zazazaki on Instagram

Zazazaki

Photographer Danish Mencabar client ni, asyik terkam camera, macam mana nak tangkap gambar

Report inappropriate content

Tak tau lah ini auntie ke anak dara ke. Dia pakai profile photo ni kat IG dia. Kikikiki. . Zaza boleh perasan IG dia sebab dia follow @makeuplab_ . Orang lain semua profile picture gambar suwittt suwitt. Kenapa minah ni profile picture dia macam ni. . Misteri ke. Perahsia ke. Pelawak ke. Tak tau lah dia. Tapi dia unik pulak rasanya. . Tak pernah lagi tengok orang letak gambar opera cina as profile picture. Kahkahkah . This is for u girl! . . . #muamalaysia

2

Folow @makeuplab_ tau! Nanti boleh beli jongkong emas buat tudung. Hikhikhik. . . . #muamalaysia

10

Jom pegi beli ikan nyok nyok kat @makeuplab_ . . #muamalaysia

8

Selepas berhenti kerja singapore, sempat kerja kt jb sekejap sebelum masuk UTM buat master. Merisik resipi asam pedas johor dengan kakak kerani. 🀭🀭. Try lah. Tak nak try tengok je lah πŸ˜‚

2

Nak minta apa lagi kat tuhan kalau dah ada family yang macam ni(syukur). Ni semua sebaya ni. Tiada perbezaan umur. All uncles and aunties memang sangat sempoi. Mungkin spesis family ni je yang gini. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚. Dalam video pun tak nampak mana golongan mak2 sedara mana golongan anak2 sedara. Last family day memang sangat best sampai sekarang rasa nak loncat loncat lagi. Thanks uncles and aunties for loving us this much. Layan kan aje anak sedara buat games pung pang pung pang. πŸ˜πŸ€—πŸ€—πŸ€—

4

Umur 17 bulan Danish berjaya sebut nama dia. Nekma yg kasi nama Danish. Umi busy buat thesis, suruh nekma yg pikirin nama nya. #danish17months

0

Tak nampak pulak ada apa dalam blender. Buat stok cili blend sebelum tu. Tu pasai comot blender i. Ampun. . Blend all, bawang merah, bawang besar, halia, kunyit hidup, cili blend, cili padi, cili hidup merah. . Tumis garing lit lit. . Belacan. . Gula melaka. . Udang. Petai. Air sikit sangat. . Utk nasi, bawang merah, halia, santan, biji halba (i miss u nenek). . Petua input from veteren: . Chef ammar: tak boleh letak air lebih dari setengah blender, nanti messy x hengat blender. . Chef afc: udang tak perlu masak lama to preserve original flavor, dia didihkan air, letak udang, tutup api terus 😱😱😱. . My fav periuk all time, DIY premium, beli kat DIY, boleh tumis segaring mana hati ku nak, tanpa melekat, puas hati i! Ayah Danish bagi hadiah periuk ni, peluk sampai tido. . #resipi #videomasak #cookingvideo #homecook #homemade

0

Tengok sikit awang ni solat. πŸ˜‚πŸ€ͺ #Danish17months

2

Gituuu tiru kim πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜πŸ˜œπŸ€ͺ. . Apa salah nya nak tiru makeup guru ni kan. . Hok aloh. . Nak g mydin. Bye! . Eyebrow : Focallure Lip Liner code 09 Rose Taupe (tahan pulak dia x fade sampai ke petang, kene set spray lah of course) . Blush on: Focallure Lip Matte code 08 Old Rose . Shading: Focallure Lip Liner code 09 Rose Taupe . πŸ‘„: Focallure Lip Liner code 09 Rose Taupe and Focallure Lip Matte code 08 Old Rose. . All above available in @makeuplab_ . #eyeshadow #jualfocallure #sayajualmakeup #sayajualmekap #makeupmalaysia #eyeshadow #hijabista #makeupmurahmalaysia #eyeshadowmurah #eyeshadowmurahmalaysia #focalluremalaysia

4

Recycle jerrr sos nasi ayam semalam. Dah garing, letak isi ikan tenggiri (sape ntah masak tinggal kan sekeping ikan tenggiri ni πŸ™„) dan fish ball fish cake. . Nasi. . Mix vege. . Garam lepas tutup api. . Selagi boleh masak express, express kan. Masak mesti tak boleh lebih dari sejam. Kalau lebih sejam, hidup ku akan dihantui πŸ‘» si kenit paras peha time masak tu. . Biasanya nak masak, bagi Danish makan nasi kenyang2. Pastu fruits time tu kita bersilat. Dia suka sangat fruits time. Setengah jam atas high chair pun tak pe. Setengah jam tu mesti dah siap semua tinggal nak tunggu masak je. Kalau tak, πŸ‘»πŸ‘»πŸ‘» datang.

