Menuseafood Photos & Videos on Instagram

Report inappropriate content

tcshellouch_nilai

They are happy! ๐Ÿ˜ seronok tgk anak2 customer ni..smua cute!!๐Ÿ˜˜ Tak sure nak dinner kat mana..? Meh mkn Shellout dengan homemade gravy yg sedap (dua jenis pilihan gravy : Original atau buttermilk)๐Ÿ˜‹ Ada jugak menu lain seperti masakan panas, western food, masakan ala thai dan banyak lagi hanya di Teratai Chini Nilai๐Ÿ˜‰ Sedap, berkualiti, Seafood pon fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Utk booking atau pertanyaan lain boleh wassap nombor di bwh (whatsapp sahaja k..) www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -12am. Buka : selasa-Ahad. Tutup : Isnin. Waze : Restoran Teratai Chini Nilai (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/3A Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #bithdaysurprise #birthday #makanmakan #jalanjalancarimakan #makanbest #makannilai #restoranbestnilai #siakaptigarasa #restoranbest #restoranshellout #foodlover #seafoodlover #shelloutlover #buttermilk #gravy

0

anisahrengganiss

Barakallah fi umrik my husband๐Ÿ˜˜ Semoga d sisa umur mu semakiin bermanfaat, sehat terus, rejeki lncar,jd imam terrbaek bwt mma n jasmine&ap yg d semoga kn segera terrsemogakan,, Aamiin**YRabb๐Ÿ™ #happybirthday๐Ÿ’ž๐Ÿ’‹ #dinersederhana ๐Ÿ’๐Ÿ‘ช #solariarestaurant #menuseafood #selalubersyukur๐Ÿ˜‡

2

tcshellouch_nilai

Pic customer bg..bdk2 pon suke shellout๐Ÿ˜‹๐Ÿ‘.Jom try..rugi x cuba,, Tak sure nak dinner kat mana..? Meh mkn Shellout dengan homemade gravy yg sedap (dua jenis pilihan gravy : Original atau buttermilk)๐Ÿ˜‹ Ada jugak menu lain seperti masakan panas, western food, masakan ala thai dan banyak lagi hanya di Teratai Chini Nilai๐Ÿ˜‰ Sedap, berkualiti, Seafood pon fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Utk booking atau pertanyaan lain boleh wassap nombor di bwh (whatsapp sahaja k..) www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -12am. Buka : selasa-Ahad. Tutup : Isnin. Waze : Restoran Teratai Chini Nilai (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/3A Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #bithdaysurprise #birthday #makanmakan #jalanjalancarimakan #makanbest #makannilai #restoranbestnilai #siakaptigarasa #restoranbest #restoranshellout #foodlover #seafoodlover #shelloutlover #buttermilk #gravy

6

tcshellouch_nilai

Tq customer..4 kali dah repeat shellout @ Restoran teratai chini .๐Ÿ˜˜ Tak sure nak dinner kat mana..? Meh mkn Shellout dengan homemade gravy yg sedap (dua jenis pilihan gravy : Original atau buttermilk)๐Ÿ˜‹ Ada jugak menu lain seperti masakan panas, western food, masakan ala thai dan banyak lagi hanya di Teratai Chini Nilai๐Ÿ˜‰ Sedap, berkualiti, Seafood pon fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Utk booking atau pertanyaan lain boleh wassap nombor di bwh (whatsapp sahaja k..) www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -12am. Buka : selasa-Ahad. Tutup : Isnin. Waze : Restoran Teratai Chini Nilai (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/3A Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #bithdaysurprise #birthday #makanmakan #jalanjalancarimakan #makanbest #makannilai #restoranbestnilai #siakaptigarasa #restoranbest #restoranshellout #foodlover #seafoodlover #shelloutlover #buttermilk #gravy

1

apriliawidie

Goodd Mowning,.. everybadeyyy...๐Ÿ˜š๐Ÿ™†, Waahh g berasa udah hari jum'at za,, aseekk libur lagi yah moms, hehehe, tapi kita sih emak2 milenial mana ad liburnya hahhahaha nonstop ya๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜š,, tetap disyukuri , selalu semangat & ikhlas jalaninnya, ya moms ๐Ÿ™๐Ÿ™.. . . Semalam buat menu seafood ala resto ceritanya๐Ÿ˜„ ato menu prasmanan kalu bwt nikahan gtu hahhahaa sama za lah yah ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ ... tadaaa Udang Crispy Asam Manis, ๐Ÿค๐Ÿค.yummy nyaa,๐Ÿ‘ . Resep cek link ๐Ÿ‘‡ . https://cookpad.com/id/resep/5371934-udang-crispy-asam-manis . #udangasammanis #udangcrispyasammanis #saosasammanis #shrimpmenu #olahanudang #widihomemade #homecooking #masakanroemah #menuseafood #shareresep #berbagiresep #saverecipes #foodshare #foodporn #foodgasms #instacook #instafood #yukbelajarmasak #belajarmasak #hobimasakid #kumpulanresepmasakan #doyancooking_ #sukamasak #ilovecooking #cookpad_id #komunitaspaders #cookpadcommunity #cookingwithlove #happinessishomemade #alhamdulillah

2

tcshellouch_nilai

#chickenchop @ Restoran teratai chini Nilai๐Ÿ˜‹๐Ÿ‘special gravy,yummeh!๐Ÿ˜Š Tak sure nak dinner kat mana..? Meh try mkn di Restoran teratai chini.. Ada jugak menu lain seperti masakan panas, western food, masakan ala thai dan banyak lagi hanya di Teratai Chini Nilai๐Ÿ˜‰ Sedap, berkualiti, Seafood pon fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Utk booking atau pertanyaan lain boleh wassap nombor di bwh (whatsapp sahaja k..) www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -12am. Buka : selasa-Ahad. Tutup : Isnin. Waze : Restoran Teratai Chini Nilai (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/3A Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #bithdaysurprise #birthday #makanmakan #jalanjalancarimakan #makanbest #makannilai #restoranbestnilai #siakaptigarasa #restoranbest #restoranshellout #foodlover #seafoodlover #shelloutlover #buttermilk #gravy #chickenchop #chickenchopnilai

