Salamjumaat Photos & Videos on Instagram

Report inappropriate content

lawak.amerika

Admin usha polaroid inspired dkt @polaroidcomelbyshafiqah ni memang AWESOME! Yg paling best nyaa 💯% WATERPROOF. Korang jangan simpan je gambar yg berlambak dkt phone tuu, kita buat polaroid mcm customer @polaroidcomelbyshafiqah niii. COOL GILA WEHH 😎 50 sen jee sekeping. Skrg tgh ada PROMO tk masuk akal seller nii buat. Better korang grab sblm berlakunya seribu sesalan 😭😣

3

tudung4kids

Hanya RM15 SAHAJA!! Tudung Instant Shawl memastikan stylista cilik dapat bergaya dengan penuh selesa. Menjadi ‘All time favourites’ kepada ramai kanak-kanak. . 💕Tudung Instant Shawl satu muka 💕100% kain ‘cotton lycra’ – sangat lembut dan sangat sejuk. 💕Hiasan SUNFLOWER lace 💕4 corak warna menarik dan ceria 💕4 saiz – S (1-2 tahun), M (3-5 tahun) , L (6-8 tahun), XL (9-12 tahun) . Jom dapatkan sekarang dgn HARGA SUPER JIMAT!! 💵RM15 📦Pos RM8/RM12 . 🔖Klik link wasap di profail @tudung4kids untuk pembelian . . #tudung4kids #kidstudung #kidsshawl #tudungkanak2 #instantshawlkanakkanak #tudungkanakkanak #hijabkids #kidshijab #shawlbudak #instantshawlkids #instantshawlbudak #littlemuslimah #shawlkanakkanak #tudungbudakmurah #shawlduamuka #tudungbudak #tudungrayabudak #ruangrezekihanania #laraalana #aaisyahdhiarana #minaz #bazaarpaknil #sayajual2018 #tudungmurahmalaysia #salamjumaat #aurainsta #aurainstabatch19 #ajimaura #terapiinstagram

0

tudung4kids

Hanya RM15 SAHAJA!! Tudung Instant Shawl memastikan stylista cilik dapat bergaya dengan penuh selesa. Menjadi ‘All time favourites’ kepada ramai kanak-kanak. . 💕Tudung Instant Shawl satu muka 💕100% kain ‘cotton lycra’ – sangat lembut dan sangat sejuk. 💕Hiasan SUNFLOWER lace 💕4 corak warna menarik dan ceria 💕2 saiz – S (1-2 tahun), M (3-5 tahun) . . Jom dapatkan sekarang dgn HARGA SUPER JIMAT!! 💵RM15 📦Pos RM8/RM12 . 🔖Klik link wasap di profail @tudung4kids untuk pembelian . . #tudung4kids #kidstudung #kidsshawl #tudungkanak2 #instantshawlkanakkanak #tudungkanakkanak #hijabkids #kidshijab #shawlbudak #instantshawlkids #instantshawlbudak #littlemuslimah #shawlkanakkanak #tudungbudakmurah #shawlduamuka #tudungbudak #tudungrayabudak #ruangrezekihanania #laraalana #aaisyahdhiarana #minaz #bazaarpaknil #sayajual2018 #tudungmurahmalaysia #salamjumaat #aurainsta #aurainstabatch19 #ajimaura #terapiinstagram

0

irdmalaysia

🇲🇾 JITRA: Projek madu kelulut yang diusahakan secara suka-suka pada awalnya di Kampung Lembah Arang, Wang Tepus, di sini, tiga tahun kini menjadi sumber pendapatan kepada Madrasah Tahfiz Taufiqillah. Hasil madu kelulut dari 120 sarang yang diusahakan madrasah itu sangat memberangsangkan dan ia dijual pada harga RM30 bagi setiap 120 gram sehingga membolehkan pengusahanya memperolehi pendapatan sekitar RM14,000 sebulan. Malah pada musim bunga, hasil madu amat menggalakkan sehingga mampu dituai mencecah 100 kilogram (kg), dengan hasil jualan RM24,000. Pengetua Madrasah Tahfiz Taufiqillah, Auzaid Ismail, 44, berkata wang hasil jualan madu digunakan untuk membayar bil elektrik madrasah kira-kira RM1,500 setiap bulan. . “ Ia dapatlah menampung sedikit perbelanjaan madrasah yang mencecah RM20,000 sebulan. . “Tujuh puluh peratus pelajar di sini adalah anak yatim, orang miskin serta mualaf. Mereka tidak dikenakan yuran, manakala bagi keluarga yang berkemampuan, yuran hanya RM180 sebulan,” katanya. Auzaid yang mengasaskan madrasah terbabit sejak 2013 berkata, beliau memulakan projek madu kelulut itu itu pada awal 2015, dengan hanya dua sarang untuk kegunaannya sekeluarga. Namun, semakin pelajar menunjukkan minat dengan projek itu dan hasilnya, beliau menambah bilangan sarang sehingga mencecah 120 sarang ketika ini. Pada peringkat awal, Auzaid berkata, beliau tidak mempunyai ilmu mengenai kelulut menyebabkan lebah itu meninggalkan sarangnya. Beliau kemudian bertemu dengan seorang pensyarah dari Politeknik Sultan Abdul Halim (POLIMAS) di sini, yang mengajarnya secara praktikal teknik penjagaan kelulut. Sarang kelulut diletakkan di bawah pokok serta lereng bukit dan ia kini menjadi seperti sebuah taman yang dinamakan Taufiqillah Stingless Bee Farm. Beliau kini sedang membina sebuah galeri untuk menyimpan dan menjual madu, yang dijangka siap pada awal tahun depan. . “Seiring dengan keindahan taman kelulut di lereng bukit serta pelbagai pokok bunga yang ditanam, pastinya ladang kelulut ini boleh dijadikan pusat agro-pelancongan Islamik tidak lama lagi,” katanya. Sambungan👇👇 .

9

nomadianlifestyle

3

baby_dedobot

NEW ARRIVAL 😍😍😍 Tilam baby comel dengan 9 pilihan design yg sangat comel😍 Harga OFFER RM99 FREE POS SM untuk setiap 1 set...😍 Setiap set ada 5 item: 1 x pilow 2 x bolster 1 x bed (cover size ): 65 x 90cm 1 toto baby (Toto baby size) : 65x 90cm Isi tilam fibre tau..bukan kekabu....Material cover 100% cotton 😍 WhatsApp 0164541687 😊 #assalamualaikum #selamatpetang #selamatpagi #selamatmalam #salamjumaat #tilambabymurah #tilambabycomel #katilbabycomel #katilbabymurahmalaysia #barangbabyoffer #tilambaby #tilambabycottonmurah #tilambabycotton #bazaarpaknil #barangbabyviral #barangbabyterkini #barangviral #babybeddingsetmurah #babymatmurah #tempattidurbabymurah #tilambayimurah

2

baby_dedobot

NEW ARRIVAL 😍😍😍 Tilam baby comel dengan 9 pilihan design yg sangat comel😍 Harga OFFER RM99 FREE POS SM untuk setiap 1 set...😍 Setiap set ada 5 item: 1 x pilow 2 x bolster 1 x bed (cover size ): 65 x 90cm 1 toto baby (Toto baby size) : 65x 90cm Isi tilam fibre tau..bukan kekabu....Material cover 100% cotton 😍 WhatsApp 0164541687 😊 #assalamualaikum #selamatpetang #selamatpagi #selamatmalam #salamjumaat #tilambabymurah #tilambabycomel #katilbabycomel #katilbabymurahmalaysia #barangbabyoffer #tilambaby #tilambabycottonmurah #tilambabycotton #bazaarpaknil #barangbabyviral #barangbabyterkini #barangviral #babybeddingsetmurah #babymatmurah #tempattidurbabymurah #tilambayimurah