4

Nasi ayam MRT ni. Laju pecut pantas masaknya. Habis pun pantas. Ayah Danish makan setengah periuk sekali mkn 🀯🀭😱. . Tumis, garlic dan halia. Afta caramalized tambah air yg banyak (nak guna masak nasi,n as sup, nak guna dlm sos). Letak kiub ayam n garam. . Blend tomato, cili padi, garlic sikit, kicap, garam, sup ayam sikit. . Goreng ayam yg dah perap setengah hari dgn sos tiram. . Nasi dimasak menggunakan sup ayam. Ratio 1:1. 1 cawan beras, use 1 cawan sup. Tak nak letak serbuk kunyit for colors, pernah letak sekali, habis dia canceled off semua rasa yg kita build tadi. . Potong salads. . #resipi #videomasak #cookingvideo #homemadecooking #cookingtutorial .

0

Danish tak suka avocado 😭😭😭 since baby. Tapi avocado sangat bagus πŸ™†πŸΌβ€β™€οΈ ada good fat which is higher than good fat olive oil. . Umi mencari jalan untuk Danish suka makan avocado. . Kalau mix with kurma Danish jadi sukaaaa sangaaaat avocado. . 1:2. 1 avocado mix with 2 kurma. Kalau lebih ratio dia x mau dah. Sekali makan 1/2 avocado mixed with 1 kurma. . Sehari sebiji jer. . Tengok, sibuk nak amik kurma, avocado taknak. . #babydiet #babyfood #babyhealthyfood #danish17months

13

Ya Allah, sayangi kami. #danish17months

0

Lauk ni nama nya KANDA KU LEKAS PULANG. Kalau laki tak balik2 boleh whats app anta pic ni with caption, β€œnampak tak jalan pulang?” 🧐🧐🧐. . Blend. Bawang besar, tomato, halia, kunyit hidup, serbuk kari. . Tumis. . Kentang. Air sikit. . Ikan. . Santan. . Perasakan. . #resipi #cookingvideo #videomasak #cooking

0

Danish pun macam baby lain jugak. Kadang-kadang tak nak duduk dalam trolley hypermarket. . Bila keluar berdua dengan Danish, nak tak nak Danish mesti kena duduk dalam trolley. (Nak bawak stroller memang tak praktikal, nak handle groceries n trolley n Danish n strollerπŸ’€). . I used trolley cover (swipe to see the product) so it will be more hygiene in shaa Allah. Sampai je hypermarket terus letak Danish dalam trolley. Than straight heading to section toys. Kat situ ada buku for children juga. So ambil yg Danish minat. . Sambil cari groceries flip buku tu for Danish. Dia akan excited sebab itu buku baru, brain dia akan busy. So boleh cari barang kita cepat2. . Kalau dia dah start boring. Heading terus section barang basah. Danish sangat suka tengok LIVE all the cucumber. Carrot. Brokoli. Kalau ada buku veges, boleh relate kan yg dalam buku dengan the real veges. Masa ni Danish akan terpana πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚. Sambil tu ambil juga lah brg kita. . Danish start oh eh oh eh lagi, go to section bakery, bagi je Danish makan roti dari situ (make sure ada cash for this, takut kalau ada problem card, kene bayar yg ni sebab dah buka). Kalau bagi makan memang duration Danish tenang tu lama. Boleh sangat cari groceries kita. . Sebelum bayar letak balik semua buku2 yg Danish tengok tadi. Kalau ada ambil toys (animals/transport boleh buat dia diam lama) pun letak balik. . Di cashier Danish wajib behave. So bagi dia pegang apa yg safe dari kaunter je (jangan bagi masuk mulut pulak). Dah settle bayar, letak balik brg tu straight laju menuju carseat Danish πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚. . #babytips #momslife #babylife #tipsbayi

3

Danish memang suka set set prune plum peach ni. This one is fresh peach. Sampai jilat meja. Mujurlah bervitamin. . #danish17months #babydiet #babyfood #healthybaby #healthybabyfood

4

Nak bagi Danish kuat lawan bacteria. Hari ni bagi Danish makan garlic. Bagus garlic ni dia antibakteria so Danish jadi susah demam. . Tumbuk garlic,halia,tomato, aspargus. . Tumis dalam olive oil (Danish needs this fat). . Boh ayam cincang. . Letak air. Jadi lah sup. . Pagi dan tengah hari boleh lah makan dengan pasta. Belah petang dah mintak nasi. Perut melayu. . #babydiet #babyfood #babyfoodrecipes

2

Kalau rebus daging, garam mesti letak selepas daging empuk (mak, 2016) kalau letak awal nanti daging lambat empuk.Dan kalau merebus tu tak nak air melimpah keluar, letak senduk kayu melintang atas periuk (mak, 2014) . Blend all, bawang merah, bawang besar, cili padi, cili kering, halia, lengkuas, serai. . Tumis till garing. Letak daging. . Daging dah half cook, boh kerisik, santan. . Daging dah almost done baru letak serai ketuk, halia ketuk dan lengkuas ketuk (meriah kan) . Garam. Santan cam dah manis je so tak boh. . Best masak daging ni. Biar je kat dapur sejam sampai empuk. Sambil tu boleh tido kan si debab. 😝 #resipi #cookingvideo #videomasak #cooking

3