Thetarbiyyah Photos & Videos on Instagram

Report inappropriate content

faridapik

Untuk yang sedang berhijrah, tidak apa perlahan. Asalkan jangan terhenti. ikhlaskan hati , insafi diri moga doa dipohon dinakbul Rabbul Izzati.. In Shaa Allah #TheTarbiyyah

0

ray_matnih

0

jomshopping_kl

Siapa sangka kita yang dulu bukan lah yang sekarang ❓ Siapa sangka yang kita jahat ni nanti boleh berubah jadi lebih baik ❓ Siapa tahu ❓ Manusi mampu berubah ❓ Selagi boleh ubah tu berubah la sayang ❀️ . . . #santapanminda #muhasabah #muhasabahdiri #muhasabahbersama #islamicquotes #thetarbiyyahquotes #thetarbiyyah

0

jomshopping_kl

0

jomshopping_kl

Bila manusia dah berpaling tadah dia tak nampak lagi dah kebaikan yang kau dah buat pada dia dulu yang dia nampak buruk dan salah kau yang kau dah buat.. . . . #manusia #santapanminda #muhasabah #muhasabahdiri #muhasabahbersama #islamicquotes #thetarbiyyahquotes #thetarbiyyah

0

jomshopping_kl

😢 πŸ™ƒ 😬😬 πŸ™‚πŸ™‚πŸ™‚ πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„ ☺️☺️☺️☺️☺️ #sedekah #khusyuksolat #baikkepadaorangtua #santapanminda #muhasabah #muhasabahdiri #muhasabahbersama #islamicquotes #thetarbiyyahquotes #thetarbiyyah

0

niqab.qibtiyyah.exclusive

-🌸 Hye problem ! I'm not afraid of you . I have Allah . ☺️❀️ @ttarbiyyah #UntukKauDanAku #TheTarbiyyah

0

bibiaqjitra

0

jomshopping_kl

0

jomshopping_kl

Kadang kita akan bertemu dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang benar ✌🏻 #santapanminda #muhasabah #muhasabahdiri #muhasabahbersama #islamicquotes #thetarbiyyahquotes #thetarbiyyah #putuscinta #hempasdatanglagi

0

walid_ittaqullah

SAAT GELISAH DALAM KESULITAN Sabda Rasulullah saw maksudnya : β€œ Sesungguhnya aku ketahui satu kalimah yg apabila dibaca oleh mereka-mereka yg ditimpa bala atau kesusahan, Allah akan lepaskan si pembacanya dari kesusahan. Kalimah tersebut ialah tasbih saudaraku Nabi Yunus a.s.β€œ La ilaha illa anta subhaanaka inni kuntu minazzholimiin.” (Tidak ada tuhan selain Engkau, Maha Suci Engkau. Sungguh aku termasuk orang-orang yang zalim.) Doa yg sangat mudah diamalkan. Bacalah berulang kali dengan penuh pengharapan agar Allah permudahkan & keluar dari kesulitan. Selain itu tarik nafas dalam-dalam & beristigffar.. β€œastagfirullah hal β€˜aziim al-lazi laa ila ha illa huwal hayyul qayyum wa atuubu ilaik” & pusatkan fikiran bahwa kita sedang memohon ampun daripada Allah. Insya Allah, biasanya jika diulang sebanyak 7 kali, anda akan kembali tenang. #kalamulama #walid_ittaqullah #kalamdakwah #kalam #jentikhati #tazkirah #temanhijrah #taubatters #tolongdengar #tausiyah #thinkpositive #thetarbiyyah #ingatanbersama #iglepak_santai #instagood #pemudahijrah #pena_hijrah #pintuhijrah #pemudaislam #sahabathijrah #santapanrohani #akhwat #ukhti #nakbebel #nakpesan #nakkongsi

1

nrshhdzzn

#Repost @thetarbiyyah with @get_repost ・・・ Allah bagi pinjam je semua yg ada di dunia ni. So beringat-ingatlah selalu. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

0

zalinamudaa

#Repost @thetarbiyyah with @get_repost ・・・ Allah bagi pinjam je semua yg ada di dunia ni. So beringat-ingatlah selalu. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

2

gayatrii.m

Semakin tinggi harapan, semakin sakit jika pada pengakhiran harapan itu hanya satu kekecewaan. #thetarbiyyah