1

dakwahtauhid.id

Bagi yang like dan komen 'Amin', semoga Allah Ta'ala memberi kemudahan dalam mencari rezeki. DOA KETIKA SEMPIT REJEKI Allaahumma innii as-aluka min fadhlika wa rohmatik, fa-innahu laa yamlikuhaa illaa anta. Ya Allah, aku memohon kepada-Mu akan sebagian karunia-Mu dan rahmat-Mu, karena sesungguhnya tidak ada yang memilikinya kecuali Engkau. HR. Abu Nu'aim dalam al Hilyah dan Thabrani dalam al Mu'jam al Kabir. Al Haitsami mengatakan, "Diriwayatkan oleh Thabrani dan para perawinya adalah perawi kitab shahih selain Muhammad bin Ziyad al Burjumi dan dia adalah perawi yang tsiqoh." Al Albani dalam Silsilah Shahihah no 1543 mengatakan, "Sanadnya menurutku shahih." Dalam Shahih al Jami' no 1278 al albani juga mengatakan "shahih”. Dari Murrah dari Abdullah bin Mas'ud, "Nabi mendapatkan tamu. Beliau lantas mengutus seseorang untuk menemui para isteri beliau, barangkali ada yang punya makanan, namun ternyata tidak ada satu pun isteri beliau yang punya makanan yang bisa disuguhkan kepada tamu Nabi. Nabi lantas berdoa: (doa di atas). Tak lama setelah itu beliau mendapatkan daging kambing panggang. Nabi lantas berkomentar, 'Ini adalah sebagian dari karunia-Nya. Kami sedang menunggu rahmat-Nya”. Hadits di atas diberi judul bab oleh Ibnu Abi Syaibah dalam al Mushannaf sebagai berikut: "Manakala seorang itu kelaparan atau mengalami kesempitan rizki bacaan doa seperti apa yang mesti dia ucapkan". Muslimah.salafy . . #rezekiallah #syukurselalu #rezekidariallah #murahrezeki #igmalaysia #syukuralhamdulillah #sarawak #alhamdulillahsyukur #jombeli #sentiasabersyukur #ampang #salamjumaat #selamatpetang #doayangbaikbaik #siscuba #jumaat #jumaatbarakah #selamatpagimalaysia #senyumselalu #salammaghrib #harisukannegara #doa #renungan #muhasabah #motivasiislami #renunganmalam #motivasihijrah #kabarsukacita #taqwa #tausyiahku @herbalsunnah @pusatbukusunnah @ajwakurmaku @fadkhera_id

6

aryzachiaseedhq

1

mamifa.natural.homemade

Let’s train your mind to see positive things in everythingggg❤️❤️ . Assalamualaikum and good morninggggg ❤️❤️ . #assalamualaikum #staypositive #naturalskincare #salamjumaat #roseoil #roseturkey #roseessentialoil #rose #beautyspray #facemist #settingspray #roseessentialoil #staypositive #skincare #parutjerawat #rose #rosemist #produkorganik

1

irdmalaysia

🇲🇾 MAKHACHKALA - DAGESTAN . Juara lightweight UFC, Khabib Nurmagomedov menolak tawaran AS$15 juta (kira-kira RM62.1 juta) untuk bertarung semula dengan Conor McGregor. Perkara itu disampaikan bapa saudara Khabib, Alex Nurmagomedov dalam satu temubual dengan akhbar Rusia, baru-baru ini. Sebaliknya, Alex berkata Khabib lebih teruja untuk bertemu Tony Ferguson. . "Dia mahu bertemu Tony sebelum bersara," kata Alex. Untuk rekod, (sejak 2015) Khabib dan Ferguson telah empat kali dipertemukan namun pertarungan mereka dibatalkan pada saat akhir ekoran masalah kecederaan. Selepas mengalahkan Anthony Pettis di UFC 229, Ferguson merasakan dirinya layak dipertemukan semula dengan Khabib. Dalam perkembangan berkaitan, sahabat karib dan rakan sparing Khabib di American Kickboxing Academy (AKA) Daniel Cormier berpendapat perlawanan tinju antara petarung Dagestan itu dan Floyd Mayweather sebagai tidak realistik. . "Tentu sukar. Saya bimbang Khabib ajak Mayweather bergusti, itu sudah tentu foul," katanya. Sebelum ini, Khabib secara bergurau melontarkan cabaran kepada Mayweather untuk perlawanan tinju. Susulan itu, bapa Khabib, Abdulmanap berkata jika pertarungan itu menjadi kenyataan beliau mahu Mike Tyson dan Anatoly Lomachenko berada dalam kem anaknya. - Sinar Follow 👉@irdmalaysia untuk info terkini & viral🔥 . .

10

nasihatislami_

3

palazzo.murah

Good morning semua! Ada yang ponteng sekolah ke hari ni? Kakak sampai awal betul opis hari ni. Terkezut mak kat rumah tuuu. . Btw, jemput cuci mata dulu ya. Nanti kakak update saiz . . #teamIM #blousemurah #sayajual #trustedseller #blousecantik #blouseafiyah #top #blousemurmer #ootd #blouselabuh #dreamblouse #bazar #top10 #topblouse #salamjumaat #aor #familygoals #mothetdaughter #newpromo #selamatharimalaysia #malaysiaku #promosihebat #palazzomurah #palazzocantik #teamiyliamalek #sifu #idolawanita #palazzo #teaser

0

irdmalaysia

🇲🇾 Seorang lelaki maut dijerut bajunya sendiri yang tersangkut pada eskalator kereta api bawah tanah di New York. Lelaki berusia 48 tahun itu ditemui tidak sedarkan diri di bahagian atas eskalator dengan sebahagian daripada bajunya tersepit dalam eskalator itu dan bahagian kolar baju menjerut lehernya. Menerusi laporan SkyNews, pegawai mengenal pasti mangsa sebagai Carlos Alvarez, menurut media AS. Pihak berkuasa telah dihubungi untuk melaporkan tentang seorang lelaki yang berkelakuan pelik di Stesen Intervale di Longwood, barat daya Bronx. Mereka tiba di stesen itu kira-kira jam 3.45 pagi waktu tempatan pada Ahad. Polis berjaya memotong baju yang dipakai lelaki itu dan membawanya ke Hospital Lincoln, tetapi dia kemudian meninggal dunia. Video pengawasan merakamkan usaha Alvarez untuk membebaskan dirinya tidak berjaya, lapor WPIX/Channel 11. The New York Post memetik seorang pekerja Pihak Berkuasa Pengangkutan Metropolitan (MTA) yang tidak dinamakan sebagai berkata bahawa ia adalah satu kemalangan yang mana seseorang telah terjatuh dan terseret naik ke atas. Seorang saksi, Giovanni Fernandez, memberitahu tabloid itu bahawa orang awam yang ada di situ cuba membantunya. . "Ketika saya keluar dari tren, saya nampak lelaki itu tersangkut di eskalator. . "Ramai orang mengelilinginya dan dia berada di bahagian atas. . "Saya nampak darah di kepalanya, kepalanya pecah dan dia tertiarap." Jurucakap MTA Shams Tarek berkata kejadian tragis dan luar biasa itu sedang disiasat. Sumber: Astro Awani Follow 👉@irdmalaysia untuk info terkini & viral🔥 . .

