Sungaibil Photos & Videos on Instagram

Report inappropriate content

elphotogenic

0

chalet_sungai_bil

Repost from @nexttrip.kemanakita @TopRankRepost #TopRankRepost THIS IS OUTDOOR FOR BEGINNERS! It is a private trip n supposed to be 18 of them..last2 di hari kejadian jd 8..biasa lah bila pakat2 dgn kawan2, mcm ni la jadi nya..kakcah terima dengan hati terbuka tho..tadahal punya๐Ÿ˜‰ I can say, mula2 depa agak blur on what to do, n they thought kakcah ni mcm fasilitator dorg..akan ada arahan of do's n dont's dengan sekatan2 tentatif yang padat which i told them "kita bukan dalam team building dik oih..team building pn meriah!"..pa2 baru la sikit2 keluar true colours depa๐Ÿ˜‚ They are still kids n young n exploring is still their passion..hardly involve in mana2 outdoor b4 n depa struggle btoi nak hidupkan api untuk buat BBQ, tu blom masuk part depa 'explore' tang toilet๐Ÿ˜‚ Banyak part they find it hard n some part they find it "leceh" (especially girls) tapi last2 b'damai jugak lah depa dengan takdir..mula belajar untuk tolerate dgn dri sndri n blend in dalam new situation..good job semua!! . . Its been an honour to assist you guys on last weekend! Smoga kita jmpe lagi on next trip! Lets! *************************** So? #nexttripkemanakita? . meh roger kakcah kat http://echahbest.wasap.my untuk kakcah bawak angpa plak lepas ni..marey! and it will be your #fabulouslyremembered trip eva..lets! . . *follow #echahbest untuk trip2 kakcah sebelum ni (sj nak bg hangpa panaih cuci mata layan gmbr2 trip kakcah)...jumpa angpa nnt!โœŒ . . #tstcdiscovery #outdoortriporganizer #outdoorforbeginners #sungaibil #tanjungmalim #perak

0

twt_tgmalim

#Repost @essanyahya (@get_repost) ใƒปใƒปใƒป Makan durian, terjun sungai, kopek durian balik, baling telur, punggah tepung, kopek balik durian, makan nasi. Rasa mcm Artis Hahhahahahaha! Alhamdulillah. #ShortVacay #SungaiBil #TanjungMalim #Perak

0

misz_seri

Lepas dah penat2 tolong kutip buah durian, singgah Sungai Bil sekejap. Baru lepas hujan, sbb tu air sungai pun deras semacam . #familytime #weekend #sunday #picnic #sungaibil #perak #malaysia #syjual #rempeyeksedap #rempeyekrangup #cheesetart #cheesetartgebu #brownies #produkmuslim #halal #gombak #gombakprima #gombaksetia #uiagombak

1

essanyahya

Makan durian, terjun sungai, kopek durian balik, baling telur, punggah tepung, kopek balik durian, makan nasi. Rasa mcm Artis Hahhahahahaha! Alhamdulillah. #ShortVacay #SungaiBil #TanjungMalim #Perak

13

farellsalvador

#fighterfamily #perak #slimriver the gang feeling like #tarzan in the jungles of #malaysia ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ ๐Ÿ“ธ #djitello . (After competition, let's head off to the river) - #sungaibil . . #adventure #boxers #fighters #village #gang #backpackers #friendshipgoals #childhoodgang #healthylifestyle #fitnesslife

1

lieza_liezaabdullah

Alhamdulillah,puas mkn durian tahun ni,, ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ #durian #duriand24 #alhamdulillah #happyfamily #sungaibil #slimriver #durianperak

1

yushaneez

Uncle din's clan๐Ÿ’“ Alhamdulillah lengkap kami 4 beradik . Alfatihah buat abah.. #3rdday #raya2018 #3syawal #familyday #sungaibil #keperakkekita #rinduabah #family #mybigfamily

0

yushaneez

Hot hot beraya๐ŸŒ‹๐Ÿ”ฅ Kubang2 dlu #3rdday #raya2018 #3syawal #familyday #sungaibil #keperakkekita

