Sahabatselamanya Photos & Videos on Instagram

Report inappropriate content

mdnaimm__

Sahabat yang tak pernah putus bagi semangat selama 4 tahun.Aku harap lepasni kita tak berpisah.Rindu❀ #sahabatselamanya

0

cubby_967

Bertahun tahun ku lewati , hingga sekarang ,hanya tinggal beberapa bulan #sahabatselamanya

0

annassyamgr_

0

program_wakafalquran

Alhamdulilllah Allah hadirkan sahabat2 yang sgt hebat..mereka adaah pembakar semangat kita. #sahabatselamanya #jangansombong

0

emysoleysoley

2

amerleyoo94

Sblom ni bosskur xpernah post at personal ig.. Sbb ramai yg raquest sruh post at sini.. So bosskur pnuhkan prmintaan korang... Assalamualaikum n slamat pagi alls... Harini bosskur nak bgi harga istimewa... So berminat cpt2 DM... πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ» πŸŽ’TITEN LINE BACKPACKπŸŽ’ HARGA & TERMASUK POSTAGE: RM45 SM/SS COLOUR: βœ… green βœ… brown MATERIALS: CANVAS UKURAN BAG: 33cm(L)x14cm(W)x46cm(H) READY STOCK πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ» #sahabat #susahpayah #susahsenangbersama #kawanbukanlawan #sahabatselamanya #likeforlikes #like4like #instagood #insta #followme #followback #follow #happy #instafamous #instadaily #instalike #instacool #instamoment #jangankecam #kronianakmuda #followtofollow #malaysiakini #sukasuka #likker #sukahatiakulah #kiniviral #kecamlah #tiktokmusically @instagram @instafollower @insta.daily @amirullah120 @syahdanacah08

0

sahabat.kecil_

4

kelibat_anak_pantai_timur

Hujan Membasahi Bumi Selamat Pagi 😎 #SahabatSelamanya πŸ€ͺ

2

nhy_nkmh

Sahabat laksana cahaya... Ia sangat terlihat di saat-saat yang gelap. Ia adalah seseorang yang kalau kau berduka, engkau mengingatnya. Sebab ia laksana pohon teduh. Tempat jiwamu istirah di bawah naungan kedamaian. Engkau boleh lupa terhadap sahabatmu, akan tetapi pengorbanannya yang memaksamu untuk menghormatinya. Di saat engkau melupakannya, Tuhan akan memaksamu untuk mengenang setiap detil kebahagiaan yang pernah ia berikan kepadamu... Dan engkau tak bisa melupakannya. Seberapapun panjang langkahmu menempuh perjalanan ini, hanya taburan bunga-bunga kebahagiaan manakala di sampingmu ada seorang sahabat yang setia. Seberapapun jauhnya tujuanmu, semua terasa begitu menyenangkan sebab ada seseorang yang membuatmu tersenyum. . . . ❀️❀️❀️ #sahabatsejati#sahabatsejatiku #sahabatmuslimah#sahabatsurga#sahabatsurgaku#sahabatfillah#sahabatselamanya#sahabathijrah#sahabatakhirat

0

ichda_pk

Best friend dorever #sahabatsejati #sahabatselamanya

0

revi.san

2

kumpulan_qoutes23

Jangan lupa follow, like, dan comment ya teman teman, agar bisa lebih mensupport aku untuk upload hampir setiap hari, Terima kasihπŸ˜˜πŸ’• #katakataindah #motivasihidup #inovasi #like #instagram #semangat #katakatakeren #likeforlikes #pejuangkangen #dagelan #penyambutsenja #pathdaily #pathbaper #pathdailystory#katakatakeren#katakataremaja#katakatahati#katasahabat#sahabatsejati#sahabatselamanya#f4f#i4i#fff#hitskekinian#kenanganterindah#remajakekinian#likeforlikes#sahabatku#katakataku#katakataislami#like4like#katahariini