11

rina.husaini

0

lawak.tube

Ciannye mok tam tam ni. Cubit pipi kang . . PAID REVIEW di ig @lawak.amerika . Tekan link di bio ye untuk detail

73

lawak.amerika

🔥Lelong Lelong Lelong 🔥 . Jom bergaya dengan 👇🏻👇🏻👇🏻 Kasut Fila FN !!! ❤❤❤ . Pelbagai warna dan berkualiti . Boleh guna untuk - bergaya - bagi hadiah - OOTD . Saiz 36-40 Saiz 41-45 . Jangan risau barang semua ready stock dan tidak perlu tunggu lama-lama hanya 1-3 hari dah sampai !!! ❤ Yang mane berkenang boleh usha-usha di 👇🏻 . @duim.co @duim.co @duim.co

1

irdmalaysia

🇲🇾 ADAKAH ANDA KATEGORI SEPERTI DIBAWAH INI 👇 . 🌻️RAMBUT ANDA BOTAK ?? 🌻️UBAN ?? 🌻️GUGUR ?? 🌻️KELEMUMUR ?? 🌻JAMBANG TAK SEKATA ?? . NAK MELEBATKAN KEMBALI KESAN DLM MASA YANG SINGKAT . . LES CHAVEUX PRODUK PALING CEPAT BERKESAN. PRODUK PALING MURAH. . . DIJAMIN PERUBAHAN MASALAH ANDA SEAWAL ( 2 MINGGU ) TAK PERCAYA? . . 👫KHAS UNTUK LELAKI DAN WANITA👫 . Alhamdulillah ramai customer yang berpuas hati selepas memakai les chaveux dan mahu repeat order lagi. . HARGA SANGAT MAMPU MILIK😊 . RM38 SAHAJA ! . Boleh COD Area : 🚛 Padang Rengas 🚛 Kuala Kangsar . Juga POS 🚛 Seluruh Malaysia Berminat?? WhatsApp ke nombor dibawah👇 . 📱+6012-5360965 📱+6012-5360965 📱+6012-5360965 . Follow @thenoirstore @thenoirstore @thenoirstore #petuaturuntemurun #leschaveux #bajarambut #minyakjambang . .

2

baby_dedobot

BABY SAFETY FENCE...OFFER!!!RM135 FREE POS SM 😍😍 . AVAILABLE IN PINK, BLUE , RED ,GREEN AND ORANGE COLOR 🌻🌷🌼🌸💐🌹 . SESUAI UNTUK ANAK2 COMEL ANDA ..SAMBIL IBU BUAT KERJA RUMAH, ANAK2 BOLEH MAIN DALAM FENCE NI 😊😊😊😍 . Suitable for baby 6month to 5 years old kid Size : 113cm x 130 cm x 65 cm . 😎WhatsApp 0164541687 😎 . #babyfencemurah #babyfencemurahmalaysia #babyplaygym #babyplaygymmurahmalaysia #babyplayardmurah #babyplayardmalaysia #assalamualaikum #selamatpagi #selamatpetang #selamatmalam #salamjumaat #bazaarpaknil #barangviral #barangbabyoffer #barangbabyviral #baranganbayimurah #barangmainanmurah #kedaionlinemalaysia #kedaibarangbabymurahmalaysia #barangbabyterkini

5

onebyte.s

0

sharifahfahimah_official

Ada yang suka nutella disini? . 100gram nutella atau 1sudu nutella dianggarkan 546 kalori. Dimana anggaran tersebut bersamaan dgn nilai sepinggan nasi untuk makan tengahari kita. Memang konfem takkan turun berat walau tak ambil nasi.😲😲😲😲🤤🤤🤤 . Bila kalori sangat tinggi tengok pula kandungan gulanya. Err. Gulanya sahaja 55% drp jumlah berat nutella. Fuhh padu!😱😱😱 . Elakkan nutella semasa berdiet. Boleh ambil masa cheat day nanti. Cheat day hujung bulan tau 😉 . . Sharifah Fahimah +6016 675 8595 +6016 675 8595 . #eatcleanloseweight #onlinecoaching #tipskurus #tipsdiet #dietherbalife #dietatkins #dietkalori #jomkurus #sayanakkurus #tipskuruscepat #kuruscepat #malaypretty #makanandiet #produkkurus #ubatkurus #salamjumaat #gymmalaysia #celebrityfitnessmalaysia #dietcepat #kurusselepasbersalin #kurussebelumkahwin #tv3 #astroawani #sayajualubatkurus #kecilkanpeha #senamankurus #jomkurus #kempiskanperut #kurussihatmenawan

2

baby_dedobot

BEKAS PINGGAN..MADE FROM NON TOXIC PLASTIC....Ada penutup...Ada laluan untuk air mengalir keluar...So air takkan bertakung dalam bekas pinggan ni 😊 . OFFER!!! RM60 FREE POS SM . WHATSAPP 0164541687 . #assalamualaikum #selamatpagi #selamatpetang #selamattengahari #selamatmalam #salamjumaat #bekaspingganmurah #rakpingganmurah #bekaspinggan #rakpinggan #bekaspingganberpenutup #bekaspingganadapenutup #barangviral #bazaarpaknil #barangplastikmurah

10

irdmalaysia

🇲🇾 “KALAU boleh buat liputan pasal isu yang lebih pentinglah. Itu saya rasa lebih mustahak,” itu amaran Menteri Belia dan Sukan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman berikutan dikecam hebat di laman sosial selepas memuat naik gambarnya tidak berbaju sambil berendam dalam tab mandi. Ahli Parlimen Muar turut itu cuba memberikan ‘nasihat’ kepada para wartawan supaya lebih waspada ketika membuat laporan. Katanya, sepatutnya media perlu mencari bahan yang lebih mustahak untuk membuat laporan yang lebih penting pada masa hadapan. Katanya, media harus mengutamakan apa yang penting dahulu daripada melaporkan berita yang tidak sepatutnya. . “Saya baru komen pasal isu penting dalam Parlimen tadi. Saya cadangkan baik kamu fokus pasal itu juga,” katanya ketika ditemui media di lobi Parlimen hari ini. Semalam, Syed Saddiq bertindak memadam gambarnya tidak berbaju sambil berendam dalam tab mandi berisi ais yang dimuat naik di laman sosial. Beliau memuat naik gambarnya yang sedang menjalani terapi ais selepas perlawanan bola sepak persahabatan sempena Hari Sukan Negara 2018 Sabtu lalu. - H.Metro Follow 👉@irdmalaysia untuk info terkini & viral🔥 . .

109

irdmalaysia

🇲🇾 KUALA LUMPUR - Harga jualan runcit semua rokok akan dinaikkan dalam tempoh tiga minggu, selewat-lewatnya hujung bulan ini. Menteri Kesihatan, Dr Dzulkefly Ahmad berkata, harga produk tembakau termasuk rokok perlu dinaikkan apabila terdapat mana-mana cukai dinaikkan berdasarkan Peraturan 8A Peraturan-Peraturan Kawalan Hasil Tembakau 2004. Katanya, Kementerian Kesihatan kini sedang menyelaraskan kelulusan harga rokok terkini. . "Pelaksanaan cukai jualan dan perkhidmatan (SST) baru-baru ini akan menyebabkan harga bagi semua jenis produk tembakau termasuk rokok kena dinaikkan. . "Atas sebab itu, di bawah Peraturan A harga perlu dinaikkan daripada harga yang terikat ketika ini," katanya pada sidang media di lobi Parlimen hari ini. Sebelum ini, Kementerian Kesihatan mengisytiharkan semua restoran termasuk gerai dan warung di tepi jalan  di seluruh negara sebagai kawasan larangan merokok mulai 1 Januari 2019. - Sinar Follow 👉@irdmalaysia untuk info terkini & viral🔥 . .