3

_deknaa

Thanks you abg ku (paktam) ajak naa join skli berbuka dgn korang. Hahah ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ sogann oii ๐Ÿ˜ pape pun korang mmg kepoh ๐Ÿ˜‚ hahah, raya nanti datang umah ok ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ #kepohhikers #semalampunyacerita #sungaibil #kamixramai

1

dienzoey

10

najmiahamad6554

Just keep smiling like you always do... no matter where you are... no matter who you are.... ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ #susahnakjadihensem #thecoopers #lit #river #sungaibil #AT07 #ert #smileface #exploring_shotz

5

fyruzmachinegarage

Ride sukses..syabas chip @bacanray semua mengikut jadual..sedikit hujan membataskan program tapi tetap lancar๐Ÿ‘๐Ÿป kpd semua yg terlibat terima kaseh.. "Takkan SS hilang di dunia" #ss110 #sstwo #f1zr #2t #2stroke #fyruzmachinegarage #klangvalleysstwolegacy #bantingsstwocrew #sungkai #nasibamboosungaiklah #sungaibil

9

nxrilrxnger96

Mencari sesuatu yg indah agar dikongsi bersama pada masyarakat #KRT #sungaibil

3

nexttrip.kemanakita

THIS IS OUTDOOR FOR BEGINNERS! It is a private trip n supposed to be 18 of them..last2 di hari kejadian jd 8..biasa lah bila pakat2 dgn kawan2, mcm ni la jadi nya..kakcah terima dengan hati terbuka tho..tadahal punya๐Ÿ˜‰ I can say, mula2 depa agak blur on what to do, n they thought kakcah ni mcm fasilitator dorg..akan ada arahan of do's n dont's dengan sekatan2 tentatif yang padat which i told them "kita bukan dalam team building dik oih..team building pn meriah!"..pa2 baru la sikit2 keluar true colours depa๐Ÿ˜‚ They are still kids n young n exploring is still their passion..hardly involve in mana2 outdoor b4 n depa struggle btoi nak hidupkan api untuk buat BBQ, tu blom masuk part depa 'explore' tang toilet๐Ÿ˜‚ Banyak part they find it hard n some part they find it "leceh" (especially girls) tapi last2 b'damai jugak lah depa dengan takdir..mula belajar untuk tolerate dgn dri sndri n blend in dalam new situation..good job semua!! . . Its been an honour to assist you guys on last weekend! Smoga kita jmpe lagi on next trip! Lets! *************************** So? #nexttripkemanakita? . meh roger kakcah kat http://echahbest.wasap.my untuk kakcah bawak angpa plak lepas ni..marey! and it will be your #fabulouslyremembered trip eva..lets! . . *follow #echahbest untuk trip2 kakcah sebelum ni (sj nak bg hangpa panaih cuci mata layan gmbr2 trip kakcah)...jumpa angpa nnt!โœŒ . . #tstcdiscovery #outdoortriporganizer #outdoorforbeginners #sungaibil #tanjungmalim #perak

0

yasaera_gk008

Tb skit..lepas ke nasi bamboo @geng_kita_official bristirehat dan main2 air d sungai bil..abam xdpt nk menyelam xbwak sluaq..dpt celup2 kaki ja..hareee @apek23_official @afad_96 @ecalcozpecal_gk007 @muhammadshahomar @haq_imiee adha bad #gengkiteofficial #kamixramai #sungaibil #sekkitojangepecoh

2

shabest11

#earnyourblessing THIS IS OUTDOOR FOR BEGINNERS! It is a private trip n supposed to be 18 of them..last2 di hari kejadian jd 8..biasa lah bila pakat2 dgn kawan2, mcm ni la jadi nya..kakcah terima dengan hati terbuka tho..tadahal punya๐Ÿ˜‰ I can say, mula2 depa agak blur on what to do, n they thought kakcah ni mcm fasilitator dorg..akan ada arahan of do's n dont's dengan sekatan2 tentatif yang padat which i told them "kita bukan dalam team building dik oih..team building pn meriah!"..pa2 baru la sikit2 keluar true colours depa๐Ÿ˜‚ They are still kids n young n exploring is still their passion..hardly involve in mana2 outdoor b4 n depa struggle btoi nak hidupkan api untuk buat BBQ, tu blom masuk part depa 'explore' tang toilet๐Ÿ˜‚ Banyak part they find it hard n some part they find it "leceh" (especially girls) tapi last2 b'damai jugak lah depa dengan takdir..mula belajar untuk tolerate dgn dri sndri n blend in dalam new situation..good job semua!! . . Its been an honour to assist you guys on last weekend! Smoga kita jmpe lagi on next trip! Lets! #blessandbliss #outdoorforbeginners #sungaibil #tanjungmalim #perak