0

anuarmohammad_

Bila sebut Allah bagi , bermakna Allah boleh tarik semula sebab apa ? Sebab Allah Maha Berkuasa atas segala tiap tiap sesuatu ... . Regrann from @thetarbiyyah - Allah bagi pinjam je semua yg ada di dunia ni. So beringat-ingatlah selalu. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah - #regrann

0

sabuntomato

Regrann from @thetarbiyyah - Allahurabbi.. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah - #regrann

1

ahmadkamil91

Rindu yang paling sakit adalah rindu yang kau taktahu bila akan habis sebab rindu tu sangat mengambil masa yang panjang untuk hilang dan lagi perit bila kau sendiri taktahu apa jawapan bila kau rindu someone yang ada dua kemungkinan bahawa dia rindu kau juga atau dia tak rindu kau. Dan akhirnya kau hanya memendam rindu. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

0

pesantrenakbar

2

walid_ittaqullah

0

gayatrii.m

Rindu yg paling sakit adlh rindu yg kau tak tahu bila akan habis sebab rindu tu sangat mengambil masa yg panjang untuk hilang dan lagi perit bila kau sendiri tak tahu apa jawapan bila kau rindu someone yg ada dua kemungkinan Bahwa dia rindu kau juga Atw dia tak rindu kau. Dan akhirnya kau hanya memendam rindu. #thetarbiyyah

0

dpmyaji

0

faridahfaizal2

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Allahurabbi.. jangan Engkau tinggalkan diriku pada diriku walau sekelip mata.. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌼 #TheTarbiyyah

0

faridahfaizal2

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Lafaz sakinah.. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

0

faridahfaizal2

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Rindu yang paling sakit adalah rindu yang kau taktahu bila akan habis sebab rindu tu sangat mengambil masa yang panjang untuk hilang dan lagi perit bila kau sendiri taktahu apa jawapan bila kau rindu someone yang ada dua kemungkinan bahawa dia rindu kau juga atau dia tak rindu kau. Dan akhirnya kau hanya memendam rindu. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

0

jomshopping_kl

0

jomshopping_kl

β€œJAGA LIDAH MU... AMAL PALING YG DICINTAI ALLAH SWT adalah dengan MENJAGA LISAN’’ (sabda nabi muhammad saw) #santapanminda #muhasabah #muhasabahdiri #muhasabahbersama #islamicquotes #thetarbiyyahquotes #thetarbiyyah #lidahsetajampisau

0

boosterhikmah

Seorang AYAH yang alim, ahli ibadah sekalipun akan ikut putrinya masuk neraka ketika ayahnya tidak memenuhi tanggung jawabnya untuk menjamin putrinya mengenal agama. Semiskin-miskinnya keluarganya, tidak ada alasan untuk tidak bisa menjamin ajaran agama bisa didapat putrinya. Seorang ayah harus mengajarkan putrinya sholat, berpuasa, dan menutup auratnya begitu putrinya mendapatkan haid pertama. Ayahnya harus tegas untuk mendidik putrinya, menjaga amanah yang telah diberikan Allah Seorang SAUDARA LELAKI yang alim, ahli ibadah sekalipun akan ikut saudara perempuannya masuk neraka ketika ia tahu saudara perempuannya tersebut tidak beribadah kepada Allah, tidak menutup aurat, tetapi ia membiarkannya. Ia membiarkan saudara perempuannya bersama pria yang bukan mahramnya, mengenakan pakaian terbuka, meninggalkan sholat, lupa pada Tuhannya, dan tidak mencontohkan hal baik bagi saudaranya tersebut. Seorang SUAMI yang alim, ahli ibadah sekalipun akan ikut istrinya masuk neraka ketika ia tidak mengajarkan istrinya untuk bersujud kepada Allah. Jika ia tahu aurat istrinya tidak ditutup sehingga lelaki lain selain muhrimnya bisa melihat, walaupun hanya sehelai rambut yang sengaja diperlihatkannya, dan suaminya tersebut tidak menegur istrinya, atau suaminya tidak mengajarkan istrinya untuk patuh kepadanya sehingga menjadi seorang istri yang membangkang, maka kelak istrinya akan membawanya serta ke neraka. Seorang ANAK LELAKI yang alim, ahli ibadah sekalipun akan ikut ibunya masuk neraka ketika ia tahu ibunya berbuat hal yang tidak baik, seperti mencela orang lain, membicarakan orang lain, menyakiti orang lain, meninggalkan sholat, tidak mau menutup auratnya, tidak mau berpuasa, dan lain sebagainya, tetapi anak tersebut tidak mau menegur ibunya, melainkan membiarkan ibunya begitu saja, sehingga ibunya semakin #jadi . #nasihat #mukmin #tobat #ceramah #muhasabahdiri #muhasabah #dakwah #ilmu #thetarbiyyah #dakwahvideo #islami #amalan #taqwa #manhajsalaf #tauhid #allahswt #shalat #penuntutilmu #tadabburdaily #ghibah #ustadzsofyanchalidruray #akidah #dzikir #penuhmakna #ustzulkifli #ahlusunnah #theghuroba