59

baby_dedobot

Baby Rocker.....frame plastic...ada vibrate, confirm baby tidur lena diatsnya...Sesuai utk baby newborn hingga berat 18kg (4years) Offer!!! RM165 Free Pos Semenanjung Malaysia Whatsapp 0164541687 #assalamualaikum #selamatpagi #selamatmalam #salamjumaat #hai #babyrocker #babyrockermurah #barangbabymurah #barangbabymalaysia #barangbabyonline #barangbabyonlinemalaysia #kedaibarangbabymurah #babyrockingchairmurah #bazaaronline #bazaarpaknil

6

baby_dedobot

BABY HEAD AND BODY SUPPORT PILLOW ....OFFER RM60 FREE POS SM... Bantal sokongan badan dan kepala untuk bayi... Boleh digunakan di dalam kereta dan juga di dalam stroller bayi anda. Diperbuat daripada kain kapas, ia sangat selamat dan memberi keselesaan pada bayi.... . - Sesuai untuk badan dan kepala sokongan untuk bayi yang baru lahir sehingga 11kg - Memberikan keselesaan dan selamat untuk bayi - Kusyen sokongan kepala boleh ditanggalkan dan boleh disesuaikan dengan pertumbuhan bayi.  Untuk memastikan keselesaan dan perlindungan bayi. - Kedua-dua depan dan belakang boleh digunakan (reversible). . WhatsApp 0164541687 for order..... . #assalamualaikum #selamatpetang #selamatmalam #selamatpagi #salamjumaat #babyheadandneckpadpillow #babyheadandbodysupportmurah #babyheadandbodysupportpillow #bantalleherdankepalababy #bantallapikstroller #strollerbabypillow #babypillowmurah #bantalstrollerbaby #kerusimakanbaby #bazaarpaknil #barangviral #babynewbornstuff #babynewbornmusthave

3

irdmalaysia

🇲🇾 SUBANG JAYA: Sikap tidak ambil peduli mengenai isu semasa termasuk sindiket penipuan yang menyasarkan rakyat negara ini menyebabkan seorang wanita berusia 50 tahun kerugian lebih RM1.2 juta selepas ditipu sindiket Macau Scam. Malah, selepas ditipu, mangsa yang bekerja di sebuah syarikat pelaburan di ibu negara, menyimpan rahsia itu selama 10 hari sebelum membuat laporan di Ibu Pejabat polis Daerah (IPD) Subang Jaya, semalam. Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Mohammad Azlin Sadari, berkata kejadian berlaku pada 10 Oktober lalu apabila mangsa menerima panggilan daripada seorang wanita memperkenalkan diri sebagai pegawai Mahkamah Kuala Terengganu. Katanya, dalam perbualan itu, mangsa dimaklumkan bahawa namanya digunakan untuk membuat satu pinjaman peribadi. . “Mangsa menafikan ada membuat pinjaman peribadi dan panggilan kemudian disambungkan kepada seorang wanita memperkenalkan diri sebagai Suhana iaitu pegawai penyiasat dari Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Terengganu. . “Sindiket menyamar pegawai polis itu kemudian memaklumkan hasil semakan nama serta nombor kad pengenalan mendapati mangsa terbabit dalam penggubahan wang haram berjumlah RM1.48 juta,” katanya ketika dihubungi hari ini. Mohammad Azlin berkata, dalam perbualan itu mangsa dimaklumkan supaya mengambil cuti untuk mencari semua dokumen kewangan serta bagi membolehkan pegawai Jabatan Audit Negara membuat temu duga menerusi panggilan telefon. Katanya, mangsa yang panik dan takut kemudian mengikut saja arahan diberikan sindiket itu termasuk bagi membuat pindahan wang dalam jumlah yang besar ke empat akaun perbankan berbeza diberikan. . “Mangsa kemudian membuat pindahan wang tunai menerusi kaunter yang keseluruhannya membabitkan wang berjumlah RM1.21 juta sejak 5 Oktober hingga 10 Oktober lalu. . “Mangsa hanya sedar ditipu selepas bercerita kepada suaminya yang menghubunginya sebelum membuat laporan polis, semalam,” katanya. Menurut Mohamamd Azlin, hasil siasatan dijalankan, mangsa memaklumkan tidak pernah mengetahui mengenai sindiket penipuan Macau Scam menyebabkan mudah diperdaya. - BHonline Follow 👉@irdmalaysia untuk info terkini & viral🔥 . .

19

lawak.tube

Kulit tangan yang keras pun boleh berurat, kalau letak kat zakar❓ . . @minyak_lintah_hqs @minyak_lintah_hqs . . 4 Fungsi Utama Lintah Gunung Belacak Oil ✔ Untuk Tahan lebih Lama! ✔ Membesarkan Zakar! ✔ Memanjangkan Zakar! ✔ Membetulkan Urat Saraf Zakar! . . Dapatkan 1 untuk anda sekarang dan tebus baucar diskaun untuk pembelian pertama sekarang❗

14

lawak.amerika

Kulit tangan yang keras pun boleh berurat, kalau letak kat zakar❓ . . @minyak_lintah_hqs @minyak_lintah_hqs . . 4 Fungsi Utama Lintah Gunung Belacak Oil ✔ Untuk Tahan lebih Lama! ✔ Membesarkan Zakar! ✔ Memanjangkan Zakar! ✔ Membetulkan Urat Saraf Zakar! . . Dapatkan 1 untuk anda sekarang dan tebus baucar diskaun untuk pembelian pertama sekarang❗

6

irdmalaysia

🇲🇾 DAH TAK BUAT PEKASAM KA???? . pertanyaan yang sering ditanya bila mana page ini tiada sebarang posting.. Ingin admin jelaskan kan disini kami bukan tak buat pekasam dah tp kami hari-hari buat, hari-hari ada postage untuk pelanggan-pelanggan kami cuma nya tak sempat nak update dekat page. . Untuk pengetahuan semua kami sekarang bergerak menggunakan ejen-ejen kami.. Senarai ejen kami: . 1) Syazwan Bukhari@pakwan: 0125564994 (KUALA LUMPUR) 2) Syamil: 0124374565 (IPOH) 3) Syazalina: 0136044332 ( CHERAS) 4) Syazwina: 0174575048 (ALOR SETAR) 5) Farah iqah: 0174282737(SUNGAI PETANI) 6) Muize: 0104575048(CAMERON HIGHLANDS) Kepeda pelanggan yang berminat untuk dapatkan produk kami, boleh berurusan dengan ejen-ejen yang bedekatan dengan tempat anda. JIKA ADA YANG INGIN MENJANA SIDE INCOME DENGAN KAMI,ANDA BOLEH MENJADI EJEN KAMI!!! BAGAIMANA???? PM NO NI CEPAT!! +60136408506 +60136048506 . Boleh usha ig ni👇 . @pekasamcikaina @pekasamcikaina @pekasamcikaina #pekasamcikaina #keaslianresepinenda #produkkeluaranbumiputera