0

nrsyid27_

Xpernah mengecewakan😊 #setbajuputih #sahabatselamanya #sentiasabersama

0

nisaa.zahra_

1

aainlahjambuofficial

#repost @supportpelawak :Peserta seterusnya yang merupakan peserta senior dan akan bersaing di pentas Maharaja Lawak Mega 2018, gabungan baru iaitu Taman !!! βœ¨πŸ’«βœ¨ Wahh kali ini Tauke berganding dengan juara Raja Lawak 5 iaitu Man ! 🌟 Adakah gandingan kali ini akan membuahkan hasil buat mereka berdua untuk terus mengekalkan nama sebagai pelawak tersohor di Malaysia ? πŸ‘‘πŸŒŸπŸ‘‘ Berbekalkan pengalaman yg dimiliki oleh kedua2 pelawak hebat ini pastinya mereka mampu membentuk chemistry dalam tempoh yg singkat dan inshaAllah kumpulan ini bakal menggegarkan industri lawak tanah air dengan bermula di pentas Maharaja Lawak Mega 2018 πŸ‘ Tetapi mereka juga pernah bergabung sebelum ini dengan menyertai Lawak Vaganza Hot Fm dan nama kumpulan mereka adalah Rock, boleh ditonton persembahan mereka di youtube⚑️ Disitu juga boleh dilihat bahawa mereka mampu berlawak berdua dan sering menimbulkan gelak ketawa dgn idea2 kreatif ✨ Jadi, berkemungkinan besar kumpulan Taman ini juga berpeluang untuk menempah tempat di final MLM 2018 jika mereka dapat beri yg terbaik setiap minggu πŸ’« Man Raja Lawak juga terakhir sekali muncul di pentas MLM adalah 4 tahun lalu semasa menyertai MLM 2014 bersama kumpulan Samurai, dan kini Man yg merupakan Juara Raja Lawak 5 boleh dikatakan membuat Comeback dengan mengisi kekosongan sebagai partner Tauke untuk beraksi di pentas besar ini dan moga2 pelawak senior tidak akan hilang begitu sahaja serta mampu untuk menghiburkan semua rakyat Malaysia⚑️ Saingan di MLM akan semakin sengit dgn kehadiran kumpulan Taman ! 🌟 Padatkan persembahan anda dengan punchline ! 🌟 Munculkan trademark2 baru πŸ’« Lu pelawak, hiburkan orang ! πŸ’« Muka Legend, tapi dalam hati ada Taman πŸ‘ Adakah tagline keramat kumpulan Jambu akan diubah sedikit dan digunakan semula oleh kumpulan ini ? ✨ Jika benar, pasti aura kumpulan mereka semakin bertambah dan menyengat πŸ‘‘ Jom sama2 kita saksikan Taman yg akan menggegarkan pentas Maharaja Lawak Mega 2018 bermula 2 november ini setiap jumaat 10 mlm di Astro Warna ✨🌟✨ #mlm2018 #taman #mukalegendtapidalamhatiadataman #senior #legend #idola #gabunganbaru #chemistry #keserasian #jambu #rajalawak5 #arwahpakyus #dalamkenangan #sahabatselamanya #jangani

1

cgbundleshop

0

dakwahislamiaah

0

lucy_loe

Holla.. Kita berempat sahabatan dari SMA ampe sekarang umur udah hampir kepala 4 πŸ˜… dan bakalan ampe opa oma loh.. . Aku, Rini ama Beben adalah penghuni asrama, sedangkan yang satunya, yang gede sendiri itu adalah penghuni asrama abal2🀣 . Seneng banget ketemu kalian semua😍 Sedih sekali karena cuma sebentar aja, kurang lamaπŸ˜‘ Tapi disyukuri saja ya, yang penting kita masih bisa bertemu dan kangen2anπŸ€— . Here's to the months that turned into years with friends that turned into family❀ . #temensma #sahabatsma #sahabatsekolah #alumnismacorjesu #alumniasramacorjesu #temanjadisaudara #sahabatselamanya