0

hanieniesahniqabis

0

farkhanruselan

sg tengi-sungkai-nasi bamboo-sungai bill- balikk #nasibamboo #ridesantai #jjcm #cheatday #๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค” #sungaibil

6

chalet_sungai_bil

1

fizfizaomar

9

raven.aniart

Had fun at my aunt's wedding + sungai bwahahahha #sungaibil

5

zarina.anuar_

Cerita hari sabtu #sungaibil

1

firdaussislam

Bila akhirnya perpisahan jangan kau Kata aku bukan terbaik ๐Ÿ‘ฅsebab kalau betul dia syg, walaupun kau jahat mana dia tetap mampu mengubahnya #nakluahsikit #bangkitbersama #aeonmall #Malaysia #selangor #kitasama #masadepan #instafamous #instame #instagram #like4like #asianboy #malay #hardwork #gymnastics #padini #nasibamboosungaiklah #sungaibil #perak #icity #iconcity #setiacitymall #blackpanther #happyvalentinesday #loveโค๏ธ

aishahzakaria

#myluver โค๏ธโค๏ธ #anakbanjar #SungaiBil

0

nas.thriftshop

Cerahlah sikit lepas mandi sungai semalam. Haha. #sungaibil

7

eyca.aisyah95

Caa dgn laut/air terjun berpisah tiada ๐Ÿ˜‚ survey2 dulu . boleh masuk list ni . air dia sejuk ya amat . 1 jam tak cukupppp . pakkal jer tak dapat mandiii . errrr . . . . . . #sungaibil #behrang #kgsungaibil #tanjungmalimperak #perak #traveling #traveler #travel #lovetravel #solotravel #makeupinspiration #makeupbeginner #makeup #nude #nudelook #naturallook

0

eimanfirst

10

yusufrahem

Sometimes we need to relax..dont think negative n dont say we failed..setiap ujian pasti ada kemanisannyaa..๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ #airterjun #sungaibil #slimriver #

1

elal81

0

elal81

0

elal81

Sejuk kan badan... #sungaibil #mandimanda #happy2

1

badrun_hisham96

Jalan-jalan di perak #upsi #sungaibil

3

chalet_sungai_bil

0

zafranzainal85

patrotiknya tempat ini. full of Jalur Gemilang. #sungaibil

1

nabil_jelah

Although is the exam season, we still find joy and happiness with brothers and sisters. It is sad to express that some of us will not be with us for next semester. I wish goodluck to those who are leaving next semester. God bless you. (To be honest, i'm not ready to say goodbye to you guys) #TESLfam #AspiretoInspire #SungaiBil

7

essanyahya

Sorry @aizatejatz hg tgh pilih durian time ni. ahahahahha @mr_mnafby @nashedy @syahirrsanusi n Zul apa Insta hang? hahaha ๐Ÿ‘ป๐Ÿ‘ป video mana video woi! . #TanjungMalim #MisiSungai #BalikKampung #CariHal #SungaiBil dan Next??

1

u_nusssss

Disbbkn xready, maka begitu la style mak aku time tngkp gmbo.. #sungaibil #kgslim

1

syahirah.daut

Ride santai with Mohican~~~ ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ #durian #tanjungmalim #airterjun #sungaibil #ride #santai #mohican

1

chalet_sungai_bil

#Repost @syazanuruljannahazim with @repostapp ใƒปใƒปใƒป apabila papa n mama masuk air๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ #sungaibil #cutihujungminggu #bersamakeluarga

2

jyliew96

We are brothers and sisters from different parents. Soon, we are going to be separated but our relationship is unbreakable. @ericsonce @me_hillaryous @nabil_jelah @syawalaiman96n @aizoree #farewellparty #sungaibil #siblings #teslfam