2

mamifa.natural.homemade

start where you are! Kalau nak tunggu complete semua, memang amik masa. Start NOW! . Assalamualaikum and good morninggggg ❤️❤️ . #assalamualaikum #staypositive #naturalskincare #salamjumaat #roseoil #roseturkey #roseessentialoil #rose #beautyspray #facemist #settingspray #roseessentialoil #staypositive #skincare #parutjerawat #rose #rosemist #produkorganik

4

bgojess_shalicious

Morning semua😍 Haa ramai yg tanya #beautysecretshalicious ni pil ke? Tak yang.. BS Shalicious ni serbuk ajee kemam kemam terus cantik putih melepak😘 Kalau taknak kemam boleh jgk bancuh dgn segelas air🤩 Tapi mana lg mudah bg syg semua lah😉 . . Bukan utk putih muka cantik muka je taw tp utk seluruh badan😋 sapa yg pernah consume saje yg taw betapa bestnya BS ni😚 . . Belum cuba belum tahu kan?? BOLEH BUAT SATU BDN GEBU GEBAS UOLSS😍 Dah takpayah nk makeup 10inci😆 . . ITEMS READY STOCK SYG! COD➡️ DUNGUN,PAKA,KERTEH . POSTAGE🚚 SELURUH MALAYSIA WHTSAPP 017-2980554 skrg! ATAU TEKAN LINK DI BIO😘 . . #positivevibes #spreadlove #shaliciousterengganu #cshine #shaliciousdungun #shaliciouskemaman #shaliciouskerteh #CODSHALICIOUS #salamjumaat #alhamdulillah #shalicioushq #mixberry #beautysecretshalicious #bsshalicious #strawberrysoap #beautyfoundationshalicious #fdshalicious #rollonshalicious #terengganu #dungun #kerteh #shaliciousbeautysecret #beautysecretbysha #cshineskincare #cshineserum #cbooster

0

irdmalaysia

🇲🇾 RAKYAT Malaysia berbelanja lebih dalam perbelanjaan rumah tangga pada 2016, dengan mereka yang berpendapatan kurang RM2,000 mempunyai lebihan pendapatan hanya RM76. Menurut laporan Institut Penyelidikan Khazanah (KRI), rakyat Malaysia tanpa mengira tahap pendapatan didapati berbelanja lebih dalam perbelanjaan isi rumah pada 2016, sekali gus mengurangkan pendapatan boleh guna mereka. KRI dalalam laporannya mengenai "Keadaan Isi Rumah 2018: Realiti Berbeza" melaporkan bahawa purata perbelanjaan isi rumah pada 2016 adalah RM4,033, meningkat daripada RM1,161 pada 1993. Dalam sorotannya terhadap isu berkenaan, laporan itu menyatakan bahawa pada 2016, isi rumah yang berpendapatan di bawah RM2,000 telah membelanjakan 94.8 peratus dari pendapatan mereka untuk barangan pengguna, meningkat dari 91.9 peratus dari pendapatan mereka pada 2014. Manakala, isi rumah yang berpendapatan atas RM15,000 sebulan hanya membelanjakan 45 peratus dari pendapatan mereka pada 2016, iaitu peningkatan dari 41 peratus daripada pendapatan mereka yang dibelanjakan pada 2014. . “Median pendapatan isi rumah pada 2016 ialah RM5,288, manakala kira-kira 67 peratus daripadanya dibelanjakan bagi perbelanjaan isi rumah, meningkat dari 65.1 peratus pada 2014,” kata laporan itu. Laporan itu dilancarkan oleh Pengarah Urusan Khazanah Nasional Berhad, Datuk Shahril Ridza Ridzuan, hari ini. Menurutnya, lebihan pendapatan selepas ditolak perbelanjaan telah berkurangan bagi semua peringkat pendapatan. . "Apa yang membimbangkan ialah bagi isi rumah berpendapatan bawah RM2,000, pendapatan yang masih berbaki selepas mengambil kira inflasi hanyalah RM76 pada 2016, berkurangan daripada RM124 pada 2014. . “Ia berpotensi mendedahkan isi rumah yang berpendapatan bawah RM2,000 kepada apa-apa kejutan ekonomi atau kecemasan. . “Antara tahun 2014 dan 2016, isi rumah dengan jumlah pendapatan bawah RM5,000 kurang berbelanja untuk makanan walaupun lebih banyak wang dikeluarkan bagi maksud itu disebabkan kadar inflasi harga makanan yang tinggi,” katanya. -H.Metro Follow 👉@irdmalaysia untuk info terkini & viral🔥 . .

43

befitwithfiyaaaa

Tiada satu pun kejayaan yang datang bergolek kalau kita tak usaha sedaya upaya untuk dapatkan nya . • Jangan mengharapkan sesuatu keajaiban akan berlaku kalau kita sendiri tahu kita buat sambil lewa. • Begitu juga dengan dalam proses turun berat, kalau awak tak sepenuh hati komit dan disiplin dengan apa jenis diet yang awak buat... • In sha Allah tidak ada keputusan yang awak akan dapat. Sebab tu saya hanya nak mereka yang willing to commit 💯 dengan program. • Bila awak rela hati, awak akan usaha sedaya upaya capai target awak . Bukan itu saja, flow je proses penurunannya. • Harap perkongsian ni bermanfaat untuk semua. LIKE, SHARE dan TAG untuk berkongsi info ni dengan orang tersayang ♥️ • “TURN ON NOTIFICATION” supaya tak terlepas sharing daripada fiya ye 😉 • #befitwithfiyaaaa #teamfiyaaaa • 🔥🔥JOIN TEAM FIYA🔥🔥 Pendaftaran sesi NOVEMBER telah dibuka 😍 🧕🏻 Coach fiyaaaa 📲 +6019 635 9391 / Click link di bio ig @befitwithfiyaaaa 👆🏻 untuk daftar segera • #onlineweightlosschallenge #getfitnowonline #getfitnowteam #tipsgetfitnowonline #kurusbadan #tipskurus #tipsdiet #dietherbalife #dietatkins #dietkalori #jomkurus #sayanakkurus #tipskuruscepat #kuruscepat #gegarvaganza #makanandiet #produkkurus #ubatkurus #salamjumaat #gymmalaysia #dietcepat #kurusselepasbersalin #kurussebelumkahwin #sayajualubatkurus

1

irdmalaysia

🇲🇾 Kira-kira 2.2 juta tenaga kerja asing berada di Malaysia tahun lepas, kebanyakannya bekerja dalam sektor pertanian dan pembinaan, menurut laporan 'Keadaan Isi Rumah 2018: Realiti Berbeza' yang dikeluarkan oleh Institut Penyelidikan Khazanah. Menurutnya, 40.5 peratus daripada pekerja asing bekerja dalam kedua-dua sektor itu, manakala 35.9 peratus dalam bidang perkhidmatan dan 23 peratus lagi dalam bidang pekilangan. . "Bagaimanapun penting dinyatakan di sini bahawa statistik rasmi ini tidak termasuk tenaga kerja di rumah-rumah kongsi, sekaligus mungkin tidak menggambarkan jumlah sebenar pekerja asing dalam sektor pertanian yang mungkin lebih tinggi," katanya. Laporan itu dilancarkan oleh Pengarah Urusan Khazanah Nasional Bhd Datuk Shahril Ridza Ridzuan pada Isnin. Menurut kajian itu tenaga kerja Malaysia adalah sekitar 10.6 juta pada tahun 2010, tapi meningkat kepada 12.7 juta tahun lepas, manakala tenaga kerja asing adalah sekitar 1.7 pada tahun 2010. Daripada 12.7 juta jumlah tenaga kerja dalam kalangan rakyat tempatan tahun lepas, 12.2 juta bekerja, manakala bagi kalangan warga asing, hampir semuanya bekerja. Laporan itu menyebut bahawa daripada 2010 sehingga 2017, jumlah tenaga kerja dari kalangan rakyat Malaysia dengan kelulusan pendidikan tertiari meningkat paling tinggi sekitar 1.3 juta, manakala pendidikan menengah meningkat 1.2 juta. Terdapat penurunan kira-kira 438,000 rakyat Malaysia dengan kelulusan pendidikan rendah dalam jumlah tenaga kerja dalam tempoh yang sama. Dengan merujuk kepada data 2015, laporan itu berkata Indonesia kekal menjadi kumpulan pekerja asing dominan dengan catatan 39.2 peratus, diikuti Nepal (23.5 peratus) dan Bangladesh (13.2 peratus). - Astro Awani Follow 👉@irdmalaysia untuk info terkini & viral🔥 . .