8

ayapsajee_

0

mr.kening_tebal

Thanks sahabat @mr.misai #sahabatselamanya #susahsenangbersama

1

jimmymocho

Alhamdulilah dipertambahan usia dihari spesial yang utama adalah dirayakan sama orang2 spesial. Utamanya bareng sahabat yang sudah jadi sodara makasih mbon n mbut... πŸ˜‡πŸ˜šπŸ˜ . . #sahabat #sahabatselamanya

6

anggievierhobs

Menyatukan perbedaan itu tak mudah.... Memiliki satu kesepakatan itu sulit... Jika benar di katakan benar.. jika salah di katakan salah itu lah yang dilakukan... Dari pertemuan yang kurang lebih 5 tahun yang lalu di perantauan.... Dari rekan kerja...menjadi teman...trus memasuki kata sahabat dan akhirnya jadi KELUARGA .... yang selalu suport hal2 positive ... yang paling penting saling menghargai dan memahami dengan beraneka ragam perbedaan usia, selanjutnya Takdir yang menyatukan persahabatan ini... #BFF#RealFriends#antiMerajukMerajukan#antijulid#kalongomongmikirinAtiorang#sahabatselamanya#gonnamissyouall πŸ€—πŸ˜ŠπŸ€—πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ€—πŸ€—πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ€—πŸ˜Š

0

tripletsquad

1

shahrul_ej646

Warna warni. .umpama mcm khidupan.. Ad duka ad gumbira😊😊.. Tp lbih indah jika d waktu duka SAHABAT SEJATI sentiasa bersamaπŸ’ͺπŸ’ͺ🀝 #collectorcricket #gshocklover❀️ #sahabatselamanya

3

nazae85

Keseruan pergi bareng, banyak teman banyak rezeki, selalu bersyukur , refreshing menikmati keindahan alam biar mata ngg sepet liat layar kotak terus..... #sahabatselamanya #selalubersyukur #keepsmile #wisatalokal #cobanrondo

0

widyabahri25

HABEDE SOBI GUE @nanaviia ampe ngantuk nungguin die doang ye pay @deviirahmaa #sayangkalian #sahabatselamanya

2

pemuda.islam.d

Tak ada yang sia sia di dalam hidup mu, semua itu berarti dalam hidup mu hargai lah orang yang sekarang sedang bersamamu,maka hargai dia yang mau berjuang bersamamu. Karena kau tidak akan mendapatkan seseorang yang seperti dia lagi jika kau menyia-nyiakan dan tidak menghargainya. Dan hargai lah yang orang membuat hidup mu hancur dan jadikan dia pelajaran -imran #alquran#imran#majelisislam#pemudaislam#islam#muslim#palu#sahabat#sahabatsejati#sahabathidupdanmati#sahabatselamanya#duniaakhirat#pemuda sejati

0

ayobrazak03

5

diddymaq

Sahabat yang beriman... ibarat mentari yang menyinar... Sahabat yang setia.... bagai pewangi yang mengharumkan... Sahabat sejati... menjadi pendorong impian. Terima Kasih buat semua Sahabat sy. #sahabatselamanya #alwayssmiletoall

3

akif_fanan

Setiap manusia mempunyai sahabat kerana sahabat merupakan teman ketika sng dan susah.Sahabat juga merupakan pemberi semangat untuk meneruskan perjuangan #halaqahustazzaimfeatustazsalah #sahabatselamanya #taknakgaduhdahh #kawansemula

0

fara.fadila2

Stay3🐣 #sahabatselamanya#3 #darikecil #seperjuangan

0

fairuz_irwan

Kenangan Yg bermakna dan menambah pelbagai ilmu yg x terduga... Yayasan Dakwah Islamiah MalaysiaπŸ‘πŸ‘πŸ‘ #today #greatmoments #yadim #sahabatselamanya