4

damha_rihtaham

Great opportunities to help others seldom come, but small ones surround us every day ไป–ไบบใŒใปใจใ‚“ใฉๆฅใชใ„ใ‚ˆใ†ใซใ™ใ‚‹ๅคงใใชๆฉŸไผšใงใ™ใŒใ€ๆฏŽๆ—ฅๅฐใ•ใชใ‚‚ใฎใŒ็งใŸใกใฎๅ‘จใ‚Šใ‚’ๅ›ฒใ‚“ใงใ„ใพใ™ #throwback #aisydanaku #workvacation #prisma #chaletcoolspring #chaletorangasli #sungaibil #sgbil #coolspring #sgbilcoolspring #sungai #mandisungai

0

lieza_liezaabdullah

Balik kampung opah,, #slimriver #behrang #sungaibil

1

shahrulnizam_ramlee

TB smlm pnye ride...Selesai ride penutup tahun ni...trma kasih kpda bdk2 sajian asnah dgr arahan admin๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ...selamat pergi dan pulang...next year standby thailand๐Ÿ‡จ๐Ÿ‡ท๐Ÿ‡จ๐Ÿ‡ท...songkran festival... #ridetonasibamboo #sungaibil #sajianasnahrider #y15zr #wintertest #mrsnowman #bukansembangkari #kamiadakeluarga

9

ridhwansyah98

Kita fun2 dulu... Before otak pecah... Assigment banyak bak hang.... ๐Ÿ˜ต๐Ÿ˜ต๐Ÿ˜ต๐Ÿ˜ต #sungaibil #perakboh

0

chalet_sungai_bil

#Repost @ameer.fly with @repostapp ใƒปใƒปใƒป Malam semua #sungaibil

0

chalet_sungai_bil

#Repost @ifasafirah1996 with @repostapp ใƒปใƒปใƒป Thank you ajok hakak gi Sungai Bil. Nikmatnye selam pale dalam air saknim. Alhamdulillah. Syukur nikmat Allah... Rase mcm nok wat balik je Sg.Bil ๐Ÿ˜ฃ #sungaibil #friendshipgoals

0

chalet_sungai_bil

#Repost @awiengegirl with @repostapp ใƒปใƒปใƒป #backtonature #sungaibil

0

awiengegirl

0

diniesyazwn

Pretty much nailed it #sungaibil ๐Ÿ“ท @yusfi_haizal

22

damha_rihtaham

0

sy_azlan

2

damha_rihtaham

There's no beauty that you could perceive or create if it were not already within you #throwback #aisydanaku #workvacation #prisma #chaletcoolspring #chaletorangasli #sungaibil #sgbil #coolspring

4

chalet_sungai_bil

#Repost @damha_rihtaham with @repostapp ใƒปใƒปใƒป Start by doing what's necessary, then do what's possible; and suddenly you are doing the impossible. #throwback #aisydanaku #workvacation #prisma #sungaibil #coolspringsungaibil #chaletorangasli #chaletcoolspring #slimriver

0

chalet_sungai_bil

#Repost @ira_salsabila07 with @repostapp ใƒปใƒปใƒป #throwback #sungaibil

0

damha_rihtaham

Busy is a choice. Stress is a choice. Joy is a choice. Choose well #throwback #aisydanaku #workvacation #prisma #sungaibil #coolspringsungaibil #chaletorangasli #chaletcoolspring #slimriver

0

damha_rihtaham

Start by doing what's necessary, then do what's possible; and suddenly you are doing the impossible. #throwback #aisydanaku #workvacation #prisma #sungaibil #coolspringsungaibil #chaletorangasli #chaletcoolspring #slimriver

2

damha_rihtaham

0

chalet_sungai_bil

#Repost @yanamarissa with @repostapp ใƒปใƒปใƒป Tak boleh nak move on lagi #sungaibil #iminlovewiththecoco #teamgila #masuk air

0

chalet_sungai_bil

#Repost @damha_rihtaham with @repostapp ใƒปใƒปใƒป Life is like a coin. You can spend it any way you wish, but you only spend it once #throwback #aisydanaku #workvacation #prisma #sungaibil #chaletcoolspring #chaletorangasli