38

ruslailabahri

Assalamualaikum . . Kak ros masih lagi mencari yang betul betul berminat nak mencari pendapatan tambahan. . . Yang nak membantu keluarga. Kak ros dan Team akak akan guide dari A to Z. . Tapi kena serius nak membantu keluarga kita share rezeki sama sama. . . Nak Whatsapp kak ros 0196011657 . . #ajimaura #terapiinstagramm

7

yang_cantik

2

irdmalaysia

🇲🇾 TOKYO - JEPUN. Pengguna media sosial di Jepun 'jatuh cinta' dengan seekor tupai di sebuah taman haiwan kerana mempunyai 'aset yang besar'. . Seorang pengguna Twitter berkongsi gambar haiwan terbabit dan menganggap ia 'sangat seksi'. Jenaka itu diterima ramai dan foto tersebut telah dikongsi lebih 45,000 pengguna. Tupai dengan 'payu dara besar' itu boleh ditemui di sebuah zoo di Taman Inokashira di Tokyo. Ada sebahagian daripada pengguna menganggap ia sebagai Clarice dalam dunia sebenar yang merupakan watak tupai betina yang menjadi kegilaan dalam filem Chip and Dale. Difahamkan, tupai tersebut merupakan maskot zoo berkenaan. - Sinar Follow 👉@irdmalaysia untuk info terkini & viral🔥 . .

194

muslimah.nextstore

ELLEN PLEATED BLOUSE . (+) A cutting cute blouse - cutting A secomel designnya. cutting yang buat korang nampak lebih kurus , selesa dan tak ikut bentuk bodyy. Mmg cute habis ! . (+) poket- dua poket kiri dan kanan , memudahkan korang nak letak anything barang yg comel.. siap boleh ootd sambil tangan masuk dalam poket lg, mmg style habissan ! . (+) Ropol pleated -part paling "stylo" , pleated housemade dibahagian belah kanan baju dan hujung tangan dengan teknik jahitan yg sngt rapi ditambah dgn warna2 baju yg letopss akan buat korang lebih "cute" and stylo . (+) Dubai como crepe – material yang bersepah testimoni . dah terbukti material terbaik dan jadi pilihan sejak 2016 lagi . mudah iron dan tak panas ! . (+) 7 warna – 7 warna pilihan dari bold ke pastal , mcm biasa.. warna2 keluaran bynurhafizah warna yang sentiasa up too date . (+) wudhu friendly and bf friendly- sesuai untuk mommy yang nak susukan anak dan memudahkan untuk solat, bukan nampak cute jerr tapi memudahkan benda wajib aktiviti harian mommy. . ❌ NORMAL PRICE RM70 . #PROMO 13HB-17HB . ✅ HARGA JUALAN RM 65 . ✅ COMBO ELLEN 2PCS RM110(bolehcombo dengan daisy blouse) . 🚚 FREE POSTAGES SELURUH MALAYSIA DLM 1ALAMAT .www.wasap.my/60134257425/ellenpromo . Whatsapp +60134257425 . #ellenblouse #daisyfluffyblouse #bynurhafizah #bynh #muslimahfashion #blouselabuh #ootdmuslimah #blousepleated #blouseropol #ellenpleatedblouse . #muslimahnextstore #bajucikgu #cikgusekolah #salamjumaat #blousecomocrepe #blouseplain #assalamualaikum #bajumenyusu #blousebymns #muslimahnextstore . #muslimahwear #officewearmalaysia #prettyaurah #blouselabuh #indahdihati #iium #usim #uitm #limitededition

7

befitwithfiyaaaa

Haaa.. pilih jangan tak pilih . Agak agak mane satu pilihan hati awak ? Takpe share je jangan malu malu, takde jawapan yang salah pun 😉 • Harap perkongsian ni bermanfaat untuk semua. LIKE, SHARE dan TAG untuk berkongsi info ni dengan orang tersayang ♥️ • “TURN ON NOTIFICATION” supaya tak terlepas sharing daripada fiya ye 😉 • #befitwithfiyaaaa #teamfiyaaaa • 🔥🔥JOIN TEAM FIYA🔥🔥 Pendaftaran sesi NOVEMBER telah dibuka 😍 🧕🏻 Coach fiyaaaa 📲 +6019 635 9391 / Click link di bio ig @befitwithfiyaaaa 👆🏻 untuk daftar segera • #onlineweightlosschallenge #getfitnowonline #getfitnowteam #tipsgetfitnowonline #kurusbadan #tipskurus #tipsdiet #dietherbalife #dietatkins #dietkalori #jomkurus #sayanakkurus #tipskuruscepat #kuruscepat #gegarvaganza #makanandiet #produkkurus #ubatkurus #salamjumaat #gymmalaysia #dietcepat #kurusselepasbersalin #kurussebelumkahwin #sayajualubatkurus

5

irdmalaysia

🇲🇾 Penderitaan penyakit zakar akibat rokok boleh menyebabkan MATI PUCUK‼️ . @maskulin.empire @maskulin.empire . Memang betul, 1 batang rokok sehari pun boleh buat zakar korang layu! Nikotin dalam rokok membuatkan saluran darah ke zakar sempit. Itu baru 1 batang sehari, kalau sekotak? . Ikut logik akal pun tahu ia boleh buatkan bro mati pucuk kalau sehari boleh habis sekotak. Korang tahu kan tak ada rawatan untuk mati pucuk? . Kadar zakar untuk menjadi sempit dan tersumbat lagi tinggi bagi yang heavy smoker. Lama kelamaan zakar bro akan semakin lemah, tidak tegang dan mula mengecil sebab tak dapat nak ereksi. . Rokok bagi masalah zakar dekat bro macam ni? 👉🏼 Zakar Layu 👉🏼 Zakar Susah Ereksi 👉🏼 Zakar Mengecil/Kecil . Min sarankan korang pakai LGB Oil untuk merawat masalah zakar tu. Penggunaan produk LGB Oil melancarkan saluran darah & saliran air kencing pada zakar. Produk ni boleh mampatkan lagi kulit Zakar! Zakar akan kembali tegang dan sihat! . Selamatkan zakar anda sebelum terlambat. Dm admin atau comment sahaja di bawah untuk dapatkan solusi masalah bro . . @maskulin.empire @maskulin.empire . .