0

raewellmina

Sejarawan Thomas Carlyle menulis, sebutkan padaku nama-nama orang besar. Maka akan aku ceritakan padamu seperti apa sejarah dunia. Bagi Carlyle, sejarah adalah kumpulan tindakan orang-orang besar saja. Agaknya Carlyle lupa, sejarah takkan berjalan tanpa ada tangan-tangan kecil tak bernama, yang sering tak ditulis di buku sejarah. Dan hari ini Daihatsu Festival 2018, menuliskan sejarah baru. Sebuah catatan manis di penghujung tahun. Yang mungkin suatu saat akan dilupakan dan dilampaui capaiannya. Namun bagi kami yang ada di foto ini, sejarah manis hari ini akan terkenang abadi... dan kami mesti bersiap untuk membuat sejarah baru. Karena akhir sesuatu adalah awal sesuatu yang baru. Bosque semua keren luar biasa. @azizsaja @finkyvd @indra_inset @titananoda @iyokmenggeliat @bungns17 @latifahamaliaa @deny_sudarno @pinanditaindra #daihatsufestival #daihatsu #daihatsusahabatku #puteridaihatsu #astra #astradaihatsumotor #abcbsd #astrabiscenterbsd #sahabatpetualang #sahabatmuda #sahabatgaya #astradaihatsu #sahabatselamanya #sahabatbisnis #sahabatkeluargabaru #tradein #tradeindaihatsu

5

phong.bv

Tamat sudah sabtu yg bermakna😝 @adibamyr @haikal.hsham_ @are_reh76 @_sanep @asyraf_saadon@eby_huii #angkatantenteramalaysia #pusasda #sahabatselamanya

3

lpm_sepingganraya

0

kuzi_yakuza

Terima kasih kepada org yg masih setia dan tanpa jemu melayan kerenah aku terima baik buruk aku..πŸ™πŸ™πŸ™ #akutetapaku #sahabatselamanya #serammalam #normalisboring #tetaphappy

2

lpm_sepingganraya

Kolaborasi Kampoeng 91 dg ibu dian/ibu sari utk program TRAUMA HEALING anak2 pengungsi korban gempa bumi & tsunami Sulteng di Embarkasi Haji Batakan ... #kampoeng91 #sahabatselamanya #saturday #sabtu #weekend #holiday #sepingganraya #lpmsepingganraya #balikpapan #kaltim #love #beautiful #children #followforfollowback #followforfollowindonesia #followforfollowers #followforfollowme #followforfollower #indonesia

2

eeqbal_official

Cumil ka kamek nih? Cuba komen sikit Mahu lihat .. Geng Sekulah Menengah Selamat Pengantin Baru Paen Bobot !! Dah Off Market dah kau !! Tahniah semoga kekal hingga ke jannah #diarisyeikh #exsdasa #sdasarian #sahabatselamanya

3

masitha_itha

Klo direncanakan batal terus yaa @ajeng_endah_pujowati .. ga direncanakan malah ketemu.. πŸ€—πŸ€— Besok lanjut yuukkk.. 😘😘 #bff #usedtobemyteam #sahabatselamanya

7

hkalyama_

1

imanhkimi4

Alhamdulillah dapat No.2πŸ˜ŠπŸ…πŸ…πŸ… All The Best, Because we are The BestπŸ’ͺπŸ’ͺ #SISK⚽ πŸ“Έ@imanashraf_official #SKSAUJANAIMPIAN #Lasttournementsekolah #assist #goodgame #menangkalahadatpermainanπŸ†#sahabatselamanya #TheBestNeverRest #wakilsekolah

3

imaj1910

0

awie_1979

Assalamualaikum... β€œSelamat Pengantin Baru Sahabatku Kecik” Tahniah...!!! Semoga Kekal bahagia Hingga Keakhir Hayat... #sahabatselamanya #pionmansyen #awiekokoi #gengbajubatik