0

chalet_sungai_bil

#Repost @kaoru_suraya with @repostapp ใƒปใƒปใƒป #friendsofmalaysia post ๐ŸŒฟ ใƒšใƒฉๅทžใ‚ฟใƒณใ‚ธใƒฅใƒณใƒžใƒชใƒ ใซใฆใ€‚ ๆ˜”ใชใŒใ‚‰ใฎๅฎถใŒใƒญใƒƒใ‚ธใซใชใฃใŸใ‚ˆใ†ใชใ€ใ‚ญใƒฃใƒณใƒ—ๅœฐใ ใฃใŸใ‚ˆใ†ใชๆฐ—ใŒใ™ใ‚‹โ›บ ใชใคใ‹ใ—ใ„ใญใ‡ใ€‚ - Betul ke nama tempat tu Kampung Sungai Bil? Haha @ayen.mansor #tanjungmalim #sungaibil #nostalgicpost #kaorusmalaysia

1

damha_rihtaham

Life is like a coin. You can spend it any way you wish, but you only spend it once #throwback #aisydanaku #workvacation #prisma #sungaibil #chaletcoolspring #chaletorangasli

0

eywan11

Bile lagi #sungaibil #26/11

0

shahrulnizam_ramlee

Menjiwai keindahan alam ciptaan ALLAH S.W.T...lps pekena nasi bamboo,kite mandi manda sambil mkn durian kmpg..๐Ÿš๐ŸŽ‹๐ŸŠ๐Ÿป๐Ÿˆ.. #ridetonasibamboo #sungaibil

4

nurulakma86_jelitadara

0

gibsondaveee

3

kaoru_suraya

#friendsofmalaysia post ๐ŸŒฟ ใƒšใƒฉๅทžใ‚ฟใƒณใ‚ธใƒฅใƒณใƒžใƒชใƒ ใซใฆใ€‚ ๆ˜”ใชใŒใ‚‰ใฎๅฎถใŒใƒญใƒƒใ‚ธใซใชใฃใŸใ‚ˆใ†ใชใ€ใ‚ญใƒฃใƒณใƒ—ๅœฐใ ใฃใŸใ‚ˆใ†ใชๆฐ—ใŒใ™ใ‚‹โ›บ ใชใคใ‹ใ—ใ„ใญใ‡ใ€‚ - Betul ke nama tempat tu Kampung Sungai Bil? Haha @ayen.mansor #tanjungmalim #sungaibil #nostalgicpost #kaorusmalaysia

2

maniesah_sweet

Throwback gmbr family day... #14102017 #familyday #sungaibil

0

razis.rahim

A weekend well spent! BBQ at Sungai Bil. Longgaq Ketat Ride Enduro vs XC at Kiara. Shell Out dinner with wifey and sisturrr ๐Ÿ˜‚ Thanks bro and sis! Cheers~ ๐Ÿ™Œ #bbq #food #sungaibil #endurovsxc #longgaqketat #mtb #brotherhood

6

ira_salsabila07

0

es_s9

Alhamdulillah settle konvoi sungai bil, perak... semuanya berjalan lancar.. terima kasih pada semua yang terlibat.. #familyrawcrew #sungaibil

3

acap_speedo

1

mazrulsaffri

15

ismi_isma88

Barakallah exroomate ๐Ÿ˜Ž congrats & happy marriage life ๐Ÿ‘ซ #tanjungmalim #dewansemaibakti #feldasungaibehrang #exutem #exbeke #exroomate #gengrumahbayan #hero4isback #sungaibil #bmws1000rr #rempitsejati๐Ÿ

10

faiznurman

THE GREATEST PLEASURE IN LIFE IS DOING WHAT PEOPLE SAY YOU CANNOT DO.

1

faizmohammad18

Raya2 mandi sungai ๐Ÿ˜‚ Inikan kan raya !! ๐Ÿ˜‹ #3syawal #sungaibil #teamrayaperak

0

fzainun

Dsungai Bil .. #sungaibil #...

0

houranizamamatelias

4