13

maskulin.empire

🇲🇾 Penderitaan penyakit zakar akibat rokok boleh menyebabkan MATI PUCUK‼️ . Memang betul, 1 batang rokok sehari pun boleh buat zakar korang layu! Nikotin dalam rokok membuatkan saluran darah ke zakar sempit. Itu baru 1 batang sehari, kalau sekotak? . Ikut logik akal pun tahu ia boleh buatkan bro mati pucuk kalau sehari boleh habis sekotak. Korang tahu kan tak ada rawatan untuk mati pucuk? . Kadar zakar untuk menjadi sempit dan tersumbat lagi tinggi bagi yang heavy smoker. Lama kelamaan zakar bro akan semakin lemah, tidak tegang dan mula mengecil sebab tak dapat nak ereksi. . Rokok bagi masalah zakar dekat bro macam ni? 👉🏼 Zakar Layu 👉🏼 Zakar Susah Ereksi 👉🏼 Zakar Mengecil/Kecil . Min sarankan korang pakai LGB Oil untuk merawat masalah zakar tu. Penggunaan produk LGB Oil melancarkan saluran darah & saliran air kencing pada zakar. Produk ni boleh mampatkan lagi kulit Zakar! Zakar akan kembali tegang dan sihat! . Selamatkan zakar anda sebelum terlambat. Dm admin atau comment sahaja di bawah untuk dapatkan solusi masalah bro . . #lgboil

3

irdmalaysia

🇲🇾 EMPTY CALORIE. Korang perasan tak bile makan jajan macam kat atas tu selalu je rasa macam tak kenyang. Eh, nak lagi lah! . Careful ya gaiss.. Jajan tu semua hanyalah empty calorie di mana ia tidak mengandungi sebarang khasiat pon kat badan kita. Lagi tambah lemak hadoo la.. Haa.. Gitu.. . Jom folo @natalia_sanif @natalia_sanif @natalia_sanif utk ketahui lebih tips kurus dan ilmu pemakanan yg betul melalui program advance coaching. Intake November Transformasi Kurus dah dibuka. Slot terhad kpd 30 org terawal shj. Klik link di Bio IG atau watsap terus 0123481763 / 0104678422 . .

2

irdmalaysia

🇲🇾 Jual jersi pon dah viral sekarang ni. Katanya kualiti memang tiptop. Ramai yang berpuas hati dengan @jersi.rakhis . Korang boleh laa follow igshop jual jersi ni @jersi.rakhis . Admin memang suggest sangat igshop ni 👍 BIJAK BERBELANJA @jersi.rakhis 😍 . .

4

shahidah.beauty

SELAMAT MALAM SEMUA Ni syida nak share sikit pasal susu maez. Korang tahu tak susu maez mampu merawat pelbagai masalah kulit, seperti ekzima, kudis, jerawat, luka, panau, kulit kering, kulit kusam, psoriasis, parut dan ianya dapat mencerahkan kulit. . Kenapa susu maez dikatakan berkesan? Sebab ianya dirumuskan 100% makanan sunnah nabi dan susu kambing yang terbaik di dunia. Dah banyak feedback yang kami dapat. . Jom wasap syida untuk detail 0139107942 #terapiinstagram #salamjumaat #alhamdulillah #syukur #susumaaez #susuuntukkulitcantik #susukambing #susutanpakolagen #jomcantik #cantikraya #uitm #uitmjohor #uitmkedah #uitmmelaka #uitmskudai #uitmpuncakalam #uitmpermatangpauh #unimas #unikl #

3

norasiahbeauty

- Wowwww ada customer puas hati dgn azanis sampai belanja selfie lagi 😍😍😍😍😍😍😍 Tq dear . . Sapukan sahaja azanis setiap hari atleast 3 hari sekali. Istiqamah ataupn sapu selalu ,dijamin pasti berkesan , . Yang penting azanis ini bukanlah produk menghakis dan tidak mengandungi kimia & merkuri .. Parut jeragat dan jerawat pudar dalam masa DUA MINGGU !!!! . UNTUK harga Promosi, click ja link di bio k . . #azanisscarserum #azanisscarserummurah #wowskinserum #wowskinmalaysia #like4like #like4likeback #idriskhan #bazarpaknil #bazaarpaknil #bazaronline #bazaaronline #sayajualmurah #ryanpearltouchserum #harrogatesoap #harrogatesoapbytema #ryanpearltouchserumhq #uitmshahalam #dengkilperform #salamjumaat #sayajual #duckscarves #dengkilperform #uitmshahalam #lushmalaysia #duckcosmetics #iamme #dsv #msu #gegarvaganza2018 #gegarvaganza

5

befitwithfiyaaaa

[ HARINI SAYA NAK SHARE SHARING DARI TOP 5 BIGGEST LOSER UNTUK 2ND SCALE DALAM TEAM KAMI #GETFITNOWONLINE 🔥🔥 ] • MasyaAllah amazinggggg sangat results mereka 🔥🔥. Selepas seminggu program kami berjalan, masing masing tunjukkan keputusan sangat gempak. • Top 5 bigger loser: 1) Sis Mar: ⤵️ 5.3kg 2) Sis Hidayah M: ⤵️ 4.4kg 3) Sis Ainie: ⤵️ 4.2kg 4) Sis Esha: ⤵️ 4.1kg 5) Sis Syira: ⤵️ 3.9kg • Woww seronok kan 😱😱? Antara 100 orang yang update berat, hampir 20 orang yang melepasi baseline 3kg dalam seminggu 🔥🔥. Nak tengok juga kan ? • 7) Sis Aisyah: ⤵️ 3.8kg 8) Sis Hidayah A: ⤵️ 3.8kg 9) Sis Yani: ⤵️ 3.7kg 10) Sis Satvinder: ⤵️ 3.7kg • 11) Sis Shazana: ⤵️ 3.6kg 12) Sis Adilah: ⤵️ 3.6kg 13) Sis Norsiah: ⤵️ 3.6kg 14) Sis Farah Waheeda: ⤵️ 3.3kg 15) Sis Radin: ⤵️ 3.2kg • 16) Sis Wai: ⤵️ 3.2kg 17) Sis Roslina: ⤵️ 3.1kg 18) Sis Ct Hajar: ⤵️ 3.1kg 19) Sis Amirah: ⤵️ 3.0kg 20) Sis Wana: ⤵️ 3.0kg • “TURN ON NOTIFICATION” supaya tak terlepas sharing daripada fiya ye 😉 • #befitwithfiyaaaa #teamfiyaaaa • 🔥🔥JOIN TEAM FIYA🔥🔥 Pendaftaran sesi NOVEMBER telah dibuka 😍 🧕🏻 Coach fiyaaaa 📲 +6019 635 9391 / Click link di bio ig @befitwithfiyaaaa 👆🏻 untuk daftar segera • #onlineweightlosschallenge #getfitnowonline #getfitnowteam #tipsgetfitnowonline #kurusbadan #tipskurus #tipsdiet #dietherbalife #dietatkins #dietkalori #jomkurus #sayanakkurus #tipskuruscepat #kuruscepat #gegarvaganza #makanandiet #produkkurus #ubatkurus #salamjumaat #gymmalaysia #dietcepat #kurusselepasbersalin #kurussebelumkahwin #sayajualubatkurus

0

irdmalaysia

🇲🇾 Admin bukan nak promote ni ye... tapi bile pakai smartwatch dari @smartwatch_online ni mmg ngam..klau tgah makan ke drive ke ade wasap masuk tgok di jam je😎😎.. admin dia buat gile..jual smartwatch RM100 free postage.. . @smartwatch_online @smartwatch_online @smartwatch_online @smartwatch_online . .

10

theloveleaf.co

1

dyxy.xsh

1

theloveleaf.co

Taktau nak cakap BEST seller ke tidak. Tapii dah banyak size yg sold out lah sejak bru beberapa hari kita release "ZARA DENIM" ni . Soalan selalu diterima adalah Zara Denim ni guna material apa? Zara Denim diperbuat daripada soft denim material. So memang lembut lah. So, uolsss takkan panas. Kita ada harga COMBO untuk matching satu set dari tudung hinggalah pants tauu. So u guyss dah tak perlu pening2 nak matching dgn tdung apa, seluar apa. Heheee☺️ . #salamjumaat #denimblouse #iyliamalek #agentIM #teamIM #jeans #jeansblouse #blouselabuh #zaradenim #blousebaru #blousecantik #blousemalaysia #blouselabuh #blousemurah #blouseiyliamalek #blousemodern #blouseplain #blouseterkini #blousemurahmalaysia #bazaaronline #bazaarpaknil #abpbh #wanihasrita #motifviral #blouseviral #ootd #muslimahfashion #zaradenim #zaradenimblouse

0

baby_dedobot

BABY SAFETY FENCE...OFFER!!!RM135 FREE POS SM 😍😍 . AVAILABLE IN PINK, BLUE , RED ,GREEN AND ORANGE COLOR 🌻🌷🌼🌸💐🌹 . SESUAI UNTUK ANAK2 COMEL ANDA ..SAMBIL IBU BUAT KERJA RUMAH, ANAK2 BOLEH MAIN DALAM FENCE NI 😊😊😊😍 . Suitable for baby 6month to 5 years old kid Size : 113cm x 130 cm x 65 cm . 😎WhatsApp 0164541687 😎 . #babyfencemurah #babyfencemurahmalaysia #babyplaygym #babyplaygymmurahmalaysia #babyplayardmurah #babyplayardmalaysia #assalamualaikum #selamatpagi #selamatpetang #selamatmalam #salamjumaat #bazaarpaknil #barangviral #barangbabyoffer #barangbabyviral #baranganbayimurah #barangmainanmurah #kedaionlinemalaysia #kedaibarangbabymurahmalaysia #barangbabyterkini

4

lawak.tube

hello polis tengok budak budak ni mandi bogel😂😂😂. Tag member korang . . PAID REVIEW di ig @lawak.amerika . Tekan link di bio ye untuk detail

516

befitwithfiyaaaa

[ TAKDE MASA NAK BERSENAM ?? AWAK HANYA PERLU BERGERAK AKTIF SAHAJA 🏃‍♀️] • Yup, kalau memang takde masa nak bersenam boleh tukar 5 aktiviti dekat atas tu dengan berjalan. Betul, daripada awak tak bergerak aktif kan, lebih baik buat, at least berpeluh laa sikit kan. • Senang je sebenarnya nak bakar kalori lebih sikit dalam sehari kan. Tak perlu nak susah susah. Benda nampak simple, tapi jarang orang nak buat. • So... awak guna je tips ni, sebab tempat jauh dan naik tangga memang orang tak buat. Lagipun awak tak perlu nak berebut kan ? Jadi awak gunakan peluang ni. Mudah kan ?? Mudah je 😉 • Takde mustahil yang boleh buat kalau awak nak turun berat. Dia antara awak ready to commit atau tak, kalau tak benda simple pun akan jadi 1,001 alasan 🤦🏻‍♀️ • Harap perkongsian ni bermanfaat untuk semua. LIKE, SHARE dan TAG untuk berkongsi info ni dengan orang tersayang ♥️ • “TURN ON NOTIFICATION” supaya tak terlepas sharing daripada fiya ye 😉 • #befitwithfiyaaaa #teamfiyaaaa • 🔥🔥JOIN TEAM FIYA🔥🔥 Pendaftaran sesi NOVEMBER telah dibuka 😍 🧕🏻 Coach fiyaaaa 📲 +6019 635 9391 / Click link di bio ig @befitwithfiyaaaa 👆🏻 untuk daftar segera • #onlineweightlosschallenge #getfitnowonline #getfitnowteam #tipsgetfitnowonline #kurusbadan #tipskurus #tipsdiet #dietherbalife #dietatkins #dietkalori #jomkurus #sayanakkurus #tipskuruscepat #kuruscepat #gegarvaganza #makanandiet #produkkurus #ubatkurus #salamjumaat #gymmalaysia #dietcepat #kurusselepasbersalin #kurussebelumkahwin #sayajualubatkurus

0

irdmalaysia

🇲🇾 JABATAN Muzium Malaysia (JMM) membatalkan serta-merta penganjuran program sesi bertemu peminat, 'Thailand Fans: Together in Kuala Lumpur' yang dijadualkan berlangsung di auditorium Muzium Negara, Sabtu ini. Ia susulan percanggahan maklumat dalam permohonan oleh pihak penganjur iaitu Maher Seni Production Sdn Bhd yang tidak menyatakan bahawa ia turut disertai dua artis kontroversi dari negara berkenaan dan terkenal sebagai ikon LGBT. JMM dalam kenyataan hari ini berkata, penganjuran program membabitkan dua artis ikon LGBT dari Thailand itu hanya diketahui selepas poster program berkenaan bertajuk 'Kissing Krist & Singto' tular di laman sosial. Katanya, JMM sudah menghubungi penganjur bagi mendapatkan pengesahan mengenai pembabitan dua artis berkenaan dan keputusan pembatalan program itu muktamad biarpun dimaklumkan ia bagi tujuan amal. . "Semalam, JMM mengeluarkan penafian mengenai penganjuran program itu berikutan permohonan awal daripada penganjurpada 31 Mei lalu bagi mengadakan sesi bertemu peminat artis Thailand, iaitu'Thailand Fans: Together in Kuala Lumpur' dan bukan penganjuran 'Kissing Krist & Singto. . "JMM hanya mengetahui mengenai mengenai program membabitkan dua artis ikon LGBT itu selepas poster mengenainya tular di media sosial selain kehadiran mereka (Krist dan Singto) disahkan oleh penganjur," katanya. Menurut kenyataan itu lagi, menerusi permohonan dibuat oleh penganjur, program Thailand Fans: Together in Kuala Lumpur bertujuan memperkenalkan Malaysia di mata peminat artis Thailand yang datang dari seluruh Asia. Katanya, antara aktiviti dijadualkan diadakan sepanjang program itu adalah sesi temubual antara artis Thailand dan peminat, sesi foto berkumpulan, mini konsert membabitkan nyanyian secara solo dan berkumpulan, ‘Fun Games’ antara artis dan peminat di atas pentas, tayangan video ‘Malaysia Truly Asia’ selain tandatangan poster, photobook, majalah dan foto. . "Bagaimanapun, dalam surat permohonan itu tidak dinyatakan nama artis Thailand yang terbabit dalam program itu nanti. . "Justeru, sebaik menerima maklumat mengenai pengesahan pembabitan dua artis ikon LGBT itu, JMM mengambil langkah membatalkannya," katanya. Sambungan👇👇 . .

407

theloveleaf.co

0

1001.motivasi

5

yang_cantik

1

yang_cantik

1

yang_cantik

0

dzulhaz_7581


Fatal error: Call to undefined function Twitter\Text\idn_to_ascii() in /srv/www/gramview.com/public_html/vendor/nojimage/twitter-text-php/lib/Twitter/Text/StringUtils.php on line 118