0

sitifairusshaikhsalim

Rindu sangat smpai mcm nk dmm jadinya.. Al Fatihah ummi(Siti Fadzillah Binti Md Desa) #RepostSave @thetarbiyyah with @repostsaveapp ・・・ #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

0

rose_mr_onlineshop

0

thetarbiyyah

Rindu yang paling sakit adalah rindu yang kau taktahu bila akan habis sebab rindu tu sangat mengambil masa yang panjang untuk hilang dan lagi perit bila kau sendiri taktahu apa jawapan bila kau rindu someone yang ada dua kemungkinan bahawa dia rindu kau juga atau dia tak rindu kau. Dan akhirnya kau hanya memendam rindu. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

10

naktarbiahsentap

Regrann from @thetarbiyyah - Allah bagi pinjam je semua yg ada di dunia ni. So beringat-ingatlah selalu. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah - #regrann

0

thetarbiyyah

Allah bagi pinjam je semua yg ada di dunia ni. So beringat-ingatlah selalu. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

3

igsharingiscaring

Jangan rasa diri tu sudah terjamin masuk syurga. Yang penting bertakwa dan sentiasa doa untuk mendapat keredhaan Allah. . Jom followπŸ‘‰ @igsharingiscaring Tag rakan rakan anda😊 Like,comment,spread,care❀ . Credit:@thetarbiyyah . #nakpesan #nakluah #tagrakanrakan #thetarbiyyah #dakwahsentap #islamicquotes #igsharingiscaring_

0

thetarbiyyah

2

thetarbiyyah

Halalkanlah atau putuskan. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TheTarbiyyah #TagSahabatKita🌸

19

sabri_shah

0

ilham_bookstore

#Repost @thetarbiyyah with @get_repost ・・・ Rindu mak ayah tak? #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

0

sya_anisa82

Golongan miskin mgkin tidak mampu utk mndptkn brgn bjenama mewah..TAPI dengan izin dariNya mereka mampu untuk mnptkn SYURGA y nilainya mlebihi kekayaan DUNIAWI. #thetarbiyyah #islamicquotes

2

jomshopping_kl

0

jomshopping_kl

Ingat tu, belajar lah arrange waktu, supaya semua yg kita lakukan bukan sia sia... #santapanrohani #santapanminda #muhasabah #muhasabahdiri #muhasabahbersama #islamicquotes #thetarbiyyahquotes #thetarbiyyah

0

jomshopping_kl

0

sabuntomato

Regrann from @thetarbiyyah - Cepat-cepat nak pulang agar boleh mengadu pada Allah.. 😭 #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah - #regrann

1

uwais_store09

0

indahyunita96

0

eyesfromtheabyys

Regrann from @thetarbiyyah - Bukan kerana kita sendirinya kuat.. Tapi kerana Allah yang bagi kuat. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌼 #TheTarbiyyah - #regrann

0

amirulrodzi02

Credit from @thetarbiyyah - Tak perlu iri dengan kelebihan orang lain, kerana setiap kita memiliki kelebihan. Dengki hanyalah milik mereka yang tak menghargai kelebihannya. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

0

sabuntomato

Regrann from @thetarbiyyah - Tak perlu iri dengan kelebihan orang lain, kerana setiap kita memiliki kelebihan. Dengki hanyalah milik mereka yang tak menghargai kelebihannya. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah - #regrann

