #keretaapitanahmelayu #ktmtanahmelayu #juliesfamily #kenanganmskopicincau #mskopicincau

0

norashikin__razak

Shoot #video sambil baring kat seat.. sebelum kita tidur.. on the way balik #seremban.. nampak kepala lutut jer...Rasa macam tu aku yang punya..on the way balik seremban selepas #ktm #serdang or #kajang... dah tak ramai orang... #tb #15102017 #backtoreality #keretaapitanahmelayu #trainstation โ™กโ™กโ™ก

3

junnngarchitect

Timber post signage "Stesen Kereta Api Kluang" Kluang Railway Station was established by the British in 1915 when Kluang was the administrative capital of Central Johor. The old canteen of the station is now the famous Kluang RailCoffee... #kluangrailwaystation #kluangphotogragraphy #kluangrailwaycoffee #ktmb #keretaapitanahmelayu #trainheritage #locomotive #plessertheurer

7

daiehipster

2

nadfauzan

Terobekkk... Org EXCITED Naik TRAIN Dah TIDUR...Jauh PERJALANAN Kan....Cian FAUZAN...๐Ÿ˜‰ #muhammadimanfauzan #KLCentral #keretaapitanahmelayu

0

aishahlove

Naik train wif kiddos. Setakat gi JB je.. hehehe.. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ #bagibudakmerasanaikkeretaapi #tbt #keretaapitanahmelayu

7

aminnurimrannurzaidi

0

abitmore_plus

What intresting about social influencers fest is how our social media celebrities have fun in local way.. from mud rubby to eat like local.. join us on our social influencers fest 2.0 (kuala lumpur edition) #sayangmalaysia #sif2.0 #socialmedia #hasgtagmalaysia #kualalumpurandbeyond #blogger #igers #youtuber #keretaapitanahmelayu

0

ah_seng_rapit_jara

abg dtg syg..๐ŸšŠ๐ŸšŠ๐ŸšŠ #kluangartstreet #keretaapitanahmelayu #kluang

1

hudahussin08

#throwbackmonday #fromjohortosingapore #keretaapitanahmelayu lina 2nd time(her 1st time was when she was ard 2 yo, SG to KL), adik's 1st time... its fun looking at them experience new things. #soblessed #thankuhubby ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜ #adzlinanatasha #adrianaadzzahra

0

eenriahuz

Finally! KTM ETS ๐Ÿ™‚๐Ÿ™ƒ๐Ÿ™‚๐Ÿ™ƒ๐Ÿ™‚ . After an extra hour travelling from KL Sentral, we finally got on the ETS we were supposed to ride in the first place. Yeah if I'm not mistaken, the distance between Muzium Negara & Sg Buloh station is approximately 25km, because the total length of the MRT line is 51km from Kajang to Sg Buloh. And again the interior of the ETS really reminds me of my Japan trip ๐Ÿ˜‚ Okay, it maybe just me ๐Ÿ˜ . #keretaapitanahmelayu #electrictrainservice #ktm #ets #train #malaysia #ใƒžใƒฌใƒผใ‚ทใ‚ข #้›ป่ปŠ

0

kcchampionofficial

1

hadriantan_

2

afirdankucingnya

2

kelvin.lao

0

hafizaridin

Morning Masih merindui sesuatu yang telah berlalu 100 โ˜บ๏ธโ˜บ๏ธโ˜บ๏ธ jumpa lagi yaaaaaa . #savemerapohcaves #ktm #keretaapitanahmelayu #merapoh #tmmt #tmmt2017 #gopro #goprojb #goprohero #goprohero5 #goprohero5black

6

hafizaridin

0

hafizaridin

Tq my partner @hamzahradin sudi layankan gua reg Cultra dan Tmmt.. Harap lu tak serik lagi buat kerja gila mcm ni . Jom reg Melaka Ultra,Janda Baik Ultra dgn yang paling penting Mesastela.. Kasik ON lahhhhh.. ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ . #ktm #keretaapitanahmelayu #merapoh #tmmt #tmmt2017 #gopro #goprojb #goprohero #goprohero5 #goprohero5black #salomon #salomonrunning

7

hafizaridin

Hye orang Merapoh Mana makan sedap-sedap dkt sini??? ๐Ÿ™„๐Ÿ™„๐Ÿ™„ . #ktm #keretaapitanahmelayu #merapoh #tmmt #tmmt2017 #gopro #goprojb #goprohero #goprohero5 #goprohero5black #salomon #salomonrunning

0

hafizaridin

6

mohd_dauzz

0