2

tcshellouch_nilai

Tak sure nak dinner kat mana..? Meh mkn Shellout dengan homemade gravy yg sedap (dua jenis pilihan gravy : Original atau buttermilk)๐Ÿ˜‹ Ada jugak menu lain seperti masakan panas, western food, masakan ala thai dan banyak lagi hanya di Teratai Chini Nilai๐Ÿ˜‰ Sedap, berkualiti, Seafood pon fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Utk booking atau pertanyaan lain boleh wassap nombor di bwh (whatsapp sahaja k..) www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -12am. Buka : selasa-Ahad. Tutup : Isnin. Waze : Restoran Teratai Chini Nilai (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/3A Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #bithdaysurprise #birthday #makanmakan #jalanjalancarimakan #makanbest #makannilai #restoranbestnilai #siakaptigarasa #restoranbest #restoranshellout #foodlover #seafoodlover #shelloutlover #buttermilk #gravy

0

tcshellouch_nilai

Tak sure nak dinner kat mana..? Meh mkn Shellout dengan homemade gravy yg sedap (dua jenis pilihan gravy : Original atau buttermilk)๐Ÿ˜‹ Ada jugak menu lain seperti masakan panas, western food, masakan ala thai dan banyak lagi hanya di Teratai Chini Nilai๐Ÿ˜‰ Sedap, berkualiti, Seafood pon fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Utk booking atau pertanyaan lain boleh wassap nombor di bwh (whatsapp sahaja k..) www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -12am. Buka : selasa-Ahad. Tutup : Isnin. Waze : Restoran Teratai Chini Nilai (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/3A Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #bithdaysurprise #birthday #makanmakan #jalanjalancarimakan #makanbest #makannilai #restoranbestnilai #siakaptigarasa #restoranbest #restoranshellout #foodlover #seafoodlover #shelloutlover #buttermilk #gravy

1

zurriyatinzoete

9

resepmakananindo

Menu yang biasanya jadi menu favorit di restoran seafood ini sekarang bisa kamu buat sendiri di rumah! ๐Ÿฆ€ . Bahan yang diperlukan: - Jahe ..... 1 batang - Kepiting ..... 1 ekor . - Cabai ..... 50 gr - Bawang putih ..... 50 gr - Air ..... 300 ml - Bawang bombay ..... 50 gr - Saus sambal ..... 100 gr - Saus tomat ..... 200 gr - Paprika ..... 50 gr - Nanas ..... 100 gr - Garam & lada ..... secukupnya - Telur ..... 1 butir . . . . #cchannel #cchannelid #cchannelfood #cchannelfoodid #kepiting #kepitingsauspadang #sajiansedap #resepnusantara #savory #tasty #yummy #insiderfood #inspirasimemasak #goodfood #menuseafood #resepkepiting #masakkepiting #masak #masakmasak #resepkepitingsauspadang #cookingtutorial #tutorialmasak #fotomasakan #chickenchilli #foodfoodie #happycooking #eatingshowasmr #foodgalery #thegaring #idemasak

0

resepmakananindo

Untuk kamu penyuka makanan pedas, Cumi Oseng Sambal Merah ini pasti akan menggugah selera makan siangmu! Tidak perlu bingung harus membelinya dimana karena kamu membisa membuatnya sendiri di rumah ๐Ÿ™ . Bahan yang diperlukan: - Cabai merah ..... 200 gr - Cabai rawit .... 5 buah - Bawang putih ..... 5 siung - Minyak goreng ..... 50 ml - Air ..... 50 ml . - Wortel ..... 1 buah - Tomat ..... 1 buah - Bumbu kaldu ..... secukupnya - Garam & lada ..... secukupnya - Cumi besar ..... 200 gr - Buncis ..... secukupnya . cchannel_food_id . . . . #cchannel #cchannelid #cchannelfood #cchannelfoodid #cumi #cumisambalmerah #sajiansedap #resepnusantara #savory #tasty #yummy #insiderfood #inspirasimemasak #goodfood #menuseafood #resepcumi #masakcumi #masak #masakmasak #cookingtutorial

0

tcshellouch_nilai

Tq customer๐Ÿ˜Š www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜Š Masakan panas, tomyam, siakap, sotong/udang celup tepung ,western food pon ada. Utk booking atau pertanyaan lain boleh wassap nombor di bwh (whatsapp sahaja k..) www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -12am.Boleh juga walk in... Follow IG @ tcshellouch_nilai #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #bithdaysurprise #birthday #makanmakan #jalanjalancarimakan #makanbest #makannilai #restoranbestnilai #siakaptigarasa #buttermilk #shelloutbuttermilk #restoranbest #restoranseafood #seafoodrestaurant #kedaishellout #restoranshellout #restoranshelloutnilai

1

tcshellouch_nilai

Tq customer..๐Ÿ˜Š Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜Š Masakan panas, tomyam, siakap, sotong/udang celup tepung ,western food pon ada. Utk booking atau pertanyaan lain boleh wassap nombor di bwh (whatsapp sahaja k..) www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -12am.Boleh juga walk in... Follow IG @ tcshellouch_nilai #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #bithdaysurprise #birthday #makanmakan #jalanjalancarimakan #makanbest #makannilai #restorenbestnilai #siakaptigarasa #buttermilk #shelloutbuttermilk

tcshellouch_nilai

Pakej berbaloi! set F (shellout + siakap 3 rasa) + nasi air buah sayur free lagi!! portion byk hanya pd harga Rm80!!๐Ÿ˜‹Berbaloi mkn satu family or kwn ramai2. DISCOUNT 10% SHELLOUT sempena bulan Raya!! ๐Ÿ˜Š Wassap sebelum dtg ye utk entitle 10%discount๐Ÿ˜sah higga habis bln syawal. Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜Š Masakan panas, tomyam, siakap, sotong/udang celup tepung ,western food pon ada. Utk booking atau pertanyaan lain boleh wassap nombor di bwh (whatsapp sahaja k..) www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -12am.Boleh juga walk in... Follow IG @ tcshellouch_nilai #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #bithdaysurprise #birthday #makanmakan #jalanjalancarimakan #makanbest #makannilai #restorenbestnilai #siakaptigarasa #buttermilk #shelloutbuttermilk