4

lpm_sepingganraya

Kampoeng 91 bersama tim ibu dian & ibu sari berbagi keceriaan dg anak2 pengungsi korban gempa bumi & tsunami Sulteng di Embarkasi Haji Batakan ..... #kampoeng91 #sahabatselamanya #saturday #weekend #prayforpalu #prayfordonggala #prayforsulteng #children #refugees #traumahealing #followforfollowback #likeforfollow #followforlike #followformore #followforlikes #indonesia

2

zulfazli_amri

0

rendioptadistira

Perkenalan dengan kalian tidak bisa dibilang biasa, belum kenal udah ketawa-tawa karna cerita lucu kalian. Lebih baik punya sahabat yang blak-blakan dan ceplas ceplos dari pada punya sahabat yg lain di depan lain dibelakang, Gw berharap persahabatan ini gk cuma sampai disini aja walaupun kita udh sibuk masing-masing suatu hari nnti. Ingatlah hari ini!!! I will miss All of U guys 😘 @ahmadismailfarizzy (kkupin) @anggunapriandari (gempita) @dharmaasp (babangselfie) @erikaningtyas20 (amora) @vijayeffendisofyan (arsya) @inda_maulida (bilqies) @rendioptadistira (ddipin) #friends #friendship #friendsforever #sahabatsejati #sahabat #sahabatselamanya #photography #photostudio #photoshoot #yudisium #sumpahprofesi #sumpahners #sumpahperawat #yudisiumners #yudisiumperawat #perawat #ners #universitasmalahayati #bandarlampung #lampung #picoftheday #pictureoftheday #couple

2

sahabat_loyal

0

siskasundari08

Tetaplah menjadi sahabat di segala cuaca taher πŸ‘­πŸ˜™ #selamatharisantrinasional #sahabatsurga #sahabatsejati #sahabatmuslimah #sahabatkecil #sahabatselamanya

1

kumpulan_qoutes23

Jangan lupa follow, like, dan comment ya teman teman, agar bisa lebih mensupport aku untuk upload hampir setiap hari, Terima kasihπŸ˜˜πŸ’• #katakataindah #motivasihidup #inovasi #like #instagram #semangat #katakatakeren #likeforlikes #pejuangkangen #dagelan #penyambutsenja #pathdaily #pathbaper #pathdailystory#katakatakeren#katakataremaja#katakatahati#katasahabat#sahabatsejati#sahabatselamanya#ifi#i4i#fff#hitskekinian#kenanganterindah#remajakekinian#likeforlikes#sahabatku#katakataku#katakataislami#islamihariini#katahariini

0

faris_freeze.fr

1

haikal_14818

Sahabat yg baik susah untuk ditemukan,lebih baik sulit untuk ditinggalkan,dan tidak mungkin untuk dilupakan #MP19i #sahabatselamanya #Gksukaabaikan!!!

2

izwana_muwana

0

oktaviaa.sgn_

#Otamly#SahabatSelamanya#forever

0

emysoleysoley

0

raja.dania

5

azzuddin88

Happy di pantai famliy mpv 2018 #sahabatselamanya

0

muhddanial_05

0

aiman_man_

3

its.cstaof.lovers

7

nrl_2209

my artwork for friendsπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ’ž #Sahabatselamanya

0

naylatv

Happy birtday!!! #ulangtahun #ultahsahabat #takanpernahputus #sahabatsejati #sahabatselamanya #sahabaat #takpernahlupa #takpernahlupaamasahabat - Semoga panjang umur - Sehat selalu - Tambah setia ama gua - Makin pinter - Tambah sayang ama ortu,ama gua juga wkwk - Tambah manis,tambah di sayang ama f....