1

thetarbiyyah

57

inspiraseeislamic

//ο·½ . β€œApa kesan kalau orang macam ni wujud dalam life aku?” β€œFake people are the worst. They always appear to be happy, when inside they’re so jealous and hurting over someone else’s life.” . #kalamdakwah #kalamulama #dakwah #jentikhati #cintaislamic #muhasabahdiri #islam #malaysiatrending #nakbebel #nakfakta #nakdakwah #nakngepek #nakpickupline #nakpesan #nakkongsi #atukpesan #seribusatucerita #tolongkongsi #tolonggelak #tolongdengar #thetarbiyyah #igersmalaysia #dakwahsentap

5

annisaaulianisa

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Muhasabah diri kawan. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌼 #TheTarbiyyah

0

annisaaulianisa

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Kembali pada Allah hakikatnya amat menenangkan. Bayang, andai rutin harian kita begini setiap hari. Bangun pukul 4.30 pagi, ambil wuduk, bertahajud, serta solat taubat dan berdoa pada Allah setiap hari. Alangkah bahgianya! Kemudian, solat 5 waktu secara berjemaah di masjid, kemudian berzikir seusai solat. Ah, cukup menenangkan! Bayangkan, andai tiap hari, mulut kita tak lekang dari zikir, dan tilawah quran. Cukup aman!! Kawan...Bila hubungan kita dengan Allah hebat, datanglah ujian hebat macamana pun, hati kita akan tetap bahgia. Namun, pabila kita jauh dari Allah, walau di uji sedikit sahaja, kita dah rasa resah gelisah dan putus asa. Orang yang dekat dengan Allah ni, mereka cukup kuat. Kerana itu, andai kita lebih, cuba tanya, adakah kita telah jauh dariNya? Buktinya, para nabi adalah insan yang paling berat ujiannya. Tapi, mereka cukup kuat. Kita ni, ujian takdelah dahsyat mana, tapi kita cepat down dan putus asa. Kerana itu, ingat, setiap kali ada masalah, kembalilah pada Allah. . #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌼 #TheTarbiyyah www.instagram.com/thetarbiyyah

0

annisaaulianisa

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Ya Allah beri kami kekuatan untuk menempuh segala ujian dariMu Amin ya rabb.. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌼 #TheTarbiyyah

0

annisaaulianisa

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Orang yang pernah disakiti, selalunya akan lebih menghargai pada setiap orang-orang yang datang dalam hidupnya. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌼 #TheTarbiyyah www.instagram.com/thetarbiyyah

0

annisaaulianisa

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Allahumma aminπŸ’• #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌼 #TheTarbiyyah

0

gangsempoi

21

annisaaulianisa

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Untuk mendapatkan jodoh yang baik bermula dari kita. Jodoh kita adalah cerminan diri kita. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌼 #TheTarbiyyah

0

annisaaulianisa

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Nasihat untuk muslimah di media sosial. . 1. Bertaqwalah kepada Allah Takutlah kepada Allah. Allah tahu apa niat dihatimu. 2. Jadilah muslimah yang tahu MALU. dengan tidak mengupload gambar di media sosial. Walaupun gambar dari sisi belakang sekalipun. 3. Jangan berbahasa tulisan mahupun lisan dengan bahasa yang lemah gemalai. No emoji πŸ˜πŸ˜‡πŸ˜‹πŸ˜™πŸ€—πŸ˜‰πŸ€£ No No No No senyum kambing hehe, hihi, huhu Dan semacamnya πŸ”½πŸ”½πŸ”½ Jadi muslimah mesti TEGAS (di hadapan lelaki non mahram). #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌼 #TheTarbiyyah

0

annisaaulianisa

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ MARI BELAJAR MENCINTAI DIRI SENDIRI DAHULU. Kembali ke saat kita belum mengenali dirinya. Antara sedar atau tidak, kita telah sekian lama tidak mencintai diri sendiri saat kita telah jatuh cinta. Buktinya? Kita biarkan hati kita terluka berkali-kali. Kita jaga hati dia sebaik mungkin agar dia tak kecewa. Segala kesedihan kita tanggung sendiri. Biarkan semua berlalu seolah-olah tiada kesakitan yang terkesan. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌼 #TheTarbiyyah

0

annisaaulianisa

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Solat itu doa tau... #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌼 #TheTarbiyyah

0

annisaaulianisa

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Sederhana πŸ™‚ #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌼 #TheTarbiyyah

0

annisaaulianisa

0

annisaaulianisa

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Membicarakan keburukan orang lain itu perkara sia-sia. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