0

gustia86

Udang Saus Tiram Bikinnya cuma 5 menit Makannya cuma semenit.. ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† #udangsaustiram #menuseafood #healthyfood #homemadecooking #happycooking #BundaHemat #DapurOlend #BersyukurdanJanganLupaBahagia๐Ÿ˜‡

0

tcshellouch_nilai

0

tcshellouch_nilai

Tq Cikgu dr Nilai repeat mkn smlm..๐Ÿค—Selain shellout... masakan panas, tomyam, udang sotong celup tepung,siakap,sup,western food pon ada..๐Ÿ’Ÿsesuai utk seisi keluarga & mkn dgn kwn2.๐Ÿ˜๐Ÿ˜‹ www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #bithdaysurprise #birthday #makanmakan #jalanjalancarimakan #makanbest #makannilai #restorenbestnilai #siakaptigarasa #buttermilk #shelloutbuttermilk

0

tcshellouch_nilai

0

dapur_yanti1

4

tcshellouch_nilai

DISCOUNT 10% SHELLOUT sempena bulan Raya!! ๐Ÿ˜Š Wassap sebelum dtg ye utk entitle 10%discount๐Ÿ˜sah higga habis bln syawal. Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜Š Utk booking atau pertanyaan lain boleh wassap nombor di bwh (whatsapp sahaja k..) www.wasap.my/60176430820 (Ayu) Waktu operasi :5pm -12am.Boleh juga walk in... (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #bithdaysurprise #birthday #makanmakan #jalanjalancarimakan #makanbest #makannilai #restoranbestnilai #siakaptigarasa #shelloutterataichini #restoranseafood #restoranshellout

2

resep_91

1

tcshellouch_nilai

DISCOUNT 10% SHELLOUT sempena bulan Raya!! ๐Ÿ˜Š Wassap sebelum dtg ye utk entitle 10%discount๐Ÿ˜sah higga habis bln syawal. Jemput dtg mkn Shellout dan menu lain seperti masakan panas, western food, masakan ala thai dan banyak lagi hanya di Teratai Chini Nilai. Sedap, berkualiti, Seafood pon fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas (pelbagai jenis nasi,mee,sayur,sup dan lain2) Western food , tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking atau pertanyaan lain boleh wassap nombor di bwh (whatsapp sahaja k..) www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in...๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #bithdaysurprise #birthday #makanmakan #jalanjalancarimakan #makanbest #makannilai #restorenbestnilai #siakaptigarasa

4

tcshellouch_nilai

DISCOUNT 10% SHELLOUT sempena bulan Raya!! ๐Ÿ˜Š Wassap sebelum dtg ye utk entitle 10%discount๐Ÿ˜sah higga habis bln syawal. Jemput dtg mkn Shellout dan menu lain seperti masakan panas, western food, masakan ala thai dan banyak lagi hanya di Teratai Chini Nilai. Sedap, berkualiti, Seafood pon fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas (pelbagai jenis nasi,mee,sayur,sup dan lain2) Western food , tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking atau pertanyaan lain boleh wassap nombor di bwh (whatsapp sahaja k..) www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in...๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #bithdaysurprise #birthday #makanmakan #jalanjalancarimakan #makanbest #makannilai #restorenbestnilai #siakaptigarasa

0

maduravacation

Makan Siang Dengan Menu Seafood di Pantai Sembilan Gili Genting Video by : @fadelabuaufa #makansiang #menuseafood #pantaisembilan #giligenting #ravac #maduravacation

1

tcshellouch_nilai

Tq customer repeat shellout lg smlm.. DISCOUNT 10% SHELLOUT sempena bulan Raya!! ๐Ÿ˜Š Wassap sebelum dtg ye utk entitle 10%discount๐Ÿ˜sah higga habis bln syawal. Jemput dtg mkn Shellout dan menu lain seperti masakan panas, western food, masakan ala thai dan banyak lagi hanya di Teratai Chini Nilai. Sedap, berkualiti, Seafood pon fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas (pelbagai jenis nasi,mee,sayur,sup dan lain2) Western food , tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking atau pertanyaan lain boleh wassap nombor di bwh (whatsapp sahaja k..) www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in...๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #bithdaysurprise #birthday #makanmakan #jalanjalancarimakan #makanbest #makannilai #restorenbestnilai #siakaptigarasa

0

tcshellouch_nilai

DISCOUNT 10% SHELLOUT sempena bulan Raya!! ๐Ÿ˜Š Wassap sebelum dtg ye utk entitle 10%discount๐Ÿ˜sah higga habis bln syawal. Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas (pelbagai jenis nasi,mee,sayur,sup dan lain2) Western food , tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking atau pertanyaan lain boleh wassap nombor di bwh (whatsapp sahaja k..) www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in...๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #bithdaysurprise #birthday #makanmakan #jalanjalancarimakan #makanbest #makannilai #restorenbestnilai #siakaptigarasa

0

tcshellouch_nilai

Jemput dtg mkn Shellout dan menu lain seperti masakan panas, western food, masakan ala thai dan banyak lagi hanya di Teratai Chini Nilai. Sedap, berkualiti, Seafood pon fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas (pelbagai jenis nasi,mee,sayur,sup dan lain2) Western food , tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking atau pertanyaan lain boleh wassap nombor di bwh (whatsapp sahaja k..) www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in...๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #bithdaysurprise #birthday #makanmakan #jalanjalancarimakan #makanbest #makannilai #restorenbestnilai #siakaptigarasa

0

dianyuliazaen

Kembali ke dapur. .Ga tahan disuruh berpantang makanan..ga bole cabe gpplah gantinya lada .this is it . Cumi saus tiram ala chef Dee๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ #kulinerjogja #masakanrumah #dapurku #menuseafood #masakanlaut

