Keretaapitanahmelayu Photos & Videos on Instagram

Report inappropriate content

nazirul_kamaruddin

Jauh perjalanan, luas pemandangan.. Dulu, kini dan selamanya #keretaapitanahmelayu #duludansekarang #1malaysia #sehatisejiwa #kenderaanawam

0

ianstrife

Gg KtM. Lvl mabok lvl9000 #keretaapitanahmelayu #mabok

2

rabaayati

Demi nak kan view matahari terbenam gagahkan juga ambil gambar sambil memandu. Nasib tak jadi apa2. #kualalumpurmalaysia #menjelangsenja #keretaapitanahmelayu #masjidnegarakualalumpur

0

gymclub.lovely

0

cheeshyanc

0

patrick821123

1

_keisha.photography

0

afzillamaznun_

Keep calmπŸš‚πŸ’« #keretaapitanahmelayu CcπŸ“Έ:@sathesh_21

11

muhd_uzir

Backpackers lg...... πŸ‡ΉπŸ‡­πŸ‡ΉπŸ‡­πŸ‡ΉπŸ‡­ #keretaapitanahmelayu #train

0

_fathinaliaa

Alhamdulillah dengan izin Allah , sahabat dari negeri berlainan, Perak Kedah Negeri Sembilan dan Pahang telah ke serata tempat di tanah rendah sekebun bunga iaitu Negeri Cik Siti Wan Kembang ❀ Inshaallah repeat lagi kita bawa ke tempat lain pula yer πŸ€ Thank you uolsss πŸ’Ÿ #3hari2malam #shortvacation #kelantan #kotabharu #gudangdsv #kopitiamkita #pekanketereh #wakafcheyeh #pasartani #koklanas #bachok #pantaiirama #tumpat #pengkalankubor #wakafbharu #keretaapitanahmelayu #occupationaltherapy #36 #ilkkmsb #kskbsb

0

farahlianasafri

1

aaron_shah77

0

wkleong8238

3

rohayati_67

0

callme_manz

Keretapi Tanah Melayu aka KTM. Bukan selalu balik kampung naik tren,selalu naik kereta je. However please improve your air conditioner. Panas bak ang. πŸ˜‚ -sincere 90’s kid . . . . #keretaapi #ktm #keretaapitanahmelayu #gopro #goprohero5 #gopro5 #goprooftheday #goprolife #goproworld #goprorealm #goproshot #gopronation #goprouniverse #goprolifestyle #gopropic #picoftheday #goproeverything #goprophotography #gopromoff

4

therapidfans

TWO DIFFERENT GENERATION SERVING THE NORTHEN REGION . All the way from Klang Valley, the Six-coach-set were deployed to support the increasing demand in northen region every weekend . The SCS serving both, Green Line (Butterworth-Padang Besar) and Blue Line (Bukit Mertajam-Padang Rengas) . #KTMB #KTMKomuter #KomuterUtara #EMU #Commuter #Penang #Kedah #Perlis #Perak #NorthenMalaysia #keretaapitanahmelayu #PublicTransport . Photo courtesy to @mohamadzulhanafi

2

misternizam

#Throwback to our #daytrip to JB, to celebrate @faizumi 's birthday! πŸŽŠπŸŽ‚πŸŽπŸŽ‰ Traveling to #JB is such a breeze now thanks to the KTM ( #keretaapitanahmelayu) train shuttle πŸš† even though we have to pay SGD10 per pax for return tickets 🎟. To me, though it sounds hefty, it's also just a small price to pay for such convenience so no complains what so ever. Huhu! We totally enjoyed indulging in all the good food within our few hours in JB. Till next time... Weeeeee~ πŸ€—πŸ€—πŸ€— #awesomepowsome #awesomazing #awesomemoment #awesomefeeling #ultimateeuphoria #happiness #happyhappyhappy #sukasukasuka #wearehappylikethat #weareawesomelikethat #bff #bestfriend #bestfriends #bestfriendgoals #friendsforlife #18yearsfriendship #treasurethefriendship #valuethefriendship #friendshipgoals #friendship #jalanjalancarimakan

8

azmelnasir

0

azmelnasir

Kluang railway station. Salah satu transport family kitorang nak pegi jb. Menapak dari bustand ke sini boleh tahan jauh. Macam biasa, dah penat mak abah la dukung. Nak bawak beg lagi 😭. Pengorbanan bertemu sanak saudara #keretaapitanahmelayu #railwaystation #train #fujifilm_xseries #familygoals #photographer

0

catzilla_firefox

0

asriey_03

9

putra_hisham

1

syahrudin.zamri

1

mohdsyahiran_

Kita share dengan staff KTM hari ni 😊 . Benda baik tak baik pendam, kita kasi share saja la . . Syahiran +601137438147 #flpteamsyahiran #forever #foreverliving #foreverlivingproducts #keretaapitanahmelayu #KTM #sharingiscaring

4

aizatahmad_ig

Anas first train trip . From Shah Alam to KL Sentral . Next time kita gerak jauh-jauh . T:R:A:I:N:A:D:V:E:N:T:U:R:E . #KeretaapiTanahMelayu #PublicTransport #AnasZahran

0

mohdshazzuanahmad

2

adammikaelismail

Cara Adam Mikael's way of posing in the train πŸ˜† * Candid Photo * #ETS πŸš„ #KTMBerhad πŸš„ #KeretaApiTanahMelayu πŸš„ πŸ‡²πŸ‡Ύ

0

adammikaelismail

Macam teringin je nak jump keluar kot tingkap πŸ˜† * Bungee Jump * * Perasan Sekejup * πŸ™Š #ETS πŸš„ #KTMBerhad πŸš„ #KeretaApiTanahMelayu πŸš„ πŸ‡²πŸ‡Ύ

0

adammikaelismail

Titew nak try cuba copy face TokWan Dolah Bakong πŸ˜… #ETS πŸš„ #KTMBerhad πŸš„ #KeretaApiTanahMelayu πŸš„ πŸ‡²πŸ‡Ύ

0

adammikaelismail

Kakak Sarahana dah laaa main ipad tu dari tadi tak habisΒ² Bila turn Adam Mikael pulak? πŸ˜’ Rasa macam nak snatch je Ipad tu daripada Kakak Sarahana πŸ™„ #ETS πŸš„ #KTMBerhad πŸš„ #KeretaApiTanahMelayu πŸš„ πŸ‡²πŸ‡Ύ

0

adammikaelismail

Waiting for the full moon to turn into a wolf Aaawwwuuu πŸΊπŸŒ• #ETS πŸš„ #KTMBerhad πŸš„ #KeretaApiTanahMelayu πŸš„ πŸ‡²πŸ‡Ύ

0

adammikaelismail

Kalau Adam Mikael makan pen ni, rasanyaaa Adam Mikael kena cekik ke tak eh? πŸ˜‚ #ETS πŸš„ #KTMBerhad πŸš„ #KeretaApiTanahMelayu πŸš„ πŸ‡²πŸ‡Ύ

0

adammikaelismail

I'm giving you a hug to my Beloved Big Sister 😍 πŸ’•πŸ’• #ETS πŸš„ #KTMBerhad πŸš„ #KeretaApiTanahMelayu πŸš„ πŸ‡²πŸ‡Ύ

0

adammikaelismail

Aikkk 😨 Yang mana satu ni mummy nak buat? πŸ˜‘ Buying food or snapping pictures of Adam Mikael? 😠 #ETS πŸš„ #KTMBerhad πŸš„ #KeretaApiTanahMelayu πŸš„ πŸ‡²πŸ‡Ύ

0

kundasangtrip_bajet_tour_sabah

0

lulukba

4

sabaruddinmohdsubki

0

weikent87

1

aliwaksonto

Another video from Pandora Box This was taken one week before KTM Tanjong Pagar closed its operation Video by me and @helmie_hforce OST: Voyage of the Sun by The Monophones #throwback #2011 #explore #explorers #exploring #exploringsg #historicalsg #heritagesg #keretaapitanahmelayu #KTM #Singapore #sg #TOSS #theothersiteofsingapore #TREE #treeexplorers #temasekexplorers #temasekruralexploringenthusiasts #indie #retro #indoindie #themonophones

0

drsyedridhwan

Coach that was once bring a lot of people together. #train #oldtrain #keretaapitanahmelayu #musiumshahalam

0

syammir_samsudin

0

syammir_samsudin

1

nana_mother_of_daikons

0

jual_kereta_model

ML-4000 SEJARAH LOKOMOTIF ASAL JERMAN YANG BERTAHAN HANYA 7 TAHUN ML-4000 SEJARAH LOKOMOTIF ASAL JERMAN YANG BERTAHAN HANYA 7 TAHUN - tahukah kalian bahwa Amerika adalah pembuat kereta api diesel yang sudah terkenal sejak lama. dan indonesia telah mendatangkan lokomotif buatan Amerika pada tahun 1953 "CC 200". sampai pada saat ini juga, indonesia gemar mengimport lokomotif asli dari Amerika dan masih di opersikan untuk mengangkut barang ataupun penumpang. lokomotif yang di import dari Benua Amerika ini langusng di kelola di bawah Badan PT KAI dan hasil importan lokomotif terbaru saat ini adalah CC 206. tetapi hasil sejarah yang pernah mengatakan bahwa amerika juga pernah mendatangkan Lokomotif diesel yang sangat memalukan. bahwa, perusahaan Amerika pernah membeli Lokomotif asli dari Jerman dan hanya bertahan dalam waktu 7 tahun. kisah itu bermula ketika Electro Motive Division (EMD) memodif sebuah lokomotif GP9 yang berjumlah 9 Unit untuk perusahaan Union Pasific pada tahun 1959. hasil lokomotif modif itu mampu menghasilkan daya 2000 Hp dan memecah rekor lokomotif terkuat pada masa Southern Pasific (pesaing union pasific). southern Pasific juga tidak tinggal diam karena mengingat pada masa itu permintaan angkutan barang cukup banyak dan membutuhkan lokomotif yang cukup kuat. sehingga pada saat itu southern pasific berhasil membuat 10 unit lokomotif untuk menarik gerbong barang tersebut. #keretaapi #keretaapikita #keretaapiindonesia #keretaapimoment #keretaapi_id #keretaapiindonesiapersero #keretaapiku #keretaapikitaa #keretaapitanahmelayu #keretaapikeren #keretaapinusantara #keretaapimania #keretaapilogistik #keretaapimainan #keretaapibandara #keretaapibima #miniaturkeretaapi #miniaturkeretaapiindonesia #miniaturkeretaapifloatingmarket #miniaturkeretaapiterbesardiindonesia #miniaturkeretaapi #miniaturkeretaapimurah #miniaturkeretaapilembangbandung #miniaturkeretaapifrance #miniaturkeretaapi #miniaturkeretaapi2013 #miniaturkeretaapicc201 #miniaturkeretaapifloat #miniaturkeretaapilembang #miniaturkeretaapikertas

0

ms.kopicincau

#throwback ia bUkan tEntAng sEbArAngAn, ia mEngAjAr erti kEhidUpan, yang mana kAu tAk akAn hAirAn, biAr sEdih tEtap dAlam iNgAtAn, wAlaupOn​ sUka tEtap mEnjAdi pEnEmAn, ia tEntAng 1 pEngalAman, #27092009 #kenanganmengusikjiwa #keretaapitanahmelayu #ktmtanahmelayu #juliesfamily #kenanganmskopicincau #mskopicincau

0

sky_moonca

Shoot #video sambil baring kat seat.. sebelum kita tidur.. on the way balik #seremban.. nampak kepala lutut jer...Rasa macam tu aku yang punya..on the way balik seremban selepas #ktm #serdang or #kajang... dah tak ramai orang... #tb #15102017 #backtoreality #keretaapitanahmelayu #trainstation β™‘β™‘β™‘

3

junnngarchitect

Timber post signage "Stesen Kereta Api Kluang" Kluang Railway Station was established by the British in 1915 when Kluang was the administrative capital of Central Johor. The old canteen of the station is now the famous Kluang RailCoffee... #kluangrailwaystation #kluangphotogragraphy #kluangrailwaycoffee #ktmb #keretaapitanahmelayu #trainheritage #locomotive #plessertheurer

7

daiehipster

2

fahmzwan

Blik newcastle,,hehe,,darak jugok abey2 sumo,,slmt mlm Jb sentral to gua musang #ktm #keretaapitanahmelayu #jbsentral #16jam

1