3

_kodenn

Selalu adaπŸ’œπŸ˜‹ #Repost #sahabatselamanya

0

budien_92

Pulang... Marilah Pulang... Marilah Pulang... Bersama2.... Selesai Sudah Percutian Pendek Kami... Ada Masa Panjang Umur Kita Jumpa Lagi Yer Cameron Highlands.... Bye Pahang... Hai Jay Bee...... #KamiBudakJDT #SahabatLari #SahabatFutsal #SahabatKampung #SahabatMakan #SahabatSejati #SahabatSelamanya #JadikanPolaroid #ShortVacay #CameronHighlands

0

muhamad.izaham

Demi satu persahabatan sanggup buat apa saja. #Sahabatselamanya #sabarituindah❀️

0

eqwal_daniel

Thanks guys aq akan rindukan korang And goodluck for SPM guys jangan lupakan persahabatan kita ni #spmdihadapan #sahabatselamanya #goodluckspm #rindukorang

5

official_multimedia_crazy

1

radit_n_jani99

Dari Kecil Sampai Ke Besar Tetap Bersama #SahabatSelamanya

0

she_superfitmom

MANUSIA BUKAN MALAIKAT😊 . . Jangan pernah membiarkan diri diselubungi fikiran2 negatif. . Jadilah insan yg sentiasa menyenangi orang lain. . . I have tried to turn into a more positive personπŸ˜‰πŸ’ͺ🏼 . . Ups and downs. Bangkit dan Tersungkur. Mana satu pilihan anda?☺️ . . #TrustALLAH #ManusiaMampuBerubah #InsanYangMencariAuraPositif #TinggalkanNegatif #HidupHanyaSementara #SahabatSelamanya #AntaraAkuDanDIA #RakyatMarhaen

0

aqif_pp

#gengmzms #exmrsmmzms #buddies #eminem #batch0711 #jbmzms #masihberhubung #minigathering #ikanbakar #orangkapal #belanja #kenyang #senanghati #puashati #sahabatselamanya #gengbakalkawin #ootd #wefie #mozang #terbaikbosskur p/s: terima kasih abg kapal utk tahun yg kedua makan beso 😘😘 semoga murah rezeki boskurr. aminn 🀲🏻🀲🏻

0

mr.frends

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ ngopi ngopi bareng genk kopler emang seruu kwkwkwk banyak cerita di Warkop @mr.frends πŸ˜‚πŸ˜‚ β˜•β˜•β˜• #warkopmrfrend #warkopsidoarjo #warkopsederhana #ngumpulasik #nongkrong #warkopsukodono #sukodono #sukodonosidoarjo #monggongopi #ngopisantai #ngopi #sahabatsejati #temanasyik #tanpabatas #sahabatselamanya #vapeindo #vapore #vapemedia #hexohm

18

wanismailewanmahmud

0

_hakimjr01

Rindu Alonggg😭 Bila laa hg nk mai Malaysia πŸ˜ͺ Makin hemsem dohhh, mesti ramai peminat, teringin nk jadi mcm hgπŸ˜‚ Dok kat Algeria tu doakan aq cpt khatam Alquran, pleaseee.... πŸ‘Kawan yg selalu bgi kate2 semangat kat aq, tq #sahabatselamanya

4

nfaz._

πŸ˜‰β€ @rabiyatultaifor_ @nrwrdinaaa_ @nrsuhada_daa @athkah_shluzi @its.tienn @_tieyrxh @frh_wheda . . . . . . . . . #kerjakhusus#sahabatselamanya#kawanvssahabat #kebahagiaankuπŸ˜˜πŸ’ž#myhappiness#secfamily. #ootd#vcso#vcsocam#vcsofilters

8

syafiqoh.h

7

rivaldoalfath__

perpisahan tercipta karena akan ada sebuah pertemuan selanjutnya yang akan lebih indah 😭 #takkanterlupakan πŸ’• ⚫#perpisahantelahtiba ⚫#kartaberpisah ⚫#sahabatselamanya by @6b.kartaa18

2

rahma_aa06

1

_ttiita

Seandainya waktu bisa ku putar kembali . . . #sahabatselamanya #happy

0