0

tcshellouch_nilai

Restoren Teratai Chini Shellouch DIBUKA hari ini selepas hampir 2 minggu cuti Raya๐Ÿ˜ Jemput dtg mkn Shellout dan menu lain seperti masakan panas, western food, masakan ala thai dan banyak lagi hanya di Teratai Chini Nilai. Sedap, berkualiti, Seafood pon fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas (pelbagai jenis nasi,mee,sayur,sup dan lain2) Western food , tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking atau pertanyaan lain boleh wassap nombor di bwh (whatsapp sahaja k..) www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in...๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #bithdaysurprise #birthday #makanmakan #jalanjalancarimakan #makanbest #makannilai #restorenbestnilai #siakaptigarasa

0

yap_lena

Sambel Goreng Baby Cumi ๐Ÿ™ Baru di Medan liat cumi sekecil ini... Dulu pertama makan agak bersalah gimana gitu...๐Ÿ˜ Secara dia masih bayi!! ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Pas dimakan eh malah ketagihan... Emang enak sih.., apalagi dimakan sama nasi yg masih ngepul...waduh... Nikmat nya tak terkira...haha..๐Ÿ‘๐Ÿ˜‚ Mari maksi... #sambalgoreng #cumipedas #olahancumi #babycumi #cumi2 #maksi #kulinermedan #seafood #menuseafood

4

silviani.21

0

tcshellouch_nilai

Hari ini LAST Restoren Teratai Chini buka utk bulan puasa. Isnin kami dah CUTI n tutup utk cuti raya..so cepat2 buat booking berbuka htk hari ni sebelum FULL HOUSE mcm semalam!! ๐Ÿ˜ Jom berbuka dgn Shellout di Teratai Chini Shellouch Nilai๐Ÿ˜Š Sedap,seafood fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 1pax,2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas pon ada,Western, tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking boleh wassap (booking digalakkan utk elak lambat dpt order berbuka) : Whatsapp :- www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in mkn slps waktu berbuka..๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #bukapuasa #menubukapuasa #specialforBreakFast #bukapuasanilai #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #berbukaseafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #iftar #bithdaysurprise

0

tcshellouch_nilai

Hari ini LAST Restoren Teratai Chini Nilai buka utk bulan puasa. Isnin kami dah CUTI n tutup utk cuti raya..so cepat2 buat booking berbuka htk hari ni sebelum FULL HOUSE mcm semalam!! ๐Ÿ˜ Jom berbuka dgn Shellout di Teratai Chini Shellouch Nilai๐Ÿ˜Š Sedap,seafood fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 1pax,2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas pon ada,Western, tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking boleh wassap (booking digalakkan utk elak lambat dpt order berbuka) : Whatsapp :- www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in mkn slps waktu berbuka..๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #bukapuasa #menubukapuasa #specialforBreakFast #bukapuasanilai #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #berbukaseafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #iftar #bithdaysurprise

1

tcshellouch_nilai

Hari ini LAST Restoren Teratai Chini buka utk bulan puasa. Isnin kami dah CUTI n tutup utk cuti raya..so cepat2 buat booking berbuka htk hari ni sebelum FULL HOUSE mcm semalam!! ๐Ÿ˜ Jom berbuka dgn Shellout di Teratai Chini Shellouch Nilai๐Ÿ˜Š Sedap,seafood fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 1pax,2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas pon ada,Western, tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking boleh wassap (booking digalakkan utk elak lambat dpt order berbuka) : Whatsapp :- www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in mkn slps waktu berbuka..๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #bukapuasa #menubukapuasa #specialforBreakFast #bukapuasanilai #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #berbukaseafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #iftar #bithdaysurprise

0

robypransdova

jgan pernah oleng kapten , gas terus open order 300 meja .... #menuseafood #alibaba #yesoke #hariadichef #selaludidpan #semoga #mkin #sukses #untukkedepannya #salam1kuali

0

tcshellouch_nilai

Birthday celebration @ Restoren Teratai Chini Shellouch๐Ÿ˜ŠTq pd customer sekeluarga yg dtg iftar shellout smbil celebrate birthday cute boy๐Ÿ˜Š Tak sure nak berbuka kat mana..? Jom try SHELLOUTย  di Teratai Chini Shellouch Nilai๐Ÿ˜Š Sedap,seafood fresh!! (Special recipe by chef Zarif) Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Ada set 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas pon ada,Western, tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk info n booking boleh wassap (booking digalakkan utk elak lambat dpt order berbuka) : Whatsapp :- www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in mkn slps waktu berbuka..๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #bukapuasa #menubukapuasa #specialforBreakFast #bukapuasanilai #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #berbukaseafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #iftar #iftarseafood #iftarshellout #birthdaydaniftar #

4

tcshellouch_nilai

RIBENA SPARKLE..minuman special @tcshellouch_nilai selain SHELLOUT๐Ÿ˜Š Tak sure nak berbuka kat mana..? Jom try SHELLOUT di Teratai Chini Shellouch Nilai๐Ÿ˜Š Sedap,seafood fresh!! (Special recipe by chef Zarif) Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Ada set 2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas pon ada,Western, tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk info n booking boleh wassap (booking digalakkan utk elak lambat dpt order berbuka) : Whatsapp :- www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in mkn slps waktu berbuka..๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #bukapuasa #menubukapuasa #specialforBreakFast #bukapuasanilai #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #berbukaseafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #iftar #iftarseafood #iftarshellout #birthdaydaniftar #

0

tcshellouch_nilai

Jom berbuka dgn Shellout di Teratai Chini Shellouch Nilai๐Ÿ˜Š Sedap,seafood fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 1pax,2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas pon ada,Western, tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking boleh wassap (booking digalakkan utk elak lambat dpt order berbuka) : Whatsapp :- www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in mkn slps waktu berbuka..๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #bukapuasa #menubukapuasa #specialforBreakFast #bukapuasanilai #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #berbukaseafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #familyiftar #iftarseafood

0

tcshellouch_nilai

Jom2..sambil iftar dgn shellout, boleh celebrate birthday@teratai chini shellouch๐Ÿ˜.Best bershellout + mkn kek burfday๐Ÿ˜Š seafood fresh!! n resepi shellout istimewa dr cheff zarif.๐Ÿ˜Š Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 1pax,2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas pon ada,Western, tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking boleh wassap (booking digalakkan utk elak lambat dpt order berbuka) : Whatsapp :- www.wasap.my/60176430820 (Ayu) www.wasap.my/60145435298 (Zarif) Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in mkn slps waktu berbuka..๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #bukapuasa #menubukapuasa #specialforBreakFast #bukapuasanilai #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #berbukaseafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #birthday #birthdaycelebration #iftardanbirthday