0

annisaaulianisa

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Bangkitlah. Mungkin susah. Mungkin memakan masa. Kita sendiri belum pasti berapa lama masa yang akan kita ambil. Mungkin bukan esok hati itu sembuh. Mungkin berbulan-bulan. Mungkin bertahun. Tapi selagi kita mencuba, berusaha untuk bangkit, pasti ada jalannya. InshaAllah #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌼 #TheTarbiyyah

0

annisaaulianisa

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Sabar sampai hujung.. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌼 #TheTarbiyyah

0

annisaaulianisa

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Lagi seram bila sebenarnya Allah tak tarik nikmat tu. Diri sendiri yang buat pilihan jauh dari agama. Nauzubilahiminzalik. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

0

annisaaulianisa

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Allahurabbi.. muhasabah diri kita juga manusia pendosa... . #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

0

nakbukuonline

Regrann from @thetarbiyyah - Kau yang suka menghina, aku KASIHAN padamu. Matamu dibutakan oleh KESOMBONGAN yang FANA. Semoga saat kau TERSEDAR kau masih boleh MELIHAT. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah - #regrann

0

walid_ittaqullah

Mulakan hari anda dgn ceria... senyum selalu.. sentiasa positif.. Hidup ini bagaikan irama & lagu.. tidak dpt di pisahkan dgn ujian.. halangan.. cabaran & dugaan.. walaupun apa jua melanda. teruskan kehidupan ini dgn penuh kesyukuran. Kerana org yg sntiasa bersyukur adalah org yg sentiasa positif.!! kipidappp.. kipidapp #roadbacktoallah #renungan #kalam #kalamdakwah #kalamulama #walid_ittaqullah #nakpesan #nakbebel #naksentap #nakkongsi #islamituindah #iglepak_santai #jentikhati #tazkirah #temanhijrah #tolongdengar #taubatters #thetarbiyyah #pemudahijrah #pena_hijrah #pemudaislam #inspiration #instaquote #instagood

0

faridahfaizal2

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Allahurabbi.. muhasabah diri kita juga manusia pendosa... . #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

0

thetarbiyyah

Allahurabbi.. muhasabah diri kita juga manusia pendosa... . #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

2

faridahfaizal2

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Miskin yang bahagia #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

0

faridahfaizal2

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Allahumma amin. #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌼 #TheTarbiyyah

0

faridahfaizal2

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Cepat-cepat nak pulang agar boleh mengadu pada Allah.. 😭 #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

0

faridahfaizal2

#Repost @thetarbiyyah (@get_repost) ・・・ Rindu mak ayah tak? #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah

0

jomshopping_kl

0

ilham_bookstore

0

miss.dakwah._

Kekuasaan Allah SWT πŸ’ Allah SWT berfirman bahwa sesungguhnya kamu, Muhammad, tidak akan sanggup membuat orang-orang yang telah mati di dalam kuburnya dapat mendengar, dan kamu tidak akan dapat menyampaikan seruanmu kepada orang pekak yang tidak mau mendengar seruanmu, sedangkan mereka berpaling darimu. Demikian pula kamu tidak akan sanggup memberi petunjuk kepada orang yang buta dari perkara yang hak, lalu menyadarkan mereka dari kesesatannya, melainkan hal itu hanya Allah-lah yang dapat melakukannya. Kerana sesungguhnya Allah SWT dengan kekuasaan-Nya dapat menjadikan orang-orang yang telah mati mendengar suara orang-orang yang hidup, jika Dia menghendaki. Dan Allah SWT dapat memberi petunjuk kepada siapa yang dikehendaki-Nya, juga dapat menyesatkan siapa yang dikehendaki-Nya. Tiada seorang pun yang dapat melakukan hal tersebut selain dari Allah semata. . Wallahu'alam . 》》》 tafsir ringkas . . #islamagamaku #alwayssmileitssunnah #muhasabahdiri #dakwahbersama #suratcintauntukmu #missdakwah #noktahcinta #thetarbiyyah #savetahfiz

0

sabuntomato

Regrann from @thetarbiyyah - Walaupun aku tidak dapat memberi jawapan atas masalah yang sedang kau dihadapi, setidaknya aku sudah mendengarkan segala keluh kesahmu. Dengan begitu, mungkin bebanmu boleh sedikit terubati. Ya kan? #SilakanShareSemogaBermanfaatπŸƒ #TagSahabatKita🌸 #TheTarbiyyah - #regrann

0

gangsempoi

8

jomshopping_kl

0