Kusamajakarta Photos & Videos on Instagram

Report inappropriate content

anndistya

๐ŸŒ•๐ŸŒ‘dots obsession๐ŸŒ•๐ŸŒ‘ #macanxkusama #kusamajakarta

3

pradikasuci

"MY ETERNAL SOUL" by YAYOI KUSAMA @yayoikusamas This Section centers on Kusama's painting series, My Eternal Soul, which began in 2009 and continues to this day. Numbering over 500 individual paintings, My Eternal Soul is by far the largest painting series the artist has embarked upon. Drawing on the imagery developed in the "LOVE FOREVER" series. Kusama combines figurative and abstract forms. Here, the image of flowers, eyes, faces in profile, polka dots and nets cna be seen alongside new iconography. To make these paintings, the artis lays the canvases on a table and works from a seated positions, gradually filling the canvases from all directions. My Eternal Soul exudes color and dynamism, frequently making use of contrast to create vibrant optical illusions. Accompanying the paintings are Kusama's recent soft sculptures, which are three-dimensional manifestations of the imagery depicted within the paintings. _________________________________________________________ #YayoiKusama #MyEternalSoul | #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN | ๐Ÿ“ท by @pradikasuci

0

pradikasuci

"NARCISSUS GARDEN" by YAYOI KUSAMA @yayoikusamas In 1966 at the 33rd Venice Biennale, Yayoi Kusama presented one of her most striking environmental works - NARCISSUS GARDEN. The Venice Biennale is one of the world's oldest and most respected International Contemporary Art Events, which is presented every two years. Kusama was not officially invited to present her work, but in the Giardini of Garden, where the permanent national pavilions of the Biennale are staged, Kusama arranged 1.500 silver mirrored balls, withth an accompanying sign: "YOUR NARCISSIUM (sic) FOR SALE" Dressed in a gold Kimono adorned with a silver obi, the artist stood in the middle of the massive installation and offered the balls for sale to passers - by for two dollars each. She also distributed a statement, in praise of her work, by the English critic and Art Historian, Sir Herbert Read. Through this bold act, Kusama wanted to connect art to everyday experience, encapsulating the artist, the viewer and the surrounding environment within the mirrored surface of the balls, whilst also criticizing how the production, exhibition and circulation of art, was being subjected to increased commercialization. The action was eventually put to an end by the Biennale officials, but it garnered the attention of the International Press. Nearly, 30 years later in 1993, Kusama was invited to represent Japan at the Javanese Pavilion in the 45th Venice Biennale. _________________________________________________________ Stainless Steel Balls Diameter of a circle: 30 cm each Collection of the artist #YayoiKusama #NarcissusGarden | #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN | ๐Ÿ“ท by @pradikasuci

0

pradikasuci

"FLOWERS THAT BLOOM AT MIDNIGHT" by Yayoi Kusama Flowers have been one of Kusama's inspirations since she was a child. Even in a photo when she was 10 years old, she was seen carrying a bunch of large Crysanthemums. . In "Flowers that Bloom at Midnight" (2016) she created gigantic flower sculptures with contract colors and complex shapes to be seen from different angles. #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN | ๐Ÿ“ท by @pradikasuci

1

lianaelga

2

dheafebrina

0

dheafebrina

0

dheafebrina

0

glennvincen

0

olop_panggabean

0

definaamelia

Lights. #KusamaJakarta

0

mcm_management_pix

๐Ÿ˜ŽโœŒ๐ŸฝAlways look at the bright side of life โ˜€๏ธ โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ #colourful #colour #lights #starlight #goodvibes #rocknroll #life #lawofattraction #indonesia #japan #kusamaxmacan #KusamaJakarta #art #artwork #beautiful #infinity #fun #crazy #inspire #love #artistic #forever #purple #style #stylish #fashion #soul #yayoikusama #photography #instagood

2

glennvincen

0

harisokirio

"Family is priority" . . Sebenarnya agak terganggu (baca: Bocor) dengan kehadiran mba-mba yang disamping. Tapi mau gimana lagi, Mengejar moment cukup sulit. Bukan ga mau usaha, tapi gue cuma punya waktu sedikit. Jadi, Semoga Point of Interest dan pesan-nya masih tetap tersampaikan. . . @museummacan - Yayoi Kusama - "Life is The Heart of The Rainbow" Exhibition . . . #KUSAMAxMACAN #kusamajakarta #iphonesia #1000kata #exhibitionjourney #kebaikanuntukseni #yayoikusama #yayoikusamaexhibition #macanxkusama

4

olop_panggabean

1

inyua

Closing 'YAYOI KUSAMA: Life is the Heart of a Rainbow' #KUSAMAxMACAN #KusamaJakarta #MuseumMACAN #jktgo

1

jrjoksii

1

febianafeby

4

rlkrn

0

mcm_management_pix

๐Ÿ˜ŽโœŒ๐ŸฝMore beautiful artwork by Japanese artist Yayoi Kusama. Picture taken at Museum Macan in Jakarta Indonesia. ๐Ÿ’œโ˜€๏ธ๐ŸŒˆ #kusamaxmacan #KusamaJakarta #jakarta #art #artwork #beautiful #japan #infinity #square #fun #crazy #exceptional #inspire #colourful #popular #canvas #love #forever #artistic #forever #purple #red #style #stylish #fashion #museum #soul #yayoikusama #photography #instagood

0

jar_gum

Kenalin... ini temennya Tayo, namanya Taher alias Tarang Herang. Tapi sama-sama kecil dan ramah ko. . Lensed by @rulisuryono

10

rettyerfanda

Still in Yayoi Kusama's Life is the Heart of a Rainbow. #YayoiKusama #museummacan #KusamaJakarta #MACANXKusama #yayoikusamaexhibition

0

guna_mhsvr

Sebuah pergerakan dimulai dari dorongan kecil bernama kesadaran. Tidak perlu jauh-jauh mengubah dunia, ubah dulu diri sendiri. . #kusamaxmacan #kusamajakarta #museummacan #art #artspace #yayoikusama #loveart #grabid #grablovesyayoi

0

ssa06

Hidup udah susah, ga usah di ambil pusing orang yang ngomongin dibelakang. Biarkan saja mereka berbicara, w juga punya hak untuk tidak mendengarkan, emg gue pikirin. Cukup liatin aja dulu, klu udah kelewatan baru seboor ๐Ÿ˜‚ . . . . #explore #myself #me #landscape #yellow #gold #wall #painting #yayoikusama #kusamajakarta #art #modernart #dot #asianboy #nerd #boys #cute #slim #skinny #instagoods #goodvibes #instapicture #iger #happy #jalanjalan #creative #museum #museumacan #jakarta #passion

3

adh3ty4

3 menit untuk explore di Obliteration Room dan "seperti bocah" itu kesan yg aku dapat jadinya๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ . . . . #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN #ADtraveldiary #MyWeekend #Art #ContemporerArt #ModernArt #YayoiKusama #Urban #InstaArt #ObliterationRoom

adh3ty4

Krn sdh bosen & semua sdh diliat, kita ke lantai 2 ke tempat "Obliteration Room" berada. Dan...WOW! Antri lg donk ternyata๐Ÿ˜ช sekitar 15menitan, staff memberi stiker polkadot warna warni u/kita tempel sesuka hati di dlm ruangan nanti. Tiap rombongan dibatasi hanya 25 org dan diberi waktu 3menit aja u/explore diri. Klo sdh masuk Obliteration Room sdh gx bisa lagi masuk ke ruangan di lantai 1, istilahnya ini bagian akhir Yayoi Kusama di Museum Macan. . . . . #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN #ADtraveldiary #MyWeekend #Art #ContemporerArt #ModernArt #YayoiKusama #Urban #InstaArt #ObliterationRoom

adh3ty4

Waktu antri (30menit) vs Waktu Ambil Foto (15detik) . Untuk masuk ke Infinity Room ini kita harus antri sekitar 30menitan! Rasa penasaran aja yg bikin kita berdua sabar antri dan pas mau masuk staff memberitahukan posisi jalan hanya ke tengah, jgn ke kanan kiri krn ada sejenis kolam (takut kecebur, krn ruangan gelap) dan sekali lagi ini dibatasi hanya 15detik! "Luar biasa" itu kata yg terucap kita berdua setelah keluar dari ruangan ini๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜… . . . . #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN #ADtraveldiary #MyWeekend #Art #ContemporerArt #ModernArt #YayoiKusama #Urban #InstaArt

adh3ty4

Dan akhirnya saya kembali menjadi objek fotonya...thank you suami๐Ÿ˜˜weekend mau diajak gerilya kesini. . . . . #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN #ADtraveldiary #MyWeekend #Art #ContemporerArt #ModernArt #YayoiKusama #InstaPhoto

adh3ty4

Disaat dia sibuk mencari objek fotonya dan saya sibuk selfie sendirian๐Ÿ˜‚ . . . . #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN #ADtraveldiary #MyWeekend #Selfie #InstaSelfie #mirrorselfie

adh3ty4

The Spirits of the Pumpkins Descended into the Heavens . Untuk masuk keruangan ini sedikit antri sekitaran 5menitan (saat itu antrian gx bgtu panjang). Sebelum masuk disuruh lepas alas kaki dan hanya diberi waktu 60detik per rombongan donk!! Gx blh duduk & menyentuh apapun yg didalam, cukup foto aja. . . . . #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN #ADtraveldiary #MyWeekend #Art #ContemporerArt #ModernArt #YayoiKusama #Urban #InstaArt

adh3ty4

adh3ty4

panggihrizki11

0

panggihrizki11

2

deviafirsty

'YAYOI KUSAMA : LIFE IS THE HEART OF A RAINBOW' ๐ŸŒˆ #KusamaJakarta #KusamaXMacan #YayoiKusama

0

dillanfrm

Kamu tidak akan pernah tau nilai suatu moment sampai itu menjadi kenangan ๐Ÿฃ๐ŸŒธ . . . . . #yayoikusama #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN #museummacan #art #polkadots #exhibition #light #iphonesia #vsco #monochrome

1

wawanmulya

5

adh3ty4

I have a flood of ideas in my mind. I just follow my vision -Yayoi Kusama- . . . . #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN #ADtraveldiary #MyWeekend #Art #ContemporerArt #ModernArt #YayoiKusama #Urban #InstaArt

jar_gum

"Iya, tunggu... Saya bisa jelasin."

3

khoirun_bulandama

โœ–๏ธโœ–๏ธโœ– . . . . #kusamajakarta #kusamaxmacan #fotooftheday #like4like #likeforfolow #jalanjalan #narsis

1

honeyjosep

Throwback Saturday! . Buat kalian yang belum sempat mampir ke @museummacan dan melihat pameran karya #YayoiKusama, baca blog saya aja di bit.ly/KusamaXMACAN atau klik link yang ada di bio โ˜บ .. ... #ClozetteID #KusamaxMACAN #KusamaJakarta #throwback #museummacan #ShamelessSelfie #selfie #wheninJakarta #visitJakarta #visitIndonesia

1

rahutamiwiwid

Yayoi Kusama Life is the heart of a rainbow __ #KUSAMAxMACAN #KusamaJakarta

2

anndistya

where do you see infinity in this world? #yayoikusama #macanxkusama #kusamajakarta

3

adh3ty4

Pertama masuk sdh dimanjakan dgn bola-bola kuning yg besar dgn detail polkadot yg menggemaskan dan ada ruangan khusus dimana semua penuh nuansa polkadot, seru! . . . . Post ini ke 1234! #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN #ADtraveldiary #MyWeekend #Art #ContemporerArt #ModernArt #YayoiKusama #Urban #InstaArt

holler.11

๐Ÿ“MUSEUM MACAN Yayoi Kusama:The Spirits of the Pumpkins Descended into the Heavens #KUSAMAXMACAN #KusamaJakarta #latepost

0

fyandhani

Kusama Yayoi-san, . I wish you the ultimate happiness in life. Whatever happiness means to you, I wish you the best in life ๐Ÿ™๐Ÿป . Yayoi Kusama Art installations at @museummacan #YayoiKusama #kusamajakarta

0

indahrp_

Waktu minggu lalu ke @museummacan, gemes banget sama karya Yayoi Kusama yang satu ini: "Pollen". Saking gemesnya, ekspresi wajah waktu difoto sampai cuma segaris gitu ya matanya ๐Ÿ˜ #KusamaJakarta #MacanxKUSAMA #MuseumMACAN

0

adh3ty4

adh3ty4

jar_gum

Oh baby, why don't you just meet me in the middle ~

1

khoirun_bulandama

Life is the heart of the rainbow๐Ÿ–Œ๐ŸŽญ #KUSAMAโœ–๏ธmacan #kusamajakarta #fotooftheday

4

adh3ty4

โ€ข Infinity Nets (1951) Karya ini bisa ditemukan pas di area ketiga...periode dimana Yayoi Kusama balik ke Jepang dan meninggalkan AS . . . . #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN #ADtraveldiary #MyWeekend #Art #ContemporerArt #ModernArt #YayoiKusama #Urban #InstaArt

fairuzarum

Soooo happy banget akhirnya dapet kesempatan untuk bisa ke museum ini, dulu sebelum karya yayoi kusama launching dijakarta udah ada niat terdalam banget kalo gue harus visit pameran dimuseum ini. Dan menjelang hari terakhir akhirnya bisa kesini yuhuu โšซ๐Ÿ”ด๐Ÿ”ต Btw, ini adalah room paling favorite gue selama di museum macan karya yayoi kusama, kenapa dibilang favorite karena room ini paling lama dikasih durasinya 5menit dibanding room lainnya cuma 1menit doang bahkan ada yang 15detik ๐Ÿ˜… kebayang gak si bisa ngantri sampe sejam terus cuma bisa take photo di room 1menit (mending kalo bagus hasilnya dalam 1menit, kalo ngeblur semua ya nasiblah) ๐Ÿ˜‚ tapi walaupun ngeblur juga tetep ada nilai seninya kok ๐Ÿ˜Ž #museummacan #kusamajakarta #kusamaxmacan #yayoikusama #yayoikusamaexhibition #art #dot #explorejakarta

6

adh3ty4

Narcisuss Garden (1966) by Yayoi Kusama. There are around 1.500 metallic balls in this installation. . . . . #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN #ADtraveldiary #MyWeekend #Art #ContemporerArt #ModernArt #YayoiKusama #Urban #InstaArt #NarcissusGarden

harniesriagustini

8

jar_gum

"Motoin anak orang mulu, motoin anak sendiri nya kapan?" Bisik Ibu Yayoi Kusama sore itu kepada salah seorang pengunjung museum MACAN.

11

harisokirio

See you again Yayoi... . . @museummacan - Yayoi Kusama - "Life is The Heart of The Rainbow" Exhibition . . . #KUSAMAxMACAN #kusamajakarta #iphonesia #1000kata #exhibitionjourney

4

jrjoksii

โ€œEarth, moon, sun and human beings all represent dots; a single particle among billions.โ€ -Yayoi Kusama . . #yayoikusama #yayoikusamaexhibition #kusamajakarta

0

tiaadamjasmine

1

bocilpalevi

The spirits of the pumpkins descended into the Heavens- . . . . . #YayoiKusama #KusamaJakarta #kusamaxmacan

10

bocilpalevi

Life is the Heart of a Rainbow- . . . . . #YayoiKusama #KusamaJakarta #kusamaxmacan

8

bocilpalevi

Brilliance of the Souls- . . . . . #YayoiKusama #KusamaJakarta #kusamaxmacan

4

gayatravel

It was truly a remarkable experience visiting #YayoiKusama exhibition in Jakarta last week! . For those who wonder, she is named as one of the most important living artists in the world, making a prominent contribution in conceptual art with themes such as feminism, sex, minimalism, Art Brut, pop art and many more. . Stay connected anywhere anytime with @roamingmanmy #RoamingManMY ___ #SeeTheWorld with #GayaTravel #KusamaJakarta #KusamaXMacan #EnjoyJakarta #travel #travelgram

14

adh3ty4

โ€ขExperiment in Japan "Pollen" 1986 Karya ini diberi nama "Pollen" yg berarti serbuk sari & berasal dari bagian tengah bunga yg dikelilingi o/kelopak bunga, unsur polkadot pun ada dlm karya ini. โ€ขChild Mannequin (1966) . . . . #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN #ADtraveldiary #MyWeekend #Art #ContemporerArt #ModernArt #YayoiKusama #Urban #InstaArt

shabrinaar

See things through different perspective, just like Yayoi despite of her anxieties. #kusamaxmacan #kusamajakarta

5

arvyjosh

09092018 From the last day of #KusamaJakarta #YayoiKusama

0

adh3ty4

"Flower that Bloom at Midnight" (2016) . Yayoi Kusama menciptakan patung bunga besar dgn warna warni yg kontras dan bentuk yg kompleks, sepintas mirip hewan berkaki 4 sehingga menarik untuk diliat dalam berbagai sisi. . . . . #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN #ADtraveldiary #MyWeekend #FlowerSculptures #Art #ContemporerArt #ModernArt #YayoiKusama #Urban #InstaArt

jar_gum

Ini bagi mereka mungkin adalah angle sejuta umat, tapi kamu bagiku adalah tetap angel sejuta rahmat. . (Ga usah di tag ke temen kamu yang namanya Rahmat!)

14

adh3ty4

Happy bisa hadir di weekend terakhir Yayoi Kusama "Life Is The Heart Of A Rainbow" . . . #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN #ADtraveldiary #AdhEvanz #MyWeekend #HappyWeekend #InstaTravelling

adh3ty4

Edisi liburan dimana misua lg ada dsini dan akhir pekan kita diisi dgn dtg ke pameran Yayoi Kusama dimana ini weekend terakhir pamerannya di @museummacan . Pesan tiket secara online lebih praktis daripada dtg on the spot dan blm tentu tiket di waktu yg kita inginkan available. . Ditunggu karya terhebat selanjutnya di @museummacan . . . #KusamaJakarta #KusamaxMACAN #MuseumMACAN #ticket #MuseumOfModernArt #YayoiKusama #Pameran #HappyWeekend #ADtraveldiary

indahmeutia08

14

atjha

"Our earth is only one polka dot among a million stars in the cosmos" -Yayoi Kusama- Polka dot dimana-mana jadi senang Colek @gresyel @gretysitohang #kusamaxmacan #kusamajakarta #8sep2018

0

atjha

Ber-museum-ria sampe lelah (antri) bersama @gresyel & @gretysitohang Yayoi Kusama KERENNNN!!!! #kusamaxmacan #kusamajakarta #8sep2018

4

aprina

. Thank you ibu @smindrawati for visiting museum MACAN last Sunday, including a visit to experience an installation by Indonesian artist @gatotindrajati at MACANโ€™s Children Art Space (CAS). Thank you for joining the activities inside CAS: drawing Garuda on the cardboard and assembling the object as part of Kotak Utak Atik (the Tinkering Box) installation. We are honored to host you in one of MACANโ€™s public programs: Ikebana participatory. Your support and appreciation to Museum MACAN means a lot for Education team at the museum. We will continue to strive and to serve Indonesia through delivering high quality and best service to the visitors and education stakeholders. Thank you for always inspiring us! Wish us luck, Ibu tercintaโค๏ธ. . . Image courtesy: Ministry of Finance Documentation team & Museum MACAN. #museummacan #kotakutakatik #kusamajakarta #macaneducation #macanpublicprograms #childrenartspace #arteducation #menkeuSMI #smindrawati

3

saphire_9

Infinity Mirrored Room - Brilliance of the Souls . . I guess the Infinity Mirrored Room is the most popular of Yayoi Kusama's artwork around the world esp. in her first-scale exhibition in Indonesia. You can see the longest queuing to enter this room. Lucky for me there was only short queuing that time!๐Ÿ™‚ Each visitor will be given 40 seconds to enter the room but honestly for me it felt like less than 20s ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… and only phone photography is allowed ๐Ÿ˜“ . . . . . #YayoiKusama #KUSAMAxMACAN #KusamaJakarta #museumMACAN #infinitymirroredroom #contemporaryart #art #exhibition #artworks #unique #instaart #instaphoto #nofilterneeded #s9plusphotography #withgalaxy

2

lianaelga

'YAYOI KUSAMA : Life is the Heart of a Rainbow' . . . . ---------------------------------------------------------- #KUSAMAxMACAN #yayoikusama #kusamajakarta #museummacan #happy #outfitoftheday #ootd #photography #photooftheday #picoftheday #shoes #shoesaddict #vans #instagood #instadaily #instaphotos #jakarta

7

rizkopet

fillin blue again๐Ÿ‘ฅ . #yayoixmacan #kusamajakarta #artjakarta #dots #grain #blue

12

ladibaa

memerangi sesuatu yang muncul dari dalam diri sendiri nyata-nyata lebih payah daripada apa yang datang dari luar. lalu ada yayoi kusama, yang memenuhi semua ruang dan bidang dengan polkadots dan bentuk-bentuk berbagai warna. mengubah anxiety menjadi karya indah yang dengannya kita mengambil foto bersama. kamu? aku? apa yang sudah dilakukan untuk menaklukkan diri kita? - #KusamaXMacan #KusamaJakarta #MuseumMacan #YayoiKusamaJakarta #ArtExhibition

15

dheafebrina

0

dheafebrina

0

dheafebrina

"Left-over Snow in a Dream" (1982) by Yayoi Kusama. . . . . . #kusamaxmacan #kusamajakarta #yayoikusama #dheake #dheakemuseum #petualangananakawkward

0

ichapoernomo

When brilliance of the souls meet the heart of a rainbow ๐Ÿ’—๐ŸŒˆ . . . #kusamaxmacan #kusamajakarta #yayoikusama #yayoikusamaexhibition

0

jehanmalik

2

museummacan

'YAYOI KUSAMA: LIFE IS THE HEART OF A RAINBOW' akan segera berakhir beberapa hari lagi! Yuk, segera rencanakan kunjungan ke pameran survey Yayoi Kusama terbesar sambil staycation di @thegunawarman bersama keluarga. โ€”โ€” โ€˜YAYOI KUSAMA: LIFE IS THE HEART OF A RAINBOW' will end in several days! Let's plan a visit to Yayoi Kusama survey exhibition while having staycation at @thegunawarman with your family. #KUSAMAxMACAN #KusamaJakarta #MACANxTheGunawarman

11