0

resep_91

0

resep_91

0

tcshellouch_nilai

Nak celebrate birthday pon boleh sambil berbuka dgn Shellout di Teratai Chini Shellouch Nilai๐Ÿ˜Š Sedap,seafood fresh!! Boleh bagitau budget,kami uruskan nak yg simple ke,yg cantik ke,ikut budget anda..yg ni simple celebration yet sweet je kn dr wife utk hubbynya..๐Ÿ˜thanks ila n ijam. Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 1pax,2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas pon ada,Western, tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking boleh wassap (booking digalakkan utk elak lambat dpt order berbuka) : Whatsapp :- 017-6430820-Ayu 014-5435298-Zarif Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in mkn slps waktu berbuka..๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #bukapuasa #menubukapuasa #specialforBreakFast #bukapuasanilai #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #berbukaseafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah

0

tcshellouch_nilai

Jom berbuka dgn Shellout di Teratai Chini Shellouch Nilai๐Ÿ˜Š Sedap,seafood fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 1pax,2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas pon ada,Western, tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking boleh wassap (booking digalakkan utk elak lambat dpt order berbuka) : Whatsapp :- 017-6430820-Ayu 014-5435298-Zarif Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in mkn slps waktu berbuka..๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #bukapuasa #menubukapuasa #specialforBreakFast #bukapuasanilai #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #berbukaseafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #iftar #iftarnilai

0

tcshellouch_nilai

Jom berbuka dgn Shellout di Teratai Chini Shellouch Nilai๐Ÿ˜Š Sedap,seafood fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 1pax,2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas pon ada,Western, tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking boleh wassap (booking digalakkan utk elak lambat dpt order berbuka) : Whatsapp :- 017-6430820-Ayu 014-5435298-Zarif Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in mkn slps waktu berbuka..๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #bukapuasa #menubukapuasa #specialforBreakFast #bukapuasanilai #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #berbukaseafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #iftar #iftarnilai

0

tcshellouch_nilai

Jom berbuka dgn Shellout di Teratai Chini Shellouch Nilai๐Ÿ˜Š Sedap,seafood fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 1pax,2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas pon ada,Western, tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking boleh wassap (booking digalakkan utk elak lambat dpt order berbuka) : Whatsapp :- 017-6430820-Ayu 014-5435298-Zarif Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in mkn slps waktu berbuka..๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #bukapuasa #menubukapuasa #specialforBreakFast #bukapuasanilai #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #berbukaseafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah #iftar #iftarnilai

0

diecs_m.s

Buka bersama pertama kali dg abangq @purwarindra #menuseafood

5

tcshellouch_nilai

Jom berbuka dgn Shellout di Teratai Chini Shellouch Nilai๐Ÿ˜Š Sedap,seafood fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 1pax,2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas pon ada,Western, tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking boleh wassap (booking digalakkan utk elak lambat dpt order berbuka) : Whatsapp :- 017-6430820-Ayu 014-5435298-Zarif Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in mkn slps waktu berbuka..๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #bukapuasa #menubukapuasa #specialforBreakFast #bukapuasanilai #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #berbukaseafood #menuseafood #shelloutsedap #menuspecial #westernfoodnilai #siakap #siakapsedap

0

tcshellouch_nilai

Jom berbuka dgn Shellout di Teratai Chini Shellouch Nilai๐Ÿ˜Š Sedap,seafood fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 1pax,2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas pon ada,Western, tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking boleh wassap (booking digalakkan utk elak lambat dpt order berbuka) : Whatsapp :- 017-6430820-Ayu 014-5435298-Zarif Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in mkn slps waktu berbuka..๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #bukapuasa #menubukapuasa #specialforBreakFast #bukapuasanilai #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #berbukaseafood #menuseafood #shelloutsedap #menuspecial #westernfood #siakap

1

warungmakan999_tebet

Bingung mau buka atau sahur buat puasa?? Jangan khawatir datang aja ke warung 999 atau seafood 99 jalan tebet utara 1 no 37c atau kalo yg anda males gerak pake aplikasi gofood aja ketik seafood 99 tebet utara atau warung 999 ayam gencet dan seafod info 087877065777 atau 082111188011 ada casbak 20.000 bagi yg bayar pake gopay #menubukasahur #menuseafood

1

tcshellouch_nilai

"A" for Restoren Teratai Chini Shellouch๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜ŠAlhamdulillah... jom makan shellout! Cawangan Nilai. Jom berbuka dgn Shellout di Teratai Chini Shellouch Nilai๐Ÿ˜Š Sedap,seafood fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 1pax,2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas pon ada,Western, tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking boleh wassap (booking digalakkan utk elak lambat dpt order berbuka) : 0176430820-Ayu 0145435298-Zarif Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in mkn slps waktu berbuka..๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #bukapuasa #menubukapuasa #specialforBreakFast #bukapuasanilai #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #berbukaseafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah

0

tcshellouch_nilai

Jom berbuka dgn Shellout di Teratai Chini Shellouch Nilai๐Ÿ˜Š Sedap,seafood fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 1pax,2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas pon ada,Western, tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking boleh wassap (booking digalakkan utk elak lambat dpt order berbuka) : 0176430820-Ayu 0145435298-Zarif Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in mkn slps waktu berbuka..๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #bukapuasa #menubukapuasa #specialforBreakFast #bukapuasanilai #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #berbukaseafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah

0

tcshellouch_nilai

Jom berbuka dgn Shellout di Teratai Chini Shellouch Nilai๐Ÿ˜Š Sedap,seafood fresh!! Semua set shellout ada nasi,air,sayur,buah dah sekali..lbh jimat n kenyang mkn dgn shellout! Set bermula dari 1pax,2pax,3pax,4pax n lain2 .. Set Ratah shellout pon ada,ratah sampai kenyang๐Ÿ˜‚ Selain shellout, masakan panas pon ada,Western, tomyam kelapa,ikan siakap n mcm2 lagi.. Utk booking boleh wassap (booking digalakkan utk elak lambat dpt order berbuka) : 0176430820-Ayu 0145435298-Zarif Waktu operasi :5pm -1am.Boleh juga walk in mkn slps waktu berbuka..๐Ÿ˜ƒ (No 19,Desa Cempaka Jalan 6/1,Bandar Baru Nilai) bersebelahan dgn mango cake, Party Shop & berdekatan dgn toyo tires n sebaris Mr Act Gimnasium) #Shellout #shelloutnilai #terataichini #tcso #terataichinishellouch #bukapuasa #menubukapuasa #specialforBreakFast #bukapuasanilai #ikansiakap #tomyamkelapa #seafood #berbukaseafood #menuseafood #shelloutsedap #shelloutmurah

0

sito.setiawati

๐ŸŸ๐Ÿ™CUMI KUAH๐Ÿ™๐ŸŸ๐Ÿฆ‘ . . Ternyata enak juga ya cumi kuah, selama ini paling anti makan cumi yg ada kuahnya, langsung mual, jadi kalo makan cumi harus keriing... . . Bahan2: . - cumi - lengkuas - daun salam - cabe rawit - cabe merah - bawang merah - bawang putih . . Resep cumi kuah: . - bersihkan cumi terlebih dahulu, pisahkan bagian tintanya di mangkok supaya tidak pecah saat di cuci - potong2 sesuai selera - giling semua bumbu, kecuali lengkuas (cukup di geprek) & daun salam (utuh) - tumis bumbu, beri air secukupnya - masukkan tinta cumi - biarkan dulu sampai kuah cumi agak menyusut - masukkan cumi2 - tumis cumi sebentar saja supaya dagingnya lembut - setelah cumi matang, langsung matikan kompor... . . . ๐Ÿ™๐Ÿ™Cumi kuah hitam ala @sito.setiawati siap di hidangkan ๐Ÿ™๐Ÿ™ Semoga bermanfaat ๐Ÿ˜‡ . . . #cumigorengtepung #cumihitam #cumi #cumikuahhitam #seafoodlampung #menuseafood #kulinerlampung #kulinerlampungenak #lampungkuliner #lampungfoodies

3

evybavadal

#Repost @rumahmakan_boemimitoha โ€ข โ€ข โ€ข Anggap saja rumah sendiri ... ... Assalamualaikum, Selamat Pagi, udah hari senin lagi, ga terasa ya, cek it out dulu yuu menu di #boemimitoha yang satu ini biar lebih semangat hehe ini ada Oseng cumi manis pedas... mmm #yummy Tunggu apalagi yuk ah ke Boemi Mitoha ๐Ÿ™๐Ÿ˜Š ... ... ๐Ÿ“Œ Boemi Mitoha ๐Ÿ  Jl. Ciliwung No.15 โ˜Ž 022-7279176 / ๐Ÿ“ž085798839937 ... www.boemi-mitoha.com ... #Rumahmakanenak #bdgfood #nasilemon #menuhotplate #macammacamtumisan #botram #makanramerame #reservasi #mantap #kulinerbandung #eksplorebandung #bandungbanget #makanenakbandung #makansiang #komunitaskulinerbandung #infobdg #foodstyling #munggahan #menuseafood #enakbanget #wisatabandung #osengcumi #menucumi #qraved #makankenyang #lezat #selerakita

0

rumahmakan_boemimitoha

Anggap saja rumah sendiri ... ... Assalamualaikum, Selamat Pagi, udah hari senin lagi, ga terasa ya, cek it out dulu yuu menu di #boemimitoha yang satu ini biar lebih semangat hehe ini ada Oseng cumi manis pedas... mmm #yummy Tunggu apalagi yuk ah ke Boemi Mitoha ๐Ÿ™๐Ÿ˜Š ... ... ๐Ÿ“Œ Boemi Mitoha ๐Ÿ  Jl. Ciliwung No.15 โ˜Ž 022-7279176 / ๐Ÿ“ž085798839937 ... www.boemi-mitoha.com ... #Rumahmakanenak # #bdgfood #nasilemon #menuhotplate #macammacamtumisan #botram #makanramerame #reservasi #mantap #kulinerbandung #eksplorebandung #bandungbanget #makanenakbandung #makansiang #komunitaskulinerbandung #infobdg #foodstyling #munggahan #menuseafood #enakbanget #wisatabandung #osengcumi #bandungpunya #menucumi #qraved #makankenyang #lezat #selerakita

0

ita_hotel

Entertaint Yogya Sukses for your iven Siap untuk menghibur lagu lagu hits, favorite, legendaris, all song pokoknya #electone( singer,player, sound) # MC #diner program #menunusantara #menuseafood #menurajaraja Www.java1tour.com 081915565400 081328574931

0

kpseafood

Did you know that seafood contains Omega 3, an essential vitamin that promotes heart health? Another great reason to menu seafood! . . . #kpseafood #SeaTasteEnjoy #Seafood2xwk #Foodservice #HealthyLiving #MenuSeafood #MenuPlanning #Menu #Omega3 #HeartHealth

0

stsanta88

CUMI GORENG TEPUNG Hi food Lovers, Santa 88 Resto juga mempunyai berbagai macam menu Seafood lho๐Ÿ˜‹! Salah satu favorit pengunjung adalah Cumi Goreng Tepung. Rasanya dijamin enak dan Lezat. . Santap makan malam di Saturday nite ini ke Santa 88 Resto aja yuks! . . Lokasinya di : Jl. Cipaku 1 no. 6, Petogogan, Jakarta Selatan. #santa88resto #santa88bakery #stsanta88 #menuseafood #cumigorengtepung #enakdanlezat #menufavorit #foodie #instalike #instafood #likeforlike

2

dapurseafoodsumedang

Kami sajikan yang terbaik buat kamu dan kamu... iya kamu pecinta seafood cuma di dapur sea food Sumedang jagonya nyifuutttt ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ‘ #menu #bukumenurestoran #menuseafood #menudapurseafood #kulinersumedang #kulinerjatinangor #seafoodlezat #seafood #seafoodmurah

0

njonjamanis

Kemaren pulang2 suami bawa udang hidup dgn pesan โ˜๏ธdirebus yah udangnya & bikinin saos sambel yg cucok ... Jadilah bebikinan saos sesuai stok yg ada di kulkas : tomat + bit + nanas +cabe kriting+ baput.Dihidang berbareng dgn #liquidaminos sbg cocolan...Paass...Tapi kok masih berani makan udang yaah..hmmm..sebetulnya semua yg fresh boleh dimakan asal sadar makannya,engga tiap hari dan makannya ngga pake kalap gitu..jd intinya tetep menikmati hidup dan tetep jaga kolestrol ๐Ÿ˜ . . . #flatlay #saoshomemade #bikinsendirisaossambelmu #masukdapur #udangrebus #seafood #menuseafood #makanudang #bukansaosbotolan #bukansambelsachetan

6

suryatrans57

kuliner nyo disini... maknyus... @bale_roso #baleroso #restojogja #menuseafood # #kulinerjogja

8

coretanmasdede

Paling seneng kalo makan di restoran seafood yang ikannya masih hidup sebelum diolah jadi masakan. ๐Ÿ˜Š . Jadi bener-bener fresh, bebas formalin atau bahan kimia pengawet lainnya . Serunya lagi, kita bisa milih mau berat berapa kilo ikannya. . Salah satunya ikan kerapu steam hongkong dan nyonya khas Sondoro Seafood Cibubur ini. . Olahan bumbu dan cita rasanya bener-bener meresap ke semua daging ikan. . Apalagi kalo dimakan dalam kondisi hangat. Benar-benar nikmat dan memanjakan lidah. ๐Ÿ˜‹ #SondoroSeafood #Seafood #MenuSeafood #FoodBlogger #CibuburSeafood

2

wakblen_kitchen

Kerang Pedas Asam Manis. By @wakblen_kitchen Jangan lupa order seafood yang enak dan lezat di lidah, bisa delivery juga lho, buruan ajak keluar, teman kalian untuk order. _ _ _ Pemesanan bisa langsung di WA Wakblen kitchen!! - #masakanrumah #masakanindonesia #seafood #seafoodsurabaya #makan #kerang #masak #surabayaseafoodlovers #kerangpedas #restoran #masaktv #menuseafood

0

kepitingbangjai

Kepiting Bang Ja'i udah siap santap nuih! Langsung cuuss dibawa ke meja makanmu bro sis! . Cucok dweh untuk menu makan malammu. Biar lebih bergairah makannya, ajak teman, sahabat ataupun keluargamu makan Seafood ala Bang Ja'i yak! Ech ketinggalan, ajak si do'i atau calon do'i juga boleh bingits! . Cuuss langsung ambil menu seafoodmu di Kepiting Bang Ja'i! . ๐Ÿฆ€ Kepiting Bang Ja'i ๐Ÿฆ€ ------------------------------------------ ๐Ÿ  Jl.Seturan 164 (10.00-22.30) ๐Ÿ“ฒ 0813-1333-3514 ๐Ÿฃ Jl.Magelang 84 (10.00-22.30) ๐Ÿ“ฒ 0813-1333-3516 ๐Ÿข LippoPlaza (10.00-22.00) ๐Ÿ“ฒ 0813-1333-3517 ๐Ÿ“ Layanan kritik dan saran ๐Ÿ“ž 085668886061 ๐Ÿšด Available on GoFood&GrabFood ๐Ÿ–’ Dijamin Murah ------------------------------------------- #menukepitingbangjai #seafoodbangjai #menuseafood #seafoodenak #seafoodmurah #seafoodjogja #yogyakarta

5

cchannel_id

Menu rajungan yang biasanya kamu temui di restoran, dengan resep ala Chef Sandy ini kamu bisa membuatnya sendiri di rumah! ๐Ÿฆ€ .ย  Bahan yang diperlukan: - Butter ..... 25 gr - Bawang bombai ..... 1/2 buah - Bawang putih halus ..... 1 sdm - Cabai merah halus ..... 1 sdm - Jahe iris ..... 1 ruas - Saus tomat ..... 2 sdm - AIr kaldu ..... 250 ml - Daun jeruk ..... 3 lembur - Cabai merah ..... 25 gr - Telur ..... 2 butir - Rajungan rebus ..... 250 gr - Garam & lada ..... 1 sdt - Daun bawang ..... 25 gr . Mau tau menu seafood lainnya? Follow @cchannel_food_id dan temukan resep lainnya! ๐Ÿ’› . . . #cchannel #cchannelid #cchannelfood #cchannelfoodid #rajungan #rajungansauspadang #traditionalfood #makanantradisional #masakantradisional #sajiansedap #resepnusantara #tasty #yummy #insiderfood #inspirasimemasak #goodfood #menuseafood #reseprajungan #masakrajungan #cookingtutorial

9

cchannel_id

Menu yang biasanya jadi menu favorit di restoran seafood ini sekarang bisa kamu buat sendiri di rumah! ๐Ÿฆ€ . Bahan yang diperlukan: - Jahe ..... 1 batang - Kepiting ..... 1 ekor . - Cabai ..... 50 gr - Bawang putih ..... 50 gr - Air ..... 300 ml - Bawang bombay ..... 50 gr - Saus sambal ..... 100 gr - Saus tomat ..... 200 gr - Paprika ..... 50 gr - Nanas ..... 100 gr - Garam & lada ..... secukupnya - Telur ..... 1 butir . Mau tau menu seafood lainnya? Follow @cchannel_food_id dan temukan resep lainnya! ๐Ÿ’› . . . . #cchannel #cchannelid #cchannelfood #cchannelfoodid #kepiting #kepitingsauspadang #sajiansedap #resepnusantara #savory #tasty #yummy #insiderfood #inspirasimemasak #goodfood #menuseafood #resepkepiting #masakkepiting #masak #masakmasak #resepkepitingsauspadang #cookingtutorial

32

cchannel_food_id

Kamu penyuka seafood? Kerang Tumis Pedas ini adalah menu wajib yang harus kamu coba buat sendiri di rumah! ๐Ÿš . Bahan yang diperlukan: - Jahe ..... 100 gr - Kerang hijau ..... 500 gr - Daun serai ..... 1 lembar - Bawang putih ..... 5 siung - Bawang bombay ..... 1/2 siung - Cabai rawit halus ..... secukupnya - Potongan cabai rawit ..... 10 buah - Air ..... secukupnya - Mentega ..... secukupnya - Garam ..... secukupnya . . . . #cchannel #cchannelid #cchannelfood #cchannelfoodid #kerang #kerangtumispedas #sajiansedap #resepnusantara #savory #tasty #yummy #insiderfood #inspirasimemasak #goodfood #menuseafood #resepkerang #masakkerang #masak #masakmasak #cookingtutorial

0

cchannel_food_id

Untuk kamu penyuka makanan pedas, Cumi Oseng Sambal Merah ini pasti akan menggugah selera makan siangmu! Tidak perlu bingung harus membelinya dimana karena kamu membisa membuatnya sendiri di rumah ๐Ÿ™ . Bahan yang diperlukan: - Cabai merah ..... 200 gr - Cabai rawit .... 5 buah - Bawang putih ..... 5 siung - Minyak goreng ..... 50 ml - Air ..... 50 ml . - Wortel ..... 1 buah - Tomat ..... 1 buah - Bumbu kaldu ..... secukupnya - Garam & lada ..... secukupnya - Cumi besar ..... 200 gr - Buncis ..... secukupnya . . . . #cchannel #cchannelid #cchannelfood #cchannelfoodid #cumi #cumisambalmerah #sajiansedap #resepnusantara #savory #tasty #yummy #insiderfood #inspirasimemasak #goodfood #menuseafood #resepcumi #masakcumi #masak #masakmasak #cookingtutorial

5

pipih_el_mahbub

LittleHappyWithMommmyyyKecceehhh ๐Ÿ˜ #arisan #menuseafood #dcbluewhite

1

annajunne

๐ŸฝDinner..Luapkan emosi dengan menyantap habis semua seafood ini..haha๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜โœŒ๐Ÿ’ช๐Ÿ‘ . . . #bismilah #๐Ÿฝ๐Ÿด #melahap #menuseafood #kepitingsauspadang #udangsaostelurasin #ikanpedasmanis #kangkungtaucho #lemontea๐Ÿ‹ #airmineral #ikanbakar #sambalmangga #sambalterasi #hehe #๐Ÿ˜๐Ÿ˜ #mantap #like4like #love #๐Ÿ˜˜ #instagood #follow #latepostโœŒ #3318 #myfavoritethings

0

gdmelamine

#Repost from @cchannel_food_id ใƒปใƒปใƒป Menu rajungan yang biasanya kamu temui di restoran, dengan resep ala Chef Sandy ini kamu bisa membuatnya sendiri di rumah! ๐Ÿฆ€ . Bahan yang diperlukan: - Butter ..... 25 gr - Bawang bombai ..... 1/2 buah - Bawang putih halus ..... 1 sdm - Cabai merah halus ..... 1 sdm - Jahe iris ..... 1 ruas - Saus tomat ..... 2 sdm - AIr kaldu ..... 250 ml - Daun jeruk ..... 3 lembur - Cabai merah ..... 25 gr - Telur ..... 2 butir - Rajungan rebus ..... 250 gr - Garam & lada ..... 1 sdt - Daun bawang ..... 25 gr . . . . #cchannel #cchannelid #cchannelfood #cchannelfoodid #rajungan #rajungansauspadang #traditionalfood #makanantradisional #masakantradisional #sajiansedap #resepnusantara #tasty #yummy #insiderfood #inspirasimemasak #goodfood #menuseafood #reseprajungan #masakrajungan #cookingtutorial

1

cchannel_food_id

Menu rajungan yang biasanya kamu temui di restoran, dengan resep ala Chef Sandy ini kamu bisa membuatnya sendiri di rumah! ๐Ÿฆ€ . Bahan yang diperlukan: - Butter ..... 25 gr - Bawang bombai ..... 1/2 buah - Bawang putih halus ..... 1 sdm - Cabai merah halus ..... 1 sdm - Jahe iris ..... 1 ruas - Saus tomat ..... 2 sdm - AIr kaldu ..... 250 ml - Daun jeruk ..... 3 lembur - Cabai merah ..... 25 gr - Telur ..... 2 butir - Rajungan rebus ..... 250 gr - Garam & lada ..... 1 sdt - Daun bawang ..... 25 gr . . . . #cchannel #cchannelid #cchannelfood #cchannelfoodid #rajungan #rajungansauspadang #traditionalfood #makanantradisional #masakantradisional #sajiansedap #resepnusantara #tasty #yummy #insiderfood #inspirasimemasak #goodfood #menuseafood #reseprajungan #masakrajungan #cookingtutorial

2

affinitygroupfoodmarketing

A delicious "twist" on Taco Tuesday! ๐Ÿ™Œ๐ŸŒฎ #Repost @kpseafood ใƒปใƒปใƒป Make #TacoTuesday more exciting with a Twisted Calamari Taco. It's a taco with a twist! See link in bio for full recipe. . . . #kpseafood #SeaTasteEnjoy #Calamari #Seafood2xwk #Foodservice #TacoTuesday #Lent2018 #Seafood #Calamari #MenuSeafood #MenuPlanning

2

kpseafood

Make #TacoTuesday more exciting with a Twisted Calamari Taco. It's a taco with a twist! See link in bio for full recipe. . . . #kpseafood #SeaTasteEnjoy #Calamari #Seafood2xwk #Foodservice #TacoTuesday #Lent2018 #Seafood #Calamari #MenuSeafood #MenuPlanning

0

mamidarecipe

0

cchannel_food_id

Menu selanjutnya adalah Honey Garlic Shrimp. Jika kamu bingung makanan laut apa lagi untuk menu dietmu, kamu bisa mencoba ini di rumah. Mudah dan lezat! ๐Ÿฆ . . . . #cchannel #cchannelid #cchannelfood #cchannelfoodid #bloodtypeO #menudiet #menuseafood #